ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Анута, 24 Березень 2009.

1. Siania

Siania Love Life

Відповідь: ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

Так.....програмка страшненька...Я до кінця не дивилась, там же вкінці не про їжу почали говорити, а про політику світу...
    Дівчата, я не розумію, чому таке з нами роблять? Для чого це все потрібно? Невже не можна жити повноцінним щасливим життям?:sad::sad::sad:

2. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Можете закидати мене капцями, але, знаєте дівчата, якось не поділяю я отої всезагальної стурбованості "людство мутує чи вимирає,бо їсть не те" І страшилок по TV принципово не дивлюсь.
    Чому? Насамперед, сумнівають у правдивості і неупередженості вітчизняних медіа. Надто голосно часто і неправдиво розкручено "рейтингові" теми-страшилки. Не вірите? - А включіть-но будь-який канал TV. Впевне, хвилин так через 2-3 обов'язково почуєте "криза - фальсифікація - смерть - ГМО" і т.д.
    З'являється відчуття безвиходу, контрольованості, маніпуляції на рівні світовому, як наслідок втрата життєвої снаги, суїциди навіть серед підлітків і дітей.
    Україна аж ніяк не є країною високих технологій, нехай навіть і в харчовій промисловості, тому застосування усіх отих небезпечних додатків для пресічного вітчизняного виробника саме по собі є теж збитковим. Скажете, що ми є "випробувальним плацдармом" розвинених країн? - Так не перший вже десяток років. Генні мутації - процес довготривалий і багатофакторний. Те що сьогодні нам відкрито говорять з "голубих екранів" насправді відбувається з нашим поколінням ще від самого народження. І залежить не лише від того, що споживаємо.
    Зрештою на Україні, а особливо на Заходіі у Львові, ще є реальна можливість купувати необхідні продукти екологічно чисті (у бабусь на базарі, але не в перекупок). Що заважає не бути "жертвою реклами" ???
    Складається враження що за зосередженням і стурбованістю "щоб такого не шкідливого з'їсти" старанно маскують глобальну проблему морального зубожіння, мутації душ і стосунків, зневіру в Вищу Силу, сенс життя власного і наступних поколінь.
    Все вище викладене лише моє власне припущення. Буду рада прислухатись до Ваших викладів-аргументів.
    Прошу лише без образ і переходів на особистості

Останнє редагування: 7 Квітень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  3. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Цілком підтримую! Телебаченя - це гроші. А програми-страшилки - це великі рейтинги і знову ж таки - ГРОШІ. Не такий страшний вовк, як його малюють! Як всьо то до голови брати, можна зварювати:8: То не їж, те не купуй. Що за.....???

• Подобається Подобається x 3
  4. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Мені теж здається, що це спеціально зараз так крутять ті передачі, що як всього подивишся і наслухаєшся - будеш думати тільки про їжу (щоб такого купити і з'їсти, щоб не померти), а всі інші глобальні проблеми якось відходять на другий план за тою гонкою і пошуками кожноденними:umbrage:

Або ще в кризу так заспокоюють людей - все шкідливе, нічого їсти не можна і нема чого переживати, що грошей на червону ікру не хватає :xaxa:, яка теж виявляється дужжжжжеееееееееееееее шкідлива:ninja:

• Подобається Подобається x 1
  5. kati

kati Well-Known Member

а ще всі ці програми розказують про проблему, але не кажуть який же вихід....розказувати про всі Е і їх шкоду то одне.....але я не повинна як споживач бігати по магазину з шпаргалкою і вчитуватись на упаковки,це троха брєд получається....

6. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Моя подружка дуже намагалася слідкувати за тими Е, щоб дитині купляти продукти тільки з дозволеними Е або взагалі без них і прийшла до висновку, що її дитина буде голодна, якщо вона і далі буде вдивлятися в усі написи на продуктах:8:

7. Siania

Siania Love Life

Я готова з вами поспорити. Хіба дитині обовязково давати чіпси, вафлі, майонези, кетчупи, там де того Е дуже багацько...
    Колись діти обходились без того, і не вмерли з голоду...

• Подобається Подобається x 4
  8. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Але я ж не говорила а ні слова про чіпси, майонези і кетчупи:no: Йдеться про елементарні соки, творожки і тому подібне..... в них теж повно Е і стабілізаторів і консервантів. Недавно самій захотілося згадати смак дитинства і купила собі в маленьку баночку пюре яблучного (виробника не памятаю), коштувало десь біля 6 грн., після того як з'їла - шось в голову стрільнуло подивитися, що входить до складу:cesored: так повно всяких добавок і строк зберігання 2 роки:ninja: Мені б не дуже хотілося таким годувати дитину, але куди дитися, що саме ніби призначене для дітей харчування і то вже має стільки добавок всяких:sad:

9. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я вам скажу так: в каждой шутке есть доля шутки. Безумовно усю інфу, а особливо з телевізора, потрібно фільтрувати. Однозначно. Але, як не сумно, наше здоров'я напряму залежить від того, що ми їмо. Тому за цим тре слідкувати. А аргумент на кшталт "усі їдять, і нічого - живі" - не аргумент.

10. Siania

Siania Love Life

а для чого дитині пити соки? Зробіть самі з апельсин...чи з яблук...В мене бабця колись крутила сік яблучний...
    ясно якщо купляти оці глазуровані сирки в шоколаді - то в них повно Е, знову виникає питання а вони такі необхідні якщо там хімія??? Це ж все додаткова їжа, і мені здається організм того не потребує. До речі продають сирки такі з ізюмом де термін дії 3 дня, як на мене в них нема Е...
    Так не давайте того! хіба яблучне пюре це не те саме яблуко подріблене на блендері???

11. kati

kati Well-Known Member

Siania, я иакож мама і намагаюсь дитині давати " правильні" продукти, але ж є різні випадки....
    якщо ти гуляєш з дитиною по місту і дитина захотіла пити, то ти купляєш той сік...

. зате в тих сиркає пападається папір і металеві пластинки:ninja::ninja::ninja:
    , а ви впевненні в якості тих яблук?( не кажу про яблука з власного саду) чи цитрусових?

12. Siania

Siania Love Life

ну це не є регулярно, десь колись випити шкоди не принесе...

справді не зустрічала такого!:confused:
    ясно що ні, але якщо почистити шкіру (в якій найбільше хімії) в будь якому випадку це буде корисніше ніж оці пюрешкі з Е....
    це моя особиста думка... мені прикро що кажуть а, всюди хімія, що поробиш...
    Це не так!

13. kati

kati Well-Known Member

звісно так думати не можна......але й думати лише про шкоду їжі, і шукати всюди "зло" ...так можна двинутись:)

14. Олюська

Олюська Well-Known Member

Можна взяти компотик в пляшку;)

• Подобається Подобається x 2
  15. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Так розумієте, що весь жах в тому, що в нашому дитинстві наші мами не ламали голову, що і як і де купити, щоб не принесло шкоди дитині, не було в такій кількості тих консервантів і добавок, а ми тепер в тому шаленому темпі життя ще маємо пам'ятати йдучи на прогулянку, що треба не забути компот в пляшочці взяти, щоб не купляти соку дитині (а цікаво до скількох років треба той компот носити з собою, а ще дитині давати той копмот до школи і заборонити купляти сочки?).

• Подобається Подобається x 2
  16. kati

kati Well-Known Member

можна:), але 2-рычна дитина вже не пьє з пляшок....чи ви маєте на увазі півторалітрову:xaxa:

17. Siania

Siania Love Life

є і півлітрові:xaxa::xaxa::xaxa::xaxa:
    комедія тут:xaxa::xaxa::xaxa:

А ви постійно п"єте сочок як хочете пити?

18. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Я шось не розумію до чого тут це ?
    А щодо дітей, що ви пропонуєте дитині випити, якщо вона наприклад попросить на вулиці пити або в школі їй захочеться пити?

19. Siania

Siania Love Life

Ну наприклад воду...просту воду... весь світ купує просту воду (не газовану) діти до всього звикають, якщо привчати. Я нічого не маю проти сочків, але ж не регулярно...
    Nanaya Не сприймайте це за нав"язування, не хочу комусь щось "втирати" і доказувати...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Olenka

Olenka Well-Known Member

Так наші мами над тим не задумувалися, але вони і не мали памперсів, нормальних пралок, різноманітних бодіків і комбінезончиків, підігрівачів для пляшичок і стерилізаторів. А мати дитину і "не ламати голову", цікаво в кого так виходить?
    Крім соків є ще вода, звичайна, слобогазована....

Звичайно всі передачі треба фільтрувати.
    Я навчалася в тому університеті, з якого ті викладачі, в яких беруть інтервю. Скажу вам, що в передачах, ще багато чого замовчуюють і купу матеріалу ще викидають перед самим випуском...