ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Анута, 24 Березень 2009.

1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

Харчові добавки
    копіювати сюди багато, можна глянути за посиланням

дивно, але добавки Е385, яка міститься в кетчупах/майонезах в списку дозволених немає

• Подобається Подобається x 7
  2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

NaOH це гідроксид натрію! Якщо пам'ятаєте шкільну хімію, то є чоири типи неорганічних сполук: оксиди, кислоти, солі і основи(Луги). Так от ця сполука - дуже сильний луг - дає хімічні опіки при потраплянні на шкіру і взагалі дуже реакційноздатна! Якщо її дійсно додають, то ... в мене просто нема слів!:bad::bad::bad:

• Подобається Подобається x 8
  3. Анута

Анута Well-Known Member

Генетично модифікована їжа — це продукти харчування з таких культур, як, скажімо, картопля, кукурудза, ріпак чи соєві боби, що пройшли генетичні зміни. Наприклад, в деякі генетично змінені (модифіковані) види полуниці чи буряків було введено ген з риби, внаслідок чого вони стали менш чутливі до низьких температур. Певні види генетично модифікованої картоплі стали популярними в України серед селян, бо їх «не їдять жуки».
    а жуки то мудрі....

вся стаття тут

я прозріла, вже і полуниця модифікована....

• Подобається Подобається x 9
  4. Gala

Gala Well-Known Member

дівчата, ви не пригадуєте про що там говорили, що страшенно садить зір?
    який консервант, барвник тощо. де воно?[/QUOTE]
    Е 621-шкодить на зір,особливо у дітей,може спричинити втрату зору.

• Подобається Подобається x 8
  5. Анута

Анута Well-Known Member

підсилювач смаку, є в чіпсах (щойно дивилась). їх там багато, навіть дуже, як на звичайну смажену картоплю...

отож, маю живий приклад, племінник, 9 років буде. що запам"яталось особисто мені - це постійна наявність чіпсів, великі пачки. Зараз хлопчик майже сліпий, повне табу на телек, комп тощо і операція на очі в перспективі... ось такі чіпси...
    :sad:

6. olya_d

olya_d Well-Known Member

Мене просто таки вбиває, як бачу коли мами однорічним дітям дають чіпси і ті всякі сухарики гризти.
    Ще про копчену рибу. Якщо вона нормально закопчена, то вона тоді дуже дорога, бо при копченні є багато відходів і втрати ваги. А та риба, що дешева, можна сказати що є просто запарена, ароматизована і ПОФАРБОВАНА!!! Щоб був золотистий колір, рибу просто фарбують. Це стосується і дешевої ковбаси. ЇЇ теж запарюють і фарбують.

7. мамочка

мамочка Well-Known Member

Анута, +1000 за тему!!!!

Щойно їла вафлі, встали посеред горла..... Ще й дитині вчора давала:sad:
    Копчнену рибу їмо щотижня:sad::sad::sad:

Я передачі не дивилася, але може хтось знайде щось подібне в інтернеті то скиньте ссилку (на фільм). Треба вдома лікбез провести.:tanksmile:

• Подобається Подобається x 4
  8. bora

bora Well-Known Member

Дані 2009 року.
    Ще ньюанси про шкоду.
    Генетически модифицированные пищевые добавки и ароматизаторы

Е101 и Е101А (В2, рибофлавин) – добавляется в каши, безалкогольные напитки, детское питание, продукты для похудения.
    Е150 (карамель);
    Е153 (карбонат);
    Е160а (бета-каротин, провитамин А, ретинол);
    Е160b (аннатто);
    Е160d (ликопин);
    Е234 (низин);
    Е235 (натамицин);
    Е270 (молочная кислота);
    Е300 (витамин С – аскорбиновая кислота);
    с Е301 по Е304 (аскорбаты);
    с Е306 по Е309 (токоферол / витамин Е);
    Е320 (ВНА);
    Е321 (ВНТ);
    Е322 (лецитин);
    с Е325 по Е327 (лактаты);
    Е330 (лимонная кислота);
    Е415 (ксантин);
    Е459 (бета-циклодекстрин);
    с Е460 по Е469 (целлюлоза);
    Е470 и Е570 (соли и жирные кислоты);
    эфиры жирных кислот (Е471, Е472a&b, Е473, Е475, Е476, Е479b);
    Е481 (стеароил-2-лактилат натрия);
    с Е620 по Е633 (глютаминовая кислота и глютоматы);
    с Е626 по Е629 (гуаниловая кислота и гуанилаты);
    с Е630 по Е633 (инозиновая кислота та инозинаты);
    Е951 (аспартам);
    Е953 (изомальтит);
    Е957 (тауматин);
    Е965 (малтинол).

• Подобається Подобається x 17
  9. карапуз

карапуз Well-Known Member

Мамочка,дивіться зараз,передачу повторюють :ninja:.
    Я вирішила худнути і обмежувала себе у солодощах.Після перегляду передачі,проблеми з цим вже не буде.
    А,ще я любила майонез...

• Подобається Подобається x 7
  10. Siania

Siania Love Life

Ну от я не розумію як таке може бути. Та ж виробництво не може накліпати собі етикетки, понаклеювати куда хоче і продавати. Етикетки, корки, пляшки, і продукти перевіряються в СЕС!!! І провіряється склад, порівнюється з лабораторними даними продукту, як може бути що вони забули вказати??? Я розумію якби вони написали то науковими термінами, типу воно вказане на упаковці, але таким чином, що ми й не задумуємся що там є ГМО!:sad::sad::sad: Ух я б тих тьоток з СЕС що дають дозвола на такі етикетки в тюрягу б засадила. Таке враження що грошима вже так людей засліпило, що за 10 грн. ладні дітей потруїти.:umbrage:

• Подобається Подобається x 5
  11. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

от би чоловік ту передачу подивився... в мене і так апетит пропав. буду шукати рецепт домашнього майонезу (для олів"є). а щодо меду в медівнику - можна його замінити любим домашнім варенням, яке знаєте з чого варили (якщо варили нормально, без желювального цукру). при бажанні скину у відповідну гілку перевірений рецепт

• Подобається Подобається x 6
  12. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Я в шоці!!!!!ну вже хоч би малявочок пошкодували!!От вам і здорова нація...не встиг малюк народитися а вже труйку гамцяє ..
    Та їх не то шо в тюрягу їх замість мишей в клітку і годувати "отим дозволеним продуктом"-хай відчують себе "шлунком дитинки"..скоти!

• Подобається Подобається x 1
  13. Анута

Анута Well-Known Member

ну за це говорили в цій передачі, коли в шпротах знайши компонент, якого не було на етикетці
    на отримання дозволу дають пробну партію, тобто зроблену по всіх стандартах, а вже у виробництво йде що прийде на думку

• Подобається Подобається x 5
  14. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Дівчатка, хто дивився ту передачу з самого початку, бо я про яблука свіжі привезені не почула, що там в них?

15. Siania

Siania Love Life

http://www.wwf.ru/ea2009/about/
    Це не ГМО, але по темі, давайте всі приєднаємось, і всім про то скажем;)

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ті яблука не псуються, ніяка біда їх не їсть - не жучок ні черв"ячок - то про яку натуральність і корисність тих яблук може бути мова? По-перше їх зривають нестиглими (корисних сполук в них мізер), обробляють хімією для кращого зберігання і збереження товарного вигляду (антибіотиками в тому числі). Потім вкривають шаром парафіну - похідне нафти, який не змивається гарячою водою. :8::no:
    тому рекомендують купляти наші яблука, не такі красиві, часом червиві, але натуральні не захімізовані!:y:

• Подобається Подобається x 4
  17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Прошу сказати про свіжі овочі фрукти - їх не можна взагалі вживати, чи треба добре чистити-мити?

18. Анута

Анута Well-Known Member

добре чистити-мити :)

Зоряна, див. на пост вище твого ;)

19. Olenka

Olenka Well-Known Member

Питання ГМО, емульгаторів і стабілізаторів мене мучить давно...
    Не погоджуюся з думкою, що це наше майбутнє і треба звикати. Я навіть категорично проти такої думки. Це як з підсніжниками. Більшість знають, що вони занесені в Червону книгу, але купують, аргументуюче це тим, що вони вже і так зірвані і зовсім не розуміючи, що своєю покупкою вони спричиняють попит, а значить буде і пропозиція, і таким чином можливо вже наші внуки будуть бачити ті квіти тільки на фотографіях. Навіть в останній передачі по СТБ, яка тут обговорюється, звучала така фраза, що люди, які читають етикетки купують на 5% менше. Якщо кожен почне читати і "фільтрувати" свою корзинку, то виробник задумається і змінить свою політику. Але для цього потрібні масові акції і масове розуміння цієї проблеми. Нажаль, напевно наші люди вже такі змучені від боротьби за будь-що в нашій державі, що можливість жити без ГМО і небезпечних емульгаторів і стабілізаторів навіть не розглядають?
    Раніше я писала на маських гілках про передачу на СТБ, по 5 каналу, Інтеру і навіть їх записувала... але на все не вистарчає часу і місця.
    Ми давно виключили з нашого раціону магазинні йогурти, солодощі, згущик (купую дуже рідко і тільки до солодкого), хліб, консерви. Домашній сир, масло для малого роблю сама. Нажаль, тільки для малого....
    А от поки найбільшою проблемою для мене залишається куряче філе, консервована кукурудза і фрукти, і чіпси, сухарики для мого чоловіка...
    Не даром багаті люди в нашій країні - мають свої господарства - Порошенко, Поплавський, Потебенько, Червоненко, список великий.... Про Потебенька взагалі читала, що він всі продукти їсть тільки власного виробництва...
    І на кінець кілька цікавих лінків :)
    http://prodobavki.com/modules.php?name=ingr_list&group=5
    http://consumerinfo.org.ua/ine/
    http://consumerinfo.org.ua/testing/products/unsafe.php

Останнє редагування: 26 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 10
  20. Olenka

Olenka Well-Known Member

Треба замочувати в холодній воді хоча б на 2 год.
    Ми про це говорила у гілці А навчіть мене... (малий не дає пошукати)