ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Анута, 24 Березень 2009.

1. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Відповідь: ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

Пробувала щойно майонез на пательні наш львівський, і що ви думаєте, засмажився і жир не відділився, навіть не думав, зразу викинула, хоч та пачка в мене ще від мого ДН була. фе, мене аж шлунок почав боліти:8:

• Подобається Подобається x 11
  2. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Колись після перегляду такої програми "про молочні продукти" я по гарячих слідах перевірила молоко сметану і масло,що мала вдома,і все пішло в сміття..тепер це все домашнє.:sad:(крім масла)

• Подобається Подобається x 6
  3. Анута

Анута Well-Known Member

а я вам скажу чому воно смачне. із-за підсилювачів смаку, того самого глутамату. воно якось там діє на смакові рецептори і здається, що воно ну неймовірно смачне і ще хочеться

десь був. сама планувала зробити. пошукаю і викладу в А навчіть мене...

копчена рибка не настільки шкідлива, якщо вона справді копчена і не у вакуумній упаковці

я так зрозуміла, основний наголос в передачі був на тому, що завдяки тим шкідливим компонентам продукти мають гарний естетичний вигляд "от так би і з"їв!" і якщо вже то їсти, то не у великих кількостях і не часто

• Подобається Подобається x 9
  4. Анута

Анута Well-Known Member

а цікавий тест, правда? ніколи б не додумалась так майонез перевіряти

тішить, що я майонез ніколи не любила і стараюсь його не їсти. салатики здебільшого або олійкою заправляю, або сметанкою

5. Gala

Gala Well-Known Member

Ой а мій чоловік його практично кожен день ість до всяких страв-дуже любить,а після тоі передачі може задумаеться...казав щоб я сама робила.А про шпроти я і не знала ,що шкідливі,і про мед-завжди в гарячий чай і молоко для лікування(от лікавала).І про вафлі не знала.,а люблю іх і дітям завжди купляємо(чоловік сьогодні 400 г купив),і фрукти теж цитрусові,банани,гранати-теж купували...Жааааах!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 1
  6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А чому не можна мед в гарячий чай чи випiчку додавати?

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Дівчата, і я ту передачу дивилась, але не просто дивилась, але паралельно думала, що потрібно буде на форумі запропонувати обговорити тему здорового харчування!!! Сідаю за комп і що я бачу, всі вже її обговорюють :xaxa::xaxa::xaxa: Спізнилась :no:
    А мене вразила інформація про оливки і маслини! Я ж наївна думала, що маслини, які в нас продають чорні від природи, а виявляється від фарби :bad::8::suicide: Більше ніколи їх не куплятиму, як і всіляких напівфабрикатів, кетчупів, магазинного меду, "копченої"рибки, яка насправді оброблена ароматизатором рідкий дим, а по суті СИРА і всього решти!!!
    А щодо меду, то нагрівати його не можна,бо концентрація отієї отрути в ньому дуже збільшується, що може викликати серйозні порушення!

• Подобається Подобається x 8
  8. Анута

Анута Well-Known Member

в меді при Т вище 60 град утворюється якась отруйна кака (ото пояснила). Тому рекомендували його брати з пасіки, а не в магазині, де він може бути вже перетопленим (тобто зацукрований термічно оброблений щоб лився). і в додавати в теплий чай, а не в гар"ячий

але от щодо випічки... мене це трішки кремпує... я дуже люблю медівники

фрукти потрібні, просто знову ж таки, їх для тривалішого зберігання обробляють газом, воском тощо. самі напевно помічали, що яблука мають таку жирну шкірку, яка не змивається так просто.
    тому і радять все добре мити: і яблука, і цитрусові, і банани. а з яблук скоринку знімати

• Подобається Подобається x 9
  9. Анута

Анута Well-Known Member

а мені завжди здавалось що маслини чорні тому що копчені... все, пішла гуглити :ninja:

а як вам інфа про курчат на каруселях? використовують барвник, який у всюди заборонений окрім нас звичайно

• Подобається Подобається x 5
  10. kati

kati Well-Known Member

Ще знаю що сухофрукти потрібно мити ретельно в гарячій воді( навіть окропом залити а потім ту воду злити) а потім добре промити холодною водою, і тільки потім варити.... їх також обробляють якоюсь какаю, яка просто теплою водою не змивається( родичі власне займаються продажом сухофруктів)....

• Подобається Подобається x 10
  11. kitka

kitka Well-Known Member

Я теж дивилася ту передачу:sad:. Теж тепер мені воно весь час в голові крутиться. Аж їсти перехотілося:sad:. Пішла відкрила холодильник, подивилася на то всьо - і закрила. "Что дєлать???":confused:
    Тільки що спекла з того горя кексик йогуртовий від kati перший раз:xaxa:.
    Фаааайний:)!

• Подобається Подобається x 12
  12. Koza-Dereza

Я не знаю якi у вас продають маслини, але їх є дуже багато видiв, є зеленi i є "чорнi" породи, так би мовити. Тобто це цiлком можливо що маслини можуть бути темними. Хоча, знов, не знаю якi саме ви купуєте у Львовi.

13. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Але це власне сухофрукти: ізюм, курагу, чорнослив... А оті фарбовані "цукати" про які в передачі говорилось взагалі потрібно обминати десятою дорогою! Деякі з них в гарячій воді повністю!!! розчиняються! :8:

• Подобається Подобається x 7
  14. Анута

Анута Well-Known Member

ось що мені розповів гугл щодо маслин

або залізом (читаємо склад на банці)

дійсно файний, погоджуюсь :)

15. kati

kati Well-Known Member

Ну про ту всю гадість( чіпси,майонези,кетчупи,ітд) всі знають і намагаються не використовувати.... а що робити з продуктами щоденного вжитку-хліб, молокопродукти?
    Та навіть не у всіх є села і можливість ту саму бульбу їсти домашню....На балконі не будеш вирощуватти....от і вимушені купляти те що продають і нікуда не дінешся....

• Подобається Подобається x 5
  16. Анута

Анута Well-Known Member

ну я все що непророднього кольору і без них стараюсь оминати.

дівчата, ви не пригадуєте про що там говорили, що страшенно садить зір?
    який консервант, барвник тощо. де воно?

17. Koza-Dereza

Це напевно стосується тiльки законсервованих оливок. Я 100% знаю що є такi оливки Каламата, якi є чорнi, я їх завжди купую на розвiс.
    Ось навiть нарила фотку "живих" чорних оливок.

• Подобається Подобається x 14
  18. Анута

Анута Well-Known Member

саме так, консервованих. показували такі бурі (як на фото) і казали, що в консерві вони чорні-чорнющі, бо там додано залізо (якась сполука - соррі за склероз). а я саме дуже люблю чорні маслини :confused:

• Подобається Подобається x 2
  19. Siania

Siania Love Life

А я цукати сама роблю, дуже смачні виходять!
    Шкірки з апельсин намочити на 3 дня міняючи воду час від часу. Потім нарізати кубіками, і варити з цурком(трішки води по потребі) як варення!!!Потім тримати в холодильнику;)

• Подобається Подобається x 8
  20. Koza-Dereza

Ось, теж знайшла про законсервованi чорнi оливки, дiйсно їх консервують i додають щось з натрiю (не знаю як це перекласти на укр.) sodium hydroxide (NaOH).

I ще iде обробка глюконатом залiза що i мiняє колiр на чорний. Все це звiдси, сорi, перекладати все не маю сили :)