Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат думаю водонепроникна куртка і батнік в любому гардеробі не зашкодять. Це універсаньні речі, в яких зручно відпочивати, подорожувати. Думаю в кожного в гардеробі щось схоже знайдеться. Лижні штани - теж річ незамінима. Зимою у них тепло і комфортно, при любих морозах. Я їх зимою іноді і в повсякденному житті ношу, бо вони дуже зручні.
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат ну от бачите, а я лише на лижі в кожного свої уподобання, як то кажуть "на колір і смак товариш не всяк"
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Ми завжди беремо лижі на прокат по дорозі.Починаючи з Яремче,майже в кожній хаті,прокатний пункт.Цього разу брали в Яблуниці,55 грн за добу. Були три дні на Буковелі,все було чудово,погода шикарна,але в суботу, в обід перестали працювати майже усі підйомники .Оце було круто,ми простояли у черзі пів години,на вулиці -15,замерзли і вирішили до паркінгу йти пішки,освоїти біатлон ,добре,що було недалеко.Людей ,які уже сиділи на кріселках ,аварійно,на дизелі підняли на верх. Найгірше виявилось людям,які піднімались на 7 підйомнику,вони 1,5 години просиділи на кріслах,при такому морозі,я їм співчуваю .За чутками,приїхав один (чи не один ) з наших політиків і спеціально відключили підйомники,щоб були вільні траси ,але це лише чутки.
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Олеся права, як і Катя, костюм дорогий новачкам без потреби - не факт, що лижі - то ваше, а на ковзани наприклад не тре такого супер, як на лижі , а на сновборди він дещо інший.. і взагалі.. щодо термобілизни отут є вибір дешевшої, ніж 600 грн/комплект і по якості дуже хорошої
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Зайшла я недавно в магазинчик Хай фай. Це біля фонтану, того що навпроти гот. Львів, бо у вітрині був дуже гарний лижний костюм, виробництва Австрії, фірми не памятаю. Світло-бежевий, з машинною вишивкою і нат.хутром. Дивлюся на цінник на куртці і очам не вірю- 15000грн. Питаю продавця - це часом не опечатка? А вона - Ні, це ціна тільки за куртку, штани до цієї куртки коштують 4000грн. ... В тому магазині завжди дуже гарні костюми, вони возять Ігуану та інші відомі бренди, але ціни просто зашкалюють... За такі гроші можна в норковому манто катацця, гг
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат фірма sportalm. їхні вироби справді дорогі, але і в хай=фаї перегинають палку. нормально куртка минулорічної колекції коштує порядку 10тис.грн. В буковелі на мою юстику була їхня курточка, вартість 4000грн. "овьос нинчє дорог" а кажуть криза
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат я сьогодні і вчора шукала адреналін - ну його з тим Тростяном і хоч я там не вперше, але останні три роки там принципово не була взагалі. в основному - через відсутність будь-якого сервісу (крім гостинних господарів житла - вони хоч зацікавленні у позитивних відгуках - і вибирати є з чого) крім того, по льоду і горбах з обрубками дерев на Центрі не дуже приємно ні їздити, ні лижі обдирати, ні тим більше падати. хоч Захід - прийнятний, навіть дуже. особливо для спокійного катання. але щоб добратися туди - мама дарагая - через бугель на Центрі (ну, або 20-25 хвилин відморожувати собі все, що можна на крісельному витязі при -20), верхом гори і вниз по трубах бачте, підйомники працюють вибірково. коротше, мої висновки - адреналін адреналіном - але на Центр мене ще не скоро знов потягне. на Заході - запросто, тільки добиратися до нього занадто складно. і ще одне - коли вже поверталися востаннє на гору на Заході, у нас вирвало посеред траси бугель. уявляєте? я щаслива, що залишилася жива і не зламала собі нічого. завтра зранку оціню площу забою бедра - вже починають проявлятися всі відтінки фіолетового найгірше це те - що всім так званим "працівникам" на Тростяні - до одного місця сумлінне виконання своїх обов"язків. та й взагалі виконання обов"язків люди, якщо, не дай Бог, щось з вами там станеться (а підйомники все-таки старезні і ніхто за ними не доглядає належно) - більше шансів так і залишитися на тих диких схилах мене, ясно, що переповнюють негативні емоції, але - об"єктивно - ніхто з адміністрації не несе реально жодної відповідальності за технічні несправності і т.п. - більшість з тих аборигенів взагалі там просто випадково опинилися і не є ніякими працівниками всього цього "скі-резорту". бардак одним словом. все - привіт від мене закордонним гірськолижним курортам - доведеться потратитися на візи і т.п. - але собі дешевше в результаті (і реально економічно доцільніше, ніж будь-де в Україні). П.С. Не зраджу тільки Подобовцю - подобається, якщо є сніг
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Каталися в Буковелі. Все більш-менш сподобалося. Був один випадок, закінчилося тим, що я скаргу написала в їх книгу скарг і пропозицій... Але взагальному враження хороші. Минулі вихідні каталися на гірськоліж. кур-ті Плай, за Орявчиком. Сподобалося тим, що там все нове, основне - підйомники, бугелів не має, сніг є постійно, працюють пушки. Не сподобалося: вони недавно працюють, тому не має вибору трас. Поїсти тільки 2 кафешки на цілій горі і то такий Советский Союз. Прокатів по дорозі не має зовсім. Весь народ, який розраховуав взяти обладнання напрокат вистроївся в чергу довжиною метрів так з 20)) вже аж у підніжжі гори.
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат ого - тішить, що є ще шанувальники старого доброго ще 10-12 років тому шанованого Славську... але з другого боку дуже-дуже Вас шкода. Мамадарагая починається після повороту з траси на Славське (ще коло Святославу). Тобто мені завжди шкода всіх машин, які тудою їдуть, бо то направду екстрім-стайл - дорожне покритття ще в минулому столітті благало про заміну, але певне хтось з чиновників вже вкладав в Буку і нікому того не було треба. Ну що власне і стосується мабуть розвитку інфраструктури Славського я в цілому. Буковель. ну з ним все ясно. Погоджуюсь з ola-lyola - альтернативи зараз по різноманітті спусків теж не бачу, але ціни захмарні і людей дууууууууже багато. Два роки тому мій чоловік там був дещо травмований (впав невдало, лижа невідщіпнулась, як наслідок травма коліна) через власне кількість людей. Тішить, що хоч з медичним обслуговуванням там більш-менш і нам надали допомогу. Про Ізки і Подобовець я нічого хорошого написати не можу, але і поганого писати теж не буду, хоча... наші товариші відпочивали там зимою - то умови проживання ціна/якість відповідають одне одному, а от спуски зовсім ні. Ми були вліті, то нам взагалі не сподобались траси на вигляд, але знову ж таки - це трохи субєктивно, бо зимою не були і не катались. Мені колись дуже подобались в Славську Грабовець і Варшава, не знаю як там зараз, бо останні три роки троха не катаюсь (минулого року була вагітна/родила, а позаминулого перший раз виїхали і чоловік впав відразу ж в першу годину катання, а після того більше не їздила якось...) Вже дууууууууууужеееееееее скучила. Проте того року теж не поїдемо, нема з ким малу лишити, а з нею якось не хочеться... Раніше мені подобався Тисовець як спуск, була пару раз, хоч не маю уявлення що там зараз. Свого спорядження лижного я не маю, тому брала завжди на прокат. В більшості випадків (особливо останні роки катань) ми брали лижі в Команчеро (то наші знайомі). Просто для уникнення черг в прокатах і спокою в душі за отримане - це нас більше влаштовувало. За кордоном не була на лижах, але маю дуже добрих колєгів, котрим через відсутність знання мови вже другий рік бронювала в Альпах житло/катання тощо. Ціни вражають. По тому, що тут пише Буковель наш перепльовує От наприклад в Новий рік які ціни були на Буковелі всі знають, а в Альпах вони були нижчі! Ось приклад. В цьому будинку мої колєги проживали 12 днів. Бронювали цей варіант житла в вересні 2009 року. На той момент я шукала нам прийнятний варіант в Карпатах (в глуші, але недалеко Буки - хто ж знав, що снігу не буде...). Отже, ми платили в Верховині 220 грн/людини з дворазовим харчуванням, відстань до Буки приблизно 40-50 км, а вони в Альпах 24,20 Євро/кімнату/добу/вкл сніданки + доплата 6,00 Євро за 10-річну дитину. Вартість катання по абонементах, заброньованих в той же час - така ж як і на Буковелі, а протяжність трас... кілометри... і сервіс і всі навколо усміхнені і ніхто з персоналу не заглядає тобі в кишеню, і не дивиться вовком на тебе... Їхали туди машинами, по автобану це кайф. Оскільки з дітьми, то по дорозі ночували. Дорога не важка. Сумарно відпочинок на сім'ю з дорогою туди/назад і всім-всім обійшовся 1600 євро/2 тижні. Дорого? не впевнена. Це в середньому 120 євро/сім'я/день. А скільки за буку за сезон? Плануємо теж спробувати може на наст рік, якщо все буде ок/або може за 2 роки... Якщо вже платиш гроші, то краще платити їх за відповідні умови/сервіс тощо і як на мене то я ліпше раз в сезон на 10 днів, а ніж пару раз тут на захмарні ціни або ніякий теж далеко недешевий сервіс. Кожному своє Гарних всім спусків!
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Аліса, Ви щось трохи плутаєте. Я вчора була на г. Плай то там бугель є + 2 підйомники (по 4 особи на кріслі). В 9 ранку ще нормально є де припаркуватися, а от після 11 год припаркуватися вже не можливо і в черзі на прокат треба 1 год вистояти. Але всерівно - воно того варте. Персонал приємний. Підбирають тобі спорядження (70 грн/добу). Пушки працюють, тобто сніг завжди є, але часом і лід... Бістро там нормальне і ціни не захмарні (травяний чай -5 грн., глінтвейн - 8 грн., уха - 15 грн). Підйомник - 15 грн. Бугель - 8 грн. Приємно вражена нашою Україною після відвідування Плаю: таке враження що вся Україна їздить на хамерах і джипах... Куди там криза... Про одяг: лижний костюм в антикризі можна купити за 600 грн за комплект. В Єврошоці новий суцільний комбінезон коштує 150-250 грн. Я в Червонограді на базарі знайшла нові лижні штани за 100 грн. Початківцям (таким як я) взагалі не раджу їхати на 2-3 дні. Достатньо одного дня, бо на ранок наступного дня важко з ліжка встати, а не те що знов на лижі і на гору....
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Я вже на лижах 8 років і тільки поступово собі купляла спорядження. А для перших разів штани лижні були куплені на хенді, куртка звичайна синтепонова, лижі позичались у знайомих або брались на прокат. І море задоволення. Початки свої освоювала на горі Політех. Вже коли побачила, що це моє, то почала по розпродажах в кінці сезону підбирати нове хороше спорядження під себе. Хоч і погоджуюсь на рахунок Тростяна по поганому сервісу, та всеж душа саме туда лежить, там затишно - і поганяти можна (траси різноманітні), і смачно поїсти, і компанією відпочити. Плай звичайно сподобався своїм сервісом, але там скучно. Ще сподобалась гора "Захар Беркут". Новачкам, я думаю, було б добре починати з гори Плай.
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Ця гора зараз закрита. Там майно поділити не можуть. А на Політехніці - суцільна глина, хоча люди є...
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Звіую про ці вихідні в Буковелі. Найперше - холодно Переважна більшість трас працює, є де покататись. Траси довідкривають, бо видно, що працюють пушки на схилах. Людей не так вже аж дуже, але все ж таки черги трохи були. Траси зранку всі ідеальні, 13-ті і до вечора лишилися суперові. В суботу дійсно десь на годину вимкнули більшість витягів, на 7-ці мої знайомі провисіли годину Сказали, що був збій в електриці і того електроніка забарахлила. Радує, що більшість людей все ж таки підняли на гору в аварійному порядку (завели дизельний двигун) - якщо згадати позаминулорічну і цьогорічну аварію на Захар Беркуті, коли люди по 6 годин висіли, то Буковель суттєво виграє. В неділю - ну дуже холодно. Їхали Паляницею, то наші друзі з сусідньої машини передали, що - 27, до Буковеля піднялася до -24. Вдень було трошка тепліше, сонечко підігрівало Жили ми того разу в готелі "Файний" в Татарові. Нормально. Ціна - 250 грн/кімната (себто з 2-х осіб). Але все ж ми мріємо знайти якесь хороше житло недалеко від Буковеля і їздити туди постійно. До того ми постійсно жили в Микуличині або в Яремче. Змушена сказати, що ціновий діапазон не відрізняється фактично, але їхати з Татарова набагато ближче ніж з Микуличина чи Яремче. Знайомі казали, що навіть знають садибу в Паляниці по 250 грн/кімната, але там нема вільних місць до лютого (але як на мене 250 грн в Паляниці це щось з галузі фантастики ) Може хтось може порадити якусь приватну садибу, затишну, в Татарові або Яблуниці, ціна 250-350 грн за двохмісний номер? (можна в приват)
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат І ми так брали, як я немала свого, в прокаті у Стрию, якщо їхали у Славськ, або у Франківську - як на Буковель. Великий плюс що там вибір ширший і дуже часто спорядження нове, що для чобіт досить важливо - у Стрию прокат працює разом з магазином і в прокат віддають те, що не продали. Так в прокаті я купила свою першу куртку Щодо штанів - то для новачка важливо щоб вони не промокали, після того як будуть вчити парвильно падати - вся попа мокра
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Ми каталися в Ізках 22-23 січня 2010р. З подивом для себе прочитали сьогодні на їх сайті новину за 21 січня про масу природного снігу, яким "завалило" схили курорту. Насправді, снігу обмаль, більш-менш кататися можна лише на бугельному витязі, і тільки завдяки наявності пушок. Причому із задоволенням хіба що до обіду, поки сніг не скатають в одних місцях до льоду, в інших - до трави. Шкода, що курорт на своєму сайті настільки дезінформує потенційних туристів. Насправді природного снігу в Ізках не було вже досить давно, як, з рештою, і на інших Карпатських схилах. Нам загалом сподобалося, але гірка більше для початківців. Підйом 6 грн.
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Для мене найкращий курорт все-таки Буковель. Якщо купляти абонементи осінню, виходить деколи навіть дешевше як в Славському. Особливо приваблює велика кількість підйомників і трас (ніколи не любила кататися по одній і тій самі трасі): виїжджаю одним витягом, спускаюсь до іншого і т. д. Якщо сніжку мало, то пушки насиплять (головне, щоб температура мінусова була), а ратраки розрівняють. Черги до витягів є тільки в вихідні, і то тільки до окремих. Траси рівні, майже ідеальні, все для того, щоб отримувати задоволення... А не рахунок цін на харчування, то якісь канапки, чай і глінтвейн можна з собою взяти, і там вже не тратитися.
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Для прихильників Буковелю - прийшло мені на пошту повідомлення, що до 31 січня можна купити акційні абонементи на наступний сезон, наприклад зараз 5днів або 100 раз "Всі дні" - 761 грн, починаючи з лютого - 913 грн. Ну і далі зрозуміло, що дорожчатимуть. А я грошей поки не маю - ото буду купляти дорогезні потім
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Дівчата-лижники! на ці вихідні організовується поїздка на Орявчик. Дешево. 50 грн туди-назад. Зранку в 7 виїжджаємо і ввечері в 8 у Львові. Кого цікавить, пишіть в приват. Оскільки я не профі на лижах, то мені сподобалось. І гора не насільки висока, і людей не настільки багато, та й ціни доступніІМХО
Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат Ще є недорогий прокат "Лавина" біля Автовокзалу на в.Стрийській, там від 45 грн за добу, не раз собі брала Додам на рахунок одягу, який потрібно брати на лижі: - штани, або комбінезон (штани + шлейки) має бути з такої тканини, як балонові спортивні штани, але матові. Низ має бути досить широкий, щоб наліз на лижний чобіт, бажано з замочком. Інакше доведеться штани в чобіт пхати, а якщо штани зберуться, то будуть тиснути і муляти. Можна пошукати комбінезон на секонді, я колись на іскрі за 20 грн купила. Якщо брати прості штани, то під низ грубі колготи. Якщо перший раз, то можна на коліна намотати такий бинт з ватою типу "спасательний пакет". Менше синяків буде - куртка, якщо тонка, то під низ грубий одяг (раджу гольфи). Бажано з капішоном, щоб його можна було на шапку натягнути. При падіннях шапка може злетіти, якщо без капішона. Та і при падіннях голові краще буде І бажано запакуватись так, щоб сніг не мав як потрапити до голого тіла за шию, манжети чи під куртку. - шалик, щоб замотатись з носом, якщо мороз сильний. Але вважайте, що кінці не теліпались і не зачепились за підйомник чи ялинку в разі екстремальної зупинки Якщо в куртці є капішон, який добре застібається знизу і можна туди носа запхати погріти, бо можна і без шалика. Але на великі морози все таки раджу додатково замотатись. - рукавиці. Найкраще купити дитячі спортивні балонові рукавички аля "воротарські" на першому ліпшому базарі. Бо вони досить теплі і при падінні захистять пальці від ударів. Бажано на зміну ще якісь мати. Я раз пробувала інший варіант - три пари звичайних тонких в'язаних рукавичок - при морозі -15' пальці замерзли так, що порухати ними не могла. - шкарпетки - теплі, грубі, якщо на теплі колготи, то пара грубих хватить, якщо мороз, то треба буде дві. Ну і на зміну взяти, щоб після катання переодягти, або під час, якщо сніг попаде в чоботи і ноги намокнуть. - лижні окуляри - то вже як кому зручно, без них можна обійтись. Я раз позичила спробувати - незручно було. Скельця потіли, сніг наліплювався, в чоло тиснули.. Успіху новачкам!