Гірськолижні курорти Карпат

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем карапуз, 29 Грудень 2008.

1. Raven

Raven Мама малятка

Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат

На Тростяні мажорів п"яних на порядок менше, а ломаків там теж є багацько, тільки вони під лижами на чорних трасах не крутяться. Мене на Буці трафляє в черзі на підйомник: "ти чого на мої лижі наїхала, ти хоч знаєш кіко вони коштують".

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

тому я не люблю жоден з вище описаних курортів, зате обожнюю г/к курорти Закарпаття:girl_in_love:

3. Alicia

Alicia Well-Known Member

А можете сказати, які саме? Ми щось тільки на Плаю, орявчику і буці були, а хочеться чогось менш людного, щоб природа гарніша була.
    Хочу цього року на Драгобрат поїхати. А ще казала мені одногрупниця, що у них відкрили цього року базу в с. Верхнє Турківського р-ну. Теж цікаво було б в ті краї поїхати на лижі.

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

минулого року вперше побували в Ізках - мені надзвичайно сподобалось!! все обладнання нове, сучасне, гірка висока, персонал-люди культурні, дорога туди порівняно хороша. Особливо там файно для тих хто не супер-пупер катається, і для діток дуже хороші умови катання/навчання. Ну і для профі теж думаю там є що робити.Ціна в цьому сезоні в будні 180 грн/день(ми завжди їдемо лише в будні!), людей небагато.

Ну і два рази були в Красії(с.Вишка), тут звичайно екстремальніше, є кілька трас для катання, тому скучно не буде. Обладнання теж хороше, швидкісне. Дуже класно що по всій горі до гори збудовані хатки, і прямо на горі можна жити.І мені найбільше спободалась траса яка вела саме поміж хатками, ну дуже романтично - світло у вікнах, гірлянди, димок і шашличок :girl_dance: Ціни в цьому сезоні приблизно 200 грн/будні. Мінус - дорога порівняно нездала, тому треба довше їхати аніж в Ізки.

На Буковелі мені забагато цивілізації і забагато людей, а найбільшим плюсом є хіба те, що маєш на вибір дуже багато різних, трас. але мені як далеко не впевненому лижнику і боягузці двох попередніх курортів цілком вистачає. Ну і ціна досить сильно відрізняється, починаючи витягами, закінчуючи проживанням.

Ще люблю Орявчик, бо саме там стала вперше на лижі і траса по лісі суперова, але моїм сноубордистам бугелі не підходять. Мрію ще колись таки знов туди втрапити.

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

ну і на Красії природа просто офігенна:girl_claping: такої краси ще ніде не бачила!

---------- Додано в 16:49 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

дівчата, а хто може описати про Драгобрат? подивилась щойно сайт - так захотілось ще й туди...!:girl_crazy:

5. Alicia

Alicia Well-Known Member

Мені там не сподобалася ота обмежена кількість скіпасів, коли під касами були черги просто щоб дочекатися, що хтось накатається і здасть свій скіпас.
    Ми як їхали на Орявчик, то випадково повернули на табличку "база Орявчик". Там нас зустрів власник, який запропонував кататися на його трасі за 70 грн в день. Ми почали одягати лижі, а він з кількома чоловіками виїхали до нас на сноубордах, бо до траси можна тільки так доїхати. І назад ми б знову його чекали, щоб він нас забрав. В останній момент хтось з нашої компанії захотів все-таки на сам орявчик поїхати, і ми так там і не покатались. Шкода.
    Я у нас на форумі бачила фотки з драгобрату від nadinka - так вразили, що також захотіла.

6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

На Плаю сезон відкриють 20 грудня. Хочу туди бо там гарний дитячий підйомник і безкоштовний - будемо Михасика ставити цього року.

7. odree

odree Well-Known Member

Все одно траси екстремальними я б не назвала, хороша, довга, але не більше, залижною характеристикою, напевне якась синьо-червона :).
    А от те що в них дуже хороші інструктори і ціни дуже дуже лояльні - це факт

ага, жили ми там. Купа негативу. Подумайте про підйом туди, спуск. Люди надзвичайно неприємні взагалі у всьому селищі (я про місцеве населення)
    Повертатися туди ще раз немає ніякого бажання

8. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Тобі що несподобалось підніматись на санях?:girl_smile:
    В Красії спуск дійсно досить пологий але довгий, Ярці дуже подобався, але там навіть немає кафешки нормальної куди б можна було зайти попити чаю.
    Жили ми не на горі,а трохи далі - раз в Карпатах, а ще в Перлині Красії, туди також можна було добратись хіба бобіком, залишали авто внизу і возилися на бобіку з готелю, що з дитиною не дуже зручно.
    Хоча у порівнянні з Ізками траса там цікавіша, бо довша, але все-одно, більше ніж два дні там буде нудно.
    Ярка вже питає коли їдемо на лижі, а в мене чомусь ще немає великого бажання - ну не віриться що вже зима...

9. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

На Тростяні вчора відкрили сезон. Кажуть, снігу ще малувато, їхати варто професіоналам з широкими лижами.

10. odree

odree Well-Known Member

нііііі. більше того, на санях їхали сумки, ми більшу частину дороги йшли. "рамантіка"

11. карапуз

карапуз Well-Known Member

Точно зима :girl_yes2:, вчорашнє фото.

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Оооо, Драгобрат - це казка! Поїхавши вперше, потім поверталась енну кількість разів. Щороку відкривала і закривала сезон саме там, адже кататись там можна з жовтня і до кінця квітня. Навіть коли вже крокуси цвітуть на полянах, абсолютно комфортно можна спускатись по схилах Драгобрату на лижах.
    Направду природа там є унікальною, адже це дось висока точка.
    [post=724681]Ось тут[/post] виставляла декілька фото.

Тільки от дорога наверх - екстрім. Нерви лоскоче... Але та краса варта того, щоб з"їздити.

Щодо цін і інфраструктури - мої дані застаріли, адже вже чотири роки сумую за лижами і мрію, що ось-ось, ще трошки, цього року.....ех...

Ну все. Я ще більше роздражнилась. А-а-а! Хочу на лижі!!!:crazy:

13. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а що тут багато думати? приїхали, машину на парковці залишили, черевики/лижі взули, рюкзачок на спину і на підйомнику спокійненько собі поїхали до хатки. ми їздимо максимум на 1 добу(день-ніч-день) і без дитини, тому мені ніяких сумок не треба, все найнеобхідніше влазиться в маленький рюкзачок.

---------- Додано в 09:21 ---------- Попередній допис був написаний в 09:17 ----------

хто знає які ще курорти відкрились чи збираються якнайшвидше відкриватись крім Буковелю?? думаю після вчорашнього снігопаду ситуація на горах покращилась, а інформації нормальної ніде на сайтах нема...

14. Kroshka Enot

На одному з сайтів любителів гірських лиж прочитала, що зараз гарна ситуація на г.Пилипець - достатньо снігу і мало народу. Працює крісельна дорога і 2 бугелі. Єдине що пишуть, що трохи небезпечна гірка, бо на ній бувають сходження лавин. Особисто там не була, тому нічого про це сказати не можу.

15. olerusya

olerusya sweet candy ;)

я була там восени, катались на кріселці, то в мене тепер нема бажання туди їхати бо сама кріселка дуже довго їде, в мене нема ніякого бажання потратити пів дня сидячи на кріслі і замерзаючи на вітрі.

16. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

На выходных были на Захаре Беркуте. Снег был на горе. Мы абсолютные чайники, но профи ругались на такой снег. В добавок у горы в воскресенье было уже +3 градуса.
    Что расстроило и предупреждение...Когда едете на подъемнике, особенно если едите утром, возьмите дождивики (продаются на кассе) - капает ржавчина.

17. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Була там декілька раз - писала тут і тут
    Дійсно крісла дуже довго їдуть, була з малою то можна замерзнути, траса не окультурена, враження не дуже. Ввели пластикові картки за які ще треба було додатково платити незалежно від кількості спусків, а траса навіть не заратрачена, каміння. Можливо цього року щось зміниться в кращу сторону

18. карапуз

карапуз Well-Known Member

Дивіться , як класно...було :girl_in_dreams:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

19. Kroshka Enot

Можливо вже писали, але не можу знайти:
    Як зі Львова можна доїхати до с.Ясиня (Драгобрат), крім авто? Поїздів далі, ніж до Франківська, я так бачу, немає.
    Можливо турфірми возять?
    Дякую.

20. Raven

Raven Мама малятка

З Франика бобіки і бусики возять. Їх там багацько, якщо з великою компанією їдете, то до самого Дагобрата доїдете ним. Минулого сезону турфірма калина відправляла туди автобуси, якщо назбирувалося народу.