Гірськолижні курорти Карпат

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем карапуз, 29 Грудень 2008.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат

А ми за ці святкові дні промоніторили трохи гірсколижних спусків.
    Перше були на Плаї - загалом непогано, сніг є, люди також є, багато, в кафе пускали по черзі, бо було багато туристів. які просто без лиж їхали на гору, а ще трохи розрівняли ту "трубу" на коротшому спуску, там де завжди було стесано до льоду і купа лежачих "чайників". Загалом непогано.
    Потім-тобто вчора були в Пилипці, сніг є, але сам спуск поганенький, є каміння, з-під снігу трава стирчить, захід на крісла взагалі жесть...
    На Ізках трохи краще, більш окультурено, але по обіді почав падати дощ тому катання закінчилось.
    Назад верталися через перевал і заїхала у Вишків подивитись, колись там катались, а зараз там все стоїть, витяги не працюють, нікого нема.

Піца-паста і в нас кажуть - на школі в Кайзервальді:girl_yes2:
    Маю пару фоток з Зьольдена - якщо чесно не можу сказати що дітки там дуже плужать, хіба з самого початку, далі дітки за тиждень там гарно їздять карвінговим спуском, в нас, нажаль, далі плужка навчання не йде... Повертають там з палками, які по черзі піднімають вверх і дитина автоматично повертає.
    Ми з трьох років перепробували купу дитячих інструкторів, якщо чесно то всюди - і на Буковелі в дитячій школі, і на Плаї, про Славськ взагалі мовчу - вчать "плужити" і ... все
    Лише в лижній школі Динамо на кайзервальді нам показали як правильно їздити, повертати, гальмувати, тримати рівновагу і на такому рівні, що мала за пару занять гарно поїхала. Найгірше те, що якщо навчиш "плужити", то дитина так і буде постійно гальмувати, а це навантаження на коліна

2. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Олю, то правда, що на Плаю скасували денні абонементи? Бо знайомі казали - що 20 грн за підйом і все. Тепер не знаю чи варує туди їхати?

3. Raven

Raven Мама малятка

Скасували, бугель-15 грн., крісло-20 грн. Здирство, а зробили так, бо дуже багато порушень було минулого року, на одному абонементі по троє чоловік каталося.

4. ola-lyola

Правда, безлімітних вже нема, один підйом 20 гр і можна купувати на 5,10,20 підйомів. Скасували, бо перепродавали, ми самі не раз приїжджали в обід і купували з рук за 50 грн в тих, хто вже їхав.:girl_wink:
    А в Пилипці взагалі "новшество" - підйом 15 грн і картка пластикова 15 грн.

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

була та лише раз і то восени, то на підйомнику дууууже довго треба їхати, зимою я там просто замерзну на кістку... то лише той один підйомник є, чи можливо ще якісь коротші є?

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

я взагалі розчарована цього року тими гірськолижними курортами... восени так чекалось на початок сезону, а тепер через погоду і отакі дурні перетрубації як на Плаю, взагалі бажання нема кататись...
    дуже люблю Красію в Вишці, але там нема погоди-нема катання, от і чекаю на її відкриття. Думаю може цього року попробувати в Тисовець... А ще на Орявчику досить цікаві траси, але нам бугелі не дуже підходять - чоловік сноубордист.

6. ola-lyola

Коротших крісельних витягів нема, дійсно дуже довго їде, замерзнути можна,і зїзд з крісел - без гірки, просто вбік, багато хто падає.
    Є ще хіба два бугельні, але працював лише один. В Подобовці, майже поряд є витяг, а ще поряд є курорт ізки там є і крісельний витяг і бугелі і спусків більше.

І мені там дуже сподобалось, були минулого року на 8 березня - і витягі класні, і людей мало, і траса широка, ніхто нікому не заважає. Одне що погано - їхати далеко і дорога туди погана.

7. olerusya

olerusya sweet candy ;)

я надіялась щодо цієї зими трасу турківську нарешті зроблять...:girl_in_dreams:

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

і що там краще? йду шукати якусь інформацію...

8. Raven

Raven Мама малятка

Красія відкрита з 24 грудня, але тільки верхній витяг і бугель. На вихідних вони точно працюють.

9. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

На Буковелі теж так роблять - і не тільки так)))))) Але ж то насправді - не проблема денного абонемента, а проблема в головах організаторів і обмеженого вибору. Так як ми з чоловіком можемо на Плаю - по 30 раз за день зїхати - то за ті ж гроші можна три будні дні на Буковелі кататись - якщо не полінуватись, встати раніше і купити абонемент за акцією)))).
    Якось не логічно - розвинути здорову інфраструктуру і загробити її основу - катання.
    Так, що закінчиться святковий сезон і махнемо на Буковель - тим більше після 15 обіцяють зиму)))).
    За офтоп пробачте - якщо що).

10. Alicia

Alicia Well-Known Member

11. ola-lyola

Не дуже, Ізки краще

А не нудно? Якби не мала, мене більше як на 7-10 раз не вистачає, дві траси, скучновато.
    І я так думаю, альтернативи Буковелю по трасах, підйомниках і сервісу наразі немає... Але треба чекати коли людей менше і несвятковий сезон, щоб ціни нижчі були. Ну і їхати треба на 2-3 дні мінімум, бо на один далеченько.

Зайдіть на посилання, там є ціни. Але зараз там напевно снігу мало, ми як вчора виїжджали було +3 і падав дощ.
    А ще забула написати - на Плаю з цього року на прокат можна брати лижі лише з паспортом, під права вже не дають! А то т рохи проблема, бо мало хто бере з собою паспорт.

12. карапуз

карапуз Well-Known Member

На Прикарпатті, у селі Поляниця побудували будинок догори ногами . Хтось вже бачив? Бо мій чоловік стверджує, що і я бачила у листопаді, коли ми їздили сезон відкривати, але я того не пам"ятаю :girl_crazy:.

http://ntktv.ua/news/news_prikarpattya/na_prykarpatti_pobuduvaly_budynok_dogory_nogamy/

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а я такий в Польщі бачила

але там і всередині все перевернуто догори ногами
    , правда там ніхто не живе, то просто як музей

14. ola-lyola

Найбільше цього боюся - то ж можна здуріти, а ще й з дитиною...

15. lawyer

lawyer Member

я бачила десь в грудні минулого року. його якраз закінчували. будиночок дуже оригінальний!!! знаходиться з правого боку, як їхати в сторону Буковелю. схожий (ззовні) на той, що закинула Vittoriya

16. Raven

Raven Мама малятка

Відпочивали з чоловіком у Славську, хоч казала, що ноги моєї на Тростяні не буде. Задоволена дуже! Снігу море і РАТРАЧАТЬ траси (приємна така дрібничка), трави, маленьких сосен і і чорничника тепер на трасах не наболюдається. Цілини також море, шо страшно тішило чоловіка. Отак виглядали ялинки в Центрі.
    Казав інструктор, що з наступного року будуть робити нову канатку, опори і вагончики є, цього літа нову трасу вирубали для неї, але зара тяжко з дорогою на ту канатку, а грошей на все не вистарчає. Північ, Центр і Захід катабельні, під кріселкою цілина, місцями снігу до метра. До підсадки доїхати тяжко.

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я вже скучиила за Тростяном. Не дивлячись на всі "прєлєсті" динамівського сервісу.... Але з дітьми поки що не знаю як там цілий день тусуватись. Хтось їздив дорогою, що веде до західного підйомника?

18. Raven

Raven Мама малятка

Там позамітало снігом, Тухлею на вихідних взагалі тяжко було проїхати. А з дітворою підіймалися кріслом і через пологі переходи з Півночі можна на Захід перебратися.

19. Galysik

Galysik Well-Known Member

поки я возилась на центрі, чоловік катав дітьо 10міс. на санчатах. Потім сиділи в кафе, що біля підніжжя центру, там є відкритий камін і ціни дешеві. Супер відпочили.
    Мені теж Тростян пішов на ура, супер гірка, такої насолоди від катання давно не отримувала :) Тільки вражена була, де люди?? Памятаю ще років 10 тому, там на центрі в цю пору черга по годині-півтори була, а тепер практично без черги, 5 хв. Навіть на верхівці центру, де було уйма будок із шашликами/налисниками, тепер працює тільки кілька "закладів". 1-2 січня було купа поламаних бугелів, траси не підготовані, лід і земля. Словом, сервіс не змінився.
    Абонемент на день катання 200грн. або картка, (яку можна потім повернути) на 4 підйоми за 80грн. (підйом десь 12 грн виходить). За невикатані підйоми грошей не повертають.

20. roxetochka

roxetochka New Member

Може хтось знає скільки коштує інструктор на Буковелі?Бо мені казали, що мінімум 400 грн/год, це виходить дорогувати задоволення