Гірськолижні курорти Карпат

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем карапуз, 29 Грудень 2008.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Гірськолижні курорти Карпат

Я цими вихідними побувала аж на двох спусках - в суботу Пилипець. Снігу мало, вітер скажений, працюють тільки бугелі - на нижньому купу чайників, на верхніх - невкатана траса, купу каменюк, як наслідок добряче подряпані лижі. Крісла не працювали. Ми взяли снігоходи і заїхали на вершину гори - там зверху купу каміння, бо вітер здував сніг з вершини гори, кататись було б неможливо, навіть якщо б працювали крісла.
    День другий випало за ніч купа снігу, поїхали на Плай (Плавє) - на годину 12 заїхати туди з боку траси було складно - народу море, машини лишали на трасі, як у неділю під Південним на дорозі:girl_smile:
    Годину стояли лише за пропусками, потім хвилин з 20 на крісла. Десь після 13.00 години люди потрохи розїхались і черга пішла швидко і кататись стало краще. Але з першої крісельної траси яка веде наліво, там є завуження, так от у ньому було скупчення падаючих і лежачих чайників:girl_smile: і лід. Треба було зїжджати направо і пару метрів їхати по дуже крутому схилу.
    Але все одно задоволення море!!! Хочу ще!!!

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А де в Пилипці крісла?

3. ola-lyola

На горі Гемба, якщо я назву не переплутлала:girl_smile:
    Ось вид знизу:

4. enigma

enigma Well-Known Member

Хтось чув/був на курорті Красія? http://krasiya.info
    Цікавить якість та складність трас, кількість народу, добирання, інфраструктура.

5. allusya

allusya Well-Known Member

Усім лижникам і не тільки вітання :girl_spruce_up:
    Хотіла поділитись своїм досвідом катання на лижах:girl_cool:
    Мій старт почався минулого року, бо що було до того, я не вважаю початком свого лижного життя:girl_in_dreams:
    Ми вирішили поїхати на Буковель, перший мій спуск тривав кілька годин через те, що я виїхала кріселком на гору і все: стою і плачу, що боюсь спускатись. :girl_cray::girl_cray: Це було на 14 підйомнику, там з самого верху не дуже полого.
    Стояла, стояла і вистояла, чоловік пішов по інструктора:girl_curtsey:
    Проїхала раз з ним і усьо:girl_claping: Не скажу, що почала кататись як відомі лижники, але принаймі почала відноситись до атегорії чайників:girl_haha: Протягом сезону були на Буковелі кілька разів. Набралась досвіду і закрила сезон з максимальною кількістю спусків за 1 день - 38 разів з різних гірок:girl_curtsey::girl_smile::girl_spruce_up:
    І цього сезону вже там були кілька разів, просто бомба:girl_claping:
    Не знаю стосовно усіх решту лижних курортів (якщо так можна назвати усі інші), але Буковель в Україні the best, не дивлячись на недосконалий сервіс, бо цього ще нам треба вчитись в західних сусідів :girl_sad:
    Але лижі - це супер. :girl_cool: Усім бажаю:girl_curtsey:

6. Kasia

Kasia Well-Known Member

я відпочивала на базі Красія. база була 2-3 роки тому - радянського типу,і на жаль, Карапузику, то не було взимку. то мої відгуки застарілі і не актуальні. єдине знаю, що наші далекі знайомі з Закарпаття часто туди їздять.

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Тут чи ні?
    Я щось не розумію, чи то не там, чи я так давно в Пилипці не була...

8. IraG

IraG Well-Known Member

А ми вчора відкрили сезон на Тисовці, правда прийшлось попотіти поки туди виїхали, але зато черг не було. Абонемент коштує 90 грн. - працював один бугель і крісельна дорога.

9. ola-lyola

Саме там, де розвилка на водопад Шипіт, там є бугельні витяги і поряд крісла. Але вони не так давно є, здається другий рік.

10. карапуз

карапуз Well-Known Member

Назву ви не переплутали :girl_smile:.
    А це вид зверху, ми були там у травні...
    і навіть був сніг :girl_smile:.

11. Iskra

Iskra Well-Known Member

Мамочко, вчора була на Беркуті - всьо працює!:girl_smile: покатались дуууже класно (як для початківців :girl_wink:)

12. l_treasure

l_treasure Member

А як ви туди добирались? Машиною?

13. IraG

IraG Well-Known Member

Тільки машиною. Минулого року намагались туда попасти, та не вдалось виїхати, прийшлось залишатись на Орявчику, а на цей раз попідсипали піском, правда одну гірку всеодно штурмували 3 рази.

14. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

аж не віриться, що зима(календарна) добігає кінця, а я тільки раз була в горах:)
    повернулись сьогодні з Плаю:) я цього разу не каталась, але за два роки там багато чого змінилось:) Отже:
    Працює 2 крісельних підйомники і 1 бугельний. Ціна 15 грн спуск (кріселко), для людей, що добре катаються вийде дорожче ніж на Буковелі.
    Снігу було достатньо,траси добре підготовлені, ввечері ретраки не сплять;)
    Дуже багато початківців, що "валяються" вздовж і в поперек гірки:) є місця, де дуже добре вчитися
    Є дитячий майданчик (гойдалки)
    Великий монітор, що показує виключно укр кліпи і цілий день лунає українська музика, що мені дуже імпонувало, весело було прогулюватись:)
    Перекусити можна в бістро Верховина, самообслуговування, вибір страв не великий, середній обід (ченахи,шашлик,фрі,узвар) приблизно 75 грн, приємно вразили ціни на чай і смачнющий яблучний періг 3 і 10 грн відповідно
    на гірці теж є бістро, має столики на балкончику на вулиці, асортимент той самий
    Прокат-не раджу,бо там постійно довжилезні черги
    Парковка заповнюється з швидкістю світла і звязок між парковщиками не налагоджений,тому при вїзді-виїзді можна на трохи "застрягнути"
    Проживання-симпатичний готельчик з одноіменною назвою Плай, ну просто не має до чого придертись, гарненько-чистенько,тепленько, зроблено на совість (хоч китайські душові і з радіо, але воно не підключене) все підібрано зі смаком, приємний адміністратор. З незручностей- спорядження просять залишати в камері зберігання, яка знаходиться біля кас , а ще бракує якогось мінімального бару, щоб хоч чай попити, бо ввечері, якщо захочеться поїсти -попити потрібно спускатися до траси і шукати ресторанчик (до якого ми не пішли)
    З новин, трошки нижче будівля,що перетвориться в ще один готельчик з сауною,2-ма басейнами і в SPA-центром.
    Загалом відпочинок на Плаї позитивний,але скучноватий,хоч думаю наступного року буде більш де себе там діти після катання,а ще думаю,що ціни також виростуть...
    от такий звітик

15. ola-lyola

А я вчора на Буковелі знайшла дитячий садок :girl_smile: як в анекдоті - на третій день помітила. Два дні сиділа з малою спершу на дитячій гірці, потім на 7 трасі - траса з перешкодами - обїдь всіх лежачих. Але з малою було страшно рипатись на інші. Аж в неділю знайшли садок, здали малу і я собі відрвалась - всі червоні траси обїздила!!!!
    Садочок дуже класний - 40 грн година, дитину переодягають, водять в туалет, супер. Малій сподобалось, але трохи образилась, що ми без неї катались.

16. enigma

enigma Well-Known Member

Повернулися вчора з Буковелю. Ну як і завжди - це таки курорт номер 1 в Україні. Після минулотижневого Славського Буковель видається раєм на землі ))))) дорогим троха раєм. ну але шо поробиш.
    Я перший раз встала на сноуборд! Після багатьох років на лижах, це дуже цікавий досвід. Техніка їзди зовсім інакша і тому я багато падала ))))) Сьогодні все болить, як виявилось на сноуборді задіяні інші групи мязів, ну і плюс падіння свого додали. Наступного разу певно теж візьму сноуборд - буду підкорювати нові вершини :girl_smile:

17. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Мій чоловік тути полюбляє їздити, бо недалеко від нас - 1,5 год. їзди.
    На цей сезон помінялись власники, здається з Києва. Чоловік каже, що на відміну від 2-3років назад, є багато позитивних змін. Але недоліки, певно, є всюди. Я особисто там не була в цьому сезоні і передаю тільки враження чоловіка.

18. пальмочка

пальмочка New Member

Всім привіт!!! Рада що знайшла цю темку оскільки цікавлюсь гірськолижними курортами і просто обожнюю кататись на лижах! Катаюсь три роки,правда одну зиму пропустила,бо чекала другого синулю...Навчилась кататись на Орявчику,потім їздила на Тисовець і Плай. Зарас домовляємось з мамою щоб побула з дітками і плануємо з"їздити на Буковель.Можливо хтось може порадити де краще жити в Буковелі???

19. ola-lyola

Подальше від Буковелю:girl_smile: Чим ближче, тим дорожче, тож якщо ви на авто, то найкраще Микуличин-Татарів-Яблуниця. А Поляниці вже на порядок дорожче, ну а в самому Буковелі дуже дорого. Хоча з лютого рекламували знижки.
    Зайдіть на www.karpaty.info там багато контактів котеджів і приватних садиб, можна резервувати.

20. enigma

enigma Well-Known Member

Ааа, забула до попереднього звітику додати, що ми знайшли суперове і незашкально дороге житло!
    Називається "Прутець", в Татарові (одразу біля повороту на Ворохту). Номери затишні, внизу гарний хол, з кріслами та великим телевізором, є їдальня зі столом. Також є кухня, де ви можете приготувати їсти - посуд весь є у вашому розпорядженні. Можна посмадити шашлики - є мангал. Тепло і затишно. Дуже приємна господиня Ліля та її чоловік. 300грн/кімната