Гастрономічні вподобання. "Я такого не їм!!!" Люблю/не люблю

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. Just me

Just me Member

Відповідь: Не куштуй, козленятком станеш!

От маю такий кулінарний бзік: є категорія продуктів, які вважаю справжнім сміттям і НІКОЛИ їх не їм. Не хочу, щоб хтось сприймав на свою адресу, якщо він саме тих продуктів поціновувач і любитель. Я ніколи не їм крабових, рибних паличок, напівфабрикатів котлет та іже с німі. Ніколи не купую майонезу. Просто-таки ніколи-ніколи. Якщо у когось в гостях і є там салат із майонезом, я стараюся всіляко його обійти, хіба вже зовсім ніякої альтернативи. То не значить, що я не їм майонезу, просто не їм купованого. Домашній, власного виготовлення - із задоволенням. Те саме із кетчупами, промислового розливу соусами на зразок Тартару чи якоїсь іншої біди. Ніколи не п"ю жодної солодкої води. Вийняток становить Кока-кола-Спрайт, якщо є якесь харчове отруєння чи просто важкість у шлунку. І ще мене верне від вигляду на прилавках таких м"ясопродуктів, в яких є прошарки специфічного желе, що воду утримує і шкірочка оранжевого кольору. Хіба вже зовсім голод, то спромоглася б таке їсти, а так всіляко обходжуся без того добра.
    Маю ще мрію відмовитися від будь-яких ковбасних виробів і купованого солодкого, то взагалі була би казка:girl_yes:

2. Bublyk

Bublyk Member

Це все як про мене, тільки навпаки :) я то все люблю, а особливо коли жовток рідкий. А от якщо білок недосмажений чи недоварений - то я того їсти не буду. І варену свіжу капусту недолюблюю.

Також не люблю мізки, морську капусту, свіже молоко (таке ще тепле і з пінкою, фееее), козяче молоко, манну кашу, легені, шлунки, пангасіуса.

Гриби можу їсти, але не з великим апетитом.

Суші теж не переварюю, спробувала їх один раз давно-давним, то мало не вернула. Хочу тепер ще раз спробувати - можливо я вже дозріла. В мене так з пліснявим сиром було - спочатку навіть не дивилася в той бік, а тепер смакує навіть дуже. Смаки з часом змінюються, так що не треба боятися експериментувати.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Не сприймаю молочних продуктів ( молока, ряженки , творогу). Реально стає погано навіть від одного вигляду манної каші. Не їм ніяких субпродуктів ( шлунків- легень-печінок). Не люблю деякі види риби ( того ж пангасіуса), не вживаю тушеної квашеної капусти, капусняків, паштетів. Не їм сухариків-чіпсів і "іже з ними". Ніколи не купую заморожені напівфабрикати котлет, рибних бургерів, млинців, магазинні вареники чи пельмені. Не люблю тістечок із жирним кремом. Ага, суші теж мені не до смаку.

4. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Я вже багато років не вживаю чіпсів, сухариків, газованої солодкої води, жодних заморожених полуфабрикатів, магазинних вареників та пельменів не їла б навіть якби була дуже голодна. Не люблю холодцю та заливного. Ненавиджу желе та желейних цукерок (синочок також їх ще ніколи не пробував). Також не купляю ніколи вареної ковбаси.

5. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

також не люблю мізки, шлунки, легені, серце, нирки, язик. А ще тюльку, морську капусту, холодець( їм тільки мамин), сальцесон, вареники з сиром, кров"янку, гарбузову кашу, баклажани. Ще не люблю мед, нажаль. Навіть запах його не переношу :girl_nea:

6. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Реально не можу їсти (без перебільшень - нудить від вигляду і запаху) - сало, смалець і шкварки.
    Не люблю - холодець, курячі серця (а чоловікові змушена постійно їх тушкувати:girl_sad:), підливу з муки (незалежно від того, який наповнювач - м"ясо, гриби...), все, в чому є селера.
    Щоб зберегти фігуру :girl_curtsey:, давно не вживаю - макаронних виробів, майже не їм мучного, смаженої картоплі, вершкового масла.
    Щоб не зашкодити здоров"ю, не вживаю (і чоловікові не даю вживати:girl_yes2:) - магазинний майонез, куповані ковбасні вироби, пангасіуса, чіпси, сухарики "і іже с німі", солодкі газовані напої.

7. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

з цим мусите поборотись, бо це дуже корисно.

8. Відповідь: Не куштуй, козленятком станеш!

Категорично не згідна, що людина "мусить" щось їсти понад силу, переборюючи рвотний рефлекс чи алергію, бо "це дуже корисно".
    Не хоче, не може - не "мусить". Корисні речовини, які є в нелюбимих продуктах, завжди можна знайти в якихось інших, любимих.

Та й узагалі - робімо в житті те, що хочеться, а не те, що типу "мусимо". Щасливіші і здоровіші будемо :girl_wink:

9. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Я не є надто перебірлива в їжі. Не їм: кров'янки(фу-фу, як можна взагалі її їсти?:bad:), всяких легенів, нирок, мізків( а от шлунки і язик дуже люблю:nyam2:), купованих чіпсів, сухариків та іншої подібної "хімії",кепчупів, магазинних пельменів, вареного сала, смальцю, шкварок, сирої цибулі і часнику, чорносливу, манної каші( як згадаю ті грудки, то аж недобре робиться), перловки, в дитинстві не їла гречки, зараз їм, але без захоплення, селери(не переношу того запаху),ще дуже не люблю корицю ( теж через запах).
    А от чоловік мій скільки всього не їсть! Легше написати список, що він любить, а не навпаки:8:

10. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Як про мене. Я навіть ще не пробувала. Скільки разів вмовляли, але я не можу і все тут! Помітила що з часом смаки змінюються, терпіти не могла маслини, оливки - зараз їм, не їла цибулю ні в якому вигляді - зараз не уявляю як можна без неї готувати, манна каша - то було найбільше зло - зараз найулюбленіша з каш.
    Взагалі грішу іноді поганими продуктами батончиками шоколандними, цукеркамим (така я вже солодкоїжка), напівфабрикатів ніколи не купувала, хіба вареники за студентських часів.

А чим він такий шкідливий? Я не їм бо він має специфічний присмак.

11. Borsychok

ви знаєте, я дуже добре розумію і знаю, що це корисно їсти, але вибачте, чому я мушу з цим боротись??? якщо я не сприймаю ні смак, ні запах, ні вигляд цих продуктів?
    +100!

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

трошки не розумію отих фу-фу? Я от дуже ллюблю кров'янку і мені таке дивно читати. Тому не любити то одне, а ще й висловлювати думку, що це взагалі неможливо їсти я б не радила. Смаки таки у всіх різні ;)

13. Borsychok

справа в тому, що для декого це дійсно неможливо їси, як би вам це не було дивно ;)
    самі ж пишете

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А я й не сперечаюся, я теж не всього їм, але писати на то фу-фу(що означає, що це гидота якась) не буду, бо ж комусь оте "фу" може навіть дуже подобатися :)

15. Hermi

Hermi Well-Known Member

мені також не зрозуміти, я її просто обожнюю, але тут виникає казус я не переношу гречки взагалі, мене верне від гречки практично у будь-якому вигляді, а от у кровянці їм з задоволенням
    Також не можу їсти морську капусту, морожену рибу, вживаю лише живу. Ніколи не зїм чогось густого з супу чи борщу(спеціально або бдендером збиваю або переціджую через спеціальне ситко). Варена кортопля має бути гарно вимята, якщо буде хоч один комочок я відразу починаю рвати.
    Довгий час не їла тушеної капусти, але зараз зкартоплею зможу зїсти, але більше ні з чим іншим.
    А ще сталось зі мною якесь диво, я не переношу алкоголь. Навіть за столом більше як глоток я не випю, все інше просто не проковтну.

16. Vероніка

Vероніка Never give up

Я теж, особливо в селі домашню з печі, дуже смачно. :girl_yes:
    Особливих табу в харчуванні не маю, намагаюсь максимум обмежувати вживання напівфабрикатів і продуктів з штучними ароматизаторами і наповненням.

17. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Просто не треба сприймати на свій рахунок і все. Мені хоч 100 раз напишіть. що наприклад, печінка то "фу-фу", а я її обожнюю, то все одно я її буду їсти з тим же задоволенням.:girl_yes2:
    А вислів
    звучить більш привабливо, чи що?:girl_crazy:
    Якщо всі діляться своїми "анти"вподобаннями, то певно і таки вислови мають місце.
    Можна просто прочитати чиїсь смаки і написати про свої. Для мене кров"янка "фу-фу", але ж я не кажу дівчата, як Ви можете таке їсти, то ж гидота! Оце образливо.

18. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

Відповідь: Не куштуй, козликом станеш!

А мій чоловік не їсть м'яса, де є кісточки - курку, качку, густку, ребра, рибу і т. д. Тому купляю і готую якщо рибу і птицю - то лише філе. А якщо є якесь стегенце - то мусиш все обібрати з тої кісточки і лише так покласти йому на тарілку :) У кожного свої прибабахи:girl_haha:

19. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Колись натрапила на інформацію, що пангасіус - це технічна риба, яку вирощують в місцях, де виливаються продукти нафтопереробної промисловості. Вона допомагає очищувати воду. А хтось додумався її задешево купувати, і людям продавати. Не знаю, чи правда, але після такої статті я цю рибу - ні-ні :nea:
    Крім того, я один лише раз до того її пробувала, вона мені не засмакувала - якась вся ніби в салі.

20. Just me

Just me Member

Взагалі в нас риба на прилавках друго-, якщо не третьосортна. Я теж не їм пангасіуса, мало того, раз підійшла до продавця риби, хотіла скумбрії для запікання, а він мені каже: "Ще у нас на запікання тунець беруть". Уявила я собі той "тунець", глянула, якесь морожене чудо за 30 грн/кг, трохи змахує на горбушу, але м"ясо біле, без голови. Кажу: "Це не тунець, тунець габаритами не помістився б у вас на прилавку, має темночервоне м"ясце і коштує ого-го." То він так пошепки: "Насправді це пангасіус!" А подивіться, який хек нам привозять? Це ж просто хвости, черевця немає зовсім. Через це рибу у нас майже не купую, може коли-не коли скумбрію, морського окуня (але чистити його - справжня каторга), оселедець пресерви чи філе.