Гарні груди після годування дитини, як це зробити?

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Іванка, 20 Червень 2007.

1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Гарні груди після годування дитини, як це зробити?

я перші місяці за кожне годування переживала, дякувала Богові, що дитина не голодна і що ГВ налагодилося! Тепер вже ГВ сприймаю як звичну справу...

2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А в мене періодами - то молока стільки, що аж фонтаном тече з обох грудей, і груди тяжкі, то ледве набирають за кілька годин..

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

Якщо нудить від сиру, значить кальцію достатньо, я так думаю:)

А щоб не вставати вночі до мануни- просто покладіть її біля себе, в своє ліжко..:)
    Тоді і малий краще буде спати у маминій присутності, і для лактації тілесний контакт дуже важливий, імпульси в молокозавод надходять:). А як малюк зголоднів- Ви цицю йому тиць - і далі всі спокійно сплять. Минув якийсь час, знову зголоднів - іншу цицю тиць- і знову всі сплять. Спочатку ви ще будете прокидатися, щоб перекладати малого, а потім все буде відпрацьоване до автоматизму. У мене були періоди, що я не могла згадати, скільки разів малий вночі їв...:)

• Подобається Подобається x 1
  4. Ksani

Ksani Well-Known Member

При зрілій лактації, як у Вас, приливи уже не такі відчутні. Але молоко є, просто кількість його - оптимальна для вашого малого, якщо ви не дурите молокозавод відсосами...
    або завеликі перерви між годуваннями - тоді чути, як молоко розпирає груди.

5. Zoryanazirka

Я досі незнаю скільки мій малий вночі разів їсть, я просто сплю! :)

6. Ума

Ума Super Moderator

так ми разом і спимо, але я ще увсі сні не вмію переодягати малого ;) і груди так вправно давати, непрокидаючись, теж не вмію :sad:

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То прийде з часом. Після тотальної втоми. ;)

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

я лише тепер втратила контроль над нічними годуваннями... сьогодні вранці НІЯК не могла згадати коли і хто мені дав дитину до циці... ;)

сьогодні купувала білизну нову, вдень молока вже значно менше, лише ввечері трохи повніші груди, то і білизну відповідно меншого розміру вже купила... цікаво чи всі вагітності однаково впливають на одну і ту ж жінку? за цю вагітність і годування груди майже не змінилися, а за наступну? чи були в когось такі різні вагітності?

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я поважаю тих мам, які вночі дітей висаджують і переодягають. Це справді круто:)
    У нас з 10 міс. малий просинається зранку сухий, а до того пісяв у памперс, а міняла я його зранку. Міняти памперс вночі (як і вставати вночі на годування) мене вистарчило на перші 2 місяці, потім стала просто валитися з ніг. :crazy:

10. Ума

Ума Super Moderator

я вчора якраз прочитала статтю про висаджування... ненаю чи вистачило б мені терпіння...

а по темі, то нам не 10 місяців, а ще повного місяця немає... і какаємо ми так часто, що я аж непокоїлась тим... мені щось шкода дитину в тій мармуляді тримати довго, як тільки чую характерний мокрий звук у памперс, то вже переодягаю... може згодом в нього нормалізується процес травлення і я вночі забуду що таке міняти підгузники :)

11. Zoryanazirka

В1й місяць манюня какає після кожного годування переважно, а потім вже раз на день.

12. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Умо, відповіла вам у темі "для мамусь і татусів"

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

після кожного годування- нормально! то треба тішитися, бо у нас була інша проблема- малий не какав по кілька днів. а щоб вночі покакав - то таке "щастя" я мала тільки у пологовому. Тому є надія, що надалі у вас закрепів не буде.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я всеодно встаю годувати свою шоночі ідем на крісло, берем подушку. Вона (чи може я) щось не вміємо крізь сон їсти. Я мушу слідкувати скільки (як довго ) вона їсть і може спонукати її до їдження троха, бо боюсь що недоїсть. І памперси ми теж міняємо після кожних каків і вдень і вночі. Мені шкода якщо вона у какашках лежить.
    Мені доречі лікарка сказала дивитись за тим чи дитина пісяє. Якщо є 6-8 пісянь у день - значить дістає достатньо молока.
    А доречі, таке питання, хтось воду дитині дає? Я щось не хочу нічого ніякойі води давати. Але є тут такі що наполягають.
    І ще питання. Як на рахунок молоковідсосів? Я наприклад МУШУ поцідитись вночі якщо вона їсть тільки з однієйі груді і не хоче іншу - бо так я просто трісну. Але дньом чи треба цідитись після кожного годування? типу доціджуватись? Хто що скаже?

15. Koza-Dereza

А про "гарні груди"... мммм.. шкіра на мойіх так розтягнулась... я не думаю що мені світить кар"єра ню моделі :D

16. Zoryanazirka

Після місяця дитина почне какати приблизно раз на день, то можна буде вночі не сіняти памперс.

В мене пробема з однією цицею якраз вдень, вночі малого сонного ше можна надурити. Доціджуватися непотрібно, організм сам виробляє молоко за потребами дитини. Одну грудь деколи сціджую, в мене малий вдень ліву ні за що не бере, доводиться його дурити - класти на подушку.

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

я перші місяці так само годувала лише лежачи, по-інакшому було мені не зручно і все. Вночі теж не спала, чекала коли дитина доїсть, потім акуратно перекладала назад у ліжечко. Тільки вже з часом я просто засинала, а дитина собі їла!
    Ніно це все природньо - Ваші переживання за кілька днів перетворяться у звичні процеси догляду за дитинкою!

звичайно, що треба міняти! :)
    навіть у страшну спеку води не давала я...

Ніно, стосовно годувань то у нас не було іншого - або спала дитина, або цицю їла. Дуже скоро я її переодягала і відразу знову до циці. Тільки трохи дитина прокинулася я теж відразу пропонувала цицю. Не чекайте, що дитина почне плакати і вимагати щось... просто пропонуйте груди дитині весь час! Спробуйте ;)
    Деякі знайомі по хаті ходять зі слінгом, дитина собі їсть цицю, а мама робить все що може... або займається собою... таким чином багато часу економиться, поки дитина поїсть одну цицю то вже пів форуму прочитати можна :)

18. Ksani

Ksani Well-Known Member

Koza-Dereza, вітання! Якраз згадувала про Вас:)
    Грудне молоко - це рідина, що містить значну кількість води. Тому давати воду додатково дитинці не потрібно. Мала як їсть - то і напивається, і наїдається.
    Цідитися не слід! Вночі намагайтеся чергувати груди, щоб одне годування мала їла праву цицю, друге годування - ліву. Ви-мама, тож повинні керувати процесом годування. І вдень не треба доціджуватися, бо збивається пооцес саморегуляції лактації. Зціджування - шлях до нагрубання грудей! (зрештою, ми це вже обговорювали).
    Тримайтеся, то тільки перші тижні такі важкі, далі буде легше. І намагайтеся відпочивати вночі.

19. Koza-Dereza

Дівчата, дякую! Я якось буду справлятись. Останніми днями її турбує животік, то наші дні і ночі троха не спокійні. :sad: Але я кріплюсь

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

перечитайте гілку для вагітних, там стільки позитиву і очікування народження діточок, що всі проблеми будуть здаватися мізерними порівняно з любовю до своїх діточок ;)