фотоапарати

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Тетянка, 15 Квітень 2009.

1. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Відповідь: фотоапарати

2. Milady

Milady Well-Known Member

Нарешті буду мати змогу здійснити свою давню мрію і почати вивчати фотомистецтво!Ніби з фотоапаратом вже вирішила,хочу Nikon D90,проте з об'єктивом наразі мучусь,який(чи які) краще взяти?Десь мені радили купувати кіт 18-105 і ще докупити 50mm f/1.8D...прошу допомоги,бо я не дуже ще розуміюсь в об'єктивах:girl_flag_of_truce:

3. StarKa

StarKa Member

Хорошу пораду вам дали. +1 до того :) У мене такий набір був би якби мені хтось ще останній об'єктив подарував :)

4. gnoma

gnoma Member

І я нарешті визначилась і стала власницею омріяного фотоапарата.
    Взяла все таки Nikon D90 і дуже задоволена. До нього прикупила об'єктив 1.8D 50мм і ще планую докупити AF-S 18-55.

5. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Коротше, тільки тепер дізналась, що коханий в останні момент передумав і взяв об"єктив 16-85 мм, якось не звертала уваги раніше :) Користуємось фотоапаратом вже місяць.
    І ось який мінус виплив:
    об"єктив для цього Нікона завеликий. Коли увімкнений режим спалаху і фокусна відстань 16, то на фото внизу видно невелику тінь від об"єктива.
    Вихід - зробити фокусну відстань - 35. Але всеодно вважаю то мінусом і великим. Бо як забуваєш про це, то всі фото з тінню виходять..

6. dimalozz

Це тому, що ніхто не розраховує, що люди які знімають НЕ кітовим об‘єктивом, будуть користуватися вбудованим спалахом. Технічно не можливо винести вбудований спалах так високо, щоб ніякі об‘єктиви не давали тіні. Доречі, можливо у вас при цьому на обєктив вдягнута бленда, і якщо її зняти то тіні не буде?
    Можливо варто тоді було ті гроші що пішли на об‘єктив (біля 600уо) витратити на зовнішній спалах (ціна біля 250уо): крім тіней там ще дуже багато плюсів, головний з яких - можливість знімати направивши спалах в стелю, тоді світло буде м‘яке, об‘ємне і схоже на натуральне.

7. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

ні, бленди нема. Може дійсно варто буде зовнішній спалах докупити. Дякую за роз"яснення.

8. LILY

LILY Well-Known Member

ХЕЛП!!!підкажіть буд-ласка який краще вибрати фот для сімейного/домашнього користування Canon PowerShot SX-20 IS чи Canon PowerShot SX30 IS і Canon PowerShot SX130 IS,тут порівняльна таблиця всіх 3-х http://nadavi.com.ua/m1_compare.php?items_=107361,88432,106258&m_=dif&idk_=206. НАПЕРІД ВДЯЧНА)

9. dimalozz

По табличці можу сказати хіба що в SX130 IS об‘єктив найтемніший (f/3.4 пропускає в два рази менше світла ніж f/2.8).
    А загалом, не розумію нащо такі беликі бандури купувати, якщо якості воно все одно більше не дасть, тільки більше зуму, яким мало хто реально користується. Гарантую, що його не буде хотітися постійно носити з собою.

10. LILY

LILY Well-Known Member

11. Materynka

Materynka Well-Known Member

Я вже вкотре повертаюся до вибору фотоапарату, думаю,що тут мені зможуть хоть трішечки допомогти. Хочу зеркалку, Пейзажі знімати не буду. У тих всіх параметрах нічого на жаль не розумію. Визначилася тільки, що потрібен kit, ну і межа це 800у.е. Може шановні професіонали змогли б мені щось запропонувати, хоча б декілька моделей, тоді вже обиратиму з них.

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:41 ----------

А ну і звісно як більшість схиляюся до Canon чи Nikon

12. levandivka

levandivka З яйцями...

В цій темі ніхто за Вас не прочитає...

13. lesja.f

lesja.f Well-Known Member

Допоможіть розібратися. Хочемо придбати "Canon EOS 1100D", тільки от вагаємось між двома варіантами:
    1. Canon EOS 1100D Kit (18-55 IS II)
    2. Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm f 3.5-5.6 IS II

не можемо зрозуміти, яка в різниця в об'єктивах між цими двома варіантами

за одно відпишіться, може хтось такий має і щось по ньому розкаже, чи просто може щось порадити

14. dimalozz

Це два аналогічних. Тільки в першому варіанті ви купуєте все в комплекті (Kit), тому воно буде значно дешевше, ніж окремо камера+об‘єктив.
    А щодо інших варіантів, то це хіба в магазині вживу погратися ще камерою схожого класу від Nikon, просто щоб порівняти і спробувати що більше підійде по ергономіці та дизайну, а функціонально вони будуть приблизно однакові.

15. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Маю такий, щоправда недовго, лише пару тижнів. Але камера зручна для жіночої руки, зрозуміле меню, якістю я задоволена.

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Нє? [​IMG]

17. dimalozz

Нє!

18. StarKa

StarKa Member

і однієї фірми :)

Правильно! Підтримую :)

19. levandivka

levandivka З яйцями...

А может это любофь!? :)
    І всі поради тут зайві.. :)

20. lesja.f

lesja.f Well-Known Member

все це правильно, тільки от сам фотік вже вибрано, відкритим запитання залишається по обєктиву