форма у школі: дисциплінує чи придушує індивідуальність?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем маюнка, 3 Вересень 2009.

1. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Відповідь: форма у школі: дисциплінує чи придушує індивідуальність?

та ж я назвала рагулями мам, а не дітей. І далі вважаю їх рагульками, бо плюють на навколишню думку і правила, про які вони були повідомлені ще 3 роки назад. І сміються з цього.
    А те, що вони своїм дітям щось там недодали чи недодивились, то їхнє.

Хочемо порядку, так про нього всюди говоримо-балакаємо, а тут взяли, сіли і заплакали.

Останнє редагування: 21 Січень 2011
  2. bora

bora Well-Known Member

Так, це брак культури. Думаю такі батьки виправдовують своїх дітей тим, що зараз діють дикунські правила, що в політиці, що в бізнесі (індивідуальність і порушення правил - не одне і теж). Нам далеко до цивілізованості, процедурності, відповідальності.. Але згадайте 90-ті, як би зараз "модна" тоді бригада в цих умовах виглядала? Так і ці діти. Якщо вони і їх мами не зрозуміють, що суспільство все одно зміниться, воно все таким не буде, і треба вміти пристосовуватись до його нормальних правил - зникнуть як динозаври, або виглядатимуть відсталими. Хоча.. Це якщо влада не поверне нас в 90-ті. Надто потенціал свій демонструє.

3. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

ну й що
    головне, щоб твоя дитина це сприймала адекватно
    бо в школі і з такого все тільки починається
    скільки такого в робочих колективах є
    ще за щастя, якщо тільки такого, бо то цвєточки

коротше, від часу, коли я останній раз дискутувала в цій темі, моя думка не змінилася :connie_pull-pigtail

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

До тієї ж категорії можна віднести адміністрацію і вчителя. Бо дозволяють це все і не можуть дати собі ради з неформальним лідером у класі.

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

ні, в нас у школі була форма. і по своєму класу кажу (статистика - 27 чоловік)

6. Fechka

Fechka Member

Цілком погоджуюсь!!!!
    Власне!Це має бути основна ціль!а не хто в чому вбраний!

---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

Погоджуюсь. В мої донечки є 2 піджаки один тепліший більш класичний а інший тонший(сам матеріал але сучасний - фасон),рукав 3/4-дуже модний!+2 сарафани абсолютно різні різного фасону+штани+спіднички+плаття(біло -синє) решту всі предмети сині! Я це все писала для того аби підкреслити,що елегантною ,вишуканою можна бути і в формі одного кольору!:girl_yes2:

7. altari

altari New Member

Я двома руками "за",щоб діти ходили в формі.
    1.дисциплінує дітей до порядку
    2.є межа"учень-вчитель"(інколи не відрізниш,хто з них хто)
    3.економія батьківських грошей

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

9. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Не перевіряла, чи хтось вже давав тут на форумі це посилання, але саме в цій темі воно буде доречним: http://www.theuniformproject.com/year1/

За умовами проекту жінка носила щодня одне й те саме плаття. І так цілий рік.
    І щодня виглядала інакше.......

10. Kolezanka

Kolezanka New Member

Згадую, з яким полегшенням зітхнули мої батьки, коли в школах знову ввели шкільну форму. І я їх розумію. Менше клопот щодо пошуку чогось не такого як в іших однокласниць їх вже замучив. Та й в дитини менше проблем зранку, що одягти. Мені особисто подобається дивитись на школярів, які навчаються в ліцеї. Хоч і всі вони в однаковій формі, та все одно різні, все одно форма не здатна придушити індивідуальність, яка є в дитини.

11. bora

bora Well-Known Member

Знайшла в неті - форма в Англії... Я чомусь думаю там хіба діти щось собі про форму мудрують, батьки навряд чи виступають проти. Може річ у престижності шкіл і приналежності до них, бо це статусно. Чи думають вони тоді про індивідуальність..хз.