форма у школі: дисциплінує чи придушує індивідуальність?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем маюнка, 3 Вересень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: РАГУЛІ.

Я також за форму. В нас тут в державних школах форми нема а лишень в приватних. Але форма то так класно. Ніколи нема проблем, а що ми завтра вберемо? Та то саме що й вчора - блузочку і сарафан. Доречі, хоч форма і дорога але назагал іде економія часу (бо прати менше), грошей (бо не треба викуповувати повно всього різного на 7 днів на тиждень) і здоров’я (зранку швидше одягаються)

2. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

ну восьмирічна дитина-то вже досить доросла дитина
    і я вважаю, що мама має прислуховувати до того
    правильно казали, я так вважаю
    нащо силувати дитину
    хіба то так принципово, щоб аж силувати дитину
    можна спробувати переконати

ну чому зразу "вищі"
    може їм думка їхньої дитини важливіша, ніж думка чужої людини

і от, вбий, але не розумію, чим тобі заважають діти, що не ходять до школи в формі?
    твоя дитина гірше від того вчиться?

Останнє редагування: 21 Січень 2011
  3. Almariel

Almariel Well-Known Member

не подобається форма - йдіть в іншу школу...
    не те щоб я за форму (бо вона у нас була і була жахливої якості, але дорога((( ), але обов’язок носити форму унеможливить ходіння у джинсах, де попу видно і топіках попід груди...

4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

нехай і не силують, нехай переконують. Їхні діти повинні розуміти, що вони ходять у місце, в якому не все дозволено.
    В школі має бути порядок, а все починається з того, що їм сьогодні наплювати на правило про форму, завтра на щось інше, а післязавтра принесуть зброю в клас.
    а я не розумію, чого це я маю зранку вислуховувати від дитини, що він сьогодні форму не буде одягати, бо такі-то не ходять у формі, і ще й сміються з тих, що ходить. І ще не розумію, чому я повинна ходити на збори і витрачати свій час (виспатись не маю коли або ліпше б повишивала), вислуховуючи те, як 5 мам диктують свої правила всій початковій школі.

5. Імель

ну... дитина у вісім років навряд чи буде ходити "в топіках попід груди"
    але те, що мама не заставляє дитину ходити у формі, аж ніяк не відносить її до рагулів.
    на мою думку, то мама, що поважає/прислуховується до думки СВОЄЇ дитини
    звичайно на все є свої розумні межі (це я про номер рахунку і ключі від машини)

але то (повага до думки дитини) є найменший крок до того, щоб дочка, коли виросте не була постійною дописувачкою теми "Ми і наші мами"
    в вісім років мама НАКАЗУЄ, що вдягати
    в вісімнадцять-за кого заміж йти
    в 25-як і чим годувати дитину її дитини

6. Маруся-мама

я кунішно діко ізвіняюсь, але якраз потім буде багато дописувати в темі Наші мами, бо тут зовсім не йде про прислуховування до думки дитини, а до розбещеність. Мова йде, що якщо вона не хоче носити форму то нема чого її записувати в школу де такі правила. В нас тут навіть ніхто і не подумає не виконувати правила в школі, коли всіх зобов’язує форма - то всі ходять в формі. Не зобов’язує - прошу дуже, одягай що душа забажає.

Тут аж ніяк не йде мова про те що хтось не прислуховується до думки доньки а власне про те що нема порядку, а прикриваємо це моя дитина не хоче. Бздури!

---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

Ні, але для чого тоді написані правила? Щоб їх не виконувати? Отже що пропагуємо? Дитино, ти вже доросла і тобі не треба дотримуватись ніяких правил чи законів вже зі школи, роби як тобі хочеться!

7. Імель

ну ти явно перегинаєш ;)

ну то поясни дитині, чому він мусить носить фформу, переконай
    як знайдеш аргументи-фест
    а ні-чи треба дитину мордувати ;)
    от я завжди була переконана, що одягу в школі явно забагато уваги приділяють (форма то чи не форма)
    тобто диктують?

8. Маруся-мама

Закон школи а законів треба дотримуватись, чи не обов’язково?

9. OxankaF

Повторюсь ще раз, школа - це не вулиця, де можна проявляти свою індивідуальність, клас -це соціальна група, а в кожній групі мають бути правила, інакше буде хаос, який до нічого доброго не приведе.
    Діти повинні розуміти (і батьки повинні пояснити, а не заставляти, згідна), що вони повинні ці правила враховувати, а не робити собі так, як їм захотілось.
    а чому перегинаю? новин не дивишся? цього тижня був випадок, коли девятикласник приніс зброю в школу (правда пневматичну, але) і почав стріляти. Круто, він не такий, як всі.
    ну як тобто, їм не підходять правила школи, вони хочуть свої правила, щоб кожен ходив в чому хоче.

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

аргументи знайшла дуже швидко.
    Зовсім не мордується, а приходить зі школи і йде на гуртки в тому, що хоче, і на вулицю теж.

10. Маруся-мама

а є інші школи де так можна ходити? Якщо так, то їм туди.

11. Імель

Марусю, ви побачили розбещеність, а побачила прислухання

аааааа, то діти ходять до школи, щоб форму носити, бо я думала вчитися ходять
    тоді перепрошую

підсумую трохи

12. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Це як сказати...В мене співробітниця недавно мене шокувала- бо її доця ,якій лише 6 років ,відмовляється носити звичні трусики, хоче лише стрінги:khomyak: Бо в таких ,з її слів, її "не зрозуміють" колєжанки у школі........

13. Маруся-мама

Так я власне це побачила бо виховую трьох дочок. Кожна має свій норов, характер і особливості... до їхньої думки я прислуховуюсь але я залишаюсь мамою. Моїм дівчатам ніколи не прийде в голову сказати що вони сьогодні підуть в школу всі обліплені блистками бо їм так хочеться. Вони прекрасно знають що правила школи цього не дозволяють, отже вони так не одягаються. Вони дотримуються правил. За недотримання правил буде покарання. Тому якщо вони хочуть уникнути покарання то вони будуть дотримуватись правил які встановлені в школі. Покарання не від мене а від директора.
    Мені ці правила можуть не подобатись чи подобатись, це моя справа. Це школа! У мене на роботі існують правила і я їх мушу дотримуватись. Якщо мене взяли на роботу де я зобов’язана кожного дня ходити одягнена в костюмі то мені не стрілить в голову те що я не буду одягати костюму тільки тому що мені не хочеться. Не хочеться не влаштовуйся на таку роботу. Якщо мамам не подобаються форма в школі, то нема чого записувати дитину в школу де одна з зобов’язуючих - шкільна форма.

---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

Ви перекручуєте слова і мою думку - прошу дуже. Прощаю!:girl_blum:

14. Імель

цікава теза
    і дуууужжже суперечлива :)
    ну і індивідуальність проявляти ТРЕБА, але мозгами
    до чого, тут одяг

от чесно, смішний аргумент
    якщо батьки не займаються дитиною, "забили" на неї, то учень може принести зброю до школи незалежно від того носить він форму, чи ні
    прошу дуже, поясніть то дитині і майте чистий спокій
    тут не можу не погодитися
    або вирішувати індивідуально з адміністрацією, або курс "на двері"
    ну і все
    якщо твоя дитина розуміє, що до школи треба ходити в формі, які проблеми?
    ніколи всі не будуть однаковими
    здібності у всіх різні, оцінки теж
    в когось батьки багатші, в когось бідніші
    так було завжи і буде
    і то не є чимось життєво важливим ходить Саша (ім"я довільне :)) в школу в формі чи ні, важливим є те, який результат (в голові чи щоденнику) принесе твоя дитина з школи додому
    і як на мене зв"язку між цими подіями немає
    і, я вважаю, що дитину з малечку треба навчити це розуміти

15. Gentle

Gentle Well-Known Member

16. OxankaF

в школу ходять не тільки вчитись, треба ще й вчитись поводитись в соціумі.

..
    Іра, ти будеш здивована, але це дівчата не багатших батьків. Якраз багатші ходять. Крутеликів у нас нема

17. Kviten

Kviten Member

Сама вчилася в гімназії, де обов"язковою була форма.
    Так, ми нарікали на завучів, які викликали батьків до школи за "некласичні" штани (і це десятий клас був, на мінуточку, а не перший), ми жартома казали, що зробимо "акцію протесту" і прийдемо в джинсах всі до одного, але насправді ми дотримувались правил.
    І в глибині душі знали, що це добре.
    Чому?
    По-перше, зникає соціальна нерівність (у нас були заборонені також ювелірні прикраси, макіяжі-манікюри яскраві, парфуми і т.п. - а мобілок тоді ще не було, принаймні в школярів :). Всі в формі, і з менш забезпеченої сім"ї, і з "олігархів". А не обговорюють на задній парті, хто в чому прийшов. Нема "крутих", нема "лохів". Чим погано?
    А "виділитись" - прошу дуже - були ж шкільні дискотеки, були походи в театри-музеї всім класом чи школою. Зрештою, форма на фізкультуру - от де вже "модніци" могли "відірватись на повну" :)
    По-друге, ранок не починався з того, щоб думати - в чому піти. Не було непотрібних роздумів на тему "а як сприймуть однокласники мою нову кофточку?а може вдягнути щось інше?", бо "вибір широкий - вибір один", як ми жартували :)
    Про те, наскільки легше було батькам, я взагалі мовчу.
    Мало аргументів?
    І - золоті слова (говорила наша завуч): "хочете джинси і червоні нігті - у Львові є ще сто дві школи, прошу дуже!"

Я аж тоді зрозуміла, наскільки нас школа в цьому плані правильно виховала, коли вже вчилася в ВНЗ, і студентки приходили на пари в "от кутюр", обвішані золотом (за чиї гроші, як не мами-тата) і не помічали, наскільки дико вони виглядають на фоні скромних доценток і професорок (Ага, і на мерсах-бехах приїжджали під саму кафедру,запізнюючись на пів години на пару, і зі сміхом лепетали щось про "пробки на дорогах" чи "машина довго не заводилась", коли більшість викладачів взагалі громадським транспортом добираються, і нічого, встигають... І наші "бідні студенти" не бачили абсурду в своїх виправданнях, на жаль) Різновид рагуля: "рагуль гламурний" (до колекції)

То, напевно, ті "дєткі", які в другом класі не хтіли форму носити, а мамця з татом казали: най роблять що хочут, бо то - індивідуальності!
    Ой, розписалася я забагато, за живе зачіпило...

А на рахунок того, "яка твоїй дитині різниця, що інша дитина ходить без форми в школу" - от самі подумайте! Як ви своїй дитині поясните, чому їй також не можна ходити не в формі? Бо та дитина "індивідуальність", а ти - "сіра маса"??? Та я впевнена, що і самій "індивідуальності" то не піде ніяк на користь.

А чому в формі дитина мордується? Поясніть мені нетямущій. За собою такого не помічала.
    Ну да, а потім в театр ідуть в тих же топіках, і кажуть: а шо тут такого?
    Дійсно... комусь той топік з рваними джинсами виставу заважає дивитись, чи шо? :)

18. Маруся-мама

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

чесно кажучи не бачу ніякого зв'язку між тим,кому батьки дозволяють не одягати форму,і кого примушують...Ті розбещені дітки зовсім не від того розбещені.

20. OxankaF

мала на увазі
    школа - це не вулиця, де можна проявляти свою індивідуальність одягом, бо ж про нього говоримо.