Физическое наказание детей

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Саша Львовский, 15 Квітень 2007.

?

Физическое наказание детей

1. легитимно,как мера воспитания

14 голосів
    9,5%
  2. нелигитимно,как мера воспитания

57 голосів
    38,8%
  3. каждый ребенок индивидуален

71 голосів
    48,3%
  4. нет связи между подростковой преступнопстью и наказаниями

5 голосів
    3,4%
  1. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Відповідь: Физическое наказание детей

Ви мене не так зрозуміли - ми навмисне вчили! Поступово, не все на раз, але вивчили майже всі побутові небезпеки. Ми навіть горнятко навмисне до підлоги розбивали:). Вважаю,що в такий спосіб можна легко попередити потенційну небезпеку. Зрештою, підхід строго індивідуальний! А про запам'ятовування: пам'ятаєте, що Масару Ібуку пише? - Сприйняття дітьми до 3-х річного віку відбувається на рівні сприйняття образів, наочних прикладів (цитую по пам'яті, тому можливе помилкове відображення :ninja: )

2. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Та ні, то ви мене неправильно зрозуміли:) Я не загалом казала, а про нашого карапуза:) Я не впевнена, що до нього з першого разу дійде, чи не буде він знову до тих лампочок тягнутися...

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Буде, сьогоднi Катя знов по шуфлядам шниряла поки я не побачила i не "попросила" з кухнi.

• Подобається Подобається x 1
  4. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

А у мене сьогодні красуня у ходунках дотяглась до шухляди в кухні. Відкрила, причому двома руками. Довго думала, до речі як то зробити. Дістала шухлядою собі прямо в лоб. Не сильно, але сплакнула. Я це бачила, але не зупинила. Чим не фізичне покарання?

5. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

:xaxa::xaxa:Чоловік-юрист проконсультував. Це було свідоме залишення в небезпеці...:xaxa::xaxa:

6. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Я вважаю, що треба діткам з малечку всстановлювати межі дозволеності, звичайно без биття. Якщо це маленсенька дитинка (до року) то я старалась просто казати "ні" і відволікала її увага від забороненого предмету і пояснювала чому не можна. А що до того чи бити дитину-то вважаю, що ляпаса по дупі дати можна у окремих ситуаціях (якщо всі інші методи не допомогли).

• Подобається Подобається x 2
  7. Pand@

Pand@ Well-Known Member

У нас мала помішана на техніці.І забороняли і сварили і пояснювали і били причому сильно.Але як ламала і лізла,так і далі це робить.Не знаю коли вже перестане.
    А на рахунок того що попечеться і вже не полізе-на нас це не діяло і не діе.Казала не катайся в такій позі на качельці бо голову розіб"еш-не слухала.Розбила.Шви на лобі.через 3 дні далі все робила те саме.І так стосуеться майже всього

8. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Я свого наказую за все те що повязано зі струмом,:tanksmile:все інше начебто розуміє без "бий-бий"!А от підійти і пралку з розетки висмикнути при цьому кричати "мама бий-бий"і бити себе по дупці-це ми вмієм.:umbrage:А останні кілька днів-бере кубікі деревяні і валить ними в серванти,та акваріум,за це теж даю по дупці-але все марно,за пять хвилин те саме.:sad:Напевно він звик що мама добра і починає потихеньку шкоднічати-навіть незнаю як вже з цим боротись!!!:8:

9. Гелена

Гелена Well-Known Member

не знаю як воно на ділі, а звучить дико
    невже не можна якось порозумітися зі своєю дитиною?

10. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Здається, ви частенько дитину по дупці б"єте, якщо вона так навчилась робити...Але поставте себе на місце дитини. Невже б ви повірили, що там "буба", поки не знали самі, що там дійсно "буба"? Поки дитину не вдарило током, вона не зрозуміє, за що ви даєте їй по дупі!!! Пробуйте говорити з дитиною, пояснювати...Я розумію, що ви то робите через острах за безпеку дитини, але тим биттям ви робите ще гірше, ніж її б вдарило током...

• Подобається Подобається x 3
  11. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Дякую за пораду :), та власне тим цілий день і займаюсь що говорю з дитиною і пояснюю,нажаль є випадки, коли слова не допомагають.
    Можливо з мого допису здалося що я "луплю"свою дитину та це аж зовсім не так!!! Він абсолютно самостійна дитинка,яка розвивається пізнаючи світ, як і всі інші дітки, проте розумні межі завжди мають бути, тому в окремих випадках краще я - шльопну, ніж він заподіє собі щось таке, за що потім все життя себе картатиму.:)

12. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Zlju4ka, самі бачите, що биття по дупці не дає результату. :) Значить, не підходить цей метод виховання вашій дитині. :confused: Спробуйте просто відволікати увагу, зразу ж якесь інше заняття йому знаходьте, щоб він переключався... А то, вже звик...

13. kati

kati Well-Known Member

В нас тільки один дієвий метод- коли слова не допамагають я говорю....зараз ти будеш наказаний і підеш в свою кімнату і там будеш сидіти....буває зразу допомагає ..ну а якшо ні....то відавожу його в його кімнату.залишаю там одного, закриваю двері...хвилин 5 істерика сльози а потім дитина ....виходить йде обніматись і каже " не буду".....
    Моя сестра була рік в америці, працювала в сімьї, доглядала 4!!!!!!!!!! дітей. Вони ніколи!!!! не бьють дітей, не вмовляють, не забавлюють....в них все строго....є два методи виховання.перший- тАЙМ АУТ- це те чим і користуюсь...тобто дитину просто ізольовують на пару хвилин.....добре якшо є багато кімнат і для покарання вибираеться кімната де нема іграшок.
    Другий метод назив. 1,2,3. Під час істерики говориш дитині......Зараз я заберу твого улюбленого медведика( машинку, ляльку...тощо) , це раз!!!! якшо не діє-і всі твої іграшки- це два!!! ну і якшо далі не діє- і віддам тільки завтра!- це три!!!! Все після трьох попереджень забирають улюблені іграшки......Насправді після пару таких раз дитина починає все розуміти і до слова 3 не доходить!!!

14. Irus'ka

Ізолювати, закрити в іншій кімнаті і слухати істеричний плач дитини??? :eek::eek::eek:
    Ви що? Уявляєте яку травму Ви їй завдаєте, на ціле життя!
    Скажу лише, що такі неоднократні дії ведуть до дуже багатьох психічних і психосоматичних хвороб!!!
    Тайм-аут проводять в іншій кімнаті, але з незачиненими дверима,
    або в тій же ж кімнаті в кутику чм на відділеному кріселку!
    З зрозумілими поясненнями чому саме так!!!
    Не розумію як можна виховувати дитину на "раз,два, три"???

15. kati

kati Well-Known Member

А бити по дупці це абсолютно не дієво! Якщо подумати.....ми вчимо наших діток не битиатися...не копатися....не обіжати інших діток, але якщо ми самі будем їх шльопати ...вони ж вчаться в першу чергу від нас!!!!

16. kati

kati Well-Known Member

Неправда!!!! ніякої травми це дитині не завдає! Дитина прекрасно розуміє за ЩО вона пішла в іншу кімнату!!! І можу сказати що тепер мені достатньо сказати...або ти заспокоюєшся або зараз підеш в свою кімнату...і цього ВЖЕ ДОСТАТНЬО!
    Якшо не хочете слухати плач з іншої кімнати.....слухайте біля себе....а це якраз веде до того що мамочка потім зриваеться..не витримує і лупить по дупі!

• Подобається Подобається x 6
  17. kati

kati Well-Known Member

а про психічний стан і психоматичні хвороби....то щось дуже журнальними статтями попахує:haha:)

18. Irus'ka

Розуміє в 2 роки і 1 місяць???
    Якщо маочка не витримує слухати плачі своєї дитини - їй треба пити заспокійливе!!!
    Про журнальні статті - це Ви перегнули! Це досвід лікарів-педіатрів, дитячих психологів. Невже Ви нічого не чули про енурез, вегето-судинну дистонію, комплекси неповноцінності, заїкання, дитячі страхи і т.д.??? і про їх походження?
    Шановні форумлянки а що Ви про це думаєте???

19. kati

kati Well-Known Member

І ще,.... дуже хотілось би щоб Ви читали те що я пишу, а не домальовували страшні картинки....
    По перше, я не наказую його за роздидані кубіки( наприклад.) я говорю про " екстримальні випадки" істерики.....коли ніяки розмови, пояснення не доходять...
    По друге,.....відвожу сина до ЙОГО кімнати, а не в темний підвал чи кладовку!!!!
    По третє.....коли накаляються страсті....дитина верещить...мама вже взмокріла.....і ось ось втрісне дитину......все таки краще ізолюватись один від одного......і дитина подумає хвилинку...і мама передихне і заспокоється

Я не переконую в правоті свого вихованняя......це тільки моя думка

• Подобається Подобається x 6
  20. Irus'ka

А може в таких випадках легше тата залучити до процесу виховання???
    Дитяча кімната - це добре, але з відчиненими дверима!
    "екстримальні випадки істерики" можна лікувати ще міцними обіймами, переведенням уваги, зацікавленням, на кінець, тим же тайм-аутом.
    ІМХО: Ваша дитина надто дрібна ще, аби так радикально її перевиховувати.