Физическое наказание детей

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Саша Львовский, 15 Квітень 2007.

?

Физическое наказание детей

1. легитимно,как мера воспитания

14 голосів
    9,5%
  2. нелигитимно,как мера воспитания

57 голосів
    38,8%
  3. каждый ребенок индивидуален

71 голосів
    48,3%
  4. нет связи между подростковой преступнопстью и наказаниями

5 голосів
    3,4%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Физическое наказание детей

Дімо, то все гарно, поки в теорії. Настрої різні бувають, ситуації різні бувають... І в дітей різні характери бувають.
    Ми використовуємо різні методи. Я волію розмови, звичайно, але іноді доводиться виганяти його в його кімнату, де він має "подумати", що зробив. Іноді доводиться по дупі пляцнути, де момент не стільки фізичної розправи, скільки того, що дитина відчуває образу на батьків і трохи змінює емоції в іншому напрямку.
    Я вам скажу приклад іншої сім"ї. Вони дуже глибокі християни. Діти в них шовкові. Дітей за ДУЖЕ великі провини б"ють палицею. Дитину попереджають скільки разів вона дістане по дупі і за що. Далі мама чи тато йдуть по палицю. Це теж метод у них, поки підеш по палицю, поки вернешся, вже й передумаєш бити. І дитина вже своє покарання й так відбула. Іноді дістає лише раз по одному місці. І воно працює для них чудово. Діти не є жорстокими, є абсолютно звичайними. І слухаються діти обох батьків. Ну, а щоб так було, просто треба бути заодно. Як хтось один сварить, то другий підтримує. Якщо один сварить, другий жаліє - підірваний авторитет обох.

А щодо биття дитини, то треба вміти добре себе контролювати. Просто дуже легко переступити межу, особливо, якщо б"єте руками. Один раз будете більше злі, вдарите сильніше, а потім ще сильніше. А дитина звикне і вже слабше не діятиме. І так можна дійти до дуже страшних методів. Тому треба дуже себе контролювати в таких методах.
    У мене теж батьки вчителі. Покарання були виключно як розмови та сидіння кімнаті, "аби подумати". Забирали в нас також можливість подивитися телевізор, погуляти довше і т.д. Крім того, добрим покаранням є якась робота, такий метод застосовує інший учитель, якого знаю. Назброїли - на город, чи прибирати хату, чи ще щось. Теж працює, але мені видається, що так можна дитині збридити ті всі повинності. Я от досі ненавиджу прасування та миття посуду, хоч мене ними не карали ніби. :xaxa:

Останнє редагування: 30 Вересень 2008
    • Подобається Подобається x 11
  2. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

То краще навпаки казати: будеш чемна — дозволю помити посуд :)

• Подобається Подобається x 7
  3. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я сьогодні гуляла зі Штефком і стала свідком просто жахливих розбірок батьків з дитиною. Вони забрали його з якихось дошкільних занять, а він не дуже слухав вчительку, бавився собі. То вони його голосно і привселюдно висварювали, погрожуючи всіма можливими санкціями від позбавлення солодкого до зачинення у кімнаті. Вичитували його за те, що він такий-сякий, вчительку не слухав, його нікуди не візьмуть вчитися. Дитина стояла в істериці, залякана, а мені так хотілося поставити батькам одне просте питання: а може то вчителька така погана, що не може зацікавити дітей? Може то її сварити треба?
    І взагалі мене такі сцени на вулиці дуже обурюють, адже це також метод покарання дитини, навіть фізична розправа, а ще й публічне приниження. Хоча, як на мене. при цьому принижуються самі батькі, бо не є гідно так поводитися з дитиною.

• Подобається Подобається x 5
  4. Margarin4ik

Margarin4ik Active Member

Дітей ніколи не можна бити!

• Подобається Подобається x 2
  5. Зануда

Зануда Well-Known Member

У вас щодо цього якийсь дивний настрій. Шульга то й шульга, а що в тому злого?

6. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Шульга... І не просто виросло покоління, запитайтеся в бабусь якою рукою вони писали, а по якій їх били, щоб не тою писали. Шулиги були завжди, питання як до цього ставилось суспільство? Поки люди були неписемні і в школу не ходили, все було ок, як тільки почали масово вчити слово вождя-батюшки, почалося - міністр писав правою, значить так нормально і всі мають так писати. Фігня повна. Нічого страшного чи супер-нового в тому нема.

7. dieSonne

Мене теж дратують такі сцени і я ледь стримуюсь, щоб не втрутитись. Бо важко на таке дивитися. І дитину шкода і батьків, бо їх теж хтось так виховував, хоча заперечити свої стереотипи можна, треба просто хотіти. Взяти, і собі добре подумати, що ми хочемо щоб виросло з наших дітей, і чи то так буде добре, і як то так зробити, щоб ті діти такими виросли.

• Подобається Подобається x 6
  8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Перший крок, це задуматись над тим що ж ми хочемо для своїх дітей. Ну те що діти виростуть це не секрет, але чи зуміємо ми в них виховати самостійність, повагу до інших (не лише батьків) і трудолюбивість?

Заставляти когось щось робити як покарання - не працює! Перевірено!!!
    Бити - діти стають агресивні, особливо якщо їх лишень лякати тим що їх поб*ють. А ось дати час подумати, то інша справа.

Ще одне зауваження, моя бабця дуже любить без причини всім дітям казати що вона їх виб*є по-дупі. Ну і так говорила і без потреби хляпала Андріанку по-руках чи по-дупці, і в результаті мала почала її бити. Манюня затискає зуби і просто б*є або копає, без причини. А потім бабця давай жалітись що дитина мене б*є. А я кажу, ну щось те навчили то і маєте. Тепер я мушу то відучувати. :bad:

• Подобається Подобається x 6
  9. dieSonne

таке буває... старші люди про виховання мали іншу думку, вони жили в умовах диктатури і постійного страху, і вважали що їхні діти і всі інші теж мають так жити всіх і всього боятися і бути чемними і мовчати. Ех часи були, не позаздриш людям. То велике щастя що ми живемо в незалежній країні, але має пройти ще багато часу, щоб змінилися устанонки людей на життя, на виховання і на все інше. Добре що ми з вами свідомі того, іншим треба це якось втовкмачувати, бо люди дуже застеоретипізовані, біда з тим :umbrage:

• Подобається Подобається x 4
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

хі-хі-хі
    Пощастило вашій дитині із татком. Наївним татком маніпулювати найлегше. ;) :xaxa::xaxa::xaxa:

11. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Так звичайно на вулиці треба стримувати свої емоції.Та життя не легке і діти е різні і характерни е різні.Прийдеш за дитиною змучений знервований а тобі ще говорять казна що на неї.А ще як знаеш який характер у твоеї дитини і що вона справді могла щось таке утнути -нерви не витримують.Знаю по собі.
    А ще було (поважна причина) що я вирвала прут і почала малу бити ним по голій попі.І тут підійшла якась старша жінка і хотіла його в мене забрати.
    Чи можна їй було втикати своїх п"ть копійок-ні.Це моя дитина і виховую її я.І який буде мама мати авторитет для дитини якщо кожен собі таке буде дозволяти.
    Коли я ще не мала своїх дітей я теж так реагувала на побачене.родила і зрозуміла як важко виховувати дитину.
    Моя мала наприклад дуже розбещена.І я це прикорочую.І не завжди вона мене чуе тільки на словах.Я змушена інколи брати ремінь

• Подобається Подобається x 1
  12. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Звичайно, ремінь чи прутину взяти найпростіше...Але виховання-не проста штука, треба вчитися стримувати себе, бо виховаєте копію себе, буде потім ваша донька своїх дітей лупцювати...

• Подобається Подобається x 3
  13. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

В тому то й суть - вміти стримати свою лють, бо то не веде ніколи (ні Вас, ані вашу дитину) до доброго. А публічне покарання - вирвати прут і по дупі- навпаки спричинить непоправну психологічну шкоду. На людях і за столом виховувати вже запізно - ІМХО:suicide:

14. julchyk

julchyk Well-Known Member

з цим я згідна.мало того- перевірено на власному досвіді. У мене дитина ніколи ні з ким не б ється, навіть не розуміє,коли діти на майданчику починають битися.Колись я не стрималась, і надавала кілька шльопків малому по попі (чоловік категорично проти таких покарань).Коли минув певний час,і в певні ситуації я щось заборонила робити сину, він підійшов і стукнув мене по нозі .чоловік побачив те все- і сказав " "а пригадай ситуацію такого то дня...то чого ти очікувала?".Це був єдиний випадок, який мене добре навчив - поведінка дитини- це дзеркальне відображення нашої поведінки, і для того, щоб навчити чогось малюка, спочатку необхідно "попрацювати " над собою.А фізичне покарання- це не вихід!

15. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Спочатку самі балуємо, а потім беремось за ремінь?
    У мене якось краще діяв спосіб "мені за тебе соромно". Коли скажеш бувало їй це тихим сумним голосом, то аж плакала часом... А як слухняна буде цілий день, то ввечері говорила: "Мені за мене не соромно. І мамі не соромно, і татові. Вони мною запишані!" (тобто пишаються). Хоча є. звичайно, діти, що таким і не переймаються...

Останнє редагування: 30 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 4
  16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Оця фраза "спочатку самi балуємо" менi здається дуже дуже недоречна. Я сумнiваюсь що є хоч одна людина/батько/мати що нiколи нi в чому не балувала ХОЧ РАЗ свою людину. А якщо так, то камiнь вже не можна кинути, бо "грiх" є.
    В дитини є свiй характер, балування систематичне може погiршити характер, але i без балування є характери такi що не позаздриш батькам. Я не знаю вiдповiдi щодо проблеми поведiнки дiтей, бо сама була дитиною з "поведiнкою" i тепер маю дитину з характером теж, i розмови в даному вiдi до неї не доходять, але i лупцювання (яке я нiколи не робила) думаю що 99.99999999% не буду робити.

17. Irus'ka

Хм-м! Одне діло пестити (балувати), а друге потакати безпідставним примхам! Але тут дууууже важко бути об'єктивним :suicide:

18. Koza-Dereza

Iруська це у вас здається троє дiтей? От ви особисто, хiба нiколи не балували хоч раз? А потiм ви комусь пожалiєтесь на якiсь бзiки а вам залiплять "було не балувати" так i хочеться плюнути на капець. Повчати кожен вмiє.

19. Irus'ka

Підчепили Ви мене вдало! Так і є признаюсь як на останньому суді: балувала, ще й як. Молодший - Левко - взагалі мамин пестунчик:shy:
    Остання моя фраза в попередньому дописі дає мені слабеньке виправдання.
    А своїх дітей я по-жидівськи перед людьми стараюсь не ґанити - мені ж потім легше буде.
    Боронь-Боже, би я "зелена" когось наважилась повчати :suicide: я лише за дітьми обстаю :shutup:

Останнє редагування: 30 Жовтень 2008
  20. Koza-Dereza

В мене приклад є дуже неординарний. Братiк мiй на 6 рокiв молодший - балуваний як принц. АЛЕ ЗОЛОТА ДИТИНА!!! Просто сонечко таке що би свiтило i вдень i вночi, лапочка, золотце! Як його було не пестити, не балувати коли воно таке хороше? I вiн далi хороший i характером i поведiнкою, i вчиться в унiверi, i нормальний. Були "пацанячi" нюанси, але нiчого такого що в iнших людей не буває. I що тут скажеш? Балування нiякого впливу не мало взагалi. I нiхто його нiколи не бив.