Физическое наказание детей

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Саша Львовский, 15 Квітень 2007.

?

Физическое наказание детей

1. легитимно,как мера воспитания

14 голосів
    9,5%
  2. нелигитимно,как мера воспитания

57 голосів
    38,8%
  3. каждый ребенок индивидуален

71 голосів
    48,3%
  4. нет связи между подростковой преступнопстью и наказаниями

5 голосів
    3,4%
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Физическое наказание детей

Мені чомусь здається що ситуація в перукарки трошки перебільшенна. Насправді в кожному домі деколи твориться божевілля-коли мама зайнята одними справами( наприклад готуванням), татові теж хочеться трошки розслабитись в телевізорі або компі,,,,.і дитина справді ходить від тата до мами.....Але описувти це як якусь страшну життєву трагедію не варто.Загалом я думаю там нормальна сімья , просто не хватає фінансів і тому мама вимушена приймати клієнтів на дому, що звичайно важко з маленькою дитиною

• Подобається Подобається x 5
  2. kati

kati Well-Known Member

Японські батьки виховують дітей по принципу" до 3 років дитині можна все, нічого їй не забороняти, повна вседозволеність"
    Америкнціанці навпаки притримуються думки що виховання починається з народження......так і в нас кожен вибирає сам як йоиу виховувати дитину, по яким принципам...Тільки ось не треба писати що ми до певного періоду любим-пестим,, а потім починаем лупуювати, застосовувати садистські методи......ЦІ ВИСЛОВИ ВЗАГАЛІ НЕ ДО ТЕМИ.
    Ніхто з нас НІКОЛИ не забуває про повагу до дитини, ми тут тільки озвучуємо методи виховання, а не методи ЗНУЩАННЯ

• Подобається Подобається x 2
  3. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Мене вразив Ваш допис про запропоновані методи виховання,і... я висловила свою думку щодо цього. Не переходячи на особистості, і, боронь-Боже,не з метою звинувачувати Вас у садизмі!!!
    Раджу уважно перечитати правила спілкування на форумі і дотримуватись їх. Не варто ображатись на дописувача лише тому, що його думка полярна Вашій:)

Як може бути перебільшеним малюнок з життя? І до чого тут фінансова скрута у батьків до виховання і уваги до дитини?

Останнє редагування модератором: 11 Листопад 2008
  4. kati

kati Well-Known Member

Насправді фінансові проблеми ще й як впливають і на увагу до дитини і на відносини з чоловіком і взагалі на сімью. Бо коли мама змушена вечорами приймати клієтнів, замість того щоб бавити дитину,і відпочивати це не може не відобразитись на стосунках мами і дитини

• Подобається Подобається x 3
  5. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Шкода і дитинки і мами.:sad:
    А винний по вашим словам я зробила собі висновок батько.Що значить я не поміняю чи не приберу.:n:
    Бідна мати заробляе на життя і не може приділити дитині уваги а те .....сидить і "бавиться" чимось замість того щоб дитину забавити і допомогти дружині.
    Kati розділяю вашу позицію на рахунок того що все сказуеться на відносинах і на дитинці

Останнє редагування: 7 Листопад 2008
  6. Irus'ka

Може й так, але тут не шукаємо винуватих, а лише вихід з скрутної ситуації РАЗОМ!!!
    Перефразовуючи відомий анекдот:
    -Хто винен?
    -Татко!
    -Але ж його нема?!
    - Зато його плащ висить!!!:xaxa:
    Можна багато говорити про "емансипацію", слабкість "сильної"половини, фінансову кризу, бла-бла-бла...
    А простіше мамі було всадити дитину в куточку,дати в руці якусь забавку, і під час роботи час від часу дитині просто посміхнутись:) Ну змогла ж клієнтка її забавити, в той час як рідні мама з татом перекладали повноваження з одного на друге:clapping:
    До прикладу маю кравчиню в якої купа клієнтів і четверо дрібних дітей. За три роки не було жодного (!!!) разу аби діти заважали роботі. Бавляться самі чемненько, час від часу з новими малюнками приходять хвалитися:)

7. Іруня

Іруня Well-Known Member

А по-моєму, цей метод тайм-аута є не такий вже і поганий. Я,наприклад, роблю так: якщо Настя десь там провинилася, то я саджу її на крісло, присідаю біля неї і дивлячись їй в очі, кажу, що вона покарана за те і те. Тому буде на кріслі сидіти рівно 2 хвилини (бо нам 2 роки. 3 хвилини, коли дитині 3 роки і т.д.). Потім питаюсь, чи вона знає за що її мама покарала. Кімната для цього в принципі теж підходить, але дитина там не повинна плакати від того що не знає, чого це мама накричала і її тут закрила, ОБОВ"ЯЗКОВО слід дитині доступно все пояснити.
    Це ми використовуємо вкрай рідко, бо мала досить чемна, переважно про все можна з нею домовитись :).
    Стосовно переключення уваги на якісь інший предмет. Ми це робили десь до року. А потім було тверде мамине "не можна" і все. Хоча у всьому треба знати міру. Деколи варто у чомусь поступитися. Хочеться на качелі, коли вже час йти додому спати, ну давай підемо на 10 хвилин; хочеться печива перед обідом - не можна.

• Подобається Подобається x 6
  8. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Знаєте, мені наприклад більше до вподоби те виховання яке колись було. Ні, я не буду лупасити дитину за якісь дрібнички. За дрібнички ми просто говоримо, а коли ми вже наробимо чогось гіршого, або вимагаємо в агазині вафельку, що при тому в кульочку у нас лежить така сама......
    От наприклад я. Признаюся маю страшний характер, якби не соромно мені було цього казати АЛЕ. Я діставала від своїх батьків не один раз і не десять. І я їм вдячна за це, тому що вони вибили з мене те. Незнаю, щоб з мене виросло, як би вони це все просто так лишили.
    Я маю брата і сестру старших. У них було виховання таке саме, і я не бачу нічого в цьому поганого.
    Терпіння не желізне, і я бачу, що моя дитина росте така сама як я, ще й трошки набралася татових навиків.
    Наразі ми з ним говоримо, намагаємося до нього щось донести. Результату поки що не бачу. Це погано, але боремося з ним. Хоча деколи буває таке, що й по попі дістане, поплаче, нічого в цьому страшного не бачу, і перестане. Думаю, що за декілька разів до нього дійде
    Далі...ще я сторонник того, щоб дитину не жаліти (можете сміло в мене кидати тапками :)) Але я готую дитину до життя, а не до того, що мамуся буде завжди біля нього і завжди пожаліє. Ні так не буде. Тільки ви не подумайте, що я якась звірюка яка не реагує на те коли дитина впаде і розб'є ніс чи ще щось. НІ! Впав, стукнувся, я маю на увазі не значні удари. І він вже звик, вдарився, те місце потер, пошкрябав :) і побіг далі. І мене це дуже тішить. Він не біжить і не закатує істерики коли вдарився. Це моя позиція!!!

• Подобається Подобається x 4
  9. Panadolka

А ви не задумувалися для чого це все? Щоб дитинка була здорова! Ви ж не будите дитину виховувати так фізично щоб зробити з нею каліку?:confused:

10. Panadolka

Ви ж самі й дали відповідь - у неї четверо діток! От вони і бавляться один з одним, і йому не до того, щоб дивитися, що там мама поробляє....
    А оскільки там дитинка була одна, то й вимагала маминої/татової уваги. Хоча я згідна з тим, що мама повинна була просто заспокоїти дитину і чимось її забавити, щоб продовжити роботу! Думаю, що у перекарів є ціла купа всякої всячини, щоб зацікавити дитину :)

11. Irus'ka

Ну що ж нагадаю Вам ВООЗівське визначення здоров'я. Цитую:
    По уставу ВОЗ, здоровье является состоянием полного физического, душевногои социального благополучия, а не только отсутствием болезней и физических дефектов. Що скажете???:xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  12. Panadolka

Я повторюся, що я діставала від батьків і не один раз, але душевної травми це мені не завдало. Так була, обіда, злість, але то все минулося і зараз я на то уваги не звертаю, і розумію, що вони робили правильно. :)
    І думаю, що якщо дитину вдприти легенько по попці то їй це писихічної, душевної травми не завдасть.

• Подобається Подобається x 4
  13. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

ого, ну й понаписували!:)

Я собі такий висновок зробила: на даний момент (1 рік минув) використовую відволікання уваги, пояснення, в деяких моментах беру за руку і відводжу від недозволеного, або починаю лоскотати/цілувати. Все.:)

Про тайм аут. Вважаю цей метод дуже добрим, але для діток від 2 років. Діти дуже добрі психологи, вони по різному поводяться з мамою і татом, бо добре вивчили їхні "слабинки". І коли починається СВІДОМА ПОКАЗНА істерія, тайм-аут найкраще вирішення - нема глядачів, то й нема для кого виставу показувати.:xaxa:

Про биття. ДопустИмо... Для декого, і в дуже крайніх випадках.

Головне, щоб методи виховання приносили бажані результати, і дитина не казала "а мене не болить...", і продовжувала своє робити.

• Подобається Подобається x 14
  14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Люди, мами, ви так говорите нiби нашi дiти всi абсолютнi клони i цi всi методи ПОВИННI дiяти на всiх однаково. Ну нема такого в свiтi що одне й те саме дiє однаково на всiх.
    Вчора я жарила пляцки i вже готова була родити хоч завтра братiка чи сестричку для Катi тiльки щоб вони бавились разом i не заважали. Я жарю пляцки, в хатi сама, татка ще довго не буде. А мала вiдпихає мене вiд столу, проситься на руки, витягає з шафок все що може дiстати... Зазвичай я все кидаю i ми йдем з кухнi, але коли в мене на плитi гаряча їжа, то не так просто. Я тiльки i думала, що якби була компанiя до iграшок, мама б займалась своїми справами.

• Подобається Подобається x 7
  15. Гелена

Гелена Well-Known Member

ну тема власне про биття дітей, а решта оффтоп

всі так гарно говорять, мол, б’ють дітей, щоб навчити чогось
    а може не треба себе виправдовувати? бо і так неправдоподібно звучить
    б’ють дітей (і дорослих) від злості, нервів, браку розуму, а не з якихось добрих міркувань
    б’ють коли мамі чи татові вривається терпець і вони втрачають контроль над собою
    знайшли чим пишатися і за що дякувати батькам :confused:

• Подобається Подобається x 5
  16. kati

kati Well-Known Member

Під висловом " б"ють дітей" потрібно розуміти деколи шльопнути по попі......а не вимальовувати картинку з фільму жахів....мама бере велику палку і калушматить дитину, а тато побіг за бензопилою:)))

17. Irus'ka

Раджу ще раз уважно перечитати допис Гелени!
    І перестати говорити бздури: "легенько", "шльопати по попі" і т.д.
    Нагадаю тема називається Физическое наказание детей

18. Ірена

Ірена Well-Known Member

та ладно...
    мене не лупили. але коли мама щось змушувала робити і чогось вчитися (хай і не завжди коректно), то воно з часом вийшло на добре. чи раз я подякувала (опинившись у 18 років в невістках) за те, що вона прутом мене зганяла з дивану до якоїсь роботи. по собі знаю, що прохання та переконування в мому випадку би не пройшли...

19. Panadolka

Незнаю хто як, але якщо дитина і мене рознервує і доведе до білої гарячки, то я просто прошу когось побути з ним декілька хвилин....
    І це що ви пишете від "браку розуму" мені здається не дуже коректно було сказано.... Ти м більше у кожного свій метод виховання, і не треба засуджувати......і писати, що комусь бракує розуму!!!

Дійсно знайшли, і як написала Кізонька, що діти не клони. Одна зрозуміє дитина, що не можна, а друга ні :) От і застосовуються інакші методи виховання.
    Яб хотіла подивитися якщо ваша б дитина (ттт) витворяла недопустимі речі, чи ви б так спокійно сиділи і дивилися на це. І тихенько казали - заспокойся :)

20. Женічка

Женічка Well-Known Member

якщо твердо притримуватись теми ФИЗИЧЕСКОЕ НАКАЗАНИЕ ДЕТЕЙ, і ні кроку вправо і вліво, то, на мою думку, вона вже давно на цьому форумі себе вичерпала.
    люди, які справді фізічно принижують своїх дітей на цьому форумі не спілкуються... чомусь я в цьому переконана.