Физическое наказание детей

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Саша Львовский, 15 Квітень 2007.

?

Физическое наказание детей

1. легитимно,как мера воспитания

14 голосів
    9,5%
  2. нелигитимно,как мера воспитания

57 голосів
    38,8%
  3. каждый ребенок индивидуален

71 голосів
    48,3%
  4. нет связи между подростковой преступнопстью и наказаниями

5 голосів
    3,4%
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Физическое наказание детей

Дитина розуміє навіть скорше ніж в 2 роки!!!!!!!
    На рахунок всіх вищезгаданих хвороб.....моя дитина жлдною не страждає, і навряд чи буде! Тому що такої любові і ласки як в нашій сімьї ще треба пошукати!!!!!

цікаво Irus'ka а скільки вашій дитині? можливо ви ще просто не стикались з дитячими" концертами по заявках" і вам здаеться що з дитиною треба спілкувтись" міцними обіймами, переведенням уваги, зацікавленням"???!!!!
    Це все так, але не в деяких випадках!!!!!

"А може в таких випадках легше тата залучити до процесу виховання???"- наш татко цілком залучений до виховання і абсолютно зі мною згідний в тому що дитина повинна знати якись правила поведінки а не займатись" беспредельщиной"

На рахунок " Ваша дитина надто дрібна ще, аби так радикально її перевиховувати."- а я і не перевиховую дитину......я її ВИХОВУЮ!!!!

• Подобається Подобається x 7
  2. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Шановні форумлянки, а я б хотіла почути, в кого такі от дитячі істерики (справжні і надовго) трапляються. Бо я твердо переконана, що істерика-це наслідок неправильного виховання дитини батьками. Не буде істерик-не треба буде вигадувати всякі садистські методи їх придушення. А батьки дійсно повинні тримати себе в руках. Шкода, що в нас нема соціальних служб, які можуть в будь-який момент позбавити батьківських прав...А то потім в новинах розказують, як батько катував дітей, як вітчим до смерті закопав 2-річного хлопчика...
    Щодо психічних розладів у дітей - 100% погоджуюсь з Іруською, то не з журналів страхіття, а давно вже доведені факти.

• Подобається Подобається x 1
  3. kati

kati Well-Known Member

А я переконана що істерики- це періодичне явище у дітей...тобто є певні вікові періоди коли не уникнути істерик, це і нерозуміння чому не можна купити все підряд в магазині, і чому треба йти додому коли ноги промочив...і. таке інше.....
    А про які садистскі методии ви говорите????? і до чого тут про батьків- вбивць....я щось не зрозуміла......

на рахунок як часто істерики....десь від 1.6-2 років траплялись деколи. а тепер взагалі пропали....але знаю це тимчасово....ще будуть періоди

• Подобається Подобається x 4
  4. kati

kati Well-Known Member

Я так розумію tslezinska вже хоче мене позбавити батьківських прав:haha::))):haha:

5. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

У моєї старшої не було істерик з таких приводів як Ви пишете. Були з приводу бабусі, яка наобіцяє, а не виконує. Ми доньку в іншій кімнаті не закривали і іграшок не відбирали, просто не "помічали" тієї істерики, розмовляли між собою ніби нічого на даний момент не відбувається. Ой, як це важко! Набагато важче, ніж вивести в іншу кімнату. Але дієво, на досвіді переконалась.
    П. С. ось би цей "гамериканський" метод - та до нашої бабусі!:xaxa:

• Подобається Подобається x 5
  6. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Дорогенька kati! Абсолютно не мала на меті переходити на (Вашу) особистість!:)
    Усі запропоновані у дописах вище методи є повноцінною альтернативою до наведених Вами.
    Якщо Ви ще не зрозуміли,то я дотримуюсь у вихованні принципу: максимум любові, максимум розмови і роз'яснень.
    Істерики (як на мене) є браком спілкування і розуміння поміж мамою і дитиною. І в нас вони бували (до речі, дітей в мене троє у віковому інтервалі 7міс-2,5 року-4,5 року). Правда, публічних ще не було. І обходились без покарань.
    А татка залучати я запропонувала яко тритейського суддю, з метою збереження розхитаних маминих нервів. Ні на крихту не сумніваюсь про любов і повагу у вашій сім'ї.:)Так само як і про повагу до дитини, як персони.:)
    А дитинка у Вас справді ще дуже дрібна! Вона ще не може сприймати тонкощі емоцій, а лише базові, як то біль, радість, задоволення.:) Ми в такому віці пробували втихомирюватись міцними обіймами і істерики стихали.
    Розумію що в кожного свій підхід, на те ми особистості.

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

так зразу на Ваше обвинувачення всі і вдкликнулись:):):)
    а катування дітей і закопування їх - то вже зовсім інша тема, то вже психологічні відхилення батьків.
    дитячі істерики бувають і в цілком нормальних батьків, де достатньо спілкування, уваги, розуміння. просто в якийсь момент дитина розуміє, що вона є хтось, у неї є своє я.
    звичайно це залежить від характеру дитини, її темпераменту.
    це як у дорослих, одні впадають в істерику, другі починають бити посуд, треті плачуть. це вияв емоцій.
    так само і у дітей. звичайно існують межі допустимого, але ці межі кожна мама для кожної дитини відчуває індивідуально.
    коли моя Настя починає тупцяти ногами, вимагати чогось недозволеного, а мої пояснення нічого не дають, я просто прошу її повернутись до мене спиною, постояти так і подумати про свою поведінку.
    наврядчи дитина її віку справді думає про поведінку, але допомагає, за секунду шовкова донечка:)

8. kati

kati Well-Known Member

Насправді коли я написала в цю гілку я тільки висловилась що дитина повинна розуміти що за деяки вчинки вона може бути наказана....і що я в такі моменти просто на пару хвилин ізолюю дитину в її кімнату. де є світло, іграшки, все все все...тільки нема мами і татка..... А з мене вже зробили тут монстра який знущаеться з дитини і що вже завтра можливо я буду в новинах:haha:)))))) ....мені досі незрозумілі вислови.....садистскі методи....., розхтитані мамині нерви......і.т.д. до чого то все???

• Подобається Подобається x 4
  9. tslezinska

Та нікого я не збираюся позбавляти батьківських прав:) Ми утт дискутуємо для того, аби хтось побачив свої помилки (якщо такі є) і виправив їх. Всі хочуть добре і правильно виховувати своїх чад, але у всіх своє власне уявлення про те, як "правильно".
    Про батьків-садистів з новин - то, звичайно, крайності, коли у батьків дійсно з нервами та психікою шось не тойво...

• Подобається Подобається x 2
  10. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Та це ж у загальному, а не про Вас. Ви тему підкинули, от ми і "накидали" власних думок :ninja::ninja::ninja:

11. Гелена

Гелена Well-Known Member

в мене дитина дуже активна, не секунди не посидить на місці, а все кудись ліеі і лізе
    кілька разів в мене здавали нерви і хотілося дати пару раз по дупі
    обмежилася тим що прикрикнула на малого
    і вважаю, що то мені мінус! бо треба мати більше клепки і терпіння
    не хочу ні бити, ні кричати на дитину
    якщо це неприпустимо по відношенню до дорослих то чому припустимо щодо дітей?

до того ж я вже знаю, що якщо тисячу разів сказати "не можна" і забрати дитину від того "не можна", то на тисячу перший раз дитина послухається
    в мене дитина вже зупиняєтьсям коли я так кажу, бо знає, що нічого з того не вийде
    хоча часом злиться що "не можна", але я його відволікаю і істерик нема
    от і все. треба просто мати терпіння
    а нема - то треба тренувати своє терпіння

щодо небезпеки - дуже малу дитину треба просто пильнувати, а більшій пояснювати і демонструвати що то пече, коле, ріже і т.д.

розумію, що в мене ще замала дитина щоб вчити інших, але наразі я бачу що виховувати можна і без биття по дупі і навіть без гаркання до дитини

12. Irus'ka

Ну і популярні ж у Вас джерела інформації: журнальні страшилки, місцеві новини:xaxa: Та то все жарти (якщо ще не зрозуміли):)
    А про розхитані нерви: їх мамусям усім треба поберегти, принаймі для того щоб тверезо оцінювати "естрим"-поведінку наших діточок:)

13. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Про тайм-аут я читала у книзі австралійського психолога Крістофера Гріна, а про метод 1-2-3 - у книзі якогось іншого автора, американця, здається. ІМХО, це краще, ніж биття по попі, це вже зовсім крайня міра.

14. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Так, СТОП: або я невдало пишу :confused: , або це якось не так сприймається: я не застосовую регулярне биття дитини за будь-що у будь-якому випадку - як метод виховання. Переключення уваги, пояснення, забавлянки тощо - все це теж присутнє - проте кожна малеча індивідуальна і всі батьки мають різні підходи і погляди на виховання, і в кожному з них є свої + та -. Тому вважаю треба приймати міри виходячи виключно з темпераменту власної дитинки.

У нас істерик немає, єдине що малий дуже часто просить –це включати йому розвиваючу дитячу зарядочку, але це відбувається так-підходить до компа і просить диск, або просто показує елементи тих вправ.
    Тому наразі нас таке поняття, як істерики, обминуло…а згодом хто зна як воно буде... :crazy:

15. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Ну значить не можна раз пишу

Повністю підтримую.Краще хай поплаче ніж бити.Раз такий метод діе.На нас таке не діе.А плаче-хай по плаче деколи корисно.Плаче бо хоче щоб було по його.

Розуміе і дуже добре.Ми виховуем і наказуемо дитину в міру її росту.
    А на рахунок заспокійливого......навідь у повних флегматиків здають інколи нерви.ІА діти різні е по характеру і темпераменту.Одні спокійні одні не спокійні.Одні слухають батьків бо знають що можна чи не ,а до інших нічого не доходить-бо мае бути по моему.
    А е такі що знають що не можна але будуть робити на зло(навідь коли їм того не треба)

Їй не потрібні під час істерики наші обійми чи переведення уваги.Переведення уваги е дуже рідкісним тепер(це коли була менша могло бути).Тепер е "я хочу","купи" і т.п.

Останнє редагування модератором: 10 Листопад 2008
  16. Женічка

Женічка Well-Known Member

переведення уваги - це цікаво....
    моя бабуся завжди каже:"коли дитина починає істерику за чимось - треба перевести її увагу".
    але чи це добре? вона просто забуде, що хотіла, а через деякий час, побачивши цю річ знову, почне істерику.
    а якщо не переводити увагу, і "довести діло до кінця", даючи дитині можливість зрозуміти, що неможна, і ніякі плачі не допоможуть, і ніякі істерики, от просто неможна і край, то може наступного разу вже і не буде...?
    хоча моя бабуся педагог від Бога, вчителька молодших класів, їй 80, а її досі запрошують на зустрічі випускників, але й вона може помилятись.

17. Pand@

Pand@ Well-Known Member

А от найбільша причина -чому наші діти не такі як ми.Ми росли в іншому середовищі яке посилено міняеться кожні 5 років.Взяти телевізор.Вдень (не треба вечора)майже кожен фільм слово СЕКС.Всюди тільки й мови про нього.Вбивства і т.п.Я наприклад малою часто дивилась телевізор і цього не бачила і не чула.
    Приклад.Мені зарас 27.Я зі своїм майбутнім чоловіком 6 років назад зайшла до себе в школу до знайомих які крутили там дискотеку(це 4 роки після того як я її закінчила).Я впала при побаченому.Хлопчик ростом вище мого пупця йшов спокійно з сигаретою в роті і пляшкою пива в руках.Ми наприклад такі не були.Дівчата курили в старших класах за територіею школи.Хлопці в 11 класі вже не ховались.Але це ж тільки перший клас!!!.але це не тільки він такий був інші діти від нього не дуже відставали!!!!!
    Мене не цікавило маленькою що таке комп"ютер чи моб.телефон.І я не закатувала істерик по цьому приводу своїй мамі(а моя дитина не те що істерику влаштовуе-вона просто помішана на моб.телефонах ,комп"ютерах.......це манія)
    У нас не було ніколи такого щоб коли я наказала дочку щоб хтось з нею після цього сюсюкався.Раз мама накказала за щось значить заслужила.У випадку всіх інших- те ж саме.Спочатку примирення було в того в кого з нею був конфлікт і лиш після цього її могли приголубити інші.
    Не завжди одніею любовью будеш вихований.Скільки е таких сімей де навідь тону підвищеного рідко почуеш.А там виростають наркомани та розгульники.
    Якби тут хтось з тих батьків що виховують своїх дітей інколи ременотерапіею знущався з своїх дітей,їзбивав би їх я б ще зрозуміла що такі батьки не правильно ставляться до своїх дітей.
    Але е знущання а е виховання.Думаю психів якраз тут і не мае.А тільки батьки які люблять своїх дітей.
    Правильно сказала Kati.Ми не перевихуемо дітей.Ми їх виховуемо.І нажаль не дуже легко це даеться в такому суспільстві та середовищі як е зарас

18. Irus'ka

Якась дивна непослідовність входить: так гучно публічно боремось за право на життя ненароджених ще дітей, ми так хочемо завагітніти, так обережно виношуємо дитину в лоні, воюємо з варварами-лікарями за максимально природні пологи, стійко переживаємо дитячі кольки, зуби, простуди, годуємо грудним молочком, носимо на собі в слінгах... І це все до якогось певного віку, ... а потім - "діти -звірі", "не даймося, бо сядуть на шию ще й ногами баламкати будуть", "по дупі треба,по дупі","підлітки- монстри", "ми такими не були", "куди котиться світ"...
    Любимо дитину понад власне життя, і... забуваємо про ПОВАГУ ДО ДИТИНИ як до особи!!!
    Судімо по собі: коли ми дорослі особи з чималим життєвим досвідом, зрілою (!!!) нервовою системою, адекватною здатністю до аналізу і логічного мислення потрапляємо в ситуацію яка доводить нас до сказу, до істерики, чи зможемо ми отак відразу тверезо оцінити ситуацію, зволодіти собою, пояснити спокійно свою позицію??? Як поведемося коли нас виставлять в іншу кімнату і закриють двері??? ЩО відчуваємо тоді? - Біль! Образу! Бажання зробити навмисне по-своєму!
    А як нашій дитині? Коли просто не чують, не беруть до уваги її думку? ЇЇ виставлено неповноцінною! Принижено її гідність! І то без зрозумілої для неї причини! Без пояснень!
    Є ситуації коли розходимося не на жарт (і дорослі і діти), зупиняє дорослих совість, внутрішні гальма поваги до своєї персони... А дитина? Як зможе оцінити вона, не знаючи що відбувається?
    Часом дитячі істерики є лише бажанням привернути до себе увагу, тут і діє (висміяний Вами) метод "міцних обійм".
    А флегматиком і тряпкою при "вихованні добром" маму діти не вважатимуть, якщо третя авторитетна особа збоку- тобто татко- поважатиме і підтримуватиме мамину позицію.
    І телевізор краще обмежити!:) Як обмежити негативний вплив вулиці?- Сформувати разом з дитиною власну(!!!) чітку обгрунтовану позицію "добре-недобре" і зайвий раз не подавляти її (дитини) ВОЛЮ. не залежно від того чи їй 2 чи 12

19. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Та хто сказав що їй нічого не пояснюють?Пояснюють і просять і говорять і з ласкою і івсе одно не доходить інколи.
    Ну я думаю покищо досить я виразаила свою думку вистарчить одне й те саме писати

20. tslezinska

Вчора я мала випадкову нагоду потрапити до перукарки, яка працює вдома. Не буду говорити про те, що там в хаті робиться :cesored:...Найбільший шок в мене викликало те, як там поводяться з дитиною, якій 1рік і 10міс. Поки мама в коридорі обслуговує панянок, дитина з татом закрита у кімнаті, тато на дитину забив, дитина в істериці колотить у двері і проситься до мами, тато обіцяє дитину за ці крики побити :cesored:...Коли дитина в сльозах нарешті доривається до мами, мама відшиває дитину до тата, який там бавиться своїми якимись забавками. Дитина пісяється прямо в мене на очах в колготки, тато гарчить до мами, що він то прибирати не буде і перевдівати дитину також, а мама переді мною виправдовується, що малий не хоче проситися на горщик...Я думала, що тікатиму з тої божевільні...Але поки мене стригли, я їхню дитину так забавила, що вона тихенько собі десь годину зі мною бавилась, а потім чемненько при мені сходила на горщик:) Перукарка мене спитала: то ви дотримуєтеся позиції, що дитину не можна бити й наказувати? Чесно кажучи, я навіть розгубилася...