Фінансовий аспект при плануванні кількості дітей в сім'ї

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Руда Кішка, 18 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

Але фінансовий стан, то така мінлива річ. І не має гарантії, що ті хто зараз мають можливість забезпечити трьох і більше дітей, будуть мати ту можливість за 10-15 років, і навпаки. І ще, дуже різні значення люди вкладають в вислів "забезпечити дітей"

2. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Маю знайомих, які сушили пампери, а потім знову надівали!!!! В малого ще ні разу не було нової іграшки і одягу!!! Вони навіть білизну купляють на секонді!!! То як називається???

3. nattsol

nattsol Well-Known Member

а моє було щасливим, дарма що доводилося доношувати чийсь одяг і їсти, що дають, а не те, що хочеться, бо більше нічого нема. я не могла здати нещасну 1грн на баскетбольний м'яч (для шкільного спортзалу), бо в мами на той час в гаманці було всього 13грн. але для мене це не було і не є головним. найяскравіші мої спогади - це як я з братами забудовували кімнату спорудами з карт, відкриток і дорогами з олівців-фломайстерів; як тато з мамою за першої-ліпшої нагоди водили нас по музеях і театрах; як тато грав з нами у футбол.
    а ще я дуже любила, коли ми вп'ятьох ліпили пельмені; кожен мав свої чіткі обов"язки: мама розкачувала тісто і витискала стаканчиком кружальця, менший брат накладав фарш, а я, старший брат і тато ліпили. а щоб не було нудно, ми бавились у "міста" (то та гра, де кожне наступне слово потрібно назвати на ту букву, на яку закінчилось попереднє)

а ще я в дитинстві знала лише одну сім'ю з трьома дітьми, трьома синами. вони дуже хотіли мати ще дівчинку. згодом вдочерили 4-річну красуньку, яка була дуууже схожа на своїх прийомних батьків :)

4. Oduvashka

Я знаю, що є шляхи, щоб ті памперси не використовувати взагалі (багаторазові наприклад, або висаджування). І невже ви думаєте, що нові іграшки і одяг роблять дитину щасливою?

5. Zhovten

Zhovten New Member

Звичайно, все у житті відносно. Для когось забезпечити - це мати кошти на їжу, одяг, навчання, а для когось - подарувати дитині на 18-річчя БМВ останньої моделі. Але ми про це і не говоримо. Ми ведемо мову про забезпечення дитини усім НЕОБХІДНИМ для життя. Життя, а не існування! Погодьтесь, брудні, голодні діти - це не нормально.
    Просто в нашій державі дуже часто також любов"ю до дітей (а відтак їх частого народження) прикривають жагу користі (отримати ті виплати на дитину, наприклад) або й навіть банальне невміння планувати дітей... Як правило це стосується неблагополучних сімей.

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

не бачу аюсолютно нічого поганого в цьому. навіть якщо батьки мають купу тих грошей, то навіщо купувати нове, а старе викидати?

7. Bree van deKamp

Вибачте, але хіба роблять щасливою дитину постійно сумні і забембані батьки, які постійно думають про гроші, точніше де б їх позичити.??

В мене то страх з дитинства. Страх перед злиднями!!!

8. Oduvashka

Дуже прикро, що у людей уявлення малозабезпеченна сім'я=багатодітна сім'я= "брудні, голодні діти"

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

Ось про це я і говорю, вся справа в відношені до грошей, і до ситуації взагалом

9. Zhovten

Zhovten New Member

Повірте, роблять. Я все дитинство мріяла про ту Барбі. І кожного разу виходила зі сльозами на очах з магазину іграшок. І мені дуже шкода було мою маму. Бо я знала, що вона не має грошей купити ляльку, яка коштує місячну зарплатню мого тата. І я бачила, як вона страждає від цього. Я чула, як вона плакала, бо не може купити дитині новий одяг, і перешиває татову військову форму на 7-річного братика, щоб він мав у чому піти до школи. Напевно, все ще залежить від нашого ставлення до тих чи інших речей...
    Але я точно знаю, що не хочу, щоб моя дитина відчула те, що я відчувала у дитинстві. І сама не хочу пройти через те, через що пройшла моя мама.

10. Bree van deKamp

Коли тих грошей не вистачає, то яке може бути до них відношення??? Якщо люди не можуть купити своїм дітям найнеохідніше??? Не розумію вашої позиції!?

11. Zhovten

Zhovten New Member

Ні, це не уявлення! Це я написала про конкретну сім"ю, яку показувавли по ТБ (почитайте попередні дописи )
    Якщо у людей співпадають можливості і бажання, якщо вони хочуть багато дітей і можуть поставити їх на ноги, а відтак народжують багато діток - я аплодую їм стоячи!

12. Bree van deKamp

І це щасливе дитинство????

13. Oduvashka

Я теж, і цілий рік збирала копійки на ту Бірбі (напевно то була не оригінальна Барбі :girl_haha:) але я пам"ятаю, як після останнього дзвінка в школі в якомусь там класі, спочатку з тими копійками пішла спочатку в магазин, щоб поміняти їх на паперові гроші, а потім на базар. Яка то радість була, для мене.
    А які модні речі мені мама вязала, я не мала жодного купованого светру, напевно до 9 класу. І костюм мені мама колись теж перешивала)

14. Bree van deKamp

А я збирала пластикові пляшки, щоб потім їх здити і купити все необхідне до школи!! Але такого своїм дітям не хочу!!! А Ви хіба хочете???

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

капець, я що єдина дівчина, якій не хотілось барбі? і ніяких інших іграшок, і одягу не хотілось, хоча все доношувала після сестри. єдине, десь у 6 класі захотілося мати величезні пазли, але я розуміла, що батьки того не можуть купити і зовсім з цього приводу не сумувала. ну і вже пізніше, в 10 класі хотілось спортивний велосипед, а батьки казали, що він не практичний і пропонували купити звичайний (а от тоді вони вже мали грошики, але я вже пережила цю "образу"))))
    памятаю, як ми вибирали рецепти на свята - щоб нічого не довелось докупляти, бо з села мали овочі-молочне-мясне. їздили в село автобусом, а не маршруткою, бо був на 50 коп дешевший, хоча й довше їхав і тільки 1 раз на день.

єдине, що мене поки що спиняє перед великою кількістю дітей - відсутність житла. хоча би 2-кімнатну квартирку .....

16. Fast

Fast Well-Known Member

Ну усюди знаки рівності, то уже занатто, бо далеко не всі малозабезпечені см'ї є багатодітними, але у нас якщо малозабезпечена багатодітна сім'я то уже приблизно = брудні голодні діти.
    чиста правда!

17. Oduvashka

Є такий вираз "що не вбиває, робить нас сильнішими", можливо, це вас навчило чомусь в житті, але безперечно, досвід не буває негативним.
    Я думаю, що всі мі родом з дев"яностих, коли більшість людей одночасно стали бідними, але всі по різному пройшли через це і зробили свої висновки.

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

зі свого малозабезпеченого дитинства я б не хотіла для своїх дітей тільки голоду. А все решта - під питанням.
    я не мала платної освіти, навіть думки про платну освіту. І для мене це було добре.
    з 15 років забезпечувала себе, тільки зимове взуття купляли батьки і зуби лікувала за їхні гроші.
    у чоловіка ситуація подібна.
    Ні на кого не розраховуємо, "багатих буратіно" серед родичів нема, фізичної допомоги теж.
    Коли ми з чоловіком одружувались, то знали, що станом на тоді не могли дати платну освіту навіть одній дитині. Але не вважали це причиною відмовлятись від щастя батьківства.
    більшість одягу мої діти доношують, і я не бачу в цьому нічого поганого, бо вони носять не порвані і не заплямовані речі.
    Я повністю одягнута у одяг "вторинного ужитку". І нічого поганого в тому не бачу.

---------- Додано в 14:07 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

тепер я розумію, що мені тоді бракувало не грошей, а дечого іншого. дам то своїм дітям - і все у них буде добре

19. Fast

Fast Well-Known Member

Якої площі і скільком дітям і вам там було б комфортно?
    Ми живемо в 2-кімнатній (не власній), але більше ніж двоє дітей, я не уявляю де можна б було розмістити. Варіанти спати на підлозі, перебратись на кухню для мене не будуть комфортними.

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

у нас 1 кімнатна. Але ми з чоловіком не стоїмо на місці і обоє стараємось робити все від себе залежне, щоб до народження 3го малятка було хоча б 2 кімнати.
    До речі, з народженням дітей ми стали більш організовані, і наша праця приносить більше плодів. Все реально.

Статус теми:
Закрита.