Фінансовий аспект при плануванні кількості дітей в сім'ї

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Руда Кішка, 18 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Фінансовий аспект при планування кількості дітей в сім'ї

Ну ми вас точно послухались ;)

2. Ома

Ома Well-Known Member

Думаю, що треба мати мінімум двох дітей, а потім вже думати, писати фінансові бізнес-плани і т.п.

• Подобається Подобається x 3
  3. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Прочитала в іншій темі, що ви живете в Америці. Там трохи інше співвідношення фінансів. У вас сім*я піде на покупку будинку, якщо виплати по кредиту будуть в 50% від сукупного доходу? А у нас люди йдуть на це заради 40-45 кв.м. своєї площі. І змінити площу на більшу після того в найближчі 5-7 років нереально (бо саме сильне навантажженя по виплатах ще не пройшло). Запинхувши два ліжка, два столи, шафу в 11 кв.м., для двох дітей в тій кімнаті залишаєтся малюсенький клаптик, де вони можуть гратися:sad: Чи реально утримувати сім*ю на решта 50% від сукупного доходу? Скоріш за все реально, але мама не має права (оскільки дохід сукупний) непрацювати під час вагітності до самих родів (мені наприклад с 2-го місяця категорично заборонили працювати :sad: ) і забути про будь-які суттєві медичні витрати на вагітність. І потім після родів зразу повертатися на роботу, включивши в ті 50%, що залишилися ще й витрати на няню.
    Я не стверджую, що в Америці легше жити (в фінансовому плані). Але всі мої родичі, знайомі, які переїхали туди жити ніяк не можуть зрозуміти, як з майже однаковими витратами у нас і у них, ми примудряємося жити на зарплати набагато нижчі ніж в них.

Ще раз підкреслюю, що не зациклююсь на грошах в свої планах на дітей. Поки що мене стримували більше жахи від алергії малого, ніж те, що ми виплачуємо немаленький кредит і вимушені тримати няню (це дві наші основні статі витрат).

• Подобається Подобається x 1
  4. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Хороша тема.
    Моя думка така, що роль фінансового фактора зростає по мірі віддалення людини від життя в селі і наближення її до життя у великих містах. В селі можна жити в значній мірі зі своєї праці (вести натуральне господарство), хоч то і важко, і для молоді то не цікаво, але фізично це можливо. У велких містах питання грошей стоїть на першому плані: нема грошей - вмирай! які вже тут діти.
    Стосовно освіти, тут ситуація подібна. ті хто живе в селах і малих містах мають менше можливостей здобути вищу освіту, але з іншої сторони, якщо ви збираєтеся жити в селі, тот чи потрібна вам вища освіта? Якщо ж ви житель міста, то вища освіта - це вимога часу:bazar:
    Як4 дати дітям освіту? Вважаю, що перш за все треба дивитися до чого здібна дитина. Якщо є якісь здібності то саме їх і треба розвитвати, бо виховання ерудитів які знають все, у наш час і дуже коштовне і не завжди потрібне. Якщо в дитини є до чогось талант, то навіть при невеликих доходах сімї вона зможе здобути освіту і реалізувати себе в професійному плані. Якщо ж вираженого таланту немає, то потрібно йти на економістів-юристів.
    Меддопомога. Ну, що тут скажеш - краще ніж профілактика, ніхто нічого ще не придумав. Особливо коли ти живеш у великому місті - здоровя треба берегти, бо інакше не допоможуть тобі ніякі гроші...
    Житло: болюча тема. тут картина так ж сама. Коли ми говоримо, що у нас дороге житло, то це правда, але правда тільки для великих міст. В селах і малих містах житло цілком доступне. То може не потрібно всім пертися до великих міст? Хочете забезпечити своїм дітям житлові умови - подумайте про те щоб переїхати в невелике місто/село. Щоправда тут виникає проблеам роботи/доходів. Але то вже інша тема:)
    Допомога дорослим дітям: вважаю, що тут усєрдствувати сильно не потрібно: з 18 років всі вже стають цілком дорослими, і тре працювати, вчитися, знов працювати і т.д.
    Ви знаєте, є в цьому певна природна логіка. не можна сильно думати "а що ж то воно буде через Н-років, а як то буде жити моя дитина", як кажуть ваші священні писання: "З кожного дня достатньо його турбот."
    Та-а-ак!!!. Одні тут доказуть, що аборт - то нормальне закінчення вагітності, ви ж взялися за стерилізацію. Якби наша країна називалася Китай, то я б з вами погодився, а так - звиняйте, не підтримую!!!
    Дурниці. Житло можна орендувати, багато сімей так роками живуть, по собі знаю. особливо це стосується великих міст.
    А ось-тут повністю згоден. Більше того, засранців не потрібно орієнтувати на життя у великих містах - не по кишені воно їм.
    Не ображайтеся, згадав анекдот:
    - Імре Кальман народився в бідній єврейській сімї. батьки змалечку навчали сина грі на фортепіано...
    - Зачекайте, ви ж сказали, що він народився в бідній сімї?!!
    - Я сказав в єврейській сімї!!!
    то правда, але ніхто не забороняє там дійсно вчитися, при наявності бажання. Викладачі не цікавляться тими студентами, які прийшли тільки отримати диплом і піти.

У вас описочка: "Нашим НЕРІЗАНИМ буржуям..."
    мудрі раніше були люди, ніц нескажеш...

• Подобається Подобається x 6
  5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А чому ніхто не згалав про допомогу на дитину? Вона таки покрашила стан речей, хоч і недостатня ще. За 3 дитину - майже 5 тис доларів, це таки немала сума.

А за квартиру - ми після одруження взяли кредит. Батьки помогли трохи з першим внеском. І не повинні вони нас до кінця життя утримувати! Тепер наша черга їм допомагати:) А на дітей до закінчення школи якихось дуже великих витрат нема. Репетитор потрібний тільки якщо дитина запущена, а якщо з самого початку слідкувати, то вона добре вчитися буде і поступить сама...

Додано через 5 хвилин
    І гуртки зараз є хороші безкоштовні. Я закінчила безкоштовно музичну школу і на танці ходила. А ще є пласт.......

6. Руда Кішка

На дітей як давали останні пару років 8500 грн, так і дають. Ніхто змін до бюджету не приймав ніяких. А тих 8500 здається вистачає на оплату пологів і придбання приданного.

Вони не повинні вас взагалі утримувати. я говорила про допомогти. Ось вам як раз допомогли.

7. syavych

syavych Well-Known Member

А шо вже дають? чи це тільки пусті обіцянки?

8. Руда Кішка

пусті обіцянки :sad: Бюджет і 8500 грн не витримує :sad:

9. Зорянівонька

В Києві можливо і так, а у Львові пологи 200 дол, та і ліжечко, візочок не обовязково круті брати...
    Та моїй знайомій за 3 дитину ще на весні дали...

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Це передвиборні обіцянки ;) які навряд чи перейдуть в реальність.

Оффтоп: і сміх і гріх, як дивлюсь ролик з "соціальними ініціативами президента Ю" аж злість розбирає - сім"я з двома дітьми тішиться з придбання нового сімейного автомобіля - а все тому, що допомога на 2 дитину аж 15 тисяч . Цікаво чи за ті гроші хоч "Таврію" купити можна? :D

• Подобається Подобається x 2
  11. Руда Кішка

Некруті - це скільки? Я купувала 7 років тому абсолютно некрутий візочок на південному за 450 грн. видають 700 дол напочатку (роди + ліжечко+ візочок +необхідні на перший час дрібниці). Ну залишиться не більше 250-300 долларів.
    А далі по 400 грн на місяць. Ага, на памперси, повзуни і дрібнички як раз вистачить

Це хто дав? :eek: В державному бюджеті закладено по 8500 грн. Так і дають на будь-яку дитину (1-шу, 2-гу, 3-тю). Були предвиборні обіцянки влітку зробити з наступного року більші суми за 2-го і 3-го, але те все обіцянки. Щось з подругою не те явно. Може то незвичайна допомога, а ще щось?

12. Зорянівонька

Дізнаюсь детальніше. Якщо помилилась - вибачайте:)

13. Zhovten

Zhovten New Member

"Нема на дитину" - що це означає?

Нещодавно зустріла знайомого. У нього доці років 7. От заговорили про діток. Я спитала, чи не планують другу дитинку. А він каже: "Дуже хочемо! Але фінанси поки не дозволяють. Житло, яке купили на піку ціни у 2008 році, досі у кредиті. Вже сил немає платити. А дітей піднімати треба. Їм треба щось дати у цьому житті. Щоб "зробити" дитину багато мізків не треба". Він був настільки категоричний...
    Але коли я прийшла додому і, відкинувши емоції, подумала над тим, що він сказав, то прийшла до висновку: а він же правий. Так, може, занадто категорично. Але це відповідальна позиція. Невже ті, хто некатегорично народжують, а потім віддають дітей у дитбудинок (або ще гірше - на смітник викидають), невже вони кращі? Або народжують і кидають (назавжди) на бабусь, дідусів, бо в нас же їх багато, як з ними справитись? Чим вони кращі?
    Мені здається, скільки мати дітей - особиста справа кожного, а точніше двох людей: чоловіка і жінки. Бо все-таки дитина - це плід кохання. І ніхто не має права нічого нав"язувати. Хтось хоче і може народити і поставити на ноги чотирьох - браво! А хтось одного - то теж має на те повне право. Головне, щоб дітки були плановими, бажаними, коханими.

14. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

так має, але я наприклад завжди знала, що хочу своєму Максимкові подарувати братика або сестричку, щоб він в житті мав рідну душу, щоб мав з ким по щирому розділити радісні моменти життя. Я суджу по собі, маю сестричку і як мені добре коли ми зустрічаємось, говоримо і разом інколи святкуємо свята в родиинному колі, ми, наша мама і наші сім"ї. Одному напевно таки важче в житті, адже батьки не вічні.

15. Zhovten

Zhovten New Member

А от у цьому абсолютно з вами погоджуюсь! Така життєва позиція заслуговує на повагу!!!

16. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Дуже часто цю фразу використовують для прикриття інших причин. Деякі з яких - небажання змінювати звички, спосіб життя, пристосовуватись до нових обставин, вчитися жити по-новому, бути відповідальним за ще одне життя (хоч до певного віку), проходити заново неспання-хвороби-плач тощо. По собі знаю...
    Так, було важко відважитись на другу дитину (впиралося все в житло). Але тепер, коли відчули ще раз то щастя, солодкі обійми, сопіння коло циці, бачимо як малюки бавляться, дуріють, регочуть, ростуть з нами, то вже і третє якось би вписалося... Навіть не якось, а бракує того третього для повного щастя :girl_yes2:
    Особливо, коли старший просить ще одного братика :girl_tender:
    Справа, як на мене, не у фінансах (окрім випадків, коли зовсім-зовсім капець), а в взаєморозумінні батьків, спільному баченні сім'ї, взаємовідносинах.

17. Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

Погоджуюсь.
    А знаєте, чому так стається? Бо нерідко навіть зовсім чужі люди дістають запитаннями: "А про ще одне дитятко не думаєте?". І чомусь так виходить, що людина змушена комусь пояснювати, чому вона поки що не планує поповнення. Ну от просто не хоче, і все. Це погано? Ні, це нормально. Справа особиста. А слова "та купіть своїй донечці ще братика чи сестричку" для мене рівноцінні фразі багатодітній мамі: "та зупиніться вже, нащо вам так багато".

Для мене багатодітна сім'я - чудово. Якщо діти доглянуті, любимі, ними займаються. І водночас сім'я, де одна дитина - теж чудово.

18. Zhovten

Zhovten New Member

Погоджуюсь, що деколи і прикриваються недостатністю фінансів. Але у тій конкретній ситуації причина саме у фінансах...
    Хоча з іншого боку: а навіть якщо не у фінансах, а навіть якщо бояться знову проходити неспання та ін., а навіть якщо не хочуть міняти звичний режим... І що? Кожен має право на власний вибір. Принаймні, це відповідальна позиція.
    Не знаю, чи бачив хтось вчора по СТБ програму "Кохана, ми вбиваємо дітей". Якраз про багатодітну сім"ю. По-моєму, четверо діток у них (не з початку дивилась програму). Мама зациклена на собаках. А ті діти голодні, брудні (на ті трусики з екскрементами мухи сідають!), собачий корм їдять. Та це просто жах!!! Виникає тільки питання: для чого, люди добрі, ви тих діток народжували?? Щоб приректи їх на таке житя?? Та нагабато відповідальніше народжувати стільки дітей, скільком зможете дати раду, на скількох вистачить уваги, тепла і любові. І безумовно коштів - на жаль...

19. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я абсолютно не проти багатодітних сімей!! Я навпаки всіма руками і ногами за!!! Я і собі дуже хочу більше 2 дітей, але треба розуміти, що діти це витрати, це одяг, школа, освіта, хвороби...і на це все потрібні грошики...
    Це зовсім не відмазки, сужу з статків моєї сім"ї. Чоловік заробляє 2.500 половину платим по кредитам, решта йде на їжу, дитячі потреби...
    А ще в нас нема свого житла...живемо з чоловіковою бабцею...
    Я ще 3 роки маю навчання за яке треба так само чимось платити...
    Ніхто не допомагає. Ні фінансово, ні фізично..
    Моє дитинство не можна назвати щасливим, бо батьки ледь зводили кінці з кінцями. Я прикрасно знаю, як то доношувати чийсь одяг і коли в хаті нема хліба... Своїм дітям того не хочеться....

20. Fast

Fast Well-Known Member

А потім і старші дітки можуть на підлогу перебратись... Нє мені того не осягнути.
    Так класно, коли є багато діток, але і діткам, мабуть, прикольніше, коли в батьків є фінансові можливості, а не одне через одного переступати, і доношувати одяг одне за одним
    Віддати в дитбунинок це не гріх???
    :) Ну так, це на початку, а далі?
    Я поки і на друге наважитись не можу.

Статус теми:
Закрита.