Фінансовий аспект при плануванні кількості дітей в сім'ї

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Руда Кішка, 18 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liona

Liona Well-Known Member

Відповідь: Фінансовий аспект при планування кількості дітей в сім'ї

Я вже писала в іншій гілці...ви просто героїня! 4 хлопця.... це ж яку силу волі треба мати, щоб достойно виховати їх.... :y:

• Подобається Подобається x 1
  2. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

моя бабуся завжди казала: "Дав Бог дітей, дасть і на дітей". :)

• Подобається Подобається x 9
  3. Оля

Оля Well-Known Member

Правду кажете! Але я ще не так чула. Як вже багато дітей і так відповідають, то є порада: "Скажіть своєму чоловікові, щоби того бога трохи до ноги прив"язував!" :crazy:

• Подобається Подобається x 4
  4. Redhotchilly

ми тут говоримо про 2-гу, 3-тю дитину :)

5. Оля

Оля Well-Known Member

То я на всякий випадок. :) Бо мене дуже вбиває, як то говорять ті, що по 10-ро родять. Забуваючи згадати, що Бог ще й голову на плечах дав. :)

Додано через 7 хвилин
    Та стараюся виховувати з Божою поміччю. :) Не все так легко, як зі сторони здається. Але зате як гарно стояти серед отакої команди.А ще знати, що чиїсь доньки за моїми синами щасливі . ;)

• Подобається Подобається x 7
  6. Liona

Liona Well-Known Member

Ого! То це у вас такі дорослі сини!!! :eek:
    Ще трохи - і я почну освідчуватись вам у любові (не подумайте чогось вульгарного, то я від щирої душі :shy: ) :)

Додано через 2 хвилини
    воно то так... але нагадаю - є випадки, коли діє інша правда:
    не було б грошей - не було б дітей :sad:((((

7. Оля

Оля Well-Known Member

Ліоно, мої сини 25, 18, 15 і 12-річні. Мала би першу доньку - була би вже "бабУшка". :)

• Подобається Подобається x 3
  8. coolzak

coolzak Well-Known Member

всі наші фінансові можливочті спрямовані на єдину доцю, на її розвиток та освіту-чесно кажучи при такій постановці питання мені вже вашу доцю шкода.ви можете дитину просто залюбити

• Подобається Подобається x 3
  9. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

зате не почує як одна моя знайома, яка працювала (мабуть і зараз працює) по 14 годин нянею, аби тягнути сімью з дорослими хлопчиком і дівчинкою. Чоловік в неї є. Але тягнула саме вона, були періоди коли вона що заробила за день (оплата була на момент спілкування з нею поденна), те і витрачала на їжу на 4-х чоловік. Дітям через рік-два (погодки) треба було поступати. Так донька (вона молодша) їх заявляла: "навіщо ти мене народжувала, якщо тепер не можеш мені нормального ліфчіка купити?" :sad:
    Бог дав дітей. І де тут "на дітей"? Чи можна докорювати цій мамі по 14 годин працюючій що вона просто так погано виховала (якщо вникнути, то їй просто навіть ніколи це було робити) дівчинку?

10. Patrick

Patrick Well-Known Member

В мене , щось таке дууууже подібне.
    Перше , то це віддам її на другий рік на фігурне катання.А дальше побачимо.

11. Romko

Romko Black Member

Тут можна докоряти татові.

12. Руда Кішка

Розглянемо таку ситуацію.
    Сім*я, в які закінчили інститут років 5 тому (то вже десь 27-28 років). Сумніваюсь, що наданний момент вони вже самі собі заробили на квартиру маючи одну дитину. Тобто вони знімають (не знаю почому зараз зняти 2-х кімнатну у Львові) або тільки но взяли кредит (це значно більші витрати ніж оренда). Тато працює, мама працює. Запланували друге. Мама з 2-го місяця гемить на збереження. На тата навалюєтся (окрім дурдому з біганиною по лікарням) наступні витрати: оренда чи кредит (якщо останнє і його недавно взяли, то на сім*ю лягає ще купа затрат у вигляді ремонту - навіть кометичний це немалі гроші), витрати на няню для старшого, витрати на лікування дружини (це просто прірва, куди летять гроші), повсякденні витрати на сім*ю (квартплата, харчування, одяг і т.п.). Потім через якийсь час маму виписують і кажуть лежати на диванчику (тобто не нервуватися - читай на роботу не ходити). Бере відпустку за свій рахунок. В результаті як ви думаєте на одну зарплату тата він це все сам потягне?

Додано через 1 хвилину
    Докоряй, не докоряй, а якщо він досі не спромігся, то й надалі шансів мало. А мама й далі буде чути це від дівчинки :sad:

Додано через 8 хвилин
    Ще раз наголошую, що такі речі як: бажання мати ще одну дитину, острах, що з єдиною дитиною щось станеться, оцінка своїх можливостей "чи вистачить тих 2-х годин на день, коли бачу дитину і можу присвятити їй свій час, на двох дітей поділити?" Все це присутнє. Але присутній ще й фінансовий аспект. Просто мені цікаво в кого наскільки він сильний. От і все.

• Подобається Подобається x 2
  13. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Мене стримує тільки це.
    Якщо враховувати всі пункти, то другу дитину треба народжувати, коли перша закінчить університет. При умові, якщо собі не ставити за ціль забезпечити ще і внуків (на той час можуть вже бути).

14. Руда Кішка

Внуки - то вже не мій гємор:D

15. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

Міло ,очень міло ,чіста по-савецкі

16. Руда Кішка

Допис від Redhotchilly
    в мене поки що нема дітей

Мені до 3-х років малого здавалося, що головне прогодувати, вдягнути і забезпечити медицину. Але чим далі "росту" зі своєю дитиною і тим більше все змінюєтся навкруги (якість навчання, можливість самому забезпечити свою сім'ю житлом і т.п.) і змінюється моє відношення до фінансової складової відносно кількості дітей в сім'ї.

• Подобається Подобається x 2
  17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відносно все житті, і ті правила також. Для декого фінансовим критерієм спроможності мати дітей виступає можливість купувати дит. одяг в фірмових бутіках (маю таку знайому), виключно приватний садочок, дорогі іграшки, можливість відпочинку за кордоном. Хоча дитині по великому рахунку до певного віку по барабану в чому вона вдягнута і за скільки куплена іграшка (якщо звичайно батьки самі не будуть наголошувати що "в тебе все найкраще....").
    В той ж час знаю сім"ї з 3 -ма дітьми де мама сама шиє одяг , а кожного року на місяць з палатками їдуть в Карпати і відпочивають краще ніж інші за кордоном (все залежить від запитів ;)).
    Та й не вдячна справа планувати наперед фінансовий стан, можливості, і т.п. Мої батьки свого часу були впевнені що забезпечать нас з сестрою окремим житлом, вищою освітою і що ми ні вчому не будемо знати відмови. Союз розвалився....і з того всього залишилась тільки освіта.

• Подобається Подобається x 4
  18. Руда Кішка

Підтримую. На мою думку, то вже занадто. Бо дитині дійсно до певного рахунку пофіг в чому вона вдягнута (мається наувазі брєндованість одягу, а не чистота- охайність і т.п.).

19. Redhotchilly

я вже писала, шо в силу деяких обставин займалась фактично повністю вихованням набагато молодшого брата...
    Звичайно, це брат, а не власна дитина...але повірте мені, обовязки були на мені.

кожен керується власними критеріями перед тим, як заводити дітей. Для мене зараз на першому місці - робота! Розраховувати нема на кого, але це зовсім не впливає на моє ставлення до того, що фінанси не найголовніший чинник.

20. Руда Кішка

обов'язки і фінансування абсолютно різні речі :)

Статус теми:
Закрита.