Фінансовий аспект при плануванні кількості дітей в сім'ї

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Руда Кішка, 18 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. robik

robik Member

Відповідь: "Нема на дитину" - що це означає?

та можете, Лілю, мене вважати такою хоч 100разів. Щастя, що моє життя добробут і здоров"я не залежить від чужої думки. Живу з дітьми вже 4роки. Школу не міняли на простішу, побут також не постраждав. Я змінила професію, поставила мед.диплом на полицю і зараз займаюся автозапчастинами. Економлю завжди, рахую, прораховую наперед, щоб відкласти на лікування старшого сина в Києві. Сама. І за це себе поважаю, і діти також, бо багато вже розуміють. А Ви кажете невдаха.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Зараз важко сказати, але те що це ніколи не переходило за рамки наших скромних можливостей- то точно. Моя дитина чиста, доглянута, сита. в нього зараз лиш одна захцянка- "кєйки", тобто цукерки. То вже садочкова якась манія, бо ніколи за таким не рвався, а тут одне свято, два і усік.)) То ми йому щовечора купуємо щось їстівне гарному папірчику. А так, ну маєм іграшки різні, багато подарованих, багато куплених, але він шось то все трощить і не надто охочий до тих забавок. Єдине от що дійсно йому потрібно щодня по парканайцять разів- це обнімати, цьомати багато-багато і казати "мій-мій", розповідати який він нам дорогий, як ми його любимо. Короче, моя дитина отримує стільки ласки і любові, скільки йому потрібно, навіть часто, завдяки великому материнському серцю, певно забагато.)) І я вважаю це головнішим за все в житті. Хто вважає інакше- має право, але моя думка така, що дитина перш за все має зростати в любові. А все решта, то є, то нема, то знову є. То річ набута.

І коли порахувати, то виходить що навіть тих же двох діток спокійно можна виховати і забезпечити їм нормальне життя навіть в самій простій, але свідомій сім"ї.
    Хто не має бажання народжувати тільки одну, чи двоє, чи троє. чи бути багатодітним- його право. Люди мають право вирішувати як чинити.
    Єдине скажу, то так з досвіду прожитих літ, що коли спілкуєшся з людиною старшою, яка по якійсь там причині народила одну дитину, то всі майже в старшому віці про це жаліють, мовляв "от не було хати, ми мало заробляли, не наважилися..." І чомусь більшість жалкує про це. І ще ні одого не чула такого, що хто народив діток, потім жаліють що їх народив.

Ще додам про свою знайому, з якою ми часто спілкуємося. Щось так хочеться розповісти. Вона мені увесь час стверджувала, що дитина- то дуже дороге задоволення, тому матиме тільки одну. Потім завагітніла вдруге звісно не планово і рвалася на переривання, бо ж то дорого і вони не потягнуть. Прада вона народила, але річ не в цьому. Коли починаю заглиблюватися, то бачу і чую, що дітки ростуть на сумішах, бо в мами (аяяй) після кесарського не було молока. Дітки увесь час на всілякому різному дитячому харчуванні- кашки, пюрешки і т.п. Навіть мясо з баночки і то самих крутих фірм дитячого харчування, бо то аргументується " я хочу для своїх дітей все саме найкраще") Одяг тільки в магазинах і то фірмових, бо базарне фу, секонд- ноу коментарс і ше купа прикладів. Навіть тій же лікарці дільничій, яка приходить до дітей пхає в кишеню 50-ку. То я до чого веду. Ця сім"я далеко не забезпечена, але вони самі ходять чуть не голі-босі, щоб дати дітям оце все і весь час плачуться що діти то так дорого. Ая-яй....
    Дорого? Ну, так, діти то дуже дороге "задоволення", якщо підходити до всього отак.))))

3. Orman

Orman Модератор-бомба

ви або не зрозуміли, або не хотіли. Те що ви сама можете забезпечувати дітей і це робите - молодець.

А позиція - нема що на мужиків розраховувати [всі вони йдуть], все треба сама-сама-сама - "упаднічєская", і на то і вийде, що підуть і будете сама-сама-сама

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А то від дітей, а не від мужа залежить, що так є? Бо я можу піти і ніякого смикання не буде. І сама пишу смски, чи все гаразд, чи вже їхати додому, а мій мені відписує тільки "все добре. гарно бався". І коли вертаюся, а дитина вже плаче, то спокійно відповідає, що в нього все було під контролем, а мені треба було розвіятися, тому все гаразд.
    І не хочу навіть думати про це. ))
    Правда, мій чоловік подбав у тому плані. Застрахував своє життя, щоби в разі, як із ним щось станеться, я не опинилася на вулиці гола й боса.
    Щось слабо віриться в те, що дійсно "рада". :pardon:
    Я вам щиро співчуваю, направду, але цілковито незгідна з вашою позицією, що тепер треба своїм прикладом лякати інших. Якщо дійсно радієте, що когось оминула біда, тоді не сипте дьогтем, інакше то не радість, то вже звучить як заздрість.

Це чудово, що ви це все зуміли зробити й робите далі. Однак це не міняє факту, що ви пропагуєте філософію програшу. Виходить тоді, що зовнішні прояви не відповідають внутрішнім почуванням.

5. natorella

natorella Well-Known Member

оцього я не жалію, бо в 20-25 я була не так потерта життям як впотім
    і дитина дана мені в той час коли треба

6. Just me

Just me Member

Я б не була такою категоричною. Ні, звичайно, не треба щоразу йти по вулиці із задертою головою і переживати, чи не впаде цеглина тобі на голову, але хто прожив щось таке той знає - в житті треба готуватися до гіршого, а сподіватися на краще. Людина сама приходить на цей світ, сама із нього йде, треба прораховувати і такий варіант, що сама тут проведе відведений їй час. Взагалі, краще бути до всього готовим і старатися жити в стилі "допоможи собі сам". Якщо є можливість скористатися плечем підтримки - це чудово, треба і приймати допомогу і допомагати самому, це по-людськи і по-Божому, але не можна розраховувати, що плече буде існувати вічно. І в родині також. І стосовно дітей також. Мені з Біблії дуже подобається уривок з Євангелія від Луки, 14 розділ:
    28 Хто бо з вас, коли башту поставити хоче, перше не сяде й видатків не вирахує, чи має потрібне на виконання,
    29 щоб, коли покладе він основу, але докінчити не зможе, усі, хто побачить, не стали б сміятися з нього,
    30 говорячи: Чоловік цей почав будувати, але докінчити не міг...
    31 Або який цар, ідучи на війну супроти царя іншого, перше не сяде порадитися, чи спроможен він із десятьма тисячами стріти того, хто йде з двадцятьма тисячами проти нього?
    32 Коли ж ні, то, як той ще далеко, шле посольство до нього та й просить про мир.

Мудрий у Вас чоловік :)

7. robik

robik Member

я чудово зрозуміла, я описала в дописі як склалося в мене в сім"ї. Самою бути не хочу, але на даному етапі розраховую виключно на себе. Мене, чесно дивує позиція людей, які сьогодні в шоколаді і думають що так буде завжди. Ті, які мають 3 і більше дітей осуджують тих, які немають, ті які на ГВ-тих, які на ШВ, і тд, чому так кажу, бо сама колись така була. "В мене все буде якнайкраще!" і молила і просила і вірила. Але так в житті буває, що з розуму можна зійти. Тому, обережніше, щоб не попасти туда, про що нині кажете "та ніколи, та не зі мною"

8. Artemida

Artemida Well-Known Member

Та то ясно, що від мужа. Але я вже нічого з тим не зроблю, який вже є. Тому і відштовхуюсь від конкретної МОЄЇ ситуації)

Дівчата, та що Ви так напосілися на форумлянку? Чи то я не так читаю, але я нічого ТАКОГО в її дописах не побачила. Лякає? Та кого лякає? Ви думаєте хтось злякався і передумав дітей народжувати? Сумніваюсь. Заздрить? І заздрості не бачу, чесно. І взагалі, я думаю багато хто, просто читаючи тему, підтримує ту форумлянку, але, враховуючи тон дискусії ніколи сюди не напише... Чомусь так у нас на форумі вже повелося:girl_sad:

9. robik

robik Member

Ліля, Ви серйозно?

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вчора темі обговорювалося питання, що саме спонукало багатих на діток мам стати такими. І я описувала ситуацію своїх знайомих, які народили 3-4 діток, бо самі були одинаками. І от вчора ж увечері в соц. мережі натрапляю на сторінку доньки однієї з них, а потім- проглядаю сторінку іншої старшої доньки. ( у цій матеріально забезпеченій і дуже благополучній родині 4 діток- дві доньки-випускниці і двоє меньшеньких. Цю сім ю дуже добре знаю і завжди мені подобалося, як дітки одне до одного відносяться, як переживають один за одного, як старші обов язково приходять на усі свята у садки до молодших і т.п.)).На питання анкети :"скільки дітей хочете мати у майбутньому" у обох стоїть відповідь "одну, максимум- дві".

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мої також всі штучні, і без мами виросли, бо я працююча а у них завше були няні поки не пішли в школу.

Ну так виховувала своїх дітей моя сестра і вважає, що це правильно, бо он які вони гарні повиростали. Вона в свій час не погодилась на третю дитину, бо стидно. Можу вам сказати, що діти виросли достатньо егоїстичними і поводяться відповідно. Особливо дівчинка.

12. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Особисто я бачу з дописів, що людині ще й досі болить. Людина пережила і хоче поділитись тим болючим пережитим. Про яку заздрісь йде мова? Особисто я бачу лише досвід, болючий, але тим не менш досвід.
    Немає однакових людей і однакових сімей. І дав би Бог, щоб ті, в кого зараз все фінансово добре, так було завжди і щоб вистарчало на усіх бажаних діток. Але часом життя складається зовсім по різному і це звичайно варто брати до уваги.

13. Orman

Orman Модератор-бомба

по-темі в мене народилася багата дитина :) - з її народженням добробут покращився сам собою (ну майже), а ніщо ж не прєдвєщало...

14. Liliyah Romanova

От якби було в тій філософії сподівання на краще, я би не коментувала, а коли філософія - суцільний демотиватор, то мовчати не буду.
    Так, серйозно, що "звучить як".
    У кожного своя біда. Тому говорити "добре, що вас це оминуло" із таким формулюванням, що важко повірити, що ви дійсно радієте, не варто, бо ви не знаєте, що інших людей не оминуло.
    Це як чоловіки люблять своїм жінкам ставити в приклад інших жінок. Я на таке завжди відповідала, що ти не знаєш її мінусів, хто зна чи ти би з ними витримав. Отак і тут.
    Не треба проповідувати гіркоту. Бо хто у що вірить, те йому й дається.

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Е... я б на таке не дивилась. В тому віці ми всі максималісти і думаємо в першу чергу про себе. Мій чоловік третій в своєї мами, а у мене є лишень одна сестра. Ми обоє говорили, що більше двох дітей мати не варто. А потім наш світогляд змінився.

16. Orman

Orman Модератор-бомба

я тож так колись думала - нічого це не означає...

а ще я думала, що треба мати таку матбазу як в Гейтса, і тоді дітей родити, ага ... нічо передумала

17. Just me

Just me Member

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а я задумалася. Бо ніколи навіть у голову не могло прийти, дивлячись на шалену любов між сестрами, що старші можуть "втомитися" від ряду обставин. І ці причини- далеко не матеріальні ( сім я досить забезпечена), далеко не брак уваги- там мама та батько "живуть" тими дітьми... Але щось спонукає до появи такого "черв ячка" у 16-18- річних дівчат .

Взагалі, у кожного своя правда. Тема гілки назвивається "нема на дитину", але не завжди лише матеріальне визначає бажання батьків народити ту чи іншу кількість діток.

19. Liliyah Romanova

Не розумію цитування Біблії та позиції "допоможи собі сам" в одному контексті. Ну, хіба якщо виривати цитати з контексту для підтвердження цієї позиції, тоді так. Але так можна довести, що Біблія каже, що Бога нема.
    Далі йдуть слова
    А тепер ще згадайте про те, що Христос говорив про те, аби відрубати свою руку або ногу. Біблія зовсім не проповідує позиції "сам собі". Якби так було, Христос би не прийшов померти за людство. Най би самі собі помагали й Він би тоді не мусів проходити через такі муки.
    Якщо людина вірить у Бога, то вона вже знає, що "плече буде існувати вічно", бо так дійсно є. Якщо не через інших людей, то якимось іншим способом Бог завжди допоможе. Але Він силувати нікого не хоче. Кому Його не треба, того вибір Він пошанує також.
    Буває. Якби не Бог і молитва, то я би точно зійшла. І не знаю, де би зараз була.

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Спонукає юнацький максималізм, трохи дитячий егоїзм, бажання спробувати щось таке, чого ще було і трохи хибне уявлення в такому віці як то все має виглядати, список пріоритетів і т.д. Нас з сестрою було двоє, то я якийсь час теж думала, що з мене і одної дитини вистачить. Нічо, попустило :)

Статус теми:
Закрита.