Фінансовий аспект при плануванні кількості дітей в сім'ї

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Руда Кішка, 18 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ні, не виходить. Взагалі дуже дивна логіка.
    Природнім плануванням сім'ї цікавляться та користуються не виключно католики. Він популярний серед людей, які далекі від християнства, але мають "зелені" погляди. Просто люди цікавляться, чим є штучні засоби, як вони діють і які мають можливі наслідки.
    Ну, це ж не значить, що так воно діє на всіх, чи не так?
    І якщо мова про "стиль життя", то не лише про контрацептиви йдеться.
    А ви не знаєте пар, які "вирішили почекати", а потім мусіли йти на лікування? Вони ж чекати вирішують, не обстежуючись і не довідуючись, чи можуть чекати. От сексу хочеться, а дитини - ні.
    Ніхто не каже, що в житті завжди все справедливо. Справедливо буде потім, кожен за своє отримає.

Вертаючись до самої теми. Учора пішла на вечір скрапу (приходять до представника фірми-виробника кобіти й разом роблять листівки). Заговорили про дітей. У всіх по 2 дитини, а в мене 3. Як сказала, що троє, то така дивна пауза була, а погляд однієї кобіти взагалі мене здивував, вона так дивно скривилася. То вперше мені таке трапилося. :xaxa:

2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

3. Liliyah Romanova

Цікаво стало. То лише мені ріже вухо словосполучення "планована дитина"? Як на мене, бажана звучить краще й суть також передає набагато краще.
    Планована, то якось так сухо, ніби то мова про якусь річ.

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

планована і бажана - різні речі.
    наша доця не планована, але бажана. (планували починати народжувати через 3 роки, але одного разу не втримались))) )

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

мені то не стільки сухо, як трохи навіть дивно. Бо коли розумієш, наскільки все від Бога залежить, смішно говорити, що дитину можна запланувати. Щасливі ті, кому вдалося швидко і їм видається, що то можливо :). Але на все воля Божа, то не пусті слова.

6. ivanyska

ivanyska New Member

Я є хресною мамою в одного хлопчика- Владиславчика. То діточок у цій сімї 10 -теро (4-дівчинки і 6-хлопчиків,мій похресник восьмий), мамусі 41 рік, дуже гарно виглядає. Галасно звичайно в хаті, але яка між дітьми любов, фактично одне одного вибавили. Родичі трохи дивувалися, як можна стільки родити, але мамуся сказала- що Бог дав, те маємо.

7. Liliyah Romanova

Багато людей "планують", а ніц не виходить. Не знаю, чи то взагалі можна називати плануванням. Відкритість на те, що може бути дитина, то так, а не планування.

8. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

І планована і непланована, для мене, всі бажані.
    Лише якщо називати плановану бажаною, то як назвати ту дитинку, яку не планували? Небажана?
    Що ви маєте на увазі "вирішили почекати"? Застосовуючи контрацепцію?
    Бо якщо ні, то що тут поганого, якщо сім`я вирішила почекати з дитиною, навіть не обстежуючись...

9. Almariel

Almariel Well-Known Member

так, це значно краще звучить.

10. Liliyah Romanova

Так. Саме застосовуючи контрацепцію. Я ж написала.
    А ще є певна категорія людей (може, до України ще не дійшло таке явище, а може, лише починається), котрі і контрацепцію вживають, і алкоголь систематично (не плутати з пияцтвом), і наркотики (легкі чи важкі), а ще додати до списку багато партнерів... А тоді в 35 вирішують, що пора дитину "заводити", а можливості нема вже, бо протринькали своє здоров'я.
    Чому до мого прикладу прив'язали пари, які мають проблеми з плідністю із геть інших причин, не розумію. Я говорила чітко про тих, які живуть за планом, а місця на любов залишається дуже мало. Планове одруження, бо треба, планові діти, бо пора... Так якось сухо. Ще дуже часто можна почути, що любов потрібна лише для того, аби одружитися.
    Та планована не завжди означає бажана. Так що тут знаку дорівнює не поставиш. Якщо є любов, то краще казати очікувана й бажана, ніж планована. А планована чи ні - це взагалі не має значення.

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я нічого не планувала, і нічого не хотіла. Я шукала і хотіла лишень любові. Мене визбирувала дорога родина за те, що я не користуюсь контрацепцією, виховували як правильно користуватись кондомами, переконували перев’язати собі труби, аби я де не приведи Господь знову не завагітніла... Мені було лячно, чи дам собі раду з тими всіма діточками які дарував мені Бог, але сталось це не від того, що я не вважала і не користувалась ніякими методами запобігання вагітності. А сталось саме тому, що так вирішив Бог. Я впевнена, що Він хотів аби у мене було багато дітей, і аби я мала те розуміння яке зараз є. Він мене вів і наразі веде дорогами до любові, і розуміння любові. А любов не може стояти поряд з вбивством, ака аборт, або осуджуванням інших. Любов, значить приймати те, що мені дається з відкритим серцем, з подякою і розумінням - дав Бог діти, дасть і на діти.
    Доречі той пастор якого радила Ліля в іншій темі також говорить про те, що егоїзм переповнив наш світ настільки, що ми тільки про своє я і думаємо. Думаємо не про те, як бути кращими для інших, а як використати інших для себе і підлаштувати світ під себе. Те саме і з дітьми. Ми не думаємо про те, що планування сім’ї це не те, що я не хочу втратити фігуру чи не зможу любити більше ніж одну дитину, а навпаки - скільки добра і любові може принести в світ мої дії. Коли людина бере на себе забагато, той життя йде по кривій, але неправильній. Дивно мені читати, що неможливо полюбити більше ніж одну чи двоє. То праву руку люблю, ну добре нехай вже і ліва буде, а он праву ногу не люблю... можна відтинати?
    У мене тих дітей четверо. За кожну душеньку і характер і формування переживаю. Люблю всіх безмежно! Якби могла прихилила б небо для них. Люблю але картаю і виховую. Проте розумію, що кожна дитина це особистість і індивідуальність. Кожен потребує іншого прояву любові.

12. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Починається діставання до слів. В моєму розумінні планова від поняття "планування сім"ї", тобто певний час зачаття відкладалося (не заперечувалося, не було небажаним), а потім ніяких дій для від термінування вагітності пара не робить і свідомо йде до зачаття. А як краще казати, то вже чисто суб"єктивні моменти. Мені всі діти бажані і очікувані, але перша таки планова при тому. Нічого сухого в тому нема.

Що мається на увазі під "пора"? Бо в моєму випадку ніяких пора не було, ми собі просто сиділи ввечері, розмовляли і обоє зрозуміли, що морально готові до дитини.

13. Liliyah Romanova

Та я ніби й не говорила про саме ваш випадок. ;)

ПМПС також ні?

14. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Та я це зрозуміла, просто я так часто вживаю слово "планова", що вже теж не знаю, що тут кого стосується:8: Я просто нічого злого в тому слові не бачу і воно мені не замінюється на "бажана" чи навпаки.

В мене теж. Треба кудись то всьо перенести, наприклад, в "я така затуркана":girl_flag_of_truce:

15. Liliyah Romanova

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А я його не враховую, бо то природній... ти той маєш на увазі, бо я страшенно не розуміюсь на абривіатурах. Але якщо чесно, то ми майже не утримувались, хіба були змучені. :girl_haha:

Тепер інакше :) Тепер у нас вже більше природні цикли, тобто без штучної котрацепції.

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

для мене взагалі "планована", "очікувана" і "бажана" - три різі значення)))
    планована - це коли пара перевіряє своє здоровя перед тим як вагітніти, переглядає харчування, спосіб життя, відмовляється від шкідливих звичок
    очікувана - коли спеціально чи випадково відбувалися статеві акти, з яких пара зрозуміла, що вагітність може настати
    ну а бажана - то вже зрозуміло
    при чому ті поняття не завжди одне одного зобовязують... може бути планово і бажано, але неочікувано, якщо пара дуже довго до того йшла і тд., комбінацій тьма

18. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Почитала дискусію... і трохи дивно, інколи переливають з пустого в порожнє...
    Є люди, які люблять дітей і народжують їх, є люди, які не уявляють собі більше 1-2 діток.. Ні в одному з випадків не бачу нічого поганого.
    Щодо абортів, то інша тема... ми можемо злитись, їх засуджувати.. але поки вони дозволені, доти вони будуть робитись.. Перш за все треба щоб суспільство міняло свою думку щодо абортів в цілому і до статевого виховання в ранньому віці. Тому ми як мами стараємось дітям донести те, що ми вважаємо непристойним в тому суспільстві.
    Часто стикаюсь з розбіжністю думок на різні теми, так само люди повинні вчитись сприймати те, що багатодітна сім"я в суспільстві-це нормальне явище-було, є і буде.. і інша частина суспільства повинна сприймати те, що хтось вирішує мати лише 1-2 діток. В сьогоднішній час, як вже писала Маруся-мама, люди стали більш егоїстичні, думають лише про себе, що все спирають на матеріальне становище, що не хочуть мати діток, але це теж вибір тих людей.. головне, щоб ми вчились сприймати, що є і інші думки як наші.

19. Liliyah Romanova

От тоді виникає питання, чому таке негативне сприйняття природного методу, що народження діток за його допомогою вважається мало не бардаком?
    І аж цікаво стало, хто з планованими дітьми перевіряв стан здоров'я від а до я, тобто який відсоток.

20. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.