Фінансовий аспект при плануванні кількості дітей в сім'ї

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Руда Кішка, 18 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

Але щастя не грошима (чобітками, ляльками, квартирами... ) вимірюється

2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

це зовсім інща історія, таке може бути і де одна дитина в сім"ї. Ми говоримо про благополучні сім"ї де одна дитина і маса причин щоб не народжувати другу.

Повністю погоджуюсь. Забезпечити дітей не мається на увазі одягати у найдорожчий одяг і купувати найдорожчі іграшки. Завдання батьків виховати своїх дітей людяними, розумними і добрими. Забезпечити їх ласкою та любов"ю.Недаремно ж кажуть щось типу :"Менше дітям купуйте, а більше приділяйте їм уваги".

---------- Додано в 15:18 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

це набагато менший гріх, аніж убити свою ще ненароджену дитину. Мова йшла про аборт. Раз Господь подарував цю дитинку, значить вона повинна жити, навіть якщо це буде дитбудинок.

3. Fast

Fast Well-Known Member

Але і щоб була можливість більше купувати :)

4. tanchyk

без памперсів можна обійтися взагалі. Я ніяк не второпаю, якщо батьки ЛЮБЛЯТЬ свою дитину, цілують її, обіймають, ласкають то дитина в сто разів щасливіша, аніж та яка має усе і не має батьківської любові. Про що ми говоримо?

от вам і відповідь:

це тимчасове напевно явище? Чи вони все життя не працюють?

я в шоці також з цього?

5. Fast

Fast Well-Known Member

Не знаю, якось мені тут важко оприділити чи більший гріх чи менший, та і взагалі це дуже поряд стоїть.
    Просто шкода, що наперід не думається. І немає значення чи це перша чи десята дитина

6. tanchyk

а якщо все ж завагітніли наприклад третім дитятком, то як тоді?

7. Zhovten

Zhovten New Member

В тих випадках, коли дитина має усе, крім батьківської любові, батьки ставляться злочинно по відношенню до своєї дитини. Я знаю сім"ю, в якій кури грошей не клюють. Троє дійтей. У кожної дитини своя няня. А батьки насолоджуються життям в Еміратах і на Сейшелах (без дітей). Та от такі батькі народжували дітей теж явно не від великої любові!
    Але, по-моєму, розмова втрачає конструктив. Кожен просто намагається щось довести іншому. А доводити немає чого. Бо скільки б у сім"ї не було дітей, вони усі просто повинні бути щасливими. А батьки повинні пам"ятати, що несуть відповідальність за дітей, яких привели у цей світ.

Останнє редагування: 30 Січень 2013
  8. tanchyk

ой не можна повірте. Не так це легко як здається.
    Уявляю як би почувалися дівчата, які не можуть роками заваганітніти, читаючи цю тему.

9. Zhovten

Zhovten New Member

Я ж кажу, відхиляємось від теми. Розмова втрачає конструктив :) Це тема для зовсім іншої дискусії.

10. tanchyk

я не розумію, ми зараз розглядаємо двох безробітніх батьків?

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

Вбивство дитини і здача в дитбудинок дитини ви прирівнюєте до одного й того самого???

11. Zhovten

Zhovten New Member

Якщо чесно, не можу зрозуміти, як це - "все ж"...
    Все ж можна з"їсти шоколаду, коли на дієті сидиш :) А все ж (тобто випадково) завагітніти...
    Якраз про це і мова. Що часто багатодітність трапляється тільки тому, що має місце "все ж" :)

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:36 ----------

А ви ввжаєте гріхом тільки аборт? А сдачу дитини в дитбудинок - нормально??????

12. tanchyk

Якщо стоїть вибір чи зробити аборт чи народити і віддати дитинку то вважаю, що другий варіант кращий. В дитинки життя може дуже добре скластися.

13. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А ви так не кричіть. То вам кажуть про непорівнювані речі. Чи вбивство ненародженої дитини і народження небажаної дитини яку потім віддають з тих чи інших причин (чи без причин)є однаковим ділом?
    І взагалі тема не про те. І не про крайні випадки коли дітей народжують алкоголіки.

Не повірите, але і таке трапляється. Навіть в сім"ях де все сплановано на 100 років вперед. Найвірніша контрацепція це повна відсутність сексу.

14. Orman

Orman Модератор-бомба

15. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Zhovten , ви написали "Нещодавно зустріла знайомого. У нього доці років 7. От заговорили про діток. Я спитала, чи не планують другу дитинку. А він каже: "Дуже хочемо! Але фінанси поки не дозволяють. Житло, яке купили на піку ціни у 2008 році, досі у кредиті. Вже сил немає платити. А дітей піднімати треба. Їм треба щось дати у цьому житті. Щоб "зробити" дитину багато мізків не треба". Він був настільки категоричний... "

Я особисто вважаю таких людей песимістичними егоїстами. Що значить сил немає? Сил немає жити? Жило є, в усьому цивілізованому світі переважно житло кредитне. Скільки потрібно щоб "дитину поставити на ноги?". Приділяйте дитині більше часу і меньше грошей і все буде чудово.

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

так, але всі були двійнята-трійнята-четверенята.

17. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну тоді ви абсолютно нічого не розумієте про жіночий організм. можливо і до вас прийде час і ви зрозумієте як це "все ж"...
    я взагалі моя улюблена поговірка "Ніколи не кажи ніколи". і в даному випадку(про дітей) вона особливо актуальна.

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

угу. Всім буває погано. Але одні кажуть "ліпше не буде", а інші шукають, шукають ,стукають у всі двері. І якась відчиняється.
    Наприклад, є тема про тих, хто переїхав з міста до села. І я вже кажу, що якби постало питання: 1 дитина, жити в місті і працювати в офісі чи 7ро дітей, село і агробізнес, то я б обрала друге. І країні користь з мене була б, і мені добре :) А що, може, років за 5-10 так і буде.
    Тема дуже широка. Ну хоча б:
    1. Організація побуту багатодітної сім'ї.
    2. Мама багатодітної сім'ї: субстрат чи просто чудова жінка?
    3. Чого ми боїмось коли боїмось народження більше 2 дітей
    і ще, і ще і ще.

19. Відповідь: Багатодітна сім'я - нормально чи дико?

Прііііікольно)))
    Не хоче поки що чоловік другої дитини - одразу йому діагноз готовий - "песимістичний егоїст".. Мусить хотіти. Ну от мусить, і все. А як нє - то "песимістичний егоїст". Жах.

Люди, ми тут кілька сторінок перекрикуємось. Одні розповідають, що жили в біді і були щасливими, інші цілком щиро розповідають, що жили в біді і були нещасними. І ніяк одні других зрозуміти не можуть.

"Щастя не в грошах" - звучить дуже і дуже гарно і "правильно". Але, як бачите з розповідей кількох форумлянок про їхнє не зовсім щасливе дитинство, цей вислів не можна приймати як аксіому. Для одних так, для інших інакше. І це нормально. У кожного свої цінності, свої складові свого особистого щастя.

Які цінності будуть у майбутньої дитини, спрогнозувати, мабуть, важко. Буде вона щасливою просто від того, що має багато братиків і сестричок, чи відчуватиме себе глибоко нещасною, бо не має Айфона - не відомо.

В одному переконана. Якщо невід'ємною частиною особистого щастя батьки вважають якийсь там набір матеріальних цінностей, і зараз вони ще не можуть забезпечити другу-третю дитину так, як вони вважають за допустиме, то добре, мабуть, роблять, що зволікають з поповненням. Щасливі діти - у щасливих батьків.

20. Neverland

Neverland Well-Known Member

Мене он моя мама дико замучує, що мовляв, більше дітей нам не треба, треба спочатку заробити на кваритиру (мінімум 4-5 кімнат, щоб кожній дитині по кімнаті), гроші мати на поїздки, і ще найголовніше, що вона мені допомагати з другою дитиною не збирається, бо вона ще "пожити для себе" хоче. Для мене це все не проблема, квартиру можна зінмати, як місця забракне, їздити можна і не за кордони в найдорожчі готелі, і в одній кімнаті діти можуть жити... Няня з дітьми може сидіти замість бабці. Але знали б ви, як на душі гидко з тих її слів і настроїв. Підриває весь бойовий дух мені, аж плакати хочеться.
    І ще, дівчата в кого багато діток, ви як знаходите час, щоб кудись піти, хто з дітьми сидить, чи старші дітки помагають? Мене це питання дуже гризе, боюсь за то страх, що діти будуть чубитися, не схочуть ні з ким крім мене лишитися...

Статус теми:
Закрита.