Феміністка - так чи ні?

Discussion in 'Бізнес-леді' started by Liliyah Romanova, Jun 5, 2009.

1. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

Відповідь: Феміністка - так чи ні?

ну я наприклад на вікдепії знайшла таке поняття фемінізму "Феміні́зм — теорія рівності двох статей, яка творить ідейну основу організованого руху жінок. Суттю феміністичних переконань є думка, що жінка зазнає суспільної дискримінації, насамперед через приналежність до своєї статі". Якщо виходити з цього поняття, то думаю кожна працююча жінка стикається з нерівністю статей.
    Але особисто фемінізмом не страждаю, хоча як зла всіх чоловік під одну гребінк мету :girl_cool: :girl_haha:

• Подобається Подобається x 1
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Влучно сказано. Я теж думаю що непорозумiння виходять власне з цього недорозумiння.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Плутаємо не ми. Плутають саме феміністки. :girl_haha:
    Важливо зауважити, що крайній фемінізм - це таки клініка, але саме вони найголосніші й напродуктивніші чомусь. Здорового фемінізму зараз ДУЖЕ мало. Ви би бачили, як тут іноді жінки ображаються, що їм місце уступили... :girl_crazy: Хворі вони на всю голову! :girl_mad:
    А по мені видно, мабуть, що не феміністка. :girl_haha::girl_spruce_up: Завжди двері відкривають, щось нести допоможуть... Вже стільки разів було. Учора йшла на роботу, то навмисне один чоловік чекав, тримав двері відкриті. :girl_in_dreams: А минулого тижня водій автобуса зупинився в недозволеному місці, аби мені ближче було додому. :girl_curtsey:

Хоча в плані захисту жіночих прав та протесту щодо явної несправедливості я ніколи не мовчу й прямо кажу, що думаю. Хоч деяких і шокують мої думки. :girl_haha: А що такого? Якщо жінка хоче виконувати чоловічу професію, то най собі. Хоч я її й не розумію, але чого їй заважати лише тому, що вона жінка?

Last edited: Jun 11, 2009
    • Подобається Подобається x 9
  4. Koza-Dereza

Власне здоровий фемiнiзм у цьому i полягає. Проте є ж релiгiйнi фанатики та радикали, ну i звiсно полiтичнi, i фемiнiстичнi. Здоровомисляща фемiнiстка буде обурена тим що їй платять 70 центiв до кожного доллара що отримує чоловiк ( i так зараз є в Америцi) i буде якщо не боротись з цим, то хоча б незадоволена цим. Буде обурюватись що когось з жiнок не прийняли у пожежники через те що вона саме жiнка. Доречi, однi з найвiдомiших актiв фемiнiзму саме були протести щодо не зарахування однiєї жiнки до пожежного складу, хоча вона була дуже квалiфiкована, i потiм коли її всетаки зарахували то вона зазнала великої дискримiнацiї та гонiння з боку колег. Здоровомисляща фемiнiстка буде обурюватись чоловiчим шовiнiзмом (який нiхто нiколи не засуджує i вважає за належне) типу "малчi женщiна, твой день васьмоє марта", чи "твоє дiло мити посуду, а моє заробляти грошi". Якщо я, наприклад, ХОЧУ бути вдома, бути домогосподаркою (i доречi, я б хотiла, але не можу позволити собi цього) то це моя справа що я ХОЧУ, але зовсiм по iнакшому стоїть питання коли менi хтось каже що я це МУШУ лише з причин що я ЖIНКА. Чи як колись в Америцi було що жiнка могла бути ЛИШЕ вчителькою, вихователькою, медсестрою, секретаркою, офiцiанткою, та iншi "жiночi" роботи. Чи це було нормально класти руку на дупу секретарцi, або щось посерйознiше (про ти її волi звичайно) i вважати що раз їй потрiбна робота, вона це має терпiти. Iтд...
    Фанатки, якi дiйсно перекручують цiнностi фемiнiзму, тим самим спричиняють тi ж стереотипи, про якi ми говоримо на iншiй гiлцi про Амер. та Кан. Якщо якась дурепа облаяла джентельмена за прояву уваги (вiдкрити дверi, уступити мiсце, iтд) то у нього складається враження - дура фемiнiстка, мужененависниця. А те що вона просто дура, а нiяка не фемiнiстка, у нього навiть думка не промайне. А вона може бути просто не вихована людина, i нiякого стосунку до фемiнiзму не має, може вона i сама не знає що це таке iтд.

• Подобається Подобається x 6
  5. Liliyah Romanova

Кізоньоко, не все так просто: радикальний фемінізм і здоровий фемінізм. Все набагато складніше.
    Ось тут перераховано біля 20 видів фемінізму, якщо не більше. Перечитаю, то скажу, до якого я найбільше схиляюся. :girl_smile:

6. Koza-Dereza

Але бiльшiсть то деталi не знає, навiть я такi деталi не знаю хоча вважаю себе здоровомислящою фемiнiсткою. Для мене все просто. :)

7. Liliyah Romanova

То я 2 роки жила на кампусі, от воно й дається взнаки. Надивишся, наслухаєшся... :bad: От і починаєш шукати більше інформації. Колись натрапила на таку течію, як Феміністки Івана Павла ІІ. :girl_crazy::girl_crazy:
    Коротше, кожен сходить з розуму по-своєму.

Що ж до України, то там фемінізму не треба. Чому? Бо матріярхат набагато кращий і не перечить природньому укладові сім*ї та суспільства. Зберегти би його й усе буде суперово! Тільки треба його повернути до стану, в якому він був до "совітів". Як почитаю про традиції, про вечорниці, то аж сумно, що село так понищили... ми СТІЛЬКИ втратили зі суспільної свідомості зі знищенням села, як закритого соціуму з усталеними правилами та звичаями...
    Ну, але то вже я на іншу тему сходжу. :girl_smile:

Отут не згідна. Будь-яка жінка, навіть невихована, буде приємно вражена таким жестом, бо вона жінка!
    А от феміністка обуриться, бо вона феміністка.
    І на жаль фемінізм зараз побутує нездоровий, саме нездоровий фемінізм впливає на деякі дивні рішення або неприйняття рішень. Тільки як на мене, цей вид фемінізму якраз заперечує жінку як таку, та й узагалі буття жінкою, він перетворює жінку на чоловіка, чи то пак чоловікоподібну істоту, щось безстатеве, але доволі агресивне.
    І в світлі того завжди приємно зустріти феміністку, котра не сходить з розуму, котра не заперечує жіночість і сама нею світиться, але водночас вона свідома своїх прав і за них бореться. Та й за права інших жінок бореться, тільки там треба второпності й мудрості, бо були випадки, коли феміністки дуже хотіли допомогти жінкам у мусульманському світі, то багато-де їх висміяли й попросили не "висвободжувати", коли їх про це не просять. :girl_crazy:

Last edited: Jun 11, 2009
  8. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

а я не феміністка :girl_smile: люблю чоловіків і з повагою ставлюся до них:girl_in_love:. Зичайно є і такі яких би:girl_devil:, але то всь таке. Жінка без чоловіка, як і чоловік без жінки катастрофа. Ті холостяки і стариє дєви то просто кара якась, більших педантів ніж свідомо самотніх я ще не зустрічала:girl_mad:

• Подобається Подобається x 2
  9. VIKI

VIKI Well-Known Member

Я от знаю кількох дівчат, які мабуть уособлюють " фемінізм по українськи" :girl_smile:, тобто кожна з них не відмовляється бути жінкою, але і не хоче забувати що вона Людина. Вони проти установлених стереотипів, типу ТИ МУСИШ: мити посуд, доглядати дім, займатись готуванням їжі, в усьому слухати чоловіка, бо він голова сім'ї, виховувати дітей і т.д. Адже сім'я, це союз двох рівноправних особистостей, які повинні домовитись, хто що робить.

Доречі згадала анегдот на цю тему.
    У нас чоловіки займаються глобальними справами: політикою, економікою, вирішують проблему глобального потепління,
    а жінки так, дрібничками: ремонтами, дітьми і домом.

Last edited: Jul 2, 2009
    • Подобається Подобається x 3
  10. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

Це напевне про мене - оцей "фемінізм по-українськи", або як я його називаю " по-парним числам я феміністка, а по-непарним то і зовсім ні". Я люблю чоловіків. люблю подобатися, фліртувати, люблю покомандувати, люблю бути маленькою..., але я зовсім не хочу бути на задньому плані в гендерному відношенні як в суспільстві так і в сім'ї. Я не хочу грати другу скрипку. але і на першу не претендую.
    Лілю, коли я тільки познайомилас я з ДП, саме Ви асоціювалися в мене з "поняттям активна феміністка" (тільки прошу не ображатися, грані вже трішки стерлися). В гілці обговорюється питання ярого фемінізму і тут я згідна будь-яка крайність це вже абсурд.
    Що ж до України, то там фемінізму не треба. Чому? Бо матріярхат набагато кращий і не перечить природньому укладові сім*ї та суспільства. Зберегти би його й усе буде суперово! Тільки треба його повернути до стану, в якому він був до "совітів".
    Але як зберегти те, чого практично вже нема? Його необхідно відбудувати знову крок за кроком як кубики чи пазли. Тай матріархат це теж не вихід, принаймні мені -ні.

11. Marichka

Marichka Well-Known Member

А я поки вчилася, рахувала себе феміністкою, хоча сприймала увагу хлопців дуже охоче. Але їх в групі було всього двоє. Зараз хопець, з яким зустрічаюся, каже, що коли ми візьмемо шлюб, то мені працювати буде не тре. Каже, нашо то тобі треба, будеш вдома сидіти та дітей доглядати. Ось я в роздумах, шукати працю чи нє, бо поберемося ми в серпні... На рахунок дітей, він має рацію, каже що садочки та няні, то не є добре для дитини. Але ж діти, то ж не сразу, десь через рік, мабуть...

А коли жінки, в яких не склалася доля, гарчать, що вони фемінистки, то не є чесно. Жінка вона завжди хоче бути жінкою, як на мою думку.

12. Красотка

Красотка Well-Known Member

Marichka біля справжнього чоловіка!!!!

13. VIKI

VIKI Well-Known Member

Якщо ви хоч трошки хочете працювати, вам нудно вдома, то відповідь однозначна - шукайте роботу, вона не обов'язково повинна бути виснажливою чи високо оплачуваною. Якщо вам не впирається в фінансовий фактор, тоді у вас більше шансів підшукати щось цікаве, хоч на пів дня :girl_curtsey:.

Ну подумайте, що ви робитимете, коли сидітимете вдома? Ну поприбираєте, вечерю зробити, а потім що? Дивитиметесь телевізор чи сидітимете в неті? Так, ще можна піти погуляти, але переважно усі подруги працюють... Дотого ж сидіння вдома трохи розслабляє, і поступово ви почнете менше за собою доглядати (принаймні так свідчить статистика). Я можу вас довго переконувати, але якщо ви не вірете, то можете посидіти вдома кілька місяців і переконатись на власному досвіді :girl_smile:.

А тепер про переваги (якщо ви працюватимете):
    - цікава зайнятість,
    - буде йти стаж (адже колись і вам стукне 60 років, і на що ви будете жити?),
    - спілкування з новими людьми,
    - матимете свої кишенькові,
    - збільшуватиметься ваш робочий досвід (ну це вже перевага для іншого випадку, надіюсь у вас його не буде, але нажаль я знаю двох жінок, які не працювали ніколи, а потім чоловіків не стало (знайшли собі інших), а починати пошуки роботи в 40-45 трохи пізнувато :girl_sad:).

P.S. Висновки робіть самі :girl_spruce_up:

• Подобається Подобається x 5
  14. Marichka

Marichka Well-Known Member

Про менше доглядати Ви, напевно, праві. Зараз не віходжу з хати поки не намалююся. Але ж пам`ятаю, як бігала в універ на пари, не дуже було часу на це. А раніше вставати, ну дууууже не хотілося. :)

Про сидіти вдома буде нудно, напевно, Ви маєте рацію. Зараз я поки що відпочиваю після диплому і мені це в кайф. :) Та, напевно, згодом набридне відпочивати. О, тоді і піду шось шукати, за спеціальністю не дуже хочу працювати.

Я не боюся залежати фінансово від чоловіка, але якісь обличчя тре бачити. :D

15. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Я за рівні можливості. Не тільки для жінок.
    А взагалі, фемінізм і мізандрія - речі такі радикально різні, що я дивуюся, як народ плутає одне з іншим )

16. Mokka

Mokka Well-Known Member

Це ти про кого? Я їх знаю?

17. VIKI

VIKI Well-Known Member

Одну знаеш точно :girl_smile:

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

як була підлітком, то навпаки підтримувала чоловіків... ставилася до них з розумінням.. а потім добряче попеклася і стала нейтральною:)
    поки мене чоловіки не ущемляють ні в чому, то я й далі нейтральна, але якщо зачнуть - то якось таки зреагую...
    все-таки і мужчин трохи розумію... жінка може вибрати - самостійність чи залежність... і її не осудять.. домогосподарка - виховує дітей і виконує своє призначення, емансипована - незалежна жінка, молодець...
    чоловіки такого вибору не мають... і коли жінка може те ж що і вони - відчувають, що втрачають владу...

• Подобається Подобається x 5
  19. Koza-Dereza

Проте я думаю (i бачу ) що це теж мiняється. Працюючи в величезнiй корпорацiї, я бачила не одного дядька який покинув високу посаду та зарплату аби посидiти якийсь час з новонародженими дiтьми, тому що жiнка займаще ЩЕ вищу посаду i має ЩЕ вищу зарплату. А держава дає ганебнi 6-12 недiль декрету та ще й каже дякувати чемно. Мому чоловiковi теж би корона з голови не впала бути вдома з дитиною якби моя одна зарплата могла нас утримати, i навпаки.

А вам, Марiчко, дай Боже, щоб доля завжди складалась так як ВИ хочете, а не так як хтось сказав. Бо коли вам кажуть як i шо все життя, то воно приїдається.

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

звичайно міняється.. і стереотипи пропадають... але поки що це лише результат обставин... жінка ж вибирає роль в більшій мірі по своїх бажаннях і можливостях, а не обставинах...