Відповідь: Обговорюємо пологи Та ви що... це супер класно! ---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ---------- А в мене з першим був маленький надрив, то я його навіть не відчула, а коли лікарка зашивала то дала мені знеболююче. Правда я зразу після пологів сіла і ніяких проблем з тим не мала. Пригадую сестру, то вона мала не лишень зовнішні а й внутрішні розриви. Вона місяць не могла сісти.
Відповідь: Епізіотомія Під час обох пологів робили епізіотомію. Але в перший раз дуже не гарно зашили (як казала потім мій гінеколог - "Йой, дитинко, хто ж тебе так"). Перші 2 тижні в туалет ходила зі сльозами, сидіти не могла майже місяць, боліло страшенно. У другий раз розрізали менше, зашили акуратніше і перенесла я значно краще. Що мені особисто помогло після епізіотомії 1. фізіотерапія прямо у пологовому(платила я їм за це щось коло 20грн\сеанс) - разів 5 була. 2. більше лежати 3. не використовувати штучних прокладох, краще - звичайний підклад(зроблений власноруч зі старої простині) 4. підсушування швів феном(рецепт сестрички, яка народжувала у Франції 5. обліпихова(шипшинова) олія Обгрунтовували мені перший раз тим, що дитинка велика(хоча в результаті середній по вазі народився), а вдруге малеча ішла гордо тримаючи ручку вгору(як супермен )
Відповідь: Епізіотомія Після других пологів акушерка порекомендувала змащувати розчином Діоксизолю трохи обезболює і несушить як зеленка
Відповідь: Епізіотомія А лікарі загалі призначають багато протипоказаних препаратів під час і після вагітності і навіть в родах. Мені говорила акушер-гінеколог дозвіл прийому препаратів під час і після вагітності для фармацевтичних фірм дуже дорого коштує і його дуже довго виробляти. Тому акушерам краще знати які препарати можна призначати, а які ні.