Емігранти, повертайтеся!

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Megan, 21 Травень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Емігранти, повертайтеся!

Ні, її звуть не Вікторія.

2. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Значить подібна історія прибуття , життя і кар"єри в людини....:girl_flirt:

3. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Мені ЗАВЖДИ добре там, де я є :) тобто в Україні. І десь інде себе не уявляю.

4. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Ну це вже занадто, може у вас і так, але у нас зовсім по-іншому, і таких нас дуже багато. Шкода, що ви того не знаєте і не хочете знати.
    "директор нічого не робить, а ми на нього гаруємо, за наші гроші живе та відпочиває"
    вас що, хтось там прив*язав, шукайте собі іншого директора, або самі ним ставайте. Хто вам боронить?
    Як то зручно,всіма силами старатися якумога менше працювати, а потім стогнати, як то все на тій Україні погано, гроші на дорозі не роздають. А якщо погано працюєш, чи на низькокваліфікованій роботі то мало платять. ААААА Рабська психологія. У нас погана держава, вона нам винна. А що ви зробили для держави?
    А знаєте скільки заробляє кваліфікований програміст, а аудитор, а головний бухгалтер серйозної фірми, а хороший стоматолог. А знаєте, що у Львові є лікарі, які за прийом беруть від 250 грн, і там величезні черги. Перелік можна продовжувати і продовжувати. І вони не кричать на кожному перехресті як у нас все погано, вони працюють і влаштовують своє життя тут, на Україні. І не вважають що їм хтось має щось давати, і хтось їм щось винен.

Перегляньте свою позицію, спробуйте сказати "на" "візьми", а не "дай" і світ для вас почне змінюватися.

Ну не посміхаються продавці в магазинах, ну нахамили в автобусі, ну ще там щось. Для змін потрібен час. Та мусить бути бажання змінитися, і починати потрібно з себе. Дуже легко отак обпльовувати народ, називати людей рагулями і зацофаними, а може краще подивитися на себе зі сторони, постаратися робити те, що робите,добре, як для себе, а не як-небудь. А там і до змін недалеко. Вже й нікуди і їхати не захочеться.

Це не до Usmishka, це стосується всіх моїх співвідчизників кому та Україна вже стільки ВИННА, стільки МАЄ дати, що аж подумати страшно.

5. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

серйозно?
    чому тоді люди, які працюють навіть не аналогічній посаді до мене, навіть в тій самій Росії отримують більше, і я не говорю про Москву і компанії-гіганти, а про Росію - де людина, отримуючи навіть такі самі гроші як я (в перерахунку на єдину валюту) може дозволити собі більше? і не повинна гарувати з ранку до вечора, і має нормальні вихідні, і час на себе, сім.ю..
    а що я маю зробити для держави?
    я працюю офіційно, оплачую стягнення.. що я ще повинна робити?
    в мене питання - шо ж держава зробила для мене??
    перше, шо згадується: це як я, медалістка ліцею, не втрапила на державне замовлення інституту, бо воно абсолютне все на моїй спеціальності було укомплектоване на основі дачі хабаря..
    :suicide:
    мільйону років вистачить?
    так, знаю, але всі з них, що отримують !нормальні! гроші працюють на закордонного замовника
    кваліфікований же програміст, працюючи на українського - отримує копійки(

мені держава багато чого винна:
    - дороги;
    - ціни;
    - захист;
    - освіту,
    зрештою, продовжувати можна безкінечно:girl_mad:

6. KAPUCHINKA

серйозно?
    чому тоді люди, які працюють навіть не аналогічній посаді до мене, навіть в тій самій Росії отримують більше, і я не говорю про Москву і компанії-гіганти, а про Росію - де людина, отримуючи навіть такі самі гроші як я (в перерахунку на єдину валюту) може дозволити собі більше? і не повинна гарувати з ранку до вечора, і має нормальні вихідні, і час на себе, сім.ю..

Якщо все так погано, чому не змінити роботу? Буває і таке, що роботи багато, а зарплата смішна, але ж там ніхно не прив*язав до столу. Та в основному, якщо хочеться хорошої зарплати, то гарувати потрібно всюди, і не має значення чи це Росія, чи Україна, чи Америка.

а що я маю зробити для держави?
    я працюю офіційно, оплачую стягнення.. що я ще повинна робити?
    в мене питання - шо ж держава зробила для мене??
    перше, шо згадується: це як я, медалістка ліцею, не втрапила на державне замовлення інституту, бо воно абсолютне все на моїй спеціальності було укомплектоване на основі дачі хабаря..

У вас немає зарплати у конвертах?
    Скільки ваші батьки заплатили за ваше навчання в ліцеї, в середній школі? Чи таки, ота нещасна держава вчила безкоштовно?

Знаєте, коли дівчата з моєї групи поступали в аспірантуру то конкурс був величенький, і всім говорили прямим текстом, що місця вже розподілені, тому навіть не варто пробувати, а одна ризикнула. І поступила, бо склала іспити найкраще з усіх, її просто мусіли взяти. Здається, навіть додаткове місце вибили.
    Цього року моя сестра поступила на архітектуру, на бюджет, без жодної копійки (не рахуючи репетиторів, я маю наувазі вступ). Просто дуже добре здала іспити. Якщо скажете, що на цей факультет беруть всіх кому не лінь, то будете дуже неправі.
    Син мого бухгалтера чотири роки тому сам поступив на юридичний, а ви знаєте, що таке поступити на юридичний в університет. Можу продовжувати і продовжувати. Я, до речі, теж не платила.
    Вам не пощастило, сумно, та є багато людей яким та держава дала безкоштовну вищу освіту (навіть без хабаря за вступ), та ще й платила стипендію. А сьогодні ця стипендія не така вже й смішна.
    То дала держава щось людям чи ні? Як на мене то освіта це величезний скарб, бо вона відкриває перед людиною можливості.

мільйону років вистачить?

з такою позицією як у вас , то навіть замало.

так, знаю, але всі з них, що отримують !нормальні! гроші працюють на закордонного замовника
    кваліфікований же програміст, працюючи на українського - отримує копійки(

а працювати на іноземного замовника це погано? І добре що платить, тратяться ці гроші в Україні ))), а наш замовник теж скоро платитеме, хорошому спеціалісту платить кожен, тому що не його вибирають, а вибирає він.

мені держава багато чого винна:
    - дороги;
    - ціни;
    - захист;
    - освіту,
    зрештою, продовжувати можна безкінечно

ну звичайно, всім нам винна держава, і під час епідемії ціни на лимони підняла до 50 грн. за кг. і на часник і цибулю їх встановила. Це ж все роблять люди, ми з вами, наші родичі, друзі.
    Ви що хочете щоб було так як раніш. Колгоспники працювали за трудодні, а ми з вами хліб купували по десять копійок?

А ви знаєте, що продаж газу для населення є збитковим для держави, вона нам його продає дешевше ніж купує, і так було завжди. А ми ще й за нього не платимо. При чому не платить не пенсіонер, багатодітна сім*я чи ще там хтось, а ті для кого та оплата є незначною, а часом і просто мізерною. А з лічильниками що роблять, щось там скручують, якісь дроти до батереї "щоб світло не мотало" І головне кожен вважає, що має на це право бо йому держава винна Можна продовжувати і продовжувати.
    І після цього ми хочемо жити як "європейці". Вибачте, так не буває.

А на рахунок освіти, ви свою дитину в який садочок поведете, в приватний де день коштує гривень сто, а може і більше, чи все-таки в державний?
    А в школу яку віддасте? В ту що і Ющенко своїх дітей віддав, де їм обіди возять з французького ресторану, чи таки в державну?
    Щось таки, напевно, вам ця держава дає, не стільки як хочеться, але таки дає.

А щодо влади, то ми ж їх і вибрали. Ви за кого голосували? Я за БЮТ. І я тепер розумію, що це я привела до вдади Лозинських, які розважаються полюванням на людей, тих хто підозрюється у скоєнні злочину в "Артеці" і багато інших негідників. То на кого я маю нарікати, що вони при владі?

А на рахунок доріг, то не все так погано. Їх у Львові ремонтують, не всі, але все ж. А Київська траса, та це ж їхати одне задоволення. Прекрасно пам*ятаю якою вона була чотири чи п*ять років тому. Повірте мені на слово, її поремонтували. А дорога на Стрий, чим, не подобається? Звичайно є дороги, що думаєш доїдеш чи ні, але вірю в те, що і їх приведуть у порядок.

Я дуже люблю свою Україну, знаю що в нас дуже талановиті і розумні люди. Я не просто вірю, я переконана, що колись Україна стане країною-мрією, та ми їй маємо у цьому допомоги, а не плювати на неї. Лаяти найпростіше. Батьківщину не вибирають. :naci:

7. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Цікава тема, і цікава дискусія цими днями розпочалась... Хочу додати свої "5 копійок" до тої розмови.

На рахунок того, що "Батьківщину не вибирають". Дуже правильна фраза, ти народився там, де народився, але можеш жити в тій країні, де захочеш. І тут осуджувати нікого не треба, бо люди є всякі, кожен має своє життя, а осуджувати треба тільки себе, і починати з себе завжди. А от мене наприклад нервують люди, які недавно, чи давно, але виїхали в іншу країну, і починають "гнати" на свою, звідки вони родом: і то в вас не так, і се в вас не так. І взагалі ви не вмієте збудувати державу. А ВИ ВМІЄТЕ?? Що Ви там набудували, там все ж зробили без Вас... Я вважаю, що насправді вони так оправдовують свій вибір в своїх ж очах.
    Мій шеф жив якийсь час в Ізраїлі, а це практично країна емігрантів, то каже, що його дуже втомлювало спілкування з людьми, які постійно прагнуть всім довести, що вони зробили правильний вибір.
    Я теж жила якийсь час в Канаді (пів року), спілкувалась з одною сім'єю, які вже років 30 тому виїхали зі Львова туди. Дуже хороші люди, в цілому мені дуже допомогли. Але теж трохи задовбали їхні наїзди на Україну, на всі партії, уряд, президентів всіх, на умови життя, на дороги і тд. Вони не вірили, що я не хочу залишитись...
    Тут мої висновки наступні: якщо людина розумна, психологічно зріла - вона концентруватиметься на позитивному, і виїхавши в іншу країну, не обхаюватиме свою рідну землю.

А на рахунок останніх дописів в даній темі, щодо того, що мені держава повинна дати, і що дає. Знаєте, я якось дуже згідна і з Капучінкою, і з Леді Опіум. Оскільки є такі дві сторони медалі.
    Мені ДУЖЕ ПРИКРО І БОЛИТЬ, що наша влада здебільшого РАГУЛЬСЬКА, продажна і кончєна. Що в моїй країні мало хто щось робить для розвитку малого і середнього бізнесу, для екології, для нас, кінець кінцями. Що мій тато, підприємець, який багато працює, але чомусь платить всі податки чесно і зарплату не в конверті, не може собі дозволити кращу машину, ніж стара Волга, і огорожу навколо будинку. Що моя мама, стоматолог в державній поліклініці, мусить здати щомісяця 800 грн в конверті головному лікарю (при оф.з/п 600 грн), а їй видає поліклініка тільки перекись. І мамі важко заробити на щось, крім продуктів до хати. Що в нас за будинком в ліску звалище сміття, і сусіди туди вивозять старі холодильники. Що міліція, судді, прокуратура - всі продажні, що Зваричу засіяли мільйонами, і що людей б'ють на допитах. Та що там, можна безконечно продовжувати.
    АЛЕ!!!
    Я люблю свою країну! Я люблю наших людей (а ще, дуже люблю наших людей на Зх.Україні, після того, як пожила в Києві)!!! Я працюю на прекрасній роботі (і всі мої роботи до того були прекрасними), з дуже хорошими людьми! В цілому, нашій сім'ї вистачає на все потрібне, дякувати Богу.
    Я помічаю постійні зміни на краще в усьому навколо. Вони не такі швидкі, як би я хотіла, але за останніх 10 років зміни стались очевидні! Я шукаю в усьому позитив, і він таки Є. Але! все легко не буває, просто треба це зрозуміти... І треба вимагати спершу від себе (хорошої роботи, бути "роздупленим", не нити), тоді від шефа (хорошої зарплати), а тоді вже від держави (щоб дала те, що треба). Але якщо матимете перших два пункти, то повірте, від держави захочеться вимагати значно менше... От Вам моя думка. Вибачте за довгий допис.

Останнє редагування: 12 Січень 2010
  8. Mariya

Mariya Well-Known Member

KAPUCHINKA, вибачте за дурне запитання, а скільки вам років? Ну бо в мене враження, що ви ще школи середньої не закінчили.

9. KAPUCHINKA

+100000 )))))

---------- Додано в 14:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

Нехай це залишиться для вас секретом ))) Ви ж питаєте не тому що вам цікаво, а заради другого речення. Я його прочитала, не переживайте, я вже у старших класах, а там читати вже вміють.

10. Mariya

Mariya Well-Known Member

Якби ви в своєму профілі написали дату вашого народження, то в мене питань про ваш вік би не виникало. Просто коли хтось починає з драматизмом кидатися фразами "Як ви можете від держави щось вимагати, а що ви для неї зробили?????? ", то чомусь виявляється, що це дуже молода людина, яка з реаліями життя ще не стикалась. "Я сама била такооооюююю тріста лєт таму назад".

Було би незле вам прочитати, що таке держава і які її функції. І Конституцію України, про те, що держава повиння гарантувати своїм громадянам. Потім порівняти з реаліями.

11. Liliyah Romanova

Добре робити для держави, яка має тебе хоч наполовину в д...пі. А котра має в д...пі цілковито, то для тої багато не зробиш, бо руки скуті.
    І перш, ніж відповідати на ці слова, згадайте, скільки бізнесменів позакривали свої приватні справи, скільки втратили машини (ЯК у нас їх відбирають, чули? пішов до банку домовитися за відтермінування, а машину вже забрали за дорученням того ж банку)... Тотальна незахищеність однозначно сприяє тому, що люди хочуть бути чесними, добросовісно працювати на свою державу й не шукати шляхів її обкрутити так само, як держава не обкручує його.

12. KAPUCHINKA

Давайте вже про вік не будемо. Знаєте, коли я починаю на щось нарікати, мені мій тато завжди говорить - тобі ніхто нічого не МУСИТЬ. Тільки не приписуйте йому ,будь-ласка, старечого маразму.
    А те що реалії не збігаються з Конституцією.... Ви що пропонуєте? Всім виїхати? Забити дошками вікна, і всі в Америку?

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

1000000%

звичайно, що точка бачення залежить від точки сидіння, як написано в когось у підписах тут на форумі.

згодна, що не все так просто у нашому домі, але труднощі бувають всюди, в усіх країнах. легше, коли ти з самого початку поставлений у сприятливіші умови, але ніде нічого не падає з неба, як манна.
    звичайно, коли побут влаштованіший, коли соцзахист надійніший - тоді легше, але скільки всього решта ще є в житті, від чого залежить задоволення тим життям!

все залежить від кожної конкретної людини, її наполегливості, бажання і небайдужості.
    я не схильна впадати в крайнощі і категорично заявляти, що ніколи і ні за яких обставин не виїду з України. обставини бувають різні і не завжди залежать від нас самих. дуже сподіваюся, що якщо так колись і станеться, то це буде моя власна воля, а не вимушена ситуація.
    але мене особисто найбільше влаштовує жити саме тут, хоча і в інших місцях подобається. бо тут моя сім"я, мій дім.

мені неприємно слухати крайньо-патріотичні заклики, бо вони зазвичай йдуть від людей, які лукавлять, і не до кінця щирі - це правда.

я не знаю, чи виникне у мене багато сумнівів, коли захочу дати своїм дітям якісну освіту, можливо і за кордоном, особливо, якщо зможу собі це дозволити. поїду. заради певної мети. а не у пошуках ілюзорного безхмарного життя.
    пожити, повчитися, попрацювати, просто насолоджуватися іншими землями - це дуже добре. бо тоді найкраще розумієш, де саме тобі добре - вдома. а де буде твій дім - відчуття затишку, захищеності, там, де найкраще можеш виспатися - залежить тільки від тебе самого.

14. KAPUCHINKA

Лілю, задам це питання і вам, ви поїхали з держави яка нас всіх "має в д...пі цілковито" Напевно вже і не повернетесь. А що робити нам? Тим хто не хоче щоб держава в якій ми живемо і надалі залишаляся такою. Обпльовувати це не вихід, від цього нічого не зміниться.

15. Liliyah Romanova

Ага, там якраз чекають, із відкритими обіймами. :girl_crazy:
    У Бородінки. ;)
    Та ні, от у цьому питанні якраз вік і є перешкодою, до серйозної розмови, а не пустих балачок. Добре повторювати розмови дорослих, не зіткнувшись із життєвими підводними каменями.
    Тих, хто гарує, однозначно знудить від ідеалістичних слів. Добре бути відірваним від землі й ширяти в небі, живучи на хлібі батьків, і не знаючи, що то таке, коли хочеш своїй дитині щось купити і не можеш. Або мусиш купити їй, відмовляючи собі та чоловікові... Та багато треба знати, перш ніж говорити про те, кому хто і що винен.
    Тим більше, що в Україні стільки бюджетних працівників. Їм держава теж нічого не винна? По-вашому, політики живуть собі десь на хмарах і ніяк не впливають на життя людей у державі? Кожен сам собі господар, поза системою, поза спільнотою? Яка би не була держава, кожен є частинкою одного великого організму. Є речі, які дійсно можемо робити тільки ми особисто (не красти, платити кожен проїзд, навіть короткий (а не клянчити одну зупинку), бути чесними перед собою й іншими), але коли ти працюєш, ти вже в системі, бо є податки, бо є бюджетні працівники, бо є політика щодо продуктів на ринку, навіть ціни на речі від нас простих людей мало залежать. А що казати про вкладення в банку? Вони теж нічого не винні? Не винні, що деяким політикам наплювати на людську біду, аби лише насолити власникові банку?
    Як можна говорити, що держава ніц нікому не винна, якщо держава - це механізм, у якому ми живемо. Батьківщина, Україна ніц нам не винна, але то поняття патріотичне, ідеологічне, а от держава нам багато винна, бо вона ЗА ЛЮДСЬКІ гроші, а не якісь свої абстрактні (особливо, якщо врахувати, що дупотати можуть податки за власним вибором платити) бюджет планує. Тими грошима, що в податках збирають вершиться дуже багато, якщо вони йдуть на те, на що повинні.

16. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

17. Liliyah Romanova

А хто обпльовує? РЕАЛІЇ треба знати. Бо вони і є ворогом, з яким треба боротися.
    Властиво, у таких справах краще бачити мінуси, аніж ідеалізувати бруди, так хоч знатимеш, де живеш і чого чекати.
    Я з 8го класу мала фразу, яку часто собі повторювала "ти в Україні". І це допомагало нічому не дивуватися і любити все таким, як воно було. І завдяки такій позиції, у мене після кожної подорожі до Львова позитивні враження і я взагалі не розумію тих, хто тут сидить і починає хапатися за голову "ой, там таке, та як то добре, що я тут"... а я собі думаю, що зле, що я зараз не можу бути там...

18. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

KAPUCHINKA, читаю ваші дописи і приходить в голову тільки одне-дитьо-патріот (навіть і не знаю вашого віку і це не важливо-ваші дописи говорять самі за себе)
    або ви не стикались з реаліями або ви ідеаліст в рожевих очках

19. Liliyah Romanova

Патріотизм - це позитивно. От рожеві окуляри - зло. При першому зіткненні з реальністю, оснований на ідеалізмі патріотизм дуже швидко розвіюється. Краще дивитися реалістично і з любов*ю, ніж від залюбленості перейти до ненависті.

20. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Ніхто не знає що буде завтра...люди не наділені такою силою...обставини можуть складатися по різному - це життя...і ніхто не знає де він опиниться згодом...Не можна критикувати людей, які за тих чи інших обставин виїхали за кордон...ніхто і ніколи не залізе їм в душу...мій дядько живе в Німеччині уже багато років...бо так склалося..живе з своєю сімєю...але перше, що робить коли приходить додому і сідає за ноут-це дивиться новини з України...коли цього року телефонував до нас на свята, то якраз приходили колядники колядувати - то він як почув, то почав плакати...серце рвалося на шматки...Але його дітям там краще, він може їм там дати те, чого нажаль не може дати тут..його життя - це його діти...і тільки заради них він там...
    Люди,які виїхали з України не перестали цуратися рідної держави, адже там ніхто не приховує того факту, що він українець...