Емігранти, повертайтеся!

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Megan, 21 Травень 2009.

1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Емігранти, повертайтеся!

Чого бідний -бо дурний, чо дурний - бо бідний.
    То справді про нас. Ми звикли красти що не наше і плакати коли крадуть у нас. Що не моє- то нічиє.
    Приходить людина на роботу і думає як то скрутити щось і поменше надриватись, і директор нічого не робить, а ми на нього гаруємо, за наші гроші живе та відпочиває.
    Я би сказала рабська психологія.
    А потім всі разом охають та ахають, як то внас все зле, а там добре. А завтра поїдемо ми всі туда-і там так само буде весело.

• Подобається Подобається x 7
  2. Megan

Megan Well-Known Member

Емігранти, а за скільки часу ви звикли до мови? Чи можете сказати що володієте нею на рівні носія мови? І ще питання, чи здавав хтось з вас державний екзамен на знання мови?

• Подобається Подобається x 1
  3. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я перша в черзі!!!!:girl_cray: Чесне слово, якби я там була комусь потрібна і була б якась можливість виїхати, то чумайдан в зуби і тут же, тут же б чухнула!!!!:girl_cool:

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мій брат мені казав, що рагулів побільшало у Львові й тепер їх там більшість. Коли поїхала, переконалася, що він мав рацію. Сумно...
    Ще би писали так само, як би назвали. ;)
    Хе, тому західні фірми тепер почали таку практику, що на підписання угод беруть зі собою довіреного українця, який би прирізав хвоста тим, хто хоче під себе загребти "під шумок", знають вже нашого брата...

Я би казала, що то совок так наш нарід навчив робити. І хоч західняки були під ним коротше, але науку засвоїли краще за всіх...
    Ну, такі тут довго не витримують, бо тут таки треба робити, а не робиш - копен-дупен і вже.
    Я не емігрант, а тимчасовий мешканець (відповідно іспиту ніякого не здавала), але відповім. Приїхала з мінімальним знанням мови. Розуміла багато, але говорити не вміла взагалі. За місяць до від*їзду була на літній школі англмови від УКУ. Це мені дало доброго копняка й уже за рік проживання в Канаді я пішла на роботу в офіс за 13 дол/год, що доволі незвично для новоприбулого, аби перша робота була так оплачуваною, починають зазвичай із 7,5 (ну, так мені казали, а я не знаю, бо не маю з чим порівняти). По 2ох роках життя тут мені почали казати, що я народилася тут, але виховувалася в сім*ї емігрантів. Зараз кажуть, що так і говорю, ніби тут роджена була. Тільки це все залежить від здібностей самої людини та її бажання чогось навчитися. Є такі, хто купу років живе, а англійську знає на рівні "прошу", "дякую".
    Дітям було би тяжко психічно, особливо старшому. А ви з чоловіком би прилаштувалися. Правда, не знаю, чи він би мав змогу в своїй галузі працювати, а от ти з масажами точно би знайшла собі місце в якомусь хорошому салоні. Моя перукарка так сюди виїхала. Чоловік знав мови й знайшов роботу в університеті, вона мови не знала, але є дуже хорошим спеціялістом у своїй галузі. Ну, то вона кілька салонів перебрала, поки знайшла своє місце, але зате стриже всі посольства постсовєтського простору. І файно собі маються. :)

Останнє редагування: 21 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мені особисто зайняло пів року. Приїхала з знанням мови на рівні середньої школи.
    Приїхала зимою а в вересні вже пішла вчитись в коледж, де писали твори англійською. Знаю мову добре на рівні людини яка тут народжена. Звичайно що у мене може пробиватись акцент, але тут на кожну околицю є свій акцент і кожен говорить як хоче, тому з того ніхто проблеми не робить.

В америці тесту на мову нема. Є так званна перевірка на знання мови при здаванні екзамену на громадянство, але там такі речі питають, що діти в першому класі можуть відповісти. А якщо вас цікавить тест до вступу в університет, то це зовсім інша річ. До нього треба готуватись, бо там не так багато мови як математики.

Мій чоловік ще і по-сьогодні має обмежений словарний запас. Це не перешкаджає йому працювати.

• Подобається Подобається x 8
  6. Liliyah Romanova

Англійська - дуже добра мова, бо аби нею щось сказати, вистачить знати її погано. Із французькою такий номер вже не пройде...

• Подобається Подобається x 5
  7. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

А я й пишу так - ВІД СЕБЕ, свою позицію. Читайте плз, уважніше!

8. Liliyah Romanova

Читаю-читаю. :xaxa: Уважніше не буває. :girl_crazy:

9. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Менi зайняло 5 рокiв, з нуля вивчити мову досконало. Проте всеодно вживаю перевiрку при написаннi листiв iтд. Розмовна мова на 100%. Здавала держ екзамен для вступу в унiвер через 2 роки пiсля приїзду (знов наголошу що з нуля, бо у Львовi вчила Французьку) здала на досить високий бал. Це все залежить вiд практики. Я зустрiчалась з англомовним мужчиною, працювала в американцiв, i мала англомовних друзiв. Не обов'язково американцi, просто спiльна мова була англiйська. Плюс телебачення, книги, iнтенет, так i навчилась. Через 10 рокiв у мене таке враження що це моя рiдна мова, ну тобто я на нiй розмовляю настiльки свобiдно, що нiколи навiть не думаю про те як щось сказати. Тiльки не питайтесь на якiй мовi менi сни сняться, бо я не знаю. :)

• Подобається Подобається x 11
  10. Маруся-мама

Ну ще б. Це така професія що завжди є гроші. Знаю бо моя тета також стриже. Хоча воно виснажливо, бо то праця з людьми і не завжди всім догодиш... але окрім того що працюєш в салоні маєш можливість щоб люди приходили до тебе додому. І ти сама знаєш, що тепер постригтись за 10 долларів можна хіба машинкою під нульку.:girl_haha:

А масажі то так само. Мій чоловік один раз ходив на масаж. Нічого особливого (казав що в Україні роблять набагато краще) і гроші величезні сказали собі дати - $100 долларів за сеанс. Отаке.:girl_cool:

• Подобається Подобається x 3
  11. Liliyah Romanova

Її чоловік щось там по компутерових технологіях робить, так що він заробляє цілком незле. ;) Удома вона стригла, коли салону не було, відколи в салоні, то вже вдома того не робить. А її рекламу - лучший парикмахер в Оттаве - я якось навіть на нашому форумі бачила. :xaxa:

• Подобається Подобається x 5
  12. Яруська

Яруська Well-Known Member

Всьо!!! Треба їхати!!!:eek::eek::eek:

• Подобається Подобається x 3
  13. Оля

Оля Well-Known Member

Думаєте і Вам дадуть? :) На то сі тре в Гамериці вивчити, дістати купу ляйсенсів, зарендувати файне дороге приміщення, мати купу новочесного обладнання, мати вже добре настроєний бізнес, аж тоді губцю родзявляти на 100 долярів за сеанс. :) Та й то, як іншурінс люди мають, то будуть до Вас йти. А так готівкою мало хто летит платити. :) Моєї знайомої донька бере 30 долярів і то черга не стоїть.

• Подобається Подобається x 7
  14. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Подивилася сюжет по Інтеру на тему, обговорювану тут. У сюжеті йшлося про українців, які повернулися з-за кордону сюди, і зрозуміла - ще трохи - і всі емігруватимуть сюди, у райський куточок, найкращу на землі УКРАЇНУ! :)

15. Маруся-мама

Давно? Бо може і я б подивилась ;)

16. Daisy

Daisy Well-Known Member

Я теж дивилась цей сюжет по Інтеру. Вони не повернулись в Україну, бо ніхто не казав, не показав, що вони відмовились від свого американського- канадського громадянства, вони в любу хвилину можуть повернутись в свою країну. Якби показали людей які повернулись і прожили двадцять років, прийняли українське громадянство, їх дітей, що вчаться в вузах України, тоді можна сказати що люди повернулись. Де ті ємігранти, що так чекали незалежної України і повернулись додому?

• Подобається Подобається x 6
  17. Liliyah Romanova

Нині, в Подробицях. Спробую вирізати й кудись закинути завтра ввечері. )

18. Маруся-мама

Була бим вчера подивилась, якби мені сказали. А так то я кнігу читала цілий вечір.

19. LookingIn

LookingIn New Member

Маю кілька емігрантсько-заробітчанських прикладів перед очима.

Кілька моїх товаришів ще в студентську пору змогли вибратись на рік-два у Францію і Німеччину (програми навчання студентів-математиків). Дівчата там повиходили заміж і роз'їхались по світу - в Україну тільки надзвонюють. Товариш, коли повернувся з Німеччини після 2-х років там - півроку був в страшній депресії від наших реалій. До хорошого швидко звикаєш, а погане витісняється в закутки пам'яті. Вирішилось тим, що знайшов спосіб їздити в Німеччину по півроку. Так і живе :8: .

Найтяжчий приклад - то моя теща. Загалом вона в Італії вже біля десяти років, приїздить в Україну на місяць, на довше її не вистачає. Один раз пробула два місяці - впала в аналогічну депресію, зрозуміла що діла не буде і поїхала знову. По телефону плаче, але сюди не вертає. Найтяжче було пояснити дружині, що не варто чекати матір, яка все ось-ось має приїхати, буквально наступного місяця, і це тягнеться роками :sad: .

Я сам - точно нікуди не поїду.

20. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

А Ви не про Вікторію говорите? Просто моя сестра щось подібне говорила про свою перукарку в Канаді?

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Так,повністю згідна, але де би Ви не жили-всюди є як і добрі так і погані люди....-такий світ. І завжди добре там,де нас нема.

---------- Додано в 19:58 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ----------

Моя рідна сестра громадянин Канади, я -України.Я щаслива за неї і за її вибір.Я впевнена що їй там краще ніж тут.Але я також впенена що мені краще тут, аніж буде там........Єдиний мінус....ми рідко бачимся.Лише вона може приїзджати до мене.Мене чомусь туди не пускають.Щастя-є скайп-по ньому говоримо щодня!!!!!!!!!!