Еміграція з України

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Pobigaychyk, 14 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Еміграція з України

Ну якщо рахувати, що незалежність ми здобули тільки в 90 роках.. То ще довго доведеться викорінювати пострадянське мислення і т.д. Та особисто мене це геть не лякає.

2. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Раніше мені такі заяви здавалися дитячими і трохи дратували (коли я сама дитячою була), а тепер я ставлюсь до них з одного боку спокійно, бо кожен має право на свою думку, а з іншого дуже хочу, щоб такі мрії зреалізувалися для всіх, хто їх має :girl_crazy:.

Але все-таки сумно, що молоді люди думають саме так. Повністю підтримую Sera, mitla та Neverland.

3. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Я цілком поділяю Вашу думку, але справжнє розчарування починається тоді, коли вдаряєшся в глуху стіну. Ось наприклад, я особисто, не плюю на вулицях, дотримуюсь правил дорожнього руху, сплачую податки, не беру хабарів, грамотно і ввічливо спілкуюсь, намагаюсь добре робити свою справу, сортувати сміття і так далі по списку, і більшість моїх друзів-знайомих теж так роблять. І ми часом одне-одному звертаємо увагу, самовиховуємось , а натомість життя довкола змінюється настільки повільно, що таким як ми доводиться просто далі існувати культурними людьми в світі постсовкового бардака і хамства. Тому велика частина таких як ми хоче емігрувати, вони не готові все життя мучитись тут і чекати коли нарешті вся країна схаменеться, бо так можна чекати і все життя. Ті кому не виходить виїхати, чи через патріотизм, чи через інші обставини-ті почувають себе білими воронами на світлофорах і пішохідних переходах, а інші просто не витримують, знаючи, що заслуговують на краще-їдуть шукати і творити це "краще" де інде.

4. mitla

mitla All You Need Is Love

Я розумію, що це сьогоднішня реальність, але дуже страшно чути такі слова! Перспективна молодь, спеціалісти (лікарі, інженери, програмісти...) вже виїхали або мріють про це:girl_sad: І дуже добре якщо певний % працює за професією...А скільки таких, що виконують "чорну роботу'' з ранку до вечора. Ми ніколи не будемо там своїми, рідними, а просто одними із тисячі, сотні емігрантів. І не потрібно ототожнювати поняття: "хочу побачити світ (подорожувати) і хочу виїхати з цієї країни".

5. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

І найстрашніше те, що навіть виконуючи ту, як ви кажете "чорну роботу", живуть краще ніж якби виконували "престижну" роботу тут.
    Взагалі не люблю коли поділяють роботу на чорну/білу, престижну/непрестижну - робота є робота, працювати не соромно, навіть вулиці підмітати, соромно НЕпрацювати.

6. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

А ще до них там відносяться з більшою повагою і ціннують їх, як людей, ніж у нас держава плює на дипломованих лікарів, вчителів, інженерів і т.д., ставить їх в такі умови, що вони або існують, або підробляють наліво, або ще якісь способи виживання придумують.

7. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Знаєте, доки верхівка держави буде себе поводити, так як вона це робить зараз, у мене не зникне бажання поїхати звідси. Можливо і десь там не буде краще, але я цього не знатиму до тих пір, поки сама не переконаюсь.
    Я теж спочатку вірила у вислів: "Народ має ту владу, на яку заслуговує". Потім подумала, що ж ми такого мали зробити, щоб з нами так поводитись? Що робити, коли друзі/знайомі практично повторюють слова

8. mitla

Її я так назвала не тому, що вважаю когось гіршим. Для мене всі рівні! А тому, що у мене є приклади моїх рідних. Мій тато пішов на пенсію у досить молодому віці і почав отримувати мізерну пенсію, щоб забезпечити свою сім'ю змушений був шукати роботу. Не знайшовши її в Україні поїхав в Польщу, потім в Росію (будівництво). Він починав усе з нуля, нічого не вміючи, слухав, повторював та вчився. В цій сфері вже більше 10 років...Це дуже важка фізична праця...Дивлячись на татові мозолі, хвору спину та навантаження - це для мене "чорна робота"! І я розумію, що там можна заробити більше, але це не радує. І таких прикладів дуже-дуже багато!

9. Lyudvig

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

то все тут правильно ви дівчата пишете , я довго була щирою патріоткою своєї країни. І поки вчилася, то на всі наполягання моїх батьків і сестри їхати десь, я казала-ні, мені добре тут, хочу нормально довчитися в себе, а далі буде видно. Закінчила, ну ніби й добре, бо одразу на роботу пішла, пощастило , що новий оркестр організовували. І пропрацювавши в філармонії всього лиш 2 роки, я зрозуміла-тре тікати звідси, бо відношення до мене як не до людини, не до спеціаліста своєї справи, а я на то не заслуговую, бо не вважаю себе якоюсь тупою , недолугою , чи нездарою. А як посиджу так довше і буду підгинатися під всі образи, то дойду до такого рівня... А знаєте, що саме головне? Я другий рік працюю тут у філармонії і на початках для мене хороше відношення було шоком, великим здивуванням. Тут за все перепитуютЬ, перепрошують, за всі концерти наперед домомвлено, відомо про оплату, якщо щось додається. Ніхто тебе не заставить за просто так заграти, вони навіть не посміють про то спитати.. За свої гроші ти завжди можеш хоч по сто разів допитатися, вияснити, ніхто не матиме права сказати, що як ти смієш? Вали звідси. А у Львові дівчата я і не таке чула.... Я знаю, що так не всюди, але кажу за свою сферу і то дуже сумно, бо мої колеги далі мусять терпіти то хамство не знаючи і не усвідомлюючи, що не мають права ті хами так відноситися до них, бо на них гроші заробляються, непогані при чому..
    І чому я, молода людина маю жити з тим? Іти з роботи з гамняним приниженим настроєм. Так, жити за правилами, культурно, гарно, бачачи у відповідь купа хамства, наглості , а від того лиш гірше, бо в серці все перевертається, приходиш додому і сльози самі лиються від браку культури навколо... Тому, як вирішили жити на своїй землі, то ок, то супер, у кожного своя дорога, але оте-ми мусимо самі будувати, плчинати з себе-то надто голосно. Скільки можна починати з себе? Скільки то чекати на то покращення навколо? Я сумую часом за рідним містом, за друзями, хоча зараз є нет і я завжди зі всіма на зв'язку. Але може хтось не вірить, та я не бачу себе там, в тому плані, що працюю там, живу. Я в житті не повернуся до гіршого відношення, до цінування себе, яко спеціаліста. Тут не стільки про гроші йде мова, як о власне про культуру відношення людей одне до одного, про цінування особистості. Реально починаєш себе відчувати добрим спеціалістом свого діла, про людину то надто голосно, бо людиною треба себе внутрішньо завжди відчувати, незалежно , які там зовнішні чинники.

11. Lyudvig

12. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

збирати чумадани...

13. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

в мене питання назріває.. а якщо всі емігрують- хто на Україні залишиться- китайці?

14. mitla

Угу, схоже що до цього йде...Китайці створять процвітаючу країну для себе на наших землях...А українці будуть "кусати лікті" за кордоном...

15. Lyudvig

Всі не емігрують. Багато хто хоче, але не має можливості.
    Є й такі, що не хочуть.
    Кожному своє.
    Мрійниця Ви :girl_wink:

16. Neverland

Neverland Well-Known Member

Для мене таке питання э дещо релігійно-філософським, а це не до цієї теми. Але спробую пояснити трохи. Культура і не викидання сміття це другорядне. Основна проблема в нашій свідомості. Ми не хочемо бути сильними самі. Ми хочем щоб дали нам. Тобто всередині наша свідомість не хоче і не готова, і її треба міняти, треба захотіти стати сильним на своїй землі. А ми просто їдем туди, де краще і легше. Для когось це ок, але не для мене. Я коли аналізую історії успішних людей в різних сферах, то у всіх них є спільне те, що вони падали, втрачали все, голодали, знову багатіли, знову втрачали, але не здавались. Вони не відходили від мети, хоча життя товкло їх добряче. Саме тому вони і ставали сильними і успішними, незалежними від обставин.

Ну нічого в світі не буває без причини, навіть якщо ми цієї причини не знаєм, це ще не значить, що її нема.

Ну раз українці не можуть, то хоч китайці побудують:girl_crazy:

17. Lyudvig

Чому Ви кажете, що там легше. Ніхто не сподівається на те, що буде легше, скоріше навпаки: працювати треба буде ще більше, адаптація буде важкою для дітей та й для дорослих, але сподіваються на справедливість, повагу до праці, гідну оплату, ну і все решта.
    А про сильних людей, то це якраз і треба мати силу, піднятись і поїхати на чужу землю, щоб дати можливість дітям стати успішними. Це якраз моя мета, до якої я йду.
    Ну не бачу я для себе і для своєї сім'ї можливості для розвитку тут.. Я не хочу бути сильною тут, краще слабкою там.

18. mitla

То точно!

З того всього мрію та й мрію:girl_crazy:про процвітаючу Україну...

19. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

моя подружка, яка емігрувала в США, каже що справжні патріоти, ті що залишились в країні, живуть і розбудовують її..
    А щодо сильних людей- це як з якого боку подивитись.. в моєму розумінні сильні люди - це люди, які міняють світ своїми вчинками..
    Трохи раніш читала притчу, в якій розказувалось про виноградаря, який побудував міцний виноградарний бізнес в непрості часи для економіки країни в якій проживав, і коли його запитували- як вам це вдалось в такі скрутні часи- він відповів- я працював і не слухав новин, що в країні криза..
    пс. а взагалі кожен живе по своїй совісті..

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я теж вважаю, що ті хто живуть в Америці і говорять, як вони люблять Україну, сильно лукавлять. Люблять її хіба ті, хто там живуть і роблять щось для її розвитку. Ось хто є патріотами

Статус теми:
Закрита.