Еміграція з України

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Pobigaychyk, 14 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: Еміграція з України

А тепер питання по темі, яка мене направду дуже турбує, хоч батьки живуть не в іншій країні, а в іншому місті. Що ви робите і плануєте робити з батьками, які залишаються тут. Чи ви їх збираєтесь потім перевезти до себе?

2. Gentle

Gentle Well-Known Member

Самій стало цікаво: які країни приймають найбільше емігрантів. Знайшла ось що
    Тут, правда, все у порівнянні до Америки, але є загальна картина. Таблиці показові: перша - це кількість емігрантів в абсолютній величині, друга - в відсотках до населення.
    Може, комусь буде цікаво.

3. kraplynka

kraplynka реалістка

Повторювала свої дописи для того, щоб було зрозумілим який зміст в них вкладаю. Хоча в результаті з мого бажання залишатися тут зробили мене якимось ярим противником еміграції і всі мої фрази сприймаються з негативним підтекстом. Враження, що мене сприйняли як уособлення всіх осіб від яких доводилося чути неприємні речі і мені приписують фрази, яких я не писала.
    Я тут не тому, що мені подобається боротися, але залишаючись тут тої боротьбм не уникнути - з тим же хамством, беззаконням, за здійснення своїх мрій.
    Взагалі не хочеться коментувати фрази про те, що висококваліфікована молодь виїжджає , і хто ж тоді решта, що тут залишається...., або якщо не виїджаєш то ти мало не ворог своїм дітям... А потім кажуть, що то мої дописи ображають тут когось.
    Ще одне - наостанок, те добре, що є "там" свого часу теж розбудовували. І мені хочеться вірити, що все ж можна й тут спробувати розбудувати. За тих тенденцій, що зараз є, може то й грунтується тільки на моїй вірі, але я все ж хочу в то вірити. А тепер до того - чому. Так, я не жила закордоном. Але ж тут всі народжені в Україні, тому питання дівчат - за що ж ви тут боретеся і що тут доброго - просто видавалися дивними. Про боротьбу написала вище. А того, що тут доброго бачу - речі і людей, котрих люблю - теплі погляди близьких та друзів та просто добрих людей, котрі тут таки трапляються, наші рідні знайомі краєвиди, наші традиції, нашу мову довкола, наші кухню. Так, частину того всього можна мати й там, але я хочу мати це тут на батьківщині попри її проблеми. Прошу поважати мій вибір так само як я поважаю ваш.
    "У всякого своя доля і свій шлях широкий".

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

власне з ваших дописів видно, що не дуже то і поважаєте. І то обідно. Бо не так все легко, як видається. А чути, так, поїхали шукати легкого життя-ну то як змовчати? І не кажіть тільки, що ви такого не писали, ви такого не мали на увазі. Прямо може й не писали, але ми всі тут розумні люди, нє? Ми все прекрасно розуміємо. Власне тут вже не раз писали, у кожного своя дорога, свій шлях і своя доля. Ніхто не є кращим, чи гіршим від того, чи лишився на рідній землі, чи ні. Не тим зрештою показується любов і повага до рідної країни. А я її люблю і завжди буду себе вважати українкою, де б не жила. А можливо приклади з життя емігрантів про побут більш розвинених країн допоможуть тим, хто живе на Україні стати кращими, добрішими, більш економічнно-розвиненішими. Так, у нас гарна (рідна) природа, чудова культура, але ж згодіться, є ще куди рости Україні в плані держави.

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

Всі поважають Ваш вибір жити в Україні. Чи ж тут хтось казав, що то зле тут жити і тре бігом "чухати" на чужину?

Ніхто тут такого не говорив. І жодного разу від дівчат, які живуть за кордоном, не зустрічала подібних закидів.

Просто Ви кажете, що треба тут розбудовувати, а не їхати кудись. Треба. Але ж не можна осуджувати тих, хто цього не робить.

Є в чоловіка знайомий зі спеціальністю - мікробіолог. В нас перспектив з його спеціальністю - залишитись на кафедрі на зп 1000 грн. Як жити на таку зп, якщо дружина в декреті? Брати хабарі в студентів? Чи "виживати" на тих 1000 грн і принципово не брати ніц від студентів? Він знайшов програму за якою виїхав до Німеччини і працює там.. Ви говорите - боротись.. От запропонуйте вихід, для молодого, перспективного спеціаліста, щоб матеріального забезпечення вистарчало на сімю.. Як би гірко це не звучало, але у багатьох випадках за кордон їдуть не через ненависть до України, чи небажання боротись.. А через те, що в нас більшість населення живе як не поза межею бідності (по європейських стандартах), так близько біля неї.. Ніхто не цікавився споживчим кошиком для українця, затвердженим на ДЕРЖАВНОМУ рівні? То абсурд повний..

Після прочитання кошика, в мене сльози навертаються на очі.. Це так повинен щасливо жити українець! Скажіть.. З ким тут можна боротись? Все життя пройде, а жити коли?

Останнє редагування: 8 Квітень 2013
  6. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Дівчата, тільки не "на", а "в" Україні :)

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

8. Shprotka

Shprotka Active Member

Так багато хотіла тут сказати, натомість, просто вставлю хорошу пісню нашої емігрантки. Чи любила вона Україну? Чи зрадила її? ЇЇ іменем тепер називають вулиці. А я... просто плачу, слухаючи ЇЇ голос.
    http://www.youtube.com/watch?v=hG0OqiO4GFM

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

вона не була емігранткою, а дочкою емігрантів. Сама Квітка народилася в Америці, в Україні була лиш раз, хоча її любов до України важко переоцінити..

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Shprotka

Shprotka Active Member

тим більше! так, я знаю, що виїхали її батьки. і від цього ще більша гордість розпирає за таких емігрантів.

11. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Люблю Україну. І хоча інколи також пробігають в голові думки залишити все і їхати за кордон стримує якась любов до місця в якому виросла+тато.
    Я не особливо "за" щоб піднімати і розбудовувати Україну своїм рахунком і працею, але вірю що якщо сильно захотіти можна чогось добитись і в Україні для себе і дітей.
    Хоча інколи реалії життя такі абсурдні що аж страшно

---------- Додано в 19:02 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

аналогічно)

12. Ikeamarket

Ikeamarket Active Member

Останнім часом почали задумуватися з чоловіком про виїзд за кордон(мабуть,в Польщу) з двома дітьми (8 і 5 років).Хто стикався з такою ситуацією,можливо чимось поділитеся - наскільки важко дітям звикнути? наскільки важко роботу знайти?та й напишіть,будь ласка,враження загалом?дякую!

13. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

можу судити лише з боку, бо дітей нема, а от у багатьох знайомих є. Виглядає так, що діти проходять адаптацію швидше за дорослих. І в школі все ок, при тому, що спочатку ніхто мови не знає. Але це я про США. Викладачі тут дуже уважно і з повагою до дітей ставляться. Говорила про це з одним хлопчиком з Азейбарджану. Він орієнтовно в 6-ому класі. Каже, що вчителі набагато поблажливіші тут. І що йому тут вчитись легко.

14. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

15. lilochok

lilochok Well-Known Member

Щиро заздрю тим людям, які все залишили тут і виїхали за кордон. Ми також хочемо емігрувати. Беззаконя нам вже в печінках. Жити чесно і щасливо в нашій державі у нас не виходить, а по-іншому ми не вміємо

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А я під час Майдану 2012-2014 таки укріпилася в думці про те, що хочу бути тут і творити майбутнє України. Як можу. На моєму рівні. Та творити, а не нити як все зле і які люди у нас погані.
    І явно не хочу бачити у нас емігрантів, які забиратимуть наші робочі місця. Як почула про можливу еміграцію китайців на Схід України, то мене аж тіпало.
    Дуже хочу побачити різні країни і культури зсередини. Та розглядаю це як довготерміновий туризм, а не як еміграцію. Маю вже купу знайомих, які в холодну пору живуть в Азії чи в теплій частині Європи, а на теплу пору повертаються додому. І не еміграція, а світ побачити можна:girl_dance:.

17. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я впринципі ніколи не хотіла емігрувати з України. Хоча були можливості, та впринципі є і зараз, але я не виїду звідси. Бо це моя земля, я українка, а не американка, полячка, чи німкеня. І зрозуміла одну важливу річ для себе: країна і народ мають те, на що заслуговують. І раз ми зараз маєм такий бардак, значить ми це заслужили, і нема що винити когось, треба винити себе і думати, що "Я" можу зробити, щоб змінити себе. І ще я помітила, що українці переважно хочуть буди коло когось, де добре (там Європа, Росія...), але чомусь не думають як самим стати сильними, як стати такими, щоб до нас хотіли емігрувати, а не могли, а не ми побирались, і не тікали, хоч і нелегалами кудись. Бо все починається з кожного. Поки ми самі не захочем змінити себе, то не зміниться нічого навколо нас. От в темі "мистецтво бути дружиною" є гарні теорії про те, як налагодити відносини в сім"ї, змінивши себе. От чому ж ми так само не думаємо про країну? Ех... Сумно мені.

18. mitla

mitla All You Need Is Love

Погоджуюсь з кожним словом! Колись також помилково думала, що нам просто не щастить з урядом, чиновниками і т.д. Але це не так! Україна - це всі МИ, від ЗАХОДУ ДО СХОДУ! Це ті ж викладачі, податківці, міліціонери та лікарі....І не потрібно говорити, що ось вони такі погані хабарники. Вони - це ми (наші родичі, знайомі, діти). Потрібно почати із себе: не кидати сміття під ноги (а з правого боку урна), не пити до втрати свідомості (бо свято, бо можна), не будувати "тяп ляп" і красти половину матеріалів ( а потім обвалюються балкони, цілі будинки).
    Я розумію і тих хто за те, щоб жити в Україні (сім'я, рідна країна, спогади) і тих хто хоче емігрувати (скільки можна чекати змін - 20,40, 60 років?). І саме головне, що цей вислів має стати девізом кожного українця - "що я можу зробити, щоб змінити себе".

19. Neverland

Neverland Well-Known Member

Не має значення, наскільки швидко ти йдеш, головне - не зупинятися:girl_smile:

20. mitla

mitla All You Need Is Love

І йти у правильному напрямку:girl_yes:

Статус теми:
Закрита.