Еміграція з України

Discussion in 'Бізнес-леді' started by Pobigaychyk, Mar 14, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Еміграція з України

От, мене цікавить на яких умовах я можу виїхати по хліб насущний в такі країни : Польща, Австралія, Нова Зеландія.
    Чи є можливість виїхати нелегально і там влаштуватися, і легалізуватися?
    По вимогам австралії і Нью Зеланд ми не вписуємося в параметри освіта/досвід і їхні потреб в працівниках. Про Польщу ще не дізнавалася, чоловік поки в процесі виготовлення карти поляка.

2. kraplynka

kraplynka реалістка

А я такого не стверджувала, і що ви собі так вирішили - то тільки ваша налаштованість на те, що вас так можуть сприймати.

3. AilataN

AilataN жива

Омг, та лишіться вже того ровера. Хто хоче- най собі їде. Може й вам через 10 років зохочеться у світ рванути, не оцінюйте нікого.

4. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ви маєте бажання боротися, то боріться, ніхто ж не боронить. Але не думайте, що всі цього прагнуть. Дехто хоче спокійно жити) І якщо десь боротьба, уникатиме цього місця щосили)) Бо, знаєте, перед Богом відповідаємо тільки за себе. Ніяк не за націю.
    Захоплююся людьми, які виїхали. Не побоялися змінити все, не побоялися невідомості, довгого періоду адаптації. Особливо тими, які їхали в "пустоту", не маючи ані родичів, ані друзів.

5. kraplynka

kraplynka реалістка

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

7. kraplynka

kraplynka реалістка

8. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

я ні за що не борюсь, я просто живу і насолоджуюсь. В Україні теж так жила. Напевно, характер такий.
    а як на мене життя - це життя :)

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Я точно ні. Звикла до такого формулювання, бо, як уже писала, мала багато подібних розмов із татом, а ви ніби його цитували.
    А ви свої дописи перечитали й вважаєте, що писали їх із повагою до вибору емігрантів?

11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

я би теж не проти пожити в якійсь з тих країн, також мрію про Німеччину і якусь з країн Скандинавії. Сподіваюсь, колись та мрія здійсниться.

12. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Хоч питання не до мене, але хочу додати свої міркування. Безперечно, за державу можна боротися з будь-якої точки планети, і всі ті люди, які хоч трохи цікавляться історією України, знають про величезні заслуги та здобутки нашої діаспори. Візьмемо навіть той же протест проти закону КаКи (Закон про засади мовної політики Коліснічєнка - Ківалова) і ті протести, які організовували діаспоряни в різних країнах. Я не кажу вже й про численні фінансові аспекти підтримки українців в Україні боку діаспори, заробітчан і т.д.
    Однак тут існує часто-густо й інше "але". Багато з тих, хто виїхав, а особливо дуже давно, зберігає у своїй уяві законсервований образ України, деколи - навіть витворену в своїй уяві картину, стереотипну чи не дуже. Виникає певна відчуженість від реальної ситуації, оперування окремими пазлами замість цілісної картини, стереотипізація суджень, надто якщо людина не часто буває в Україні, читає, для прикладу, інформацію з видань лише одного спрямування, а не різні ресурси, спілкується з обмеженим колом осіб, які залишилися в нашій державі та автоматично екстраполює цінності і світогляд тих осіб на решту українців. Я не кажу, що то у всіх, але у багатьох спостерігаю на форумах (там, де є політичні теми) описану вище картину. Все залежить від бажання бути, як то кажуть, "в курсі справ" в Україні, від здатності до аналізу і так далі.

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

:D говорили-балакали, от на цьому і ставлю свою крапку, бо то абсолютно без сенсу вести бесіду з людиною, котра повторює то само вже надцять сторінок.

14. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

kraplynka, довго тут сиділа і читала, що ви тут пишете і не втрималася, щоб не прокоментувати. Як взаглі можна писати подібні речі, не спробувавши того, про що пишете? Це лише ваші здогади, нічого більшого. Якісь нездорові націоналістичні погляди. У мене теж таке колись було в перші роки пластування. Але на такі серйозні речі треба дивитися з обох сторін, а не лише з Украіни. Ви колись жили за кордоном?

Вам тут десятки раз ставили одне і те ж питання: як ви боритеся і за що, але ви не відповіли конкретно, вічно з'іжджаєте, так негарно.

Я поки не емігрант і не знаю, чи ним стану, бо не визначилася ще до кінця, чи хочеться мені жити в рідній краіні, де люди такі агресивні, де всюди хабарництво і дволикість. І не хочу, щоб моя дитина зростала в таких умовах. За океаном скучаю лише за львівською архітектурою, атмосферою особливою, за родичами і друзями. За державою не скучаю, як би не прикро звучало. І не хочу бути м'ясом у побудові держави, бо можу бути чимось кращим, тільки така держава цього не бачить. Люди хочуть нормально жити, не купатися в грошах, як тут часто пишете, а мати соціальну і моральну захищеність.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

так навіть не в тому, нема сенсу сперечатися з людиною, в якої нема аргументів, ОБГРУНТОВАНИХ, а не емоційних. Плюс з людиною, в якої нема такого досвіду. Як мінімум мене виводить з себе фраза "легше виїхати". Як я описувала в своєму випадку - мені було легше залишитися і я не знаю жодного емігранта, якому було ЛЕГКО виїхати. Цу завжди важко, як не фінансово, так законодавчо і ще частіше - емоційно.

П.С. в мене є ще один аргумент статистичний, але підозрюю його теж проігнорують. Виїжджає з україни здебільшого молодь і то високо-кваліфікована. Ох, так, всі ж дурні, і одні мудрі лишаються і, як то кажуть, результат "на ліцО". А я всі борються за краще майбутнє! Ні, краще не стає, стає в Україні гірше, краще стає в одиниць.

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Я не ліплю стереотипи, то була цитата. Просто чула таке від людей, то й написала.
    От розказувала одній людині, що тут українець-мільйонер дав мільйон на канадську оімпійську збірну. Коментар тої особи: краще би дав на українську, бо український спорт загниває. У мене німа сцена на таке.
    А що ви маєте на увазі під кращою реальністю?

18. Roxie

Roxie Галицька панянка

Так смішно звучить "Легше виїхати".. Чим ж воно так легше? На перших порах відчуваєш себе абсолютно незахищеним в будь-якому плані.. Зазвичай, нема друзів-родичів, допомоги нізвідки, та навіть поговорити, відвеси душу нема кому (добре що зараз скайп є).. А якщо емігрант чогось досягнув за кордоном то одразу бачать невідомо які статки..

kraplynka, не судіть когось, якщо навіть не уявляєте всіх аспектів.. бо Ви говорите лиш загальні фрази..

Last edited: Apr 6, 2013
  19. Nica

Nica Well-Known Member

Прикро, але так трапляється. Швидше за все це проблема конкретної людини, брак виховання, культури, плюс комплекси. Таким людям просто життєвонеобхідно довести свій статус, будь-яким чином. Але знову ж таки це окремі люди з окремими проблемами і потребами. Більшість емігрантів люблять своє місто, країну і сумують. І відповідь на одвічне питання бути чи не бути, емігрувати чи ні, має народна мудріст : "риба шукає де глибше, а людина де ліпше". Тож усім бажаю знайти своє "ліпше", де б воно не було.

20. Gentle

Gentle Well-Known Member

Довго перечитувала, напишу і сама трохи.
    Мені важко порівнювати, де краще, бо я тут. Жила за кордоном, але зовсім недовго.
    Емігрувати-не емігрувати - ось питання :) Практично всі мої друзі - а це молодь до 30 влаштували своє життя тут. Мають сімї, бізнеси, заробляють, їздять відпочивати, планують будуватися-купувати квартири. Якось в них це виходить, і не планують звідси їхати. Для чого, кажуть, в нас і тут все є.
    А в мене от не виходить так як в них. Я теж важко працюю, але щось ніяк не можу доробитися.
    Отже, комусь вдається заробляти тут. Їм тут добре. Всі емігрувати не можуть, хтось мусить "будувати країну".
    Стану по сторону тих дівчат, що писали, що справа не в заробітках, або не тільки в них.
    В нас нема порядку і нема закону. В нас діє один закон - закон грошей і влади.

А тепер найгірше. Навіть якщо у вас нема потреби їхати в світ за грошима, у вас тут все більш-менш ок, гроші і тут не всесильні. Швидка не зможе приїхати, бо нема бензину. Водій не зупиниться на пішохідному переході, бо він підполковник СБУ. Бурулька впаде на голову, бо нікому її збити. Я нікого не лякаю. Просто відповідаю на питання тим, хто каже, що ми тут хоч в себе вдома, а там ми ніхто. Люди, ми і тут НІХТО.
    Тільки поки все добре, ти цього не помічаєш.
    Я не кажу, що "там" добре. Але майже всюди "там" в тебе є не тільки обовязки, але є ще права - як людини і громадянина.
    А вибір кожен сам робить- емігрувати чи ні.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
Thread Status:
Not open for further replies.