Еміграція з України

Discussion in 'Бізнес-леді' started by Pobigaychyk, Mar 14, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Еміграція з України

ви про що? ви боретеся за волю України від тих придурків, що керують державою? ЧИ боретеся за те, щоби таки мова була одна і всюди та сама-українська? Ви боретеся, щоби люди відносилися одне до одного з повагою всюди-в банках, в магазинах, в поліклініках, на вулиці? Ви боретеся, щоби люди не засмічували так рідну землю на якій самі живуть? Якщо так-то супер, але якщо просто , бо я тут живу і то вже класно-ну то це не боротьба, це просто життя. А власне боротися за країну можна з будь-якої точки Землі.

2. kraplynka

kraplynka реалістка

не легко, і з цього я починала дописи в темі. Щодо того, що в моєму понятті легше - вже писала. І мене переконувати в тому, що і там і тут буває всяке і різне - не треба :) просто мій вибір- жити з тим всяким і різним тут.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

А ви за все це боретеся? Чому при слові боротьба - зразу мова про найвищі матерії? Я мала на увазі боротьбу за облаштування свого побутового майбутнього, просто там йдеш одними шляхами, тут - іншими. А щодо високих матерій, то де вдається, на своєму рівні - так.

3. Vittoriya

і це боротьба? хм... А от я тому і не змогла жити, бо часто не змовчувала, коли відчувала несправедливість , хамство. Мені затикали рота, а від того лиш лишався неприємний осад в душі, такий гіркий. Друзі казали-ігноруй, не треба, нащо тобі проблем? Ну так, бо в нас звикли сидіти тихенько, аби лиш тебе з місця не рухнули. А я так ніколи не могла. От раз просто спитала, чому суми за халтуру різняться-обіцяли одне, а тут вже інше говорять, а мені потім таке ге.. по телефону верещали, що я була готова вже бігти писати заяву на звільнення, хоч ще документи тут були в стадії розробки. Теж мене заспокоїли і сказали-терпіти. От все, що ми можемо робити, якщо живемо на Україні... А про те, скільки раз я в брюховицькій маршрутці висловлювала своє фе, навіть не злічити. І що? А то , що як і на роботі, всі тихенько мовчали і навіть на часом відверте хамство водія ніхто не реагував-моя хата скраю, так....
    А от раз мені сказали, що наша директриса мене недолюблює. А чого? Бо раз їхали ми на концерт у Вінницю, виїзд зробили о 6ій ранку, приїзд після концерту теж вночі. За це все щастя нам платити 30 гривень-добові. Щоби замовити таксі туди і назад в Брюховичі мен треба було заплатити 120 гривень.. Я пішла до директриси. Сама, підримки ні від кого чекати було, хоча ж всі в тих самих умовах, ну але погодьтеся, ну ж свинство? Я прийшла і сказала як є, про те, скільки коштує таксі і попросила перенести виїзд на хоча б пів8му, щоби могти доїхати маршруткою. Що мені відповіли-та що ти пристала до мене? Що ти хочеш від мене? Тобі все щось треба... Як вирішилося? Ніяк, мене невзлюбили, я дістала 30 гривень і брала таксі.

4. AilataN

AilataN жива

Тому що при слові "еміграція" хтось включив найвищі матерії.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

А яка різниця? Україну теж не всі будують напряму.
    А відповідь знаю. Якби не українці в еміграції, не був би визнаний голодомор у багатьох країнах, навіть банально не було би офісу Майкрософту в Києві, а далі би був у Москві, як кілька років тому. А скільки іншої допомоги є. А пожертви на доброчинність. Останніх меншає, бо вважають тутешні, що пора вже українцям також жертвувати самим гроші, але ще є далі.
    І коли чую про те, скільки українці зробили всілякого в Канаді, я пишаюся тим, що вони вийшли саме з українців, а не думаю, що вони зрадники й мали би будувати Україну.

6. kraplynka

kraplynka реалістка

Знаєте знов якась ідеалізація - згодна, що там того всього може бути менше, але певно того уникнути теж не вдастся.

поіронізувати з когось легше всього. а для вас це поняття певно таке ж як піти хліба купити?

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

І супер. Головне щоб був той вибір, а не як за совєтів (хоч і зараз ой як то все не просто) залізна стіна і сиди і не рипайся.

Я проти ура-патріотизму, боротьби на словах і невідомо з ким і за що.
    Людина має добре робити свою роботу, бути культурною. Ну якось так жити і ставитись до інших, як би ти хотів щоб ставились до тебе. То і буде вклад кожного в добробут держави.

Я все частіше думаю про еміграцію, хоча в мому випадку це дуже і дуже малоймовірно по незалежним від мене причинам. Нажаль. А чо думаю... Дивлюсь на своїх і чоловікових бабців і діда, на моїх батьків. Ті хто вже на пенсії реально виживають. Зі страхом дивлюсь в майбутнє. А допомогти їм наразі не маємо змоги, бо і самі якось досить в натяжку живем. Відповідно нізвідки не маєм підтримки. В нас є така ситуація, що потрібні гроші на лікування. Якось потроху збираєм, але то наразі складно. Тому і хочеться знайти вихід з того тупіка. Так я люблю Україну, але ж жити то якось треба. І за щось...

8. kraplynka

kraplynka реалістка

От бачите, зразу вам захотілося стереотип приліпити - раз я не бажаю емігрувати, значить вважаю когось зрадниками, і що взагалі всі емігранти погані. Добре, що є в кого тут тапками покидатися.

9. Vittoriya

звичайно але от у своїй спеціалізації я бачу тааааку різницю, просто гігантську.. тут люди за копійку будуть розбиратися і жодної ноти не заграють, поки їм конкретно не скажуть, яка оплата. І попробуй обманути потім. Та одразу скандал з журналістами і всім. От в Гожові в філармоніїї директор подиректорував з вересня 2012 по березень 2013. Музиканти щось там взбушувалися, були листи до мера міста. Я не ідеалізую, я дивлюся правді в лице. Ну чого я маю терпіти відверте хамтсво і приниження? Зрештою я ж себе поважаю! Так само у маршрутках. Чого я маю їхати, як нелюдина? Я на то заслуговую? Ні. Але всі мовчать, бо треба жити з тим всім, головне, аби сидіти на місці і всьо.

10. kraplynka

kraplynka реалістка

Дівчата, хочеться поставити крапку, бо то не дискусія якась а намагання доказати комусь чи собі, що ви тим, що емігрували зробили добре собі і будете працювати там на благо держави. Я хочу того ж - тільки тут. Нікого ні в чому не звинувачую, і поважаю вибір кожного, і прошу того ж від вас.

---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

Ось так от - раз сидиш на місці - значить тре себе не поважати, бо мус тут шось стерпіти, а ви молодець, бо плюнули на то всьо і пішли - най самі собі тут розбираються і сидять собі вдома - так?

11. Vittoriya

я ні на що не плювала. Не бачу сенсу далі щось писати , якщо ви просто вириваєте останню фразу зі всього написаного мною і робите дивні висновки...

12. kraplynka

kraplynka реалістка

а я от вірю, що все так не буде, і сподіваюся на те, що завтра буде краще, ніж вчора... і сподіваюся, що якийсь свій може й невеликий вклад в то зроблю :)

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Вам не вдалося формулювати дописи так, аби це відчулося, тому й реакція відповідна.

14. kraplynka

kraplynka реалістка

Та чому останню - ви ж до цього все велике - що те було зле і те, і виходить, що тут залишаються хіба ті, які себе не поважають. Ви робите свої висновки з того, що пишу я - а я - свої з вашого.

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

а може просто ви вбачаєте негативний зміст в моїх дописах, чякого там немає? :)

15. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

16. AilataN

AilataN жива

Десь так. Якщо я вирішу піти купити хліба, або вирушти в іншу країну, то це буде зважене рішення, а не предмет для загризання себе долею нації.

Я б в цій темі хотіла бачити технічні питання виїзду за кордон, а не етичні.

17. Vittoriya

ця фраза була до того, що коли ти піднімаєшся і робиш якийсь супротив, висловлюєш свою думку, хочеш спрведливості, чомусь люди навколо не реагують, сидять тихенько і мовчать. Ось до чого це було, до мого теперішнього життя то не має ніякого відношеня

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ----------

ви написали, що ви боретеся, я написала, як боролася я. Бо заявляти, що ви виїхали, бо не хочете боротися-то не правильно.

18. kraplynka

kraplynka реалістка

отож бо й воно - там пишаються нацією, а нас хвилює тільки наше зважене рішення про хліб чи еміграцію. я теж хотіла б припинити цю етичну дискусію, бо як на мене це перетворилося у намагання переконати когось чи себе, що було правильно вчинено прийнявши рішення про виїзд закордон.

19. Vittoriya

то як битися у стіну головою, направду, ви вже вкотре ту фразу повторюєте.. Вас взагалі хтось переконує їхати з України???? Ви прийшли спиталися, а чого ви поїхали? Вам написали, ви сказали, що так-так, бо так легко, а ми тут боремося. Відповідно реакція на те, бо я також боролася, а чого то я маю змовчувати? Я не вважаю, що ви чимось краща за мене чи більш українка тільки через те, що живете на Україні. У кожного своя доля-знову повторююся. Куди їхати? Хто вам то каже?

20. kraplynka

kraplynka реалістка

Я такого не заявляла, а писала, що легше виїхати (в кращу реальність), ніж боротися (за життя в цій). Хіба це не так? А наважитися на такий крок нелегко (про виїзд) і про це я не сперечаюсь.

Thread Status:
Not open for further replies.