Еміграція з України

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Pobigaychyk, 14 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. kraplynka

kraplynka реалістка

Відповідь: Еміграція з України

Я висловлювала свою думку і не розумію людей, котрі агресивно сприймають протилежну точку зору.
    Я не про Вас писала, а про тих, хто тут пише, що от це так класно що люди шукають собі покращення добробуту, а ви тут якісь перспективи бачите.
    Я без сарказму писала про таких як Ви, що успішно знайшли себе закордоном. Легший шлях - це не легкі гроші в моєму понятті, а потрапляння в середовище де все ж легше себе реалізувати. Боротися тут чи ні - кожного особиста справа. Було б за що боротися. У вашому випадку вузької спеціалізації і при всіх можливостях влаштуватися за професією закордоном за ваших обставин вважаю ваш крок вимушеним та вкрай необхідним.
    а у Вас є сумніви, що таке тут є?
    Дівчата, виходить ця тема може бути сформульована так - якщо ти схвалюєш еміграцію - ти з нами, якщо ні- то ти проти нас?

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

Скоро здалися :)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ви мені нагадали, як мої батьки після моїх описів, що тут зле й не дуже, сказали, що я перша, хто пише про щось негативне, будучи "там". Інші емігранти писали лише про золоті гори. Ми навіть спілкувалися прямо з тими, хто розповідав про те, як усе гарно та чудово (знали власне від родичів). Тут при спілкуванні з ними виплило стільки всього, що ми повірити не могли, дуже тяжко було. Чому розповідали про золоті гори? Бо шкода родичів, аби ті не переживали.
    А хтось багато говорить, бо хизується, знаючи, що в слухачів нема можливості перевірити його слова. А буває і таке. Тому направду не варто узагальнювати. Люди є дуже розмаїті, і причини виїзду в них також дуже різні.

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

та ну що ви? Але просто дивні висновки по всьому написаному. У кожного свій шлях. Я взагалі не вірю у випадковості. Мене мама з сестрою ще під час навчання пресували конкретно, аби я їхала зі Львова, бо от вони всі вже виїхали і хочуть мені кращої долі. Та я вперто стояла на своєму. Були і суперечки, і сварки, але я довчилася і пішла на роботу. І навіть тоді ще їм доказувала, що в мене все буде добре. І на той крок я пішла сама, навіть несподівано для сестри і мами, бо сама знайшла конкурс і сказала, що поїду. В той момент, коли моя мама вже вирішила ( моя мама любить вирішувати за всіх, кому як краще), що мені буде добре у Львові, якось з часом налагодиться, бо ж таки є де жити все рідне. І я не вважаю, що то випадковість. Так у моєму житті мало бути. Я до України прив'язана душею, завжди буду але це не значить, що я там маю жити. Я людина, homo sapiens як любив говорити мій вчитель з історії :) і нам дано розвиватися і прагнути чогось досягнути. А хто сказав, де то має бути? В кожного своє призначення і одному Богу відомо яке. Але я вже неодноразово переконувалася , що власне Бог мене провадить по життю.

5. kraplynka

kraplynka реалістка

тяжко, але ж більшість не повертається?

---------- Додано в 22:32 ---------- Попередній допис був написаний в 22:30 ----------

сприймайте як хочете, але я певно якийсь оптиміст садо-мазо, який вірить, що тут ще є за що боротися. Я не осуджую Вас і приймаю це як ваш вибір просто не розумію таких агресивних реакцій на мою позицію.

6. Mazerati

ну для кожного є щось своє хороше. Для мене особисто - моя родина. Ще хороші і дешеві стоматологи:)
    Просто ви пишете, в нас стільки хорошого, а прикладів конкретних не наводите, тому стало цікаво, що для вас є тим хорошим? а ви так і не відповіли...

7. Vittoriya

а де легко? ;) не повертаються, бо а що чекає , коли повернешся? Як ти обживешся на якомусь місці, то дуже важко підриватися і їхати будь-куди, де все треба з нуля починати. Та й до чого повертатися? До іншого "тяжко", який сенс? А тяжко всюди, життя таке ;)

8. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Ви не думаєте, що це про щось свідчить? що люди вибирають важчі стежки за кордоном і таки не вертаються? Я така ж патріотка була. І два тижні тому навідувалась до Львова, а на другий день вже хотіла назад, попри то, що вдома бабця балує, друзі і рідний красень Львів. Просто щоб знати про що говорити, мабуть, треба теж пожити за кордоном.

9. Mazerati

за що ви збираєтесь боротися в Україні?

10. Vittoriya

а я не розумію вашого вішання ярликів на емігрантів. Мене дивує відношення тих, хто живе на Україні до тих хто виїхав. Чомусь багато хто вважає, що в пошуках легкого життя поїхали, легкої дороги і т.д. А взагалі кому яке діло , чого люди виїждають? Ну одні виїхали, інші лишилися, мені здається , що таке є , було і буде у всі часи. Долі такі різні і історії життя у кожного теж дуже різні.

---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ----------

А ви боретеся? чи те, що ви живете вдома то вже боротьба?

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

На це можна відповісти: тяжко, але ж не всі емігрують.
    Розумієте, про що я?
    Є. Але от я собі пригадала кілька речей і хочу вас запитати: а з-поза меж України можна за неї боротися?

12. Tequila

Tequila Well-Known Member

Подруга виїхала у Відень по аспірантській програмі (має вузьку незатребувану спеціальність як для України). Не пройшло і року як приїхала в гості. Перші її критичні порівняння Львова і Відня сприймались якось нейтрально, а потім як пішло поїхало.. Кожного дня її перебування у Львові було чути: "І як я раніше ходила (і їздила) по таких дорогах?", "Які тут маршрутки страшні (+їздять зі шлейфом чорного диму з вихлопної труби", "Та тут у "вас" Африка, а у "нас"...", і т.д.. Ввечері вибрались погуляти разом з друзями, і друг розповів, що йому запропонували роботу в США, але він відмовився (має сім'ю з маленькою дитиною, і крім того не хоче виїжджати з України взагалі), то подруга аж занадто завзято агітувала його не робити страшної помилки, і їхати поки запрошують, вони через це навіть посварились. Найбільше мені сподобалось, коли вона сказала, що відвикла від манери спілкування людей з України, і що вони не достатньо делікатні в спілкуванні (це про друзів).
    Я не те слово, ЯК здивована, що за неповний рік проживання закордоном приїжає абсолютно інша людина, і так ніби на екскурсію в зоопарк. Народившись у Львові і проживши тут 20 з лишнім років. Невже півроку в цивілізованіших умова стирає довгострокову пам'ять під корінь і міняє особистість.
    Це так, ліричний відступ, оффтоп, просто настільки вразило, бо дружимо з тією дівчиною від самого народження.

13. kraplynka

kraplynka реалістка

Знаєте враження, що оскільки я наразі тут найбільший агітатор за те, щоб не емігрувати, то за мене "взялися" по повній - певно за всіх ваших знайомих та родичів, хто мали якісь негативні міркування щодо вашого виїзду. У вас свої мотиви - у мене свої щоб залишитися тут. За що боротися? За краще майбутнє певно ж - за те, за що ви й там боретеся. Просто я вибрала одне "тяжко" (як ви й писали) а ви - інше. І ярликів нікому не чіпляю. А те, що багато хто шукає легшого життя там - то не дивина і не новина, але я ніде не писала, що всі такі, і ніяких ярликів нікому не вішала.

---------- Додано в 23:01 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ----------

Ви ж наперед знаєте відповідь. Але чи багато таких?

14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я писала про покращення добробуту, значить очевидно до мене. А що поганого в бажанні покращити добробут своєї сім"ї(маю на увазі спільний виїзд, а не руйнування тої ж сім"ї, коли батьки виїжають на заробітки і сім"ї руйнуються). Чим зле хотіти кращого? Життя то одне і воно часто буває що раз-два і вже скінчилось. А жити то хочеться. ЖИТИ, а не БОРОТИСЬ.

Абсолютно ні. Абсолютно. Ви наводите аргументи, хтось говорить свій досвід. То дискусія. А то починає нагадувати тему про новачків на форумі.

То не агресивні реакції. Чесно. То така специфіка спілкування на дп

15. Vittoriya

У мене жодної такої людини не було :), я певно везуча :)

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Як на мене то є рагулізм

17. kraplynka

kraplynka реалістка

як на мене то життя це завжди боротьба, алев просто в кожного за різні речі :) справа не в тім, що я проти, що хтось хоче облаштувати свій добротбут, а в тім, що я ще вірю, що його можна й тут пробувати покращити і облаштувати - що в цьому поганого?

18. AilataN

AilataN жива

Ой, ви такі речі правильні пишете, аж страшно з вами не погоджуватися)).
    та то так просто, виїхати. Особливо якщо почати з виготовлення тех.паспорта на виїзд)).
    Колись прочитала статистику скільки коштів пересилають в Україну люди які є на заробітках ( причому це тільки частково, не враховуючи "в конвертах") та то страшні цифри. не пам"ятаю точно, але це було майже як бюджет України, якось так порівнювалося.
    Не розумію чому не зробили ще нормальний виїзд на заробітки, на три місяці- пів року, як в Литві, чи ще в якихось країнах.
    якщов результаті всі думають як емігрувати то якось , напевно, не до предків питання. А може й до предків?
    Виставимо претензії?

А мене радує, що люди попри злосний пресинг з усіх сторін ще не звикли бачити погане, а акцентують на тому поганому увагу.
    Не повертається бо тяжко буде знову виїхати. Не треба нагороджувати людей каменем несіння відповідальності за всіх. Люди через те і виживають,бо думають про булку хліба, яку вони куплять для своєї сім"ї, і тим самим дають заробіток пекарю, а він - і..так..далі.

19. Vittoriya

всі ми за то боремося, погодьтеся. Власне для того і шукаємо шляхи різні, не легші, повірте! Невже ви думаєте, що так легко за-кордоном? Та навіть ця близька Польща, нам з чоловіком якось наразі не важко йде, хоча ще купа паперових справ попереду та й напевно такого , про що я ще зараз і не здогадуюся, бо у цьому регіоні багато українців і тут вони якось звично відносяться до цього. А от моїй сестру з чоловіком не так легко було, вони починали з півдня Польщі, то різне було. І жили в напівпідвалах, бо дешевше, а лиш чоловік працював, бо ніхто моїй сестрій роботу дати не хотів (піаністам важче з тим), як вони льотали щомісяця до Львова, щоб якось настрою набратися. Ой, та було, що тут розповідати. І так, вони досягнули певного добробуту, але лише і виключно своїми силами, своєю дуууже важкою працею-і я то знаю, бо моя сестра, то людина котра буде робити свою роботу на сто відсотків, а потрапила до такого психологічного тирана у Гданську, що за кілька місяців праці в один день жодної ноти заграти на ф-но не змогла, просто руки не піднімалися і лікувалася кілька місяців. І далі працює, не здається.. То де тут легко? Легко заробили на машину? легко взяли кредит на помешкання? Та так само як і ви, і кожен з нас, неважливо де хто живе.

20. Dolche

Dolche Well-Known Member

якщо чесно, то я вважаю, що люди, які виїхали, навпаки шукають важчих шляхів у своїй долі,бо починати все з нуля у чужій країні(особливо, коли ще й мови добре не знаєш) далеко не кожен відважиться, а поговорити, що "ви кинули країну", "вам там добре" і т.п. то легко.

Статус теми:
Закрита.