Еміграція з України

Discussion in 'Бізнес-леді' started by Pobigaychyk, Mar 14, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Та ми ніби не в часі війни живемо, і не в окупації. Коли така ситуація, то звичайно люди мобілізуються, а коли начебто мирний час...
    Наскільки я розумію, багато залежить від специфіки бізнесу, від галузі, в якій працюєш також. Тому виходить, що комусь складно, комусь дуже складно, а комусь нереально. Не кожен хоче провадити бізнес із подвійною бухгалтерією, хабарами, обманами. То якщо не хоче так, най не провадить? Це до прикладу, я не кажу, що всі тільки так і провадять.
    Проблема тільки в тому, ЧОМУ так має бути? ЧОМУ ми на таке погоджуємося і вважаємо, що то нормально, аби так було? Має ж бути якась здорова оцінка ситуації, чи якщо вона на голову тисне, то краще взагалі не оцінювати?

До речі, про Майдан. Що зробив Євромайдан та українці в Україні, то нарешті навчили світ, що вони Є і ХТО вони є. Тепер відпала потреба говорити про те, що Україна - не Росія, що в нас не Сибір і снігами не замітає по самі комини, що є дуже різні частини України і що вона доволі велика за територією. Про Україну тепер знають і говорять з повагою, а коли задають питання, як там справи, чому так сталося, про історію України, то дійсно слухають. Гордість проймає за українців за це!

Пригадується зразу, як десь колись Руслана розповідала, що її запрошували в Штатах в якійсь студії, а вона відмовилася. Там вона була би однією з багатьох, а в Україні вона має визнання. Тільки в Руслани галузь трохи інша.
    От чия історія цікава, то це Василя Попадюка. Де його хто бачив чи чув, поки він не виїхав? А тепер на руках носять. В Україні. Чомусь треба було, аби людина виїхала, щоби відчути повагу до себе та своєї музики в рідній землі. Він, правда, тяжко працює, постійно в роз'їздах, жінка практично сама виховує троє дітей, але видно, що людина щаслива з того, що займається улюбленою справою. Про те, що було до говорить неохоче, бо не дуже і є про що.
    Вже якось обговорювалося то в інших темах і мені здається, що це проблема не самих митців, але й суспільства загалом, що не цінується ручна робота, мистецтво. Чому - не знаю, але так справді є. І не знаю, чи то радянські залишки в свідомості людей, чи то ще давніше щось, бо землероби не поважають тих, хто не працює руками в прямому значенні? Тому й поняття інтелектуальної власності, можливо, лише на папері існує, а в свідомості нема. Цікаво би було зрозуміти, в чому корінь такої проблеми. Чи я драматизую?

Last edited: Jan 12, 2014
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Еміграція з України

Не драматизуєте, Лілю. Скільки я наслухалася навіть від родини- та що то там є, на скрипці грати! От поле перекопати-це робота! Або мій брат двоюрідний- і що, ти на своїй роботі тільки на скрипці граєш, і все?? І так скривився.. І таких думок якщо чесно багато.. Виправдовуватися нема сенсу, бо людина, яка цього не розуміє, не зрозуміє ніколи.. От хто з моєї родини дуже хотів, аби я таки грала, то мій дідусь, котрий хоч все життя пропрацював на колгоспі, на землі, на своій господарці, та мав дуже чутливу душу і такі люди напевно відчувають все краще, бо саме він маму мою переконав забирати і віддавати в десятирічку, коли вже я навіть кинула музику.. Він чомусь завжди хотів мене бачити зі скрипкою.

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Є в мене наступна думка з того приводу і допис Вітторії мене в ній тільки утвердив. По перше, щоб думати про високе треба мати що їсти. Щоб всі гроші йшли не лише на прохарчування, але і щоб ще щось залишалось. Коли українці мали можливість бути господарями свого життя? В той короткий час між панщиною і колективізацією. В містах були в основному не українці. Але попри те все українська культура багата на видатних митців в найширшому розумінні того слова. Тобто на тих, хто в розумінні Радянської свідомості туніядці. Щоб було розуміння і відчуття прекрасного мусить те прекрасне не нищитись, а творчі люди не дискредитуватись в очах суспільства.
    Тепер щодо землеробів. Богданка запостила чудову статтю. Вона багато що пояснює.
    http://www.istpravda.com.ua/articles/2010/12/9/8213/
    Не говоритиму про місто. Візьмем село. В селах крім обробітку землі люди мали і інші промисли. Споконвіку були майстри. Чи то шевці, різбярі, гончарі, художники, музики, ковалі, практично всі вміли вишивати, прясти і таке інше. Тим заробляли Бути майстром в нашому суспільстві завжди було почесно.
    Прийшли совіти. Забрали в людей все. Хто був заможніший, обізвали куркулями. Хто щось вмів, загнали в артілі, цехи. Хто був свідомий - вивезли, знищили залякали. Мистецьку працю, роботи народних майстрів обізвали кустарщиною. Люди не сміли щось вдома виготовляти, бо то обзивалось нетрудовими доходами. Людей урівняли навчили красти. Культуру знищили. Зробили її не модною і взагалі такою, що карається.
    Так виросло ряд поколінь. Ті, хто пам"ятає, як жилось до колективізації, як он дідусь Вітторії, ті розуміють і цінність ручної праці і цінність таланту. Наші батьки мають комсомольське виховання і кустарщини в більшості не розуміє. От мого захоплення листівками мама взагалі не розуміла, а бабц навпаки.Від нас залежить чи навчимо ми наших дітей розуміння таланту і творчості.
    Що відбувається зараз. Вмикніть тєлєк побачите. Культуру підмінили попсою. І я переконана що то свідомо і спеціально валиться на людей така купа трешу Бо думаючі люди для такої влади, ціллю якої є вкрасти і обманути, є непотрібними і небезпечними. Схід України довше був під москалями і наслідки там значно гірші ніж в нас.
    Але не все так погано І на прикладі Львова бачу, що в нас є всі шанси. Все-таки серед молодшого покоління стає модним бути професійними в тій чи іншій сфері. І це дуже добра тенденція.

Тепер би лиш ту москальню знов сюди не пустити((( http://shattenbereich.livejournal.com/834896.html

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Так не має бути,
    а так є тому, що як ти сама часто любиш казати – "перевернулося все з ніг на голову"(

Люди були створені для того, щоб їх любили, а речі були створені для того, щоб ними користувалися. А зараз часто все навпаки, людьми користуються, а матеріальні речі - надважливі - і в результаті - рай для багатих на землі створений з пекла бідних(

АЛЕ -
    Зло – найчастіше всередині кожного з нас, його можна вийняти та викинути геть, комусь це дасться легше, комусь треба для цього прицільно попрацювати над собою.
    Без очевидної прив’язки до заповідей Божих ми здаємо іспити совісті щодня – чи ми будемо байдужими до чужих проблем та біди, чи ми будемо відповідати хамством на хамство, чи ми будемо брати і давати хабарі і тим самим дотувати і підтримувати корупцію і т.д. і т.п., список можна продовжувати нескінченною кількістю буденних ситуацій, в котрих ми таки робимо вибір – Добро чи Зло, і чим більше людей роблять вибір на користь добра, тим менше пекла на землі.

5. ratonka

ratonka New Member

Цікава і багатогранна тема. Я вже 7 років за кордоном живу, але восени хочу повернутись на Україну жити. Більшість знайомих каже, що дурницю зроблю, що на Україні нема роботи, що коли закінчаться гроші назад захочу, але, знаєте, щось не дуже мене то все переконує. Тут я просто працюю барменом, а в Україні, закінчивши університет, рік працювала вчителем, але школа - то не моє, тоді і вирішила пошукати кращої долі в Іспанії. Але правду кажуть, що "краще там, де нас нема". Зараз дуже хочу додому, на Україну, хоч і не знаю як там зможу заробити собі на життя.
    Може, в когось схожа ситуація, поділіться, будь ласка, досвідом:girl_smile:

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

та ніхто не вважає то нормальним. і ситуація оцінюється нормально, але ж це не причина всім емігрувати. Наша сім*я пов*язує своє майбутнє з Україною. Ми не хочемо емігрувати, це питання я піднімала, просто так для цікавості ))) і чоловік мене не розчарував ))) Моя країна - Україна.

Так, там справедливіше, там стабільніше, але і в Україні так має бути, і то комусь теж треба робити, то чому б не нам? )))

дуже добре Фіяна каже

7. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Лілю, тільки так і провадять. Якщо не з подвійною бухгалтерією то, принаймні, хабарі - дає кожен. Податкова, санстанція, пожежна....Всі. Маю знайому, має невеличкий бізнес, приходить податкова - 100 доларів. Дала манше, бо не мала, то прийшли на другий день щоб "додала", уявляєш, яка наглість? А чому? Бо безкарні. І свій внесок вклала і та моя знайому, бо дає. Але як не дасть - то ж закриють, 100%. Щось таки і знайдуть, або підставлять, скільки таких історій....Замкнене коло якесь.

8. Котя

Котя Оптимістка :-)

Це вже більш по темі ))) Якщо Ви хочите , то повертайтеся )))
    Це все пусті розмови ваших знайомих. Вирішувати тільки Вам, прислухайтеся до серця, що Вам підказує. Я була в аналогічній ситуації, як Ви , єдине, що я там дослужилася до директора ресторану ( а це вже досить висока платня), плюс здавала кілька кімнат в оренду для наших емігрантів. І всі мені теж дуділи в вухо, що навіщо мені вертатися на Україну, якщо я вмію так класно заробляти там. А я розуміла, що мене просто криє, і розриває із середини, що це не моє, а ще і після декілька фраз в мою сторону, що чого я туди приїхала і забираю їм їхні робочі місця, була поставлена остаточна крапка в моєму рішенні.
    На Україні я заробляю звичайно менше, ніж, заробляла там, але якщо взяти совокупність витрат, то тут , навіть маючи двох дітей, на життя залишається більше!
    Якщо Ви всежтаки, наважитесь повернутись,то я Вам рекомендую ніколи про це не жаліти, тоді у Вас обов"язково все получиться.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

таки не всі, але залежить від виду бізнесу. Дуже залежить.

Одночасно нічого не маю проти еміграції з будь-яких причин.

---------- Додано в 13:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:05 ----------

та чого - як буде зле тут - можна ще раз емігрувати. Це нормально шукати де комфортно жити.

10. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Ви впевнені? всі-всі-всі?
    А я знаю багатьох, котрі не дають жодних хабарів.

В теперішніх умовах це взагалі легко, бо наразі існує заборона на будь-які податкові перевірки малого бізнесу, і цей бан продовжили і на 2014-ий календарний рік. Тому малий бізнес наразі працює спокійно, проте після тих урізань, котрі провели в 2012-тому, і після яких власне і вибухнув Податковий Майдан, геть нелегко(

Чому ваша знайома ведеться та таке, дивно. Мабуть, від незнання своїх прав.

До мого чоловіка, наприклад, за 3 останні роки не приходила жодна перевірка. Перед виборами були і податкова, і пенсійний фонд, терміново шукали нові джерела доходів) Довго щось там перевіряли, ніц не знайшли. Пенсійний фонд просто так закрив перевірку. Податкова видурювалась і хотіла хоча б щось мінімальне "приписати". Ми сказали, що нічого добровільно не "припишемо" і не підпишемо. Тоді вони подали його на обласну перевірку. І там нічого не знайшли. Завершилось все тим, що вони попросили купити їм хоча б паперу. Сміх та й годі. Ясно що, нічого не купували. З чим прийшли – з тим і пішли.

Як вчора в твітері влучно написав Славко Вакарчук -
    "Корупція і авторитаризм виникають в лінивих суспільствах. Як тільки починаєш думати: "Я все одно нічого не зміню!"- ти вже програв!

11. Котя

Все правильно, емігрувати можна багато раз, щоб остаточно зрозуміти де комфортно жити. Але в даному випадку, я мала на увазі, що людина стоїть на роздоріжжі, і не може визначитись, і коли вона зробить для себе цей вибір, то вона не має про це жаліти, навіть ,якщо це буде не зовсім правильно. Бо є люди, які приїдуть, а потім починають дуже жаліти про це, типу :" Вот я "дура", і чому я тоді не послухала своїх знайомих", з тим психолгічним дискомфортом і живуть, а навіщо...?

12. Orman

Orman Модератор-бомба

ну от коли такі думки виникають і не зникають після року, то да треба вертатись в еміграцію. Всі можуть помилитися. Як знайомі так і емігранти-імігранти.
    якщо людина не може визначитись сама - то моя порада не смикатись. Визначиться - тоді і діяти.

13. Liliyah Romanova

Якщо є здорова оцінка ситуації, тоді все добре. І еміграція не вирішення проблем, це просто інші проблеми, часом навіть більші.
    Дуже мудра порада. Рішення треба приймати спокійно, а не емоційно.

14. ratonka

ratonka New Member

О-о-о... Про те, що ми (емігранти) забираємо їм їхні робочі місця, то мало не повсякденна тема. На рахунок "дослужитися", то зараз дуже важко - криза. Та й крім того, іспанці скоріше поставлять директором дурнішого, але свого, ніж мудрішого, але емігранта. Ми тут для них "понаєхалі"
    Читаючи Ваші дописи, ще раз переконуюсь у своєму правильному рішенні:girl_yes2: Дякую!

Last edited by a moderator: Jan 14, 2014
  15. Котя

Просто , напевно, десь 90% наших емігруючих (цифри не точні :)) для себе вирішили не звертати на ці слова уваги, а мене, аж крило з середини, і я нічого не могла з собою зробити. Ви знаєте, ще років 10 тому, в деяких країнах, ця тема про робочі місця абсолютно не піднімалась в сторону фізично важких професій (будівельники, прибиральники, покоївки, посудомийки, офіціанти і т.д.) це було, як належне, щоб цю роботу виконували люди з бідних країн. А тепер, коли в багатьох країнах криза, то такі звинувачування в нашу сторону вже стосується всіх професій.

Знаю, бо маю родичів в Іспанії і мала можливість їх відвідати і пожити у них (але я була, як турист), і на той момент, в них ще не було дітей. Знаю, що тепер стало все набагато гірше.
    Так, от хочу собі трохи розвести демогогію:) Є така для мене дивна категорія людей, яка,якщо вже емігрувала, то любою ціною мусить там залишитись, шукає любі шляхи, щоб заципитись там ( в основному тут впливають такі психологічні фактори: як, що ми будем робити в Україні? Що скажуть наші знайомі і родичі (типу що нічого не досягли)? Але найдивніше, це вислів :"Краще я буду страдати, але мої діти будуть жити в нормальній країні!" Про це , як живуть діти в цій країні історія мовчить.... Хочу ще раз наголосити , що мова йде, тільки про певну категорію людей!!
    Так от, приїхали наші родичі пів року назад гостювати в Україну. Як я їх побачила, то не впізнала:girl_sad: Дівчина, в якої я гостювала 8 років тому (приблизно 70 кг) важила тепер 45:girl_sad:, а наш родич(її чоловік) мав такі поранені руки, що у мене був шок. Я звичайно знала, що коли почалась в Іспанії криза, і їм фірма не виплатила гроші за пів року, то чоловік поїхав на заробітки до Німечинни,а дружина залишилась повністю сама (без знайомих і родичів)з двома дітьми (4роки і 1місяць від народження іншому) . Як вона так справлялась рік, я незнаю (мені це важко уявити), але знаю, що коли почали хворіти діти, то вони не виходили три місяця з дому (1-на квартира), їжу купляла сусідка.... І ця дівчина потім кидає фразу: "Слава Богу, що так вийшло, бо ліки там безкоштовно для них, а в Україні дуже дорогі......" Тоді я висловила свої припущення, що за гроші, які Ви платите за житло там, то могли знімати 2-ну квартиру в Україні, і на ліки Вам би хватило (хоча квартира у Львові в них є). На що я почула, що я її не розумію, бо це Україна, а вона хоче, щоб її діти росли в нормальній країні .Я собі думаю, ну да, не виходячи три місяці з дому, діти напевно дуже щасливі , що живуть в Іспанії.....
    Я нікого не осуджую, кожний має своє бачення любої ситуації, але в такі моменти я себе відчуваю з іншої планети.
    Кінцівка цієї історії, що позвонив родич і сказав, що він вже не може витримувати такого життя і вони повертаються (хоча дружина і надалі фанатично впирається). І це мабуть найгірше, коли люди не чують один одного.

16. Liliyah Romanova

Дуже цікаво. У Канаді такого ніколи не відчувала й від інших не чула. У Штатах бувало, хоча ми лише туристами туди їздимо. Особливо американські митники на кордоні люблять вимахнутися зі своєю зверхністю.
    У Канаді сприяє політика, яку вони провадять щодо емігрантів, що промує "мультикультуралізм" (багатокультурна нація), тому нема ворожості. Жартують навіть, що Канада є зменшеною моделлю того, як би мали народи співіснувати у світі, бо тут представники народів, що є затятими ворогами, стають друзями й не воюють одні з одними.
    Щиро кажучи, це правильна політика. Більше того, це патріотична позиція. Держава також дбає в першу чергу про своїх громадян. Так і має бути. У Канаді також наголошують на тому, що брати спеціяліста з-за кордону варто лише в тому випадку, коли на канадській біржі праці бракує таких спеціялістів. Звичайно, того не всі дотримуються на 100%, але якщо раптом такому працівникові треба буде зробити офіційні документи, щоби залишитися в Канаді, то через біржу праці це зробити неможливо.

А що мається на увазі під "нормальною країною"?
    Поки діти малі, то їм легко адаптуватися, тому можна спокійно змінити країну. Зі старшими важче, бо вони вже знають чого хочуть і можуть на мізки капати. )))
    Я ще зможу зрозуміти, якщо йдеться про якісь певні речі, особливо, якщо дитина неповносправна чи має фізичні або психічні відхилення, тоді так, перебування в іншій країні може полегшити такій дитині життя, а поза тим - усюди є свої небезпеки, особливо вони відчутні, коли дитина вже підліткового віку, і закривати на то очі - себе обманювати.
    Сумно, що так. Складається враження, що вони просто здалися й перестали боротися. Була мета - зачепитися в тій країні, а поза тою метою наступних, вочевидь, не було. От і оправдовують вибір, як можуть.

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ти такого не відчула, бо економіка не впала настільки накільки це сталось в Іспанії. В США нема такого, що понаєхалі. Хіба від певних верств населення, але це одиниці. Тут навпаки у всіх однакові можливості і в любий момент можеш змінити вид діяльності. В нас навпаки до емігрантів відносяться добре, бо вони хочуть працювати і працюють важко, а он своїх трутнів тепер більше ніж треба.

Так, що не порівнюй мультикултуралізм в Іспанії, де зараз ДУЖЕ високий відсоток безробіття, і США або Канаду, де відсоток безробіття в межах 7%. Все просто базується на економіці. Коли економіка в підйомі, тоді емігрантів вітають і навіть дуже, коли вона на спаді - вже звучать нотки, що еміґранти забирають роботу.

А поведінка митників не показник. Вони і до мене нераз скачуть, але це не тому, що я еміґрант. У мене паспорт американський. Це просто культура кожного митника.

---------- Додано в 10:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

А я вважаю, що вона вам розповіла щось просто на емоціях і не у всіх деталях, бо було щось більше, що заставляло її не виходити з дому три місяці. Люди роблять свідомий вибір їхати з країни чи ні, навіть коли настає криза. Для вас особисто, бо ви живете в Україні, вона поступає нерозумно, бо сидить вдома три місяці ітд, ітп. Проте у неї є свої причини які вона вам не озвучила і для неї вибір однозначний - Іспанія, навіть якщо там криза неабияка.

---------- Додано в 10:13 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ----------

А я того не побачила. Вони не оправдовують вибір, просто не озвучують всіх причин і виглядає, як нам там зле, але все ж краще ніж в Україні.

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

Якщо чесно, то мотивація у вас від початку була неправильна, тому і незадоволені своїм вибором. Тай план не склали, а що далі, якщо виїду, знайду роботу, то далі що? Я собі так бачу, з великого досвіду еміґрації.
    У мене був план, як тільки виїхала іти вчитись. Пішла вчитись. Перепробувала кілька професій, зупинилась на одній. Почала працювати, і чим далі працюю тим більше бачу, що помилилась у виборі. Вчора власне говорила, що у мене ще 30 років праці перед собою і я не хочу їх просидіти в офісі. Тому, я передумую все від і до і переписую план на майбутнє. Кардинально!

Я вас не відговорюю повертатись. Якщо будете повертатись, складіть собі план - а що далі. Якщо маєте план, то не буде у вас жалю, що ані тут ані там. Кидатись під впливом емоцій можна залишитись коло розбитого корита. А воно вам треба?

18. Liliyah Romanova

Наскільки я зрозуміла із дописів, то таке було і до кризи, криза лише підсилила ці настрої. У Канаді в принципі всі "понаєхалі", окрім корінного населення. :xaxa: Думаю, то ще теж грає роль.
    Не можна говорити про те, чого не знаєш, відповідно, не можна порівняти, чи було би краще, чи гірше. Якщо можна - то інша справа, це вже тверезий погляд на речі.
    Я про мультикультуралізм в Іспанії й не говорила. В Америці його (як чіткої політики) теж нема. А в Канаді - це ціла ідеологія. ))) Тому й говорять про себе українці в США, що вони українські американці (Ukrainian American), а в Канаді, що вони - канадські українці (Canadian Ukrainian). Я лише ту політику й мала на увазі, коли про мультикультуралізм говорила.
    Канада за останні роки дуже обмежила еміграцію до країни. Навіть стягнути родичів зараз можуть хіба заможніші, бо дуже поміняли правила на спонсорство. Про то все постійно в новинах і на радіо говорять, як про те, що умови стали важкими й не надто справедливими. Квебек кілька років тому взагалі врізав кількість емігрантів, яких вони приймали щорічно, дуже сильно, це при тому, що вони свою франкототожність саме завдяки емігрантам і тримають. Так що щодо еміграції Канада вже дуже сильно гайки поприкручувала. І все одно дуже промується саме мультикультуралізм. Завжди приємно, коли прем'єр-міністр Канади згадує українців (і не тільки, але їх зокрема), коли говорить про східних католиків та православних Канади, котрі святкують Різдво 7 січня, і в честь цього різдвяні вогні біля Парламенту залишають аж до цього дня, а не знімають 26 грудня. Ну, а про те, що по багатьох великих містах Канади 7 січня називають "українське Різдво" теж показово. Було приємно зайти до каварні в Торонто і почути від офіціанта привітання з Різдвом 7 січня. :) Я про такі й схожі моменти говорила.

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ти мене не правильно прочитала, бо зі слів Коті та жіночка сказала, що їй краще в Іспанії ніж в Україні, що я і висловила. Щоб краще було треба взяти в лапки? Тоді, прошу умовно взяти в лапки.

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

В США також всі понаєхалі, але ті хто тут довше завше були проти нової еміґрації, бо страх, що забирають роботу. Просто, якщо на це зважати, то нічого б не мінялось і не було нових досягнень в державі. Колись страшенно знущались і ніде не брали на роботу ірландців, бо вони католики... але кілька десятків років пізніше обрали президента католика і ірланського походження.

---------- Додано в 10:50 ---------- Попередній допис був написаний в 10:42 ----------

Так ти говориш про легальну еміґрацію, а в більшості дуже багато наших людей користають з нелегальної. Тобто в саму країну в’їжджають легально, а потім залишаються і влаштовуються на роботу.
    Скажімо, я знаю, що один знайомий у Франції знаходиться нелегально, проте всеодно отримує від держави пільги, бо така політика і закони. Звичайно, що жителі Франції тим незадоволені і будуть відноситись до певних осіб відповідно - "понаєхалі, я тут працюю, заробляю, плачу податки, а він нелегал і щей отримує пільги у вигляді грошей".

Так само і в США багато залишилось. Тільки знову ж скажу і повторюсь, що дуже рідко серед емігрантів є ті, хто просто нічого не робить. І роботу відібрати в американців вони ніколи не зможуть, тому, що на тих роботах на яких працюють еміґранти ті, що виросли в країні не йдуть. Для них це принизливо. І кожен має право на своє.

Якщо повертатись до теми, то я таки вважаю, що еміграція чи іміграція повинна бути обдумала і з правильною мотивацією. Будь-яке рішення потребує правильної мотивації, бо дуже часто у нас вона поверхова і не глибока.

20. Liliyah Romanova

Це логічно. Не всі готові будувати ту чи іншу країну, звідки б вони не були.
    Та я зрозуміла. Я про те, що буває сліпота свідома, а буває сліпота неусвідомлена.

Thread Status:
Not open for further replies.