Екстракорпоральне запліднення

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Karolinka, 26 Грудень 2007.

?

Яку клініку рекомендуєте у Львові

Голосування закрито 22 Липень 2022.
  1. Альтернатива

54,5%
  2. Клініка Стефана Хміля

0 голосів
    0,0%
  3. Мати і Дитина

9,1%
  4. Інтерсоно

36,4%
  5. Парентс

0 голосів
    0,0%
  1. Лілія

Лілія Well-Known Member

Відповідь: Екстракорпоральне запліднення

Псевдофактів?
    Ветхій Заповіті (Буття, 16):
    "Сара, дружина Аврама була безплідна і найняла свою служницю Агарь, щоб вона виносила дитину Аврама. "І сказала Сара Авраму: ось, Господь уклав чрево моє, щоб мені не народжувати; ввійди ж до служниці моєї: можливо, я матиму дітей від неї. Аврам послухався слів Сари." Похилий вік Аврама (86 років) нітрохи не перешкодив зачаттю і в 1910 році до нашої ери у Аврама і Агарі народився хлопчик, якому дали ім'я Ісмаїл. Сара прийняла його на свої коліна як рідного сина."

Дівчата, якщо вже на те пішло, то ніхто не забороняє нікому дискусію, кожен має право висловити свою думку. Але ж будь-які концепції, навіть церковні, створені людиною, а відповідь Бога ми дізнаємось тільки після життя. Бог вчив не судити, а ви робите прямо навпаки.

Якщо ви хочете й далі продовжувати це спілкування, то, будь-ласка, створіть для себе тему під назвою, наприклад "Обговорення методу ЕКЗ", чи "Ваша думка про метод ЕКЗ". Бо саме ця тема, в якій ви зараз сперечаєтесь, була створена не для цього. А для того, щоб люди, яких спіткала ця біда, змогли поспілкуватися між собою, одержати підтримку, порадити клініку, лікаря, дешевші аптеки. Підказати як поводитися в процесі протоколу, які відчуття при цьому виникають, яку назначають стимсуляцію і підтримку, які аналізи та які норми цих аналізів і т.д. і т.п.

Якщо ж ви не читали цю темку з 1-ї сторінки, то ось цитата автора даної теми: "Привіт усім! Плануємо робити штучне запліднення.
    Поділіться, будь-ласка, інформацією - може, хтось робив, має якісь враження або поради? Дякую."

Тож поважайте інших, створіть тему для обговорення ЕКЗ і там спілкуйтеся.
    ППКС

• Подобається Подобається x 8
  2. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Властиво, це вчора я і намагалася довести до опонентів :)

• Подобається Подобається x 3
  3. Ksani

Ksani Well-Known Member

А яке це має відношення до ЕКЗ?
    це Вам , мабуть, треба створити тему про сурогатне материнство

• Подобається Подобається x 1
  4. Лілія

Лілія Well-Known Member

Воно має відношення до наших попередніх обговорень, читайте уважніше.
    А сурогатне материнство - це один з розділів ЕКЗ, бо саме за його допомогою все й відбувається.

А взагалі, я своє останнє слово вже сказала і під ним підписалася, тому продовжувати безглузді суперечки не буду. Людина попросила про допомогу, а ви все перевели в осуд.

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

В таких випадках дають цитату з обговорення, а не посилають кудись.

Щодо цитати зі Старого Завіту:
    Мабуть, Авраам запліднив Агарь природнім способом, без жодного з розділів ЕКЗ.:shy:

• Подобається Подобається x 2
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ліліє, ваші примітивні звинувачення мене не цікавлять.
    Ви читаєте і бачите не те, що написано, а те, що вам хочеться.
    Ваші привидження мене теж не цікавлять.

Про псевдофакти я говорила, маючи на увазі слова Curly Xena про те, що Церква проти донації органів, що є абсолютною неправдою.

А взагалі дивно мені, що сприймають так агресивно. Я писала дуже спокійно.
    Враження ж склалося таке, що ті, хто так кидається за ін вітро, мають з того якусь вигоду. Відки ж інакше така агресія?

А ще десь і осуд побачили невідомо де... Явно проблеми в людей. :confused:
    Панянки зглибили лише тему ЕКЗ, щодо решти, на жаль, лише пересмикування та поверхневість. :no:
    Нічого доречно згаданого я не помітила.
    А отут взагалі незгідна.
    Хто вирішив, най знає усі сторони медалі. Не цікавлять - то і добре. Але втікати від чогось, аби "раптом не почутися зле, що щось вирішили зробити"... Смішно просто.
    Так само можна сказати про багато інших аспектів. Ні, знати треба обидві сторони медалі і вміти дивитися в лице фактів та реалій. Крапка.

• Подобається Подобається x 5
  7. Mariya

Mariya Well-Known Member

Взагалі-то дівчата праві. Хочете обговорювати МОРАЛЬНИЙ аспект ЕПЗ - створюйте собі окрему тему в розділі про релігію і викладайте свої думки і міркування там. А на цій гілці - це флуд, який лобіюється супермодератодом Liliyah Romanova. Нічого особистого.

Якщо я не зможу завагітніти - то вдамся до ЕПЗ. А після того, як в мене народиться МОЯ дитина - то, може, і всиновлю якусь сирітку.

8. Liliyah Romanova

Маріє,
    я сюди заходила не тому, що мені раптом захотілося про це говорити. Мені написали пп на ЛФ, тому я й зайшла.

Мене реакція здивувала. Вочевидь, я вже відвикла від місцевих істерик.

Я вважаю, що в цій темі доречні обидві речі. І фізичний аспект, і моральний. Чому? Бо людина - то не лише тіло, це й душа. А толерантність у цих питання річ хвороблива й шкідлива.

Повторюся ще раз. Не треба боятися в дзеркало дивитися.
    Робиш гріх, то роби. Але не кажи, що то не гріх. Чого своїх вчинків боятися? ;)

Кажуть гамериканські пастори деякі, що God is nice. Ні, Він зовсім не такий. Просто багатьом би хотілося, аби так було, аби можна було сказати, що ой, такі речі тут говорити не пасує, бо бідним людям тяжко. А ніхто й не казав, що буде легко. Взяв тягар, то й неси і не бідкайся. І май сміливість подивитися в очі тому, який двоякий вибір робиш.

• Подобається Подобається x 5
  9. Mariya

Mariya Well-Known Member

Істерику здійняли не жінки, які хочуть завагітніти за допомогою ЕПЗ, а зовсім навпаки. Ну, прийшли на тему, повчили нас, грішників, велика вам подяка за це. Ви вказали, що церква цього не підтримує, деякі жінки, може, відмовляться через це від ЕПЗ. А флудити нашо?

Ви це не підтримуєте - вас ніхто не заставляє вагітніти таким чином. Хтось для себе прийняв таке рішення - то нехай собі жінки поспілкуються на цю тему спокійно.

Це не ваш приватний форум і цей форум не є церковним.

10. Liliyah Romanova

Маріє, ваша реакція мене здивувала.
    Вас дивує лише одна сторона дискусії? Це мені трохи пригадує те, як люди починають згадувати, коли востаннє до сповіді ходили, як тільки почують, що в мене чоловік-священик. Але це їхні проблеми, їхня совість. Я не питаю. А те, що це комусь очі муляє, чи мучить просто, то це свідчення про його внутрішній стан, а не мої слова. ;)

Мені байдуже до ЕКЗ. Я нещодавно мала з чоловіком суперечку. Моя думка відрізняється від думки Церкви. Але і думку Церкви я розумію.

А щодо флуду. Є тут модератори. Най чистять. Я тут модератор формальний. Подайте скаргу до Кози-Дерези. Тут вона господиня.

11. Mariya

Mariya Well-Known Member

Лілю, по-моєму, це ви бачите лише одну сторону дискусії. Ви висловили позицію церкви - дуже добре. Деякі жінки, я впевнена, цю позицію врахують при прийнятті рішення. Але розводити тут флуд is non acceptable.

А Ніні я скаргу напишу обов'язково.

12. Liliyah Romanova

Маріє, я ж кажу, що моя думка відмінна від думки Церкви. Але ви цих слів не помітили. Випадково? ;)

Пишіть...

"Чайковский писал, и лебединое озеро написал." ;) :xaxa: :xaxa: :xaxa:

І при нагоді почитайте, що таке флуд.

13. Mariya

Mariya Well-Known Member

Дійсно не побачила, sorry. :shy: Старію, підсліпкуватою стала. :shy:

Ніні я вже написала, нехай приймає рішення.

14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я маю лише два варiанти
    1) спiр/дискусiя продовжується, оскiльки моральний аспект було зачiплено ще на першiй сторiнцi у дописi #8
    2) або я закриваю тему i кiнець.

• Подобається Подобається x 8
  15. MarichkaK

MarichkaK Member

Підкажіть сайт ІваноФрківського центру. Може хтось кине прайс?

16. Лілія

Лілія Well-Known Member

MarichkaK,
    у Івано-Франківському центрі Репродукції немає сайту - як завжди, наша держава про нас дбає:confused:
    І прайсу немає, клініка ж державна.
    А що саме тебе цікавить? Якщо ціни на ЕКЗ, то воно коштує 3000 грн. в касу, а все решта - це вже ліки і їх кількість залежить від того, як організм відреагує на стимуляцію. Якщо загальну суму обмежити рамками min і max, то це буде 12-20 000 грн.

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Ця тема є неправильною для загального обговорення! Це я вам і як з медичної і етичної і сімейної і чисто людської точок зорю говорю. Це так як би я винесла на обговорення чим прати свою брудну білизну.
    Я собі підозрюю, що мої особисті проблеми мають шось до обговорення з моїм лікарем (чи лікарями), чоловіком, можливо близькими родичами - мамою, сестрою, бабцею, але не на форумі із знайомими, ще й часто-густо не наочно, людьми. А ДЕМАГОГІЯ - то все була хороша наука.
    Якщо когось цікавить сурог. матер-во, ЕКЗ тощо, то є сайти, лікарі, сімейні розмови, родичі, ІНТЕРСОНО і подібні клініки, але точно не форум!
    Нінульчик, я би на твоєму місці цю тему закрила, бо перечитай навіть сама ще раз - користі з неї дуже мало - так - аби поговорити.

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А я не думаю що ця тема не повинна обговорюватись,
    не повинно така тема обговорюватись тими хто до цього жодного відношення не має, імхо,
    бо я маю три пари які мають проблеми з природнім заплідненням, одні вже народили, другі робитимуть третю спробу, треті ще не наважались,
    у всіх різні ситуації, але їх рішення я таки підтримую, бо то не з добра все прийщло до них.
    Думаю, ті хто мають схожі проблеми можуть тут обмінюватись своїми думками щодо якості послуг, цін, самопочуття після процедур, це для них актуально.
    А нам в кого все нормально і хто хоче просто "поговорити" думаю дописувати не варто.

• Подобається Подобається x 7
  19. Крапля

Крапля Well-Known Member

Ой, сайт нічого не дасть... Краще піти туди самому. Прайсу, на скільки знаю, нема розповсюдженого, а є у них..

20. Крапля

Крапля Well-Known Member

Богданко, а чому це не має обговорюватись? Є жінки і їх сім"ї в яких це не обговорюється.. Врешті, думки і поради тих, хто пройшов через це все - важливіші, ніж просто обговорення в сім"ї, де люди не є компетентними, а тільки можуть морально підтримати.. і то не завжди..