Екстракорпоральне запліднення

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Karolinka, 26 Грудень 2007.

?

Яку клініку рекомендуєте у Львові

Голосування закрито 22 Липень 2022.
  1. Альтернатива

54,5%
  2. Клініка Стефана Хміля

0 голосів
    0,0%
  3. Мати і Дитина

9,1%
  4. Інтерсоно

36,4%
  5. Парентс

0 голосів
    0,0%
  1. Лілія

Лілія Well-Known Member

Відповідь: Екстракорпоральне запліднення

Я ось все думаю, чому люди задумуються над життям тільки тоді, коли їх до цього змусить саме життя? Чому засуджуючи (не тільки ЕКЗ, а й ін.) вони не думають про те, що всі ми під Богом ходимо. І ми, і наші рідні й близькі люди не застраховані ні від чого. І ніхто з нас не знає, що може статися наступної секунди. А я знаю, на жаль...........наступної секунди, як грім серед ясного неба, можуть поставити страшний діагноз і життя переверненься з ніг на голову, а все, що було до цієї миті буде здаватися таким банальним..........І хвороба не дивиться на те, що тобі лишень 23 і все життя попереду (принаймні так здавалося й хочеться вірити, що так воно і буде). І єдине, що буде крутитися в голові це "Дякую Боженька, що вчасно, бо за якийсь місяць це вже міг би бути вирок, кінцевий вирок................"

А може нам взагалі жодні органи не лікувати, жодні хвороби? А як щодо імплантації органів, навчання студентів-медиків на трупах? Хто нам дав право втручатися в тіло й душу, які створив Господь? Колись, кілька століть назад, лікарів називали чаклунами й засуджували, то, може нам просто зупинити розвиток цивілізації, а то ж хто зна, що там далі ще винайдуть.

Останнє редагування: 29 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 7
  2. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Абсолютно підтримую! Діло не штанцях і не в холоді. Більшість пацієнтів кліннік ДРТ знають свої проблеми, які часто є родом з дитинства.
    А ті жінки, які роблять багато абортів - проблем з зачаттям не мають. В них там все добре працює. На жаль.

• Подобається Подобається x 1
  3. Curly Xena

Найбільше цінуєш те, чого досягаєш важкою працею та зусиллями. Тому багато людей, що засуджує ЕКЗ, не можуть оцінити всю глибину проблеми та й не цінять те що мають, приймаючи це як належне.
    Бажаю всім, читаючим і плануючим :) , не зупинятися на шляху до своєї мети, досягнути її і бавити своє маленьке чудо :). І ніколи не звертати уваги на псевдоморальні "шепітки" та людську безграмотність. Помагай вам Боже!

• Подобається Подобається x 2
  4. Ольга

Ольга Well-Known Member

Дівчата, на все Божа воля... особливо, якщо Ви справді вірите в Бога та відмовитеся від ЕКЗ. Знайома вперше завагітніла у 42 роки, лише завдяки повільному лікуванню та молитві. Інша знайома у 38... - природнім способом...

5. Лілія

Лілія Well-Known Member

Ольга,
    а як стосовно відсутності труб? Непорочне зачаття поки що непрактикують.
    А як щодо відсутності овуляції, якої не можуть досягти навіть спеціальними медикаментами, бо на них просто не реагує гормональна система і достати ЯК можна тільки з допомогою пункції.
    А як щодо відсутності ЯК в нестимульованих циклах? Та різних проблем з ЯК?
    А як щодо чоловічого безпліддя? Може жінці тоді лягати під першого ліпшого? Але ж завдяки пункції яєчок є надія, що хоч одиничні сперматозоїди достануть і зроблять ЕКЗ+ІКСІ.

І ще дуже багато "А як.........." з якими щиро бажаю всім ніколи не зіткнутися ні особисто ні на прикладі своїх дітей, рідних та близьких людей. Хоча, впевнена, що серед ваших хороших знайомих такі є, але вони, як і більшість, мовчать, бо бояться осуду некомпетентних людей.

• Подобається Подобається x 3
  6. Kasia

Kasia Well-Known Member

на мою думку, це все що ви пишете- беззмістовно. ті хто ніколи не стикався з цією проблемою, завжи це будуть засуджувати. а хто має такі проблеми-завжи будуть вважати це надією.

7. Curly Xena

Думала вже закінчити з цією темою, але: що ви скажете на те, що в Ізраїлі держава оплачує стільки спроб ЕКЗ, скільки потрібно парі для народження мінім ДВОХ дітей? І люди в цій країні мають, можливо глибші стосунки з Богом, ніж у нас. І дитячих будинків там не має.

8. Лілія

Лілія Well-Known Member

Kasia,
    але ж ні я ні ви (сподіваюся) не стикалися з пересадкою нирки чи серця, тим не менше я це не тільки не заперечую, я розумію розпач й надію людей.

9. Лілія

Лілія Well-Known Member

Curly Xena,
    а ще ,можна привести в приклад опис з Біблії, про сурогатне материнство. Доречі, про той вид сурматеринства, який у нас хочуть заборонити - це коли донором ЯК і сурмамою є одна й таж сама жінка. Тим не менше в Біблії такий приклад є і він описаний як позитивний, на який треба рівнятися в бажанні мати дитину.

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

не стикалася близько ні з чим. знаю одне - не засаджую нікого. вважаю, що кожен має право на НАДІЮ. Хтось на Бога, хтось на Лікаря, хтось на невідомо що .

• Подобається Подобається x 5
  11. Лілія

Лілія Well-Known Member

Kasia,
    хочу додати тільки, що лікар тут - проміжна ланка, а НАДІЯ залишається на Бога.

12. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Дівчата, я цілком розумію те божевільне бажання мати власну дитину, але...є природній відбір. Якби всі могли мати дітей, на планеті зараз би жило не 6 млрд, а 20-30 млрд людей. Природа так розпорядилася, що не всі можуть продукувати нащадків. Але людина занадто забулася, хто вона є в Божих руках. Людина (а саме лікар) вирішила, що вона може виправити те, що дав людині Бог. Саме цьому ЕКЗ суперечить Божій волі.

13. julchyk

julchyk Well-Known Member

Дівчаточка, давайте не будемо такими жорстокими! бо власний цинізм закінчується там,де починає стосуватися особисто тебе."Не судіть і не судимі будете!".Кожен має право на надію, і якщо таку надію йому дарує ЕКО-воно має право на існування.

• Подобається Подобається x 5
  14. Kasia

Kasia Well-Known Member

а ви б погодилися якщо б цей природній відбір як ви кажете - стосувався ВАС? Чи ви вважаєте, що ваші діти не зайві на землі де 6 млрд, а інші зайві, ому що вони 6 000 000 001 дитина?

• Подобається Подобається x 9
  15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Curly Xena та Лілія.
    Я сюди не сперечатися заходила.
    Я констатувала факт. Церква проти, бо є "редукція", і тому, що вбивають не внесений до лона "біологічний матеріял" також. А це ВЖЕ є особи також. Церква є проти цього і крапка.
    А вже йти на це чи ні, справа моралі кожної людини особисто.

Зрештою, завжди є можливість усиновлення.

16. Curly Xena

Де вбивають? Редукція- то не робіть редукцію - виношуєте 2 чи 3 дитяти - скліьки є. Ще де вбивають? Після запліднення нехай буде 6 яйцеклітин, нехай маємо 6 ембріонів - з них 2 припинило розвиток (розмір 3 клітинки - це може статися у природньому циклів), 2 були кріоконсервовані при розмірі 4 клітинки і 2 доросло до 7-8 клітинок і були підсаджені жінці. Покажіть де вбивають? Церква і проти донації органів - і що ?

Вибачте знову ж за категоричність та емоційність суджень але як я вже казала в мене дуже багато друзів народило своїх діток завдяки ЕКЗ. Звичайно , що кожна людина вирішує сама і це залишається між нею і Богом. І раз Бог дає таким діткам народитися - отже це має сенс і за це йому лише подяка.

Останнє редагування модератором: 29 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 3
  17. Liliyah Romanova

Котра Церква?
    Я вам написала про Католицьку.
    Католицька Церква донацію органів вважає прикладом самопосвяти та любові до ближнього.
    Ще маєте цікаві факти? :xaxa::xaxa::xaxa:
    Та з дітками проблем нема. Проблема в тому, як то все робиться.
    Знаю, що християни не вбивають діток у лоні, народжують стількох, скільки є. Але от вже запліднені клітини, які в жінку не "вселили"... Яка їх доля?

18. Марта2

Марта2 Well-Known Member

19. Буцька

Буцька Well-Known Member

Справді, не було і на думці когось повчати чи осуджувати... Просто коли зайшли цитати за відношення Церкви до даної теми, тут було наведено дуже докладну інформацію. Чи скористатися нею, чи ні, нехай вирішує кожен собі (за мораллю та особистою вірою). Для християнина - ЕКЗ - гріх.
    а Ваш тон дуже недоречний у відношенні до офіційного Вчення Церкви. Тому заклики до Божої допомоги пасували би дуже, але не у поєднанні з методом ЕКЗ.

"Цинічні цитати" з недвозначними натяками, для нормальної розмови вважаю недоречні. Як і

20. Liliyah Romanova

Дякую, Буцька, дуже гарно й стримано.
    Мене тон інших двох панянок взагалі здивував.
    Ну, але деякі панянки інакше не вміють своєї думки відстоювати, тільки надривисто. І з притягування псевдофактів. :confused::confused::confused: