Екстракорпоральне запліднення

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Karolinka, 26 Грудень 2007.

?

Яку клініку рекомендуєте у Львові

Голосування закрито 22 Липень 2022.
  1. Альтернатива

54,5%
  2. Клініка Стефана Хміля

0 голосів
    0,0%
  3. Мати і Дитина

9,1%
  4. Інтерсоно

36,4%
  5. Парентс

0 голосів
    0,0%
  1. Крапля

Крапля Well-Known Member

Відповідь: Екстракорпоральне запліднення

Повністю підтримую Лілю. Зараз готуємось до ЕКЗ. Причина безплідності - непрохідність труб. Навіть після лапароскопії рік назад. Наступного місяця подаю документи на державну програму. Теж вважаю, що нема чого тягнути. В Івано-Франківську в Центрі репродукції людини є хороші спеціалісти і високий % вдаликх запліднень і народжень малят. Успіхів вам.

• Подобається Подобається x 5
  2. мамочка

мамочка Well-Known Member

Куди подавати документи? Якы саме документи???
    Напишыть все що знаэте. БУДЬ-ЛАСКА

3. Melisa

Melisa Well-Known Member

Писала на ЛФ про Інтерсоно, бачу знову піднялася тема тому звертаюся до всіх для кого ця клініка є останньою надією: якщо Ви плануєте туди іти з питань штучного запліднення то нехай Вас Бог боронить туди іти. Клініку відкрила лікар гінеколог,яка раніше працювала на Батальній і її звідти поперли через якийсь великий скандал. Потім вона померла від раку по жіночому, а справу продовжила її дочка. Та дочка вийшла заміж І вони з чоловіком продовжують справу. Цей чоловік працював лікарем в кардіоцентрі коли моя братова проходила там практику. Потім перша свекруха моєї братової повела її (мою братову) туди на обстеження (були проблеми із заплідненням і планували робити штучне). Моя братова побачила там того лікаря кардіолога мав оглядати її на кріслі і ставити діагноз. Одна з медсестер шепнула їй на вухо що інструменти не стерелізують лише обробляють якоюсь рідиною.
    Моя співробітниця про яку я писала в форумі вже два роки не може завагітніти .Вона прийшла туди і їй зразу запропонували зробити штучне запліднення. (Вона дуже хоче дитинку і дуже переймається тим що не виходить тому злапалася за той шанс як за останню соломинку). Ім зробили купу модних аналізів, за які вони заплатили силу силенну грошей. І чомусь навіть не сказали що її чоловікові треба підлікуватися, в нього занадто малий рух сперматозоїдів, а зразу зробили запліднення. Зробили з певними порушеннями внаслідок чого один яєчник тріснув розірвавшись на дрібні шматки а другий збільшився в 2 чи 3 рази і теж почав тріскати. Тільки завдяки лікарям на топольній Огороднику та Кривку. (два завідуючі відділеннями) вдалося зліпити докупи яєчники. І вона зараз проходить курс лікування щоб ті яєчники почали працювати. Це не плітки Це факти. Прізвище лікарки Кужема Ірина Ярославівна Моя Вам порада. НЕ ХОДІТЬ ТУДИ!!!!!!

• Подобається Подобається x 2
  4. Крапля

Крапля Well-Known Member

В Центрі репродукції людини вам нададуть повний список обстежень для ЕКЗ.
    Для жінки:
    - УЗД (малого тазу, молочних залоз)
    - аналіз крові(загальний, біохімія, коагулограма (на згортання)RW, СНІД, вірусний гепатит В іС),
    - аналіз сечі
    - аналіз на флору
    - цитологічне дослідження шийки матки(мазок)
    - рівень гормонів (ФСГ, ЛГ, Естрадіол, Тестостерон, Пролактин, Кортизол).
    - результати обстежень в ендокринолога, психіатра, терапевта, інфекціоніста.
    Для чоловіка:
    - спермограма
    - аналіз крові (RW, СНІД)

Висновок лікаря-генетика для пари.

Це всі аналізи, які потрібні для Держпрограми. Може длянедержавної треба й менше. Але сумнівно...
    Що таке держпрограма? Помиляються ті, хто вважає, що це все повністю безкоштовно. Держава дає гроші тільки на гормоностимуляцію - 40 ампул по 200грн.. Аналізи і процедуру ви оплачуєте самі. Але держдопомога все ж, суттєва... Якщо щось не розказала, питайте, кому цікаво.

2Галичанка
    Перше прочитайте процедуру ЕКЗ.
    По-перше, лікарі не підсаджують більше трьох ембріончиків.
    По-друге, при стимуляції , дійсно, може бути до 20 яйцеклітин. Вони можуть не всі запліднитись, це раз, а два те, що ембріончики, які запліднились, але не "попали" на підсадку через їх велику кількість при бажанні можні поставити в кріокамеру і при, не дай Боже, невдалій підсадці, можна буде без чергової стимуляції зробити наступну спробу або при вдалій вагітності, в майбутньому, народити ще і ще діток. Чи анонімно допомогти якійсь парі.

Так, пані і панове, що не кажіть, а наука в ліс не веде, а з лісу виводить :)

• Подобається Подобається x 5
  5. Kasia

Kasia Well-Known Member

"вона померла від раку по жіночому"

я чула, що це була аварія. всім слухам довіряти - нікуди не ходити. думаєте, на Батальній чи Меді нема страшних історій? Якщо для когось це надія - нехай пробують, бо кожна думка субєктивна. Треба відчувати лікаря особисто - не спдобався, шукайте іншого. Така моя думка.

• Подобається Подобається x 1
  6. мамочка

Я в цієї лікарки робила УЗД на 11 тижні вагітності. Ні слова мені не розповіла. Мовчки написала заключення і я залишилася незадоволеною. Більше б до неї ніколи не пішла:sad:
    Потім ще 2 рази робила там УЗД в лікарки Світлани Зіновївни (вибачте, точно не памятаю призвіща), то надзвичайно толерантна і приємна лікарка. все розказала, показала, дала з собою диск, що я ще й зараз люблю включити і помилуватися своєю донею на 25 тижні вагітності.:)

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Така собі поправка.. Клініку відкрила Мороз Тетяна, яка працювала в центрі генетичних патологій на Лисенка, і яку поважали і далі поважають там.. ЇЇ мама дуже хороший спеціаліст з Броньової - Кайстрюкова, теж особа яку поважають і цінують. В мене вагітність була самостійна, я тільки стояла в них на обіку. Кожема мені відразу не сподобалася, а моя лікарка - Прокопів, просто супер. Вона і пологи в мене приймала. Взагалі ваша розповідь більше схожа на плітки, бо таких медичних термінів як ви вказуєте я ще не чула.

8. julchyk

julchyk Well-Known Member

абсолютно вірно! До речі, саме в "Інтерсоно" допомогли завагітніти моїй знайомій після 10 років безуспішних природніх спроб та лікувань, і зараз вони очікують на появу сина.Прізвищем лікаря , який допоміг треба поцікавитись

9. Melisa

Melisa Well-Known Member

Вибачте за мої терміни , я не володію медичною термінологією, професія троха інша, але розповіла два реальні факти , з якими стикалися мої близькі люди. Це зовсім не плітки. Але я вважаю, що людям потрібно знати про такі випадки. Краще вчитися на чужих помилках, ніж ризикувати своїм життям і здоров'ям, звертаючись до лікарів - шарлатанів.

10. Лілія

Лілія Well-Known Member

мамочка,
    якщо ти не з Івано-Франківська чи Донецька (де роблять ЕКЗ по Держ.програмі), то тобі потрібно звернутися по місцю порживання в жіночу консультацію (або в Центр планування сім"ї). Там вони в курсі всього. Вони дадуть тобі список всіх необхідних обстежень і розкажуть що до чого.

Показанням до ЕКЗ по Держ.програмі є абсолютна непрохідність труб або їх відсутність.

11. Лілія

Лілія Well-Known Member

Цілком підтримую.

12. Лілія

Лілія Well-Known Member

13. мамочка

Та то я для своєї коліжанки питаю. Вона після чистки (викидень) вже декілька років не може завагітніти. Знаю точно що труби в неї прохідні. Але на всяк випадок скажу їй нехай в себе в жіночій консультації попитає.
    Дякую.

14. Крапля

Крапля Well-Known Member

Якщо труби прохідні держпрограма не підходить. Тобто, не пустять її на держпрограму. Вже вище писали, що тільки при повній непрохідності труб чи при їх відсутності. А ще, здається, при певній 9не пам"ятаю якій) стадії ендометріозу.

І хай не спішить. Моя коліжанка в такій ситуації завагітніла після стимуляції овуляції. От тільки три дні тому дізналась, що в неї все вийшло з першого разу.. тішуся, як за себе.. хай вам щастить..

15. Лілія

Лілія Well-Known Member

"........жінки віком 19-40 років при абсолютних показниках безпліддя:
    1. Абсолютна непрохідність труб чи їх відсутність;
    2. Сурогатне материнство, якщо у хворої безплідність маткового походження, пов’язана з відсутністю матки, аномаліями розвитку матки, синехіями у порожнині матки. Сурогатною матір"ю при цьому може бути тільки рідна мати або рідна сестра."

16. Буцька

Буцька Well-Known Member

зустріла нещодавно знайому, котра працює в лікарні на Топольній, і знає особисто завідуючого 1 ГінВідділенення - Огородника... Про операцію - правда, і про "причини" - також все правда! Можливо комусь невигідно це чути, і намагаються інформацію "зам'яти", але варто все ж взяти до уваги такий випадок.

Щодо штучного запліднення загалом, то моя думка така: зародження життя повинно відбуватися "в любові", з участю Творця, котрий дарує душу... При втручанні у цей процес виникає питання: чи не ставимо ми Творця поза цей процес? чи не покладаємо всю надію лише на новітні технології та зводимо дар творіння до медичної процедури?

17. Лілія

Лілія Well-Known Member

А по вашому, в наслідок ЕКО народжуються бездушні ляльки, а не люди? Наскільки мені відомо, поки що не придумали технологій, які б вселяли в ембріони душу. Отже, дужу вселяє Бог, наш Творець. Не залежно від того, яким чином зачате дитя, воно є дар Божий.
    Цього року першій ЕКО-дитині виповнилось 30 років. Це молода, здорова жінка. Вона одружена і має дитину зачату природнім шляхом. Як бачите, Боженька любить своїх створінь і благословляє їх.
    До того ж, ви в курсі, що церка не заперечує ЕКО? Так, вона заперечує редукцію і кріоконсервацію ембріонів, але не сам процес "зачаття". Ну і ще одна умова, щоб ЯК жінки була запліднена сім"ям її чоловіка. Але ж ми зараз не про умови, а про душу...........

Після ваших висловлювань само-собою напрошується запитання: а ви взагалі знаєте, що таке ЕКО? Ви в курсі як саме роблять цю процедуру і що відбувається з ембріончиками протягом тих 48-120 год. поза лоном матері? Запевняю вас, нічого кримінального. Просто одарований лікар і ембріолог допомагають зустрітися двом люблячим половинкам і злитися в одне, людське життя в яке Боженька вселяє душу. Завдяки цьому на Землі з"являється дитя, а мільони людей взнають щастя материнства, продовжуються роди і дай Боже, нікому не знати всього того болю й гіркоти, і нікому не знати того тернистого шляху, що веде від страшного діагнозу до цього неймовірного щастя. Дай Боже, щоб всі народжували не задумуючись над складними медичними термінами. Та нажаль, у кожного своя біда і реальність буває жорстокою.

Ситуація не є рідкістю для жіночого організму і не ЕКО тому є причиною. Не думаю, що лікар вводив вас в курс анатомії і роз"яснював причини розриву та збільшення яєчників.

А причина банальна - овуляція (в даному випадку пункція).

Розрив яєчника стається й з абсолютно здоровими жінками. І навіть, якщо для ЕКО це є досить не часте явище, то в житті, що не пов"язане з ЕКО - це явище не є рідкістю. Причиною того є наступне: фолікул росте, дозріває і лопає (овулює). Невеличкі розриви мікроскопічних капілярчиків є звичайною "справою", що стається щомісяця. Це логічно, бо коли тріскає фолікул, то й тріскає оболонка яєчника (грубо кажучи). Але коли фолікул, в процесі росту, захоплює більшу судинку, яка при овуляції тріскає, то відбувається Розрив яєчника. Його масштаби залежать від того, якою саме була та судинка.
    При ЕКО овуляція не відбувається самостійно. Фолікули пунктують. При цьому на апараті УЗД не видно загрозу розриву яєчників. Нажаль від цього ніхто не застрахований, не залежно від наявності чи відсутності здоров"я в даній сфері.

А збільшитися інший яєчник міг з кількох причин, залежно чи залишились обидва органи чи один. Наприклад, це є нормально при великій кількості жовтих тіл, що утворюються на місті фолікулів після овуляції (пункції), але з часом вони зходять і яєчник приходить в норму. По-друге, якщо видаляється один яєчник, то другий перебирає на себе його функцію, що є типово для парних органів. Тобто, якщо яєчники працюють по черзі - в одному циклі правий, в наступному циклі лівий і т.д., то при видаленні одного з них, інший починає працювати кожного циклу, при цьому, відповідно, збільшуючись в розмірах.

Останнє редагування модератором: 30 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 9
  18. Melisa

Melisa Well-Known Member

19. Крапля

Крапля Well-Known Member

Як на мене, без Творця лікарі не придумали б такий спосіб запліднення. Лікар - це є інструмент в руках творця , хай це не завжди виправдано і правильно застосовується самими лікарями. Але ЕКЗ - це є шанс для тих жінок, які не можуть мати дітей звичним способом. Я сама належу до таких жінок і зараз готуюсь до ЕКЗ. Повірте, такої надії, як я маю на ЕКЗ, я вже ні на що не маю. Та й врешті, не втручання це, а допомога в процесі запліднення.
    А от щодо зведення процес творіння до медичної процедури - це не зовсім так, як про це писалось вище. Почитайте в інтернеті статті про ЕКЗ. Гугл вам допоможе в цьому.
    І ще.. Повірте, я б дуже хотіла отак ррррраз.. затримка... два... і дві смужечки... так хочуть всі і мріють про це.. Але, на жаль, це не завжди можливо... Як думаєте, жінки, які з якихсь причин зважуються на ЕКЗ - не мають права використати цей шанс? Для когось, єдиний...

• Подобається Подобається x 7
  20. Ok*

Ok* Well-Known Member

Думаю, що раз наш Творець надихнув людину до такого винаходу, Він не проти, тим більше, що дітки народжуються "з душею". А для багатьох жінок це дійсно єдиний шанс - дарунок від Бога, хоча й через лікарів.

Ще до моєї вагітності, лікарі попереджали, що мені буде дуже важко завагітніти, не виключення, що не зможу взагалі. Коли моя свідомість дозріла до того, що я хочу стати мамою (в 25 р.), попри всі існуючі перешкоди, і коли протягом пів року у нас нічого не получалося, з кожним місяцем мій відчай зростав неймовірно. Не можу вам передати своєї радості, коли я побачила ледь виступаючу другу смужку, а потім почула підтвердження УЗД.:radist:
    З огляду на минуле, та й відчуваючи зараз всю радість материнства, я знаю, що якби Бог не подарував мені можливості "природного" зачаття, я би використала будь-який можливий шанс.
    Нажаль негативні "винятки" є у всьому і про такі випадки потрібно інформувати, щоб жінки усвідомлювали весь можливий ризик. Хоча, думаю, що жінка, для якої це чи не єдиний шанс - все одно ним скористається.

Крапля, бажаю вам успішного здійснення Вашої мрії. Вірю, що у Вас все буде добре!!! :)