Двомовність в Україні - реально?

Тема у розділі 'Мовні посиденьки', створена користувачем Анута, 5 Лютий 2010.

1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Двомовність в Україні - реально?

Ну так. Росіян. А російськомовне населення мало би вивчити державну мову, якщо вважають себе громадянами цієї держави. А не вимагати для себе всіх благ.

2. Milka

Milka Moderator

Я думаю, що другу офіційну мову в Україні не так вже і легко ввести. Це ж треба робити зміни до конституції:naci:. Так що не падаймо духом, і ніякого писемізму:agree:.

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

пишу без шо та га, в цьому впевнена.І суржиком я не говорю!!! Смішно... Розмовляю не досконало,так,хіба мало таких зараз?але я намагаюся цілий час себе вдосконалювати. І вже з роками бачу результат.Але ви це трохи недоречно пишете. Я все-таки розмовляю українською мовою, нехай трохи зі своїм діалектом, головне прагнути щось змінити. А от російською, на мою думку, в нас говорять погано, це впринципі не російська, це отой суржик. В РОсії зоовсім по-іншому говорять. Моя мама колись говорила російською мовою, її мама росіянка. Одружившись з татом, вони вирішили перейти на одну мову лише для того, щоб нормально виховувати і вчити говорити своїх дітей. мама повністю перейшла на українську. Зараз навіть про це не шкодує, говорить лише державною мовою. :girl_smile:

4. Liona

Liona Well-Known Member

А як саме ви підлаштовуєтесь? Я без "підковирки", мені справді цікаво, бо я ніколи не підлаштовувалась :girl_in_dreams: І де написано, що вони повинні розмовляти державною мовою? Документацію вести - так. Офіційні візити проводити українською - так. А розмовляти - якою хочуть.
    Я взагалі вважаю проблему надуманою. Або ж мені в житті надзвичайно щастило і я не стикалася з тим...

5. Tanju

Tanju Well-Known Member

А батьки мого чоловіка, одружившись, не переходили на одну мову, а кожен розмовляє своєю (українською і російською) і прекрасно живуть, і виховали і навчили своїх синів також нормально..

6. Liona

Liona Well-Known Member

:))) Чому тоді така нетерпимість до тих, хто недосконало російською розмовляє? ))
    оте "Ге", яке вас так дратує в "Няні Віці" - то також "трохи свій діалект" :) Звичайно, з тим треба боротися, але... ;)
    можу вас запевнити, що навіть в Росії багато людей говорять абсолютно безграмотно, на "свому діалекті"

7. Яруська

Яруська Well-Known Member

Це те саме, як сказати, що цигани населяють всю Львівську область.
    В сучасності термін русини зберігся також як назва етнографічної групи, що проживають на пограниччі Закарпатської обл.
    І не плутайте староруську і українську. Та ж етнічна група, що називає себе русинами не вимагає двомовності в цілій державі, правда?;)
    А я ще хочу польську мову, щоб державною зробили...

8. Nata

Nata Well-Known Member

Між собою - хоч китайською, повірте, мені байдуже. Але коли я приходжу в дерустанову то хочу щоб зі мною розмовляли дежравною мовою.

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ото якраз суржик, а не ніякий діалект!! Це така підсмішка над російськомовними українцями.

10. Tanju

Tanju Well-Known Member

Можна подумати з вами хтось розмовляв недержавною мовою в держустановах...
    але якщо бабулька наприклад в Криму прийшла в держустанову і звернулася по допомогу російською мовою, то мабуть і відповісти їй треба російською..(бо перевчитися вона все одно вже не зможе)

11. Lidusha

Lidusha New Member

Ага, це знайомий мій на китаянці одружився і його мама рада, що не на москальці. А те, що внуки в неї буддистами виростуть з китайською зовнішністю вона не переживає...:girl_crazy:

12. Liona

Liona Well-Known Member

я б також хотіла, але тоді наша країна перестане бути демократичною. До того ж, не думаю, що у Львові взагалі існує така проблема, як рос. мова в держустановах ;)
    угу, на Львівщині також суржик процвітає, тільки вже не російський, а український :sad:((((

13. Анута

Анута Well-Known Member

8 областей контра 17-ти. Закруто, нє?
    в Росії куча автономних республік типу Татарстану і т.п. Не робити ж державними мовами мови усіх тих республік. Чомусь там таке питання не розглядається? а у нас дуже вдало маніпулюється, зокрема перед кожними виборами. Що не вибори - так одразу друга державна :)
    може не варто плутати праведне з грішним. Державна мова та яка держава, а спілкування - на якій душа прагне?

Історично так склалось, що на східні регіони, зокрема Крим, переселялись росіяни з метою, так-так саме з метою, вкорінення там російської мови і викорчувати все інше. І знову ж з історичного: примусове насадження і викорінення всього українського на західних регіонах і викликає такий спротив усьому російському, як чужому.

14. Lidusha

Lidusha New Member

Ага, ці 8 областей проти 17 зара нам всім президента вибрали...

15. Анута

Анута Well-Known Member

а ви спробуйте в Криму українською заговорити ;) перше що почуєте на свою адресу це Бєндеровка! а далі по тексту

16. Lidusha

Lidusha New Member

Ау. Хоч трохи почитайте літературу. Росія - федерація. В Татарстані - дві державні мови, так само як і в інших федеративних республіках.

17. Анута

Анута Well-Known Member

нам всім президента вибрали (хоч це і офтоп у цій темі) наші мудрі люди, які голосували Проти всіх

18. Tanju

Tanju Well-Known Member

Ну а у нас ризикуєш нарватися на "москаля" на свою адресу..
    (невихованих людей всюди достатньо)

19. Анута

Анута Well-Known Member

акурат читаю ваш допис: тобто ви пропонуєте нам стати республікою в числі великої федерації з двома державними мовами? правильно зрозуміла?

20. Lidusha

Lidusha New Member

Я вам нічого такого не пропоную. Я просто надала вам інформацію, якою ви не володіли. Я вже писала вище, що мені абсолютно все одно приймуть другу державну чи ні...ПОКИ ЛЮДИ МЕНТАЛЬНО ДО ЦЬОГО НЕ ДОРОСТУТЬ ЦЕ НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬ!