Двомовність в Україні - реально?

Тема у розділі 'Мовні посиденьки', створена користувачем Анута, 5 Лютий 2010.

1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Двомовність в Україні - реально?

і ви звичайно вважаєте, що 4-5 шкіл У Львові не задовольняють потребу навчання російськомовних дітей?:girl_smile:

не бачу черг у російські школи..

2. Lidusha

Lidusha New Member

Вам не здається, що ви написали якусь абсурдну фразу???

3. Анута

Анута Well-Known Member

ага, в росії одиниці українців, агась... особливо в напрямку сибіру.
    укранців там дуже багато, просто з ними там ніхто рахуватись не збирається

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

дивно..українці популяризують іноземну мову.... Люди, та будьмо свідомі. Росіяни просто ржуть з нас-згадайте хоча б серіал про няньку "Моя прекрасная няня",ота селючка зі своєю божевільною невихованою родиною, яка тільки жере і п'є і говорить-Гаваріт(власне з нашим Г),шо і Кагда. От якими вони нас бачать!!! а ми так хочемо тої їхньої мови. А маємо свою, таку милозвучну, так гарну, треба її більше вивчати , досконаліше, а не переживати за російську!!!!

5. Liona

Liona Well-Known Member

от власне! Самі ж написали )) Я вас запевняю, що для Львова 4 рос. школи - достатньо з головою ))

6. Lidusha

Lidusha New Member

Ви знаєте, власне у нас також регіони, де говорять одною мовою через географічну особливість...І люди з цих регіонів перемішалися, так само, як і в Швейцарії. Там абсолютно всюди говорять німецькою і французькою в незалежності від регіонів, а ось старороманською виключно в одному регіоні (як в нас русини, до прикладу)

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А чого в нас має бути більше російських шкіл?? Ну чесно, не розумію!! Та їдьте в Росію і там собі вчіть дітей своїх. Як для вас їхня мова рідна, то й країна напевно рідніша... Мені сумно, що в нас такі несвідомі громадяни... Може грубо, але це вже як крик душі...

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

і дивна у вас статистика. навіть гугля каже інакше

9. Lidusha

Lidusha New Member

Нас не можна порівнювати з Швейцарією з інших причин -люди не доросли до рівня швейцарців ментально і духовно.

10. Nata

Nata Well-Known Member

У нас немає 70% громадян інших держав, та частина населення котра розмовляє мовами інших національностей вважають чомусь себе українцями. І говорити повинні державною мовою.

11. Liona

Liona Well-Known Member

Вітторіє, ви дивні речі пишите... Як не крути, а історично склалося, що російськомовних людей багацько в нас :sad: Але від цього вони не перестають бути українцями, розумієте? В них такі самі права, як і у вас, україномовної. І якщо в конкретному місті є потреба саме в рос. школі - не бачу в тому проблеми.

І ще одне. Ви впевнені, що завжди правильно розмовляєте та пишете? Без "шо", "га" і суржику? ;)

12. Яруська

Яруська Well-Known Member

Цирк якийсь...А просвітіть мене будь-ласка, де то в нас той регіон з русинами??? Чи то ви може українську мову називаєте давньоруською?:8:

13. Lidusha

Lidusha New Member

:girl_haha: ха-ха
    Як би вам важко не було це зрозуміти, але рідна мова є та, на якій мама колискові співала... А країна для мене рідна Україна і я великий її патріот.

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

отже, як висновок - гаваріть по русски - то не факт, що ти росіянин і вимагаєш навчання на цій мові. для 29,6 % населення з перевагою місцезнаходження на Сході - вимагати двомовність - смішно.
    я маю друзів росіян - які віддали діток в російську школу №17., і саме вони стверджують при усіх наших політичних розмовах -що для них не існує ЖОДНОГО ущемлення у Львові. в цю школи вони ходили самі і тепер їх дітки ходять. і проблем з навчанням вони не бачать - вони "не бігали "по Львову у пошуках вільного місця для першачка, місць достатньо. і ВОНИ РОСІЯНИ! як національність, а не як російськомовний українець, і як бачите, їх не щемлять.

15. Lidusha

Lidusha New Member

Звичайно я вас просвіщу. Це впринципі ще на географії в школі вчили (доречі, в російській)

Русины населяют Закарпатскую область Украины, Восточную Словакию (северо-восток Прешовского края) и часть польских Бескидов; некоторая их часть проживает в странах, куда они переселились на протяжении последних нескольких столетий — Венгрии, Сербии (в Воеводине, где их язык признан одним из официальных языков края), Румынии, Молдавии, Хорватии, США, Канаде, Австралии, России.

16. Nata

Nata Well-Known Member

Не перестають, але можуть зробити зусилля над собою і вивчити мову держави в котрій живуть. Не я повинна у рідній країні в дерустановах підлаштовуватися під когось і вважаю неприпустимим те, що держслужбовці розмовляють мовою іншої національності. Вона може для них тисячу разів бути рідною, нехай розмовляють нею вдома, але поза межами дому вони повинні спілкуватися державною мовою. І поважати її теж.

17. Lidusha

Lidusha New Member

Статистика у вас РОСІЯН а не російськомовного населення! Це зовсім різні речі! Я українка, але я російськомовна.

18. Nata

Nata Well-Known Member

І в цих країнах вони вимагають визнаня їхньої мови державною?

19. Lidusha

Lidusha New Member

По данным опроса КМИС, в первую очередь используют для общения русский язык абсолютное большинство населения южных и восточных регионов:

* Крым — 97 % всего населения
    * Днепропетровская область — 72 %
    * Донецкая область — 93 %
    * Запорожская область — 81 %
    * Луганская область — 89 %
    * Николаевская область — 66 %
    * Одесская область — 85 %
    * Харьковская область — 74 %[2]

По данным фонда «Общественное мнение» (2002), в областных центрах Украины 75 % населения предпочитает общаться на русском языке (и только 9 % — на украинском); в сельской местности 18 % жителей говорит по-русски (на украинском — 65 :wacko: [3], сплошные ареалы русского языка в сельской местности существуют в Крыму, Донбассе, Слобожанщине, на юге Одесской и Запорожской областей, островные русские говоры имеются в центральных областях и на Буковине.

---------- Додано в 15:52 ---------- Попередній допис був написаний в 15:51 ----------

А ми зара тут не русинів обговорюємо....

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

а далі ви НЕ ДОЧИТАЛИ? дублюю
    ну от. от і проблема. російську діаспору власне все й задовільняє. а от російськомовних УКРАЇНЦІВ ( ?!) - не дуже виходить. парадокс , нє?

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

ну нарешті.- як я вже казала - розмовляти російської і бути росіянином - це РІЗНІ речі.
    двомовність можлива у країнах де є 2 національності . на Україні такого немає.
    тому -общайтесь на русском - на здоровья.

але двомовність в ситуації , де найбільша діаспора 30 % населення -не реальна.