Дві невістки у свекрухи

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Kosjana, 7 Грудень 2010.

1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Дві невістки у свекрухи

Це одна з причин, але найголовніше напевно це різниця в матеріальному стані тої сім"ї і нашої.
    Та невістка могла і не мати квартири, бо заплановано від самого початку їм залишати свою, а я от вже повинна була мати свою хату, можливо тому так.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

слухайте, мені здається що всі ваші складноші у стосунках зі свекрухою через те що вот приміряли ви роль жертви і так з нею йдете...
    То стосунки вам не хочеться псути, то в душі все кипить а виходу немає, то чоловік сам нічого не скаже, а вас повчає як би то треба було казати.

Чого б не сказати чоловіку "Так, пацан, раз такий вумний, то йди і сам скажи, а як не кажеш то будь добр помовчати поки казатиму я"
    Чому б свекрусі, раз вона ніяк не уйметься, не сказати "Мамо, ми у вас на шиї сидимо? ні не сидимо; ваш син мене сам вибрав? сам; у нас з ним щаслива сімья? щаслива? Ну то чого ви від мене хочете?

А ще, якби свекруха ніяк не спинилась, я би їй нагадала що зрештою то ви вийшли заміж за її сина а не навпаки, і забезпечувати сімью, та працювати на благо сімьї то його прямий обовьязок, а ви при цьому не обовьязково повинні були мати квартиру, сундук з грошима і лімузін в гаражі.

ну і матеріальний стан - то таке....сьогодні стан один, завтра ситуація міняється .... головне щось робити в тому напрямку і вчасно опинитись в потрібний час у потрібному місці.

Останнє редагування: 16 Лютий 2012
  3. Pampulichka

Pampulichka Member

Я також вважаю,що чоловік має підтримувати свою дружину в таких ситуаціях. Сама я була свідком,коли свекруха з старшою невісткою сварились, то він просто собі вийшов з хати,махнув рукою і робіть собі що хочете, а мене не чіпайте.Що не кажіть, а чоловіки бояться образити маму і жінку, тому тримаються нейтрально, я наприклад думаю,що мій чоловік повівся б так само:d7:

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, в чому та роль заключається? В тому що я не можу об"явити війну, висказатися на повну?
    Не можу і не хочу, як я вже писала, тому що не маю ніякого наміру псувати стосунки і з поваги до чоловіка також цього не хочу.
    І чого я тим доб"юся? Ну, вискажуся, ну будуть в неї тиски, серцеві напади під лозунгом "довели...", не захоче нас на порозі бачити, ви думаєте мені буде легше від такого повороту подій?

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

да-да, чоловіки як страуси допоки після таких сварок не рухне його власна сімья. А потім коли їм вдається створити знов сімью, вони дууууже вже інакше себе поводять. Це я з власного досвіду кажу. Бо мій чоловік поумнєл в рази. І тепер він зовсім інакше себе поводить ніж колись раніше, коли був молодий-зелений, а його мамаша як бєнзопіла "дружба" по кусочках пиляла то його то його колишню дружину.

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, то таке, старший чоловіків брат викладач і вона сильно цим гордиться. Каже, що з такою спеціальністю і з таким ясним розумом їхня сім"я все життя буде жити в достатку, ще й їй на старість таблетки куплять, чи на курорт відправлять.)) Біля них їй буде спокініше, тому і хату вона вирішила віддати старшому і коханій невістці.))

7. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ну напади з тисками і лозунгами рано чи пізно пропадуть, а відношення до вас таки мало б змінитись.
    Чому дозволяєте себе ображати, а свекруха ображеною бути не має права?
    Добре, зараз вам то не дуже докучає, але таки вам ще купу років бачитись і зустрічатись з тією людиною. Ваші нерви та здоров'я не сталеві.
    А так разок поставите на місце, і вже не дозволить собі так поводитись з вами.

8. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

9. malunka

malunka New Member

от і у нас це основна, просто хоч у мене поки що одна дитина, але я впевнена, що ніколи би не змогла ставитися до однієї дитини краще, чи гірше в залежності від матеріального стану. І взагалі у свекрухи такий підхід, що вона їх виростила, а тепер вони мають їй все допомагати і все купляти, для мене це не зрозуміло, бо мої батьки навпаки усе життя чим могли старалися нам допомогти!! я не кажу, що не потрібно допомагати батькам, але свекруха живе далеко не бідно, але наприклад, вважає, що маємо їй оплачувати відпочинок закордоном і т.д. (брат чоловіка це робить), але ми не можемо собі цього дозволити, це ж не привід нас постійно принижувати і підкреслювати, що ми не настільки успішні!!! хоча маємо значно кращу освіту, просто братові по-щастило, навіть, без освіти мати на даний момент прибутковий бізнес!

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Десь пару дописів раніше я писала про такі спроби і як безуспішно вони закінчились, так що то трохи не та людина до якої можна собі позволити відкрити рота на повну, а цим самим добитися якоїсь сильної поваги.
    Тут собака значно глибше зарита на жаль.

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну, как би ето..... висказатись по повній ще не означає обьявляти війну. А якщо висказатись про повній то це означає не приховувати від свекрухи, чоловіка свої думки а сказати їм так як є, а далі нехай собі ображаються чи роблять щось для зміни ситуації і відносин.

а не хочете бо не можете або не знаєте як :)
    а щось не розумію, чому з поваги до чоловіка ви не можете ні йому ні мамі його висказатись, а от вам всі чомусь висказуються, повчають, чимось незадоволені і т.д. де повага до вас?

ну вот смішно чесслово. Доводити вас у неї сили є, а вислухати правду немає. Ну то корвалол їй купіть. А взагалі переважна більшість таких от серцевих нападів то чистої води театр, який на те й розрахований щоб ви себе відчули хамкою яка мало не в гроб загнала літню людину. Та нічого не станеться свекрусі. Не обовьязково ж шкандал на вів вулиці закалатати.
    Я ще раз повторюсь, важливо не тільки що казати, але і важливо як казати.

Про порог....
    З власного досвіду каже, не захоче, а потім перебіситься і сама покличе. Онука ж захоче бачити. Та й ви самі казали що ви у неї завжди напідхваті чомусь, а сімья другого сина хоч і більш любима але ніколи їх про допомогу не просять. Ну от попросить тепер їх.

Короче, про це можна довго і багато писати. Коли вам ця ситуація набридне ви самі дійдете до того щоб щось змінювати. Поки ви до того не созрєлі, ви будете писати що не хочете, не можете, повага, що люди скажуть і т.д.

---------- Додано в 22:42 ---------- Попередній допис був написаний в 22:40 ----------

вообщєто, якщо хата приватизована була на всіх членів сімьї, то частки тої хати належать і свекрусі і її синам, і свекру якщо він є. І просто так віддати хату одному сину без згоди на те другого і переоформлення його частки на другого брата юридично зробити неможливо.

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Е ні, чоловіку я дуже багато разів про це говорила і навіть плакала, відповідь одна: Ну, вона так є, ти не вмієш з нею говорити" Був випадок попробувала щось сказати, то той бідаха курити аж на сходову клітку побіг.:mocking: Свекруха з припадком, до невістки тої дзвонить, власе, в мене тоді серце розтануло, попросила пробачення, сказала, що не подумала що сказала. Все втерлося.
    Коли ситуація набридла окончатЄльно, я зібрала манелі і втікла, потім ми пішли на квартиру. Відвойовувати власне Я в чужому домі виявилося мені не під силу.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ви про цю собаку вочевидь повністю не розповідаєте... але скажу наступне.
    ви собі позволити можете все, і може сильної поваги ви не добьєтесь, а хіба сильна повага до вас є зараз? Але ви її змусите рахуватись з собою.
    Моя свекруха загалом не погана жінка, але дуже вже своєнравна, самовпевнена, самозакохана і багато ще чого. Вона в житті звикла добиватись всього сама і добивати інших.
    Так, у нас з нею відносини далеко до ідеальних.
    І на початках було таке що вона всім своїм виглядом показувала що в носі вона мене мала.
    Але тепер все що стосується моєї сімьї, чоловіка, дитини, її візитів до нас і наших до них, і т.д. не проходить просто по її бажанню. Все узгоджується з нами ( тобіш зі мною).
    Чого це мені вартувало вже писати не буду, скажу так - було весело. Любові до мене не побільшало, поваги, важко сказати, але вона моєму чоловіку якосьі сказала що вона в мені бачить себе, і власне це сказане нею багато що значить :girl_cool:
    Тепер в нас такий собі паритет, мене це більш ніж влаштовує.

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

може це дійсно так?

---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:55 ----------

це було дуже правильне рішення

14. madchen

madchen Member

Так,дівоньки, втикнусь тут знову між вас зі своїм...Нарешті, мене дістало оте "лаження" другої невістки по моїй сторінці в однокл. я не втрималась і написала їй. Почитайте...

я
    17:35
    Привіт Від частого відвідування моєї сторінки може початись токсикоз! Будь обережна
    вона
    22:06
    Здоров. Та токсикоз в мене почався ще тоді, коли ти почала хєрньою страждати))) А сторінку відвідувала не я))) Просто покористувавшись чужим комп'ютером забула зі своєї вийти...
    я
    22:12
    Ну..не знаю, чи ти, чи "чужий комп"ютер", але заходите до мене через день в гості. А хірньою ніколи не страждаю і не страждала. Я є сама собою! Тому, можна вважати, шо токсикозу в тебе не було ніколи
    вона
    22:41
    Я мабуть твоя фанатка!!! І жити неможу без тебе)))
    я
    22:44
    тобі видніше
    ----------------

і шо ви на то???

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

гиг... оце все що я писала, то стосувалось нашого окремого життя від свекрів, разом з ними ми не жили ні дня. А якби жили то вже б не були одружені.

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

якщо вона не у списку ваших друзів, то заблокуйте вашу сторінку, зробіть її доступною виключно для ваших друзів, і все, крім вашого фото вона стабільно нічого іншого більше не бачитиме.

16. madchen

madchen Member

у списку...
    та оця її остання фраза"Я мабуть твоя фанатка!!! І жити неможу без тебе)))" мене вбила:khomyak: скоріш за все, як я і припускала, тут не " всі вдома"
    такс..є продовження

вона
    23:06
    знаю)))
    я
    23:07
    супер

вона
    23:08
    красота) я люблю тебе)

17. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

любить вона вас сильно:girl_crazy:.
    Я би радила включити ігнор. Повидаляти з друзів в соц мережах. І жити собі спокійно.

18. madchen

madchen Member

тут спокійно не поживеш! де я там і вона:girl_cool: точно, хворобливий фанатизм

19. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

ну і нехай. Ви ж від того не страждаєте. Зробіть так, щоб вона поменше про вас знала. Тоді не зможе повторювати все за вами.

20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Дитячий садок....:)

Просто ігноруйте, хай собі ходить, вам хіба заважає? Походить і перестане, набридне...