Відповідь: Дві невістки у свекрухи Не бачу нічого такого аж образливого в дописі Shamna (Сама люблю стояти за пів метра і не бачити когось знайомого). А нарахунок дітей, слід не забувати, що в квартирі живуть не тільки батьки, а й ваша братова. І нехай вона перебільшила про бігати, але спокою їй часом може хотітися, бо від дітей не закриєшся на замок впевнена, що вони товчуться і в її кімнаті і можливо шумлять бо то діти. Моя братова теж живе в свекрухи і коли ми приходимо, то малий добряче в них товчеться, причому ми його приструнчуємо часом. Впевнена, що їх то напрягає (але ми рідко приходимо), і мене б то конкретно напрягало, бо чужі діти то не свої. І взагалі їй пятки цьмати треба бо свекруху терпить, а тут ви ще і племінників підкидаєте.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи З більшою частиною допису згідна - казати, що приводжу дітей до діда і баби, коли там живе і братова - якось не того, бо зрозуміло, що не дід і баба увесь час дітей бавлять... Але "цьомати пятки бо свекруху терпить" - то, вибачте, перебор... Бо "терпіти свекруху" ніхто не змушує.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи трохи не погоджусь з вами Свекруху ніхто не зобовязаний терпіти, як не як , а вихід завжди є. Арі дітей приводить до рідної бабусі, до її дому. Я теж жила в свекрів, чоловікова сестра взагалі дитину залишала на кілька днів, частенько бувало. Треба було буркотати,що дитина бабусю відвідує? Трохи незручна ситуація тут вийшла...
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Ну, п'ятки цьомати, чи не цьомати - то таке. А от написати, що навіть не підозрювала, що друга невістка допомагає з дітьми свекрам (угу, угу, не знала і не підозрювала, ага, ага), що дуже їй за то дякує і перепрошує за всі незручності, можна було. А так виходить, що друга невістка не дуже то і перебільшила.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи І я думаю що то негарно. Що ж виходить, якщо одна невістка живе з свекрухою, а інша окремо, то свекруха має право бавити тільки тих внуків, а інші не мають права приходити...? справді негарно... Але якщо б вони уточнили в реалі ( в присутності двох невісток і свекрухи) хто на що має право, що кому подобається а що ні- я думаю таких ситуацій, як ця не було б. Хоча мені здається свекруха , якщо б взнала про позицію тої невістки, що з ними живе, щодо внуків, їй би було не приємно(((
Відповідь: Дві невістки у свекрухи А хіба та невістка щось погане про дітей написала чи що погано до них ставиться? Навпаки, написала, що дітей любить, але їй важко бавити їх. По-моєму, люди і від власних дітей, бува, стомлюються, тому нічого поганого в її позиції не бачу.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Це ж жарт, якщо хтось не зрозумів ))). Взагалі то мала на увазі, що ще одна сім"я має право на власний простір. Обовязково мають приходити, але не товктись там до глупої ночі, бо через 2 місяці там буде мала дитина, яку за такого розкладу буде важко вкласти і самому важко відпочити. +100
Відповідь: Дві невістки у свекрухи я не думаю що справа у відвідуванні. про таке не було ні слова. але було про залишання до ночі і пильнування дітей на терміні вагітності 6 місяців. беручи до уваги наші українські реалії, я дуже сумніваюсь що форумлянка вживе зі свекрами у 10-кімнатних хоромах, де можна закритись окремо і побути в спокої. та й не буде вона відганяти дітей від себе, бо ж не дикунка якась. і при потребі пригляне за ними, бо ж розуміє що то діти і за ними потрібно пильнувати постійно. але і спокою хочеться. теж. не можна казати що от ти живеш в домі свекрів і мусиш терпіти все. як тільки чоловік привів дружину у свій дім, в дім своїх батьків, це відразу стає і її домом, не можна отак протикати що то моя хата і роблю що хочу, а ти тут ніхто тому і сиди в кутику і мовчи.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи По-моєму брєд ( не в обіду, звичайно) Але якщо невістка живе з свекрухою, то що їй пам"ятник треба при житті ставити? То вже не свекруха виходить, монстр якийсь ---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ---------- але ж всяке буває. наприклад запросили на весілля, а з дітьми нема можливості піти, чи треба поїхати в інше місто.... то ж життя.. а якщо нема більше з ким залишити?
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Дівчата, лишіться того. Ми ж не знаємо як часто дітей залишають в свекрів, ми не знаємо віку тих дітей. Ну, набігалася та вагітна невістка цілий день за чужими дітьми, втомилася, ніхто їй за то не подякував з якихось причин, розстроїлась, пішла на форум і пожалілась. Чого з того якусь драму з елементами детектива робити - я не розумію. Ari абсолютно до лампочки потреби Shamna і миру межи ними ніколи не буде. Імхо, якби я про себе на форумі прочитала щось подібне, то би подзвонила до другої невісти, подякувала за те, що дивиться за моїми дітьми, хоч і не мусить, і перепросила. Не писала б на форумі і не вставала в позицію жертви. Так якось по людськи було б.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи ой дівчата, легко судити коли не знаєш всієї картини, за час що я на форумі, і час як Ліза стала невісткою (офіційною), не бачила потреби писати в цій темі, хоча можна дещо черкнути. Прекрасно розумію, що всі ми люди і маєм право на власне життя. Та хочу уточнити Дітей до пізньої ночі я ніразу не залишала максимум до 9 години і то свекруха приводила, бо маю маленьку доню, і незавжди є можливість самій забрати сина, якщо вже на то пішло, і мої діти так їй заважали, в її стані, прийшла і сказала свекрам, чи мені або моєму чоловіку, бо для чого мені така послуга, щоб потім тут писати, на тім і все. Наступним є те що я залишаю лише одну дитину 4 років, і залишала лише раз коли вона була на 6 місяці, і взагалі можна на пальцях перерахувати скільки разів я залишала сина у свекрів (і залишаю з дозволу свекрухи, тобто коли вона має час з ним побути). Після допису Шамни я запиталась свекрухи, як так що я залишаю дитину з нею , а дивиться за ним Ліза - на що свекруха була неприємно вражена, , ну знаєте у вас також припущення - цілий день. от власне не мусить. за що перепросити? Я і не вважаю себе жертвою, які тут жертви, не потрібно стільки драматизму, а на рахунок по- людськи, от в неділю була у нас в гостях, в чоловіка день народження, прийшли я перша привіталась, відповів лише її чоловік, йшла від нас, ні тобі дякую тільки тихе надобраніч. Так я відповіла, що дуже цікаво про себе читати, а що комусь було б приємно читати про себе таке, а в житті зовсім інше, я розумію, що можна перебільшити в дописі, тебе ж ніхто не бачить і незнає, але от як сталось. Тому я вважаю варто думати коли пишеш, щоб потім не виникало таких неприємних ситуацій. Тай взагалі, я не мала наміру конфліктувати, закривала очі на певні ситуації, бо як не крути все таки родина, а тут тобі таке откровення. Але нема нічого поганого, щоб не вийшло на добре, краще з'ясувати на самому початку, аніж це має тягнутись роками.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи У свекрухи я третя невістка (дружина наймолодшого сина), але ставлення однаково чудове до всіх синів і всіх невісток
Відповідь: Дві невістки у свекрухи А от свекруху ви точно даремно сюди вплутуєте. Якщо вас той допис так зачепив - розбиралися б з Шамною самі, а то таке відчуття зараз склалося, що вам Санта-Барбари в сім"ї не вистачає.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи а я не вважаю що даремно. я вважаю що тільки в такий спосіб можна порозставляти всі точки над " і". Арі би сказала як часто їй потрібна допомога з дитиною,свекруха би сказала коли і скільки часу вона хоче і може брати до себе внуків, і Шамна би висказала шо їй там мішає чи не подобається))))
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Ну, тоді розмова має відбуватися втрьох, а не Це попахує "стукачеством".
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Ми зі старшою невісткою ніколи не були близькими. Спочатку я намагалась створити з нею якщо не дружні, то хоча б приязні стосунки, але помічала, що інша невістка не дуже-то прагне зі мною спілкуватись. Раніше я вважала, що причиною цього є різниця у віці (вона старша на 11 років), але пізніше зрозуміла, що це не так. Справа ось в чому: щоб я не зробила, чи щоб не купила, все не правильно і погано. Це я стала помічати коли моя старшенька йшла в перший клас. Коли я повідомила невістку до якої вчительки записала дитину, то вона сказала: а чому до тої, вона погана, хороших знань не дає, робить різницю між дітьми. На її зауваження я відповіла, що цю вчительку вибрала сама дитина, яка на підготовці ходила до багатьох, але саме ця вчителька їй підійшла. Моя доня вже у 4-тому класі і я ні на мить не шкодую, що віддала її саме до цієї вчительки - ми нею повністю задоволені. Купила я собі телефон і вона знову: а чому самсунг? вони погані, нокії кращі (ну бо в неї нокія) і т.п. Те саме було з дитячим табором - чому я відправляю в той, а не інший (на її думку кращий). Сьогодні знову ж: а чому ти купила Катрусі такий телефон? ті телефони погані, а ще й так дорого заплатила і бла-бла-бла... І так про все. Зате її вчинки, рішенні і покупки єдиноправильні. Мені спочатку було ніби навіть шкода, що ми не товаришуємо, а тепер мені всеодно - я навіть не намагаюсь покращити наші стосунки. Ми з чоловіковим братом живемо на спільному подвір'ї, наші будинку суміжні, а ми з невісткою не бачимось тижнями. Якщо мені щось потрібно запитати, то я заходжу до них тоді, коли її немає вдома (відповідно спілкуюсь з чоловіковим братом, з яким мені набагато легше знайти спільну мову), або відсислаю чоловіка. Мені так спокійніше, а то кожного разу після спілкування з другою невісткою в мене псується настрій.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Я вчора так "мило" поговорила по телефоні зі свекрухою. Питає чим малому температуру збиваю, кажу що нічим. Капець мені, бо старша невістка увесь час збиває і навіть коли нема температури, всерівно збиває поки дитина не видужає. Потім каже, що десь там в них, де вони мають дачу в тому селі є дуже файна жіночка з дуже файною коровою.))) І чи не взяти Андрійчику там молока. Кажу не тре, він поки моє молочко має. Капець мені, бо старша її невітка вже з трьох місяців малим молоко з пляшечки давала, хоч і своє теж мала і взагалі вона так бачить останнім часом, що я себе маю за "сильно мудру".)) Питаю чим та невістка мудріша від мене. Відповідь оригінальна "бо двоє дітей має, але ти нікого не хочеш слухати". Ну, та, а в мене скільки?))) Ладно... Потім поговорили про всяке-різне і в кінці мені в лоба. "Знаєш, я коли останній раз була в вас і їла коло малого зупу, він так біднятко дивився, ну, але в нього дуже мудра мама, а мені серце країлося. Ну шо не можна було трошки перетерти і дати ложечку дитині шоб так біднятко не дивився. Старша невістка в три місяці малій ківі давала, то дитина аж пищала з радості, а твому майже чотири вже, але то твої діти і твої проблеми." Розмова закінчилася, я перехрестилася що більше з нею не живу.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Треба було казати, що взяти. )) Самі би випили домашнє. Я колись патичкувалась, що нічого не треба, а тепер як перепадає щось зі села то беру тільки так. Бо точно натурпродукт. То дійсно, маєте більше спокою на голову. ))
Відповідь: Дві невістки у свекрухи Тут не в тім річ. Вона хотіла взяти конкретно для малого молоко, а не для нас, хоч прекрасно знала, що він ще повністю на грудному, але ж старша невістка давала, тому і мені треба. А брати і брехати, що даю своїй чотиримісячній дитині коров"яче я не хотіла, тому і сказала, що Андрійчик не п"є ще такого. Мови про те, що тоді я візьму вам, навіть не йшлося. Все краще дітям.
Відповідь: Дві невістки у свекрухи треба було казати що як Андрійчик не схоче - то Святик вип*є думаю її б така відповідь задовільнила. а ти б мала молоко на халяву. чи не на халяву?