Дві невістки у свекрухи

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Kosjana, 7 Грудень 2010.

1. dasha

dasha Well-Known Member

Відповідь: Дві невістки у свекрухи

Не бачу нічого такого аж образливого в дописі Shamna (Сама люблю стояти за пів метра і не бачити когось знайомого). А нарахунок дітей, слід не забувати, що в квартирі живуть не тільки батьки, а й ваша братова. І нехай вона перебільшила про бігати, але спокою їй часом може хотітися, бо від дітей не закриєшся на замок впевнена, що вони товчуться і в її кімнаті і можливо шумлять бо то діти. Моя братова теж живе в свекрухи і коли ми приходимо, то малий добряче в них товчеться, причому ми його приструнчуємо часом. Впевнена, що їх то напрягає (але ми рідко приходимо:girl_haha:), і мене б то конкретно напрягало, бо чужі діти то не свої. І взагалі їй пятки цьмати треба бо свекруху терпить, а тут ви ще і племінників підкидаєте.:connie_pull-pigtail

2. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

З більшою частиною допису згідна - казати, що приводжу дітей до діда і баби, коли там живе і братова - якось не того, бо зрозуміло, що не дід і баба увесь час дітей бавлять...
    Але "цьомати пятки бо свекруху терпить" - то, вибачте, перебор... Бо "терпіти свекруху" ніхто не змушує.

3. Margot

Margot Well-Known Member

трохи не погоджусь з вами
    Свекруху ніхто не зобовязаний терпіти, як не як , а вихід завжди є. Арі дітей приводить до рідної бабусі, до її дому. Я теж жила в свекрів, чоловікова сестра взагалі дитину залишала на кілька днів, частенько бувало. Треба було буркотати,що дитина бабусю відвідує?
    Трохи незручна ситуація тут вийшла...

4. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ну, п'ятки цьомати, чи не цьомати - то таке. А от написати, що навіть не підозрювала, що друга невістка допомагає з дітьми свекрам (угу, угу, не знала і не підозрювала, ага, ага), що дуже їй за то дякує і перепрошує за всі незручності, можна було. А так виходить, що друга невістка не дуже то і перебільшила.

5. bobryha

bobryha Well-Known Member

І я думаю що то негарно. Що ж виходить, якщо одна невістка живе з свекрухою, а інша окремо, то свекруха має право бавити тільки тих внуків, а інші не мають права приходити...? справді негарно...;)
    Але якщо б вони уточнили в реалі ( в присутності двох невісток і свекрухи) хто на що має право, що кому подобається а що ні- я думаю таких ситуацій, як ця не було б.
    Хоча мені здається свекруха , якщо б взнала про позицію тої невістки, що з ними живе, щодо внуків, їй би було не приємно(((

Останнє редагування: 16 Жовтень 2013
  6. Bulavka

А хіба та невістка щось погане про дітей написала чи що погано до них ставиться?
    Навпаки, написала, що дітей любить, але їй важко бавити їх. По-моєму, люди і від власних дітей, бува, стомлюються, тому нічого поганого в її позиції не бачу.

7. dasha

dasha Well-Known Member

Обовязково мають приходити, але не товктись там до глупої ночі, бо через 2 місяці там буде мала дитина, яку за такого розкладу буде важко вкласти і самому важко відпочити.
    +100

8. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я не думаю що справа у відвідуванні. про таке не було ні слова. але було про залишання до ночі і пильнування дітей на терміні вагітності 6 місяців. беручи до уваги наші українські реалії, я дуже сумніваюсь що форумлянка вживе зі свекрами у 10-кімнатних хоромах, де можна закритись окремо і побути в спокої. та й не буде вона відганяти дітей від себе, бо ж не дикунка якась. і при потребі пригляне за ними, бо ж розуміє що то діти і за ними потрібно пильнувати постійно. але і спокою хочеться. теж. не можна казати що от ти живеш в домі свекрів і мусиш терпіти все. як тільки чоловік привів дружину у свій дім, в дім своїх батьків, це відразу стає і її домом, не можна отак протикати що то моя хата і роблю що хочу, а ти тут ніхто тому і сиди в кутику і мовчи.

9. bobryha

По-моєму брєд ( не в обіду, звичайно) Але якщо невістка живе з свекрухою, то що їй пам"ятник треба при житті ставити? То вже не свекруха виходить, монстр якийсь

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

але ж всяке буває. наприклад запросили на весілля, а з дітьми нема можливості піти, чи треба поїхати в інше місто.... то ж життя.. а якщо нема більше з ким залишити?

10. Mariya

Mariya Well-Known Member

Дівчата, лишіться того. Ми ж не знаємо як часто дітей залишають в свекрів, ми не знаємо віку тих дітей. Ну, набігалася та вагітна невістка цілий день за чужими дітьми, втомилася, ніхто їй за то не подякував з якихось причин, розстроїлась, пішла на форум і пожалілась. Чого з того якусь драму з елементами детектива робити - я не розумію. Ari абсолютно до лампочки потреби Shamna і миру межи ними ніколи не буде. Імхо, якби я про себе на форумі прочитала щось подібне, то би подзвонила до другої невісти, подякувала за те, що дивиться за моїми дітьми, хоч і не мусить, і перепросила. Не писала б на форумі і не вставала в позицію жертви. Так якось по людськи було б.

11. Ari

Ari Well-Known Member

12. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

У свекрухи я третя невістка (дружина наймолодшого сина), але ставлення однаково чудове до всіх синів і всіх невісток :)

13. Bulavka

А от свекруху ви точно даремно сюди вплутуєте.
    Якщо вас той допис так зачепив - розбиралися б з Шамною самі, а то таке відчуття зараз склалося, що вам Санта-Барбари в сім"ї не вистачає.

14. bobryha

а я не вважаю що даремно. я вважаю що тільки в такий спосіб можна порозставляти всі точки над " і". Арі би сказала як часто їй потрібна допомога з дитиною,свекруха би сказала коли і скільки часу вона хоче і може брати до себе внуків, і Шамна би висказала шо їй там мішає чи не подобається))))

15. Bulavka

Ну, тоді розмова має відбуватися втрьох, а не

Це попахує "стукачеством".

16. solomka

solomka Active Member

Ми зі старшою невісткою ніколи не були близькими. Спочатку я намагалась створити з нею якщо не дружні, то хоча б приязні стосунки, але помічала, що інша невістка не дуже-то прагне зі мною спілкуватись. Раніше я вважала, що причиною цього є різниця у віці (вона старша на 11 років), але пізніше зрозуміла, що це не так. Справа ось в чому: щоб я не зробила, чи щоб не купила, все не правильно і погано. Це я стала помічати коли моя старшенька йшла в перший клас. Коли я повідомила невістку до якої вчительки записала дитину, то вона сказала: а чому до тої, вона погана, хороших знань не дає, робить різницю між дітьми. На її зауваження я відповіла, що цю вчительку вибрала сама дитина, яка на підготовці ходила до багатьох, але саме ця вчителька їй підійшла. Моя доня вже у 4-тому класі і я ні на мить не шкодую, що віддала її саме до цієї вчительки - ми нею повністю задоволені. Купила я собі телефон і вона знову: а чому самсунг? вони погані, нокії кращі (ну бо в неї нокія) і т.п. Те саме було з дитячим табором - чому я відправляю в той, а не інший (на її думку кращий). Сьогодні знову ж: а чому ти купила Катрусі такий телефон? ті телефони погані, а ще й так дорого заплатила і бла-бла-бла... І так про все. Зате її вчинки, рішенні і покупки єдиноправильні. Мені спочатку було ніби навіть шкода, що ми не товаришуємо, а тепер мені всеодно - я навіть не намагаюсь покращити наші стосунки. Ми з чоловіковим братом живемо на спільному подвір'ї, наші будинку суміжні, а ми з невісткою не бачимось тижнями. Якщо мені щось потрібно запитати, то я заходжу до них тоді, коли її немає вдома (відповідно спілкуюсь з чоловіковим братом, з яким мені набагато легше знайти спільну мову), або відсислаю чоловіка. Мені так спокійніше, а то кожного разу після спілкування з другою невісткою в мене псується настрій.

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я вчора так "мило" поговорила по телефоні зі свекрухою.
    Питає чим малому температуру збиваю, кажу що нічим. Капець мені, бо старша невістка увесь час збиває і навіть коли нема температури, всерівно збиває поки дитина не видужає.
    Потім каже, що десь там в них, де вони мають дачу в тому селі є дуже файна жіночка з дуже файною коровою.))) І чи не взяти Андрійчику там молока. Кажу не тре, він поки моє молочко має. Капець мені, бо старша її невітка вже з трьох місяців малим молоко з пляшечки давала, хоч і своє теж мала і взагалі вона так бачить останнім часом, що я себе маю за "сильно мудру".))
    Питаю чим та невістка мудріша від мене. Відповідь оригінальна "бо двоє дітей має, але ти нікого не хочеш слухати". Ну, та, а в мене скільки?))) Ладно...
    Потім поговорили про всяке-різне і в кінці мені в лоба.
    "Знаєш, я коли останній раз була в вас і їла коло малого зупу, він так біднятко дивився, ну, але в нього дуже мудра мама, а мені серце країлося. Ну шо не можна було трошки перетерти і дати ложечку дитині шоб так біднятко не дивився. Старша невістка в три місяці малій ківі давала, то дитина аж пищала з радості, а твому майже чотири вже, але то твої діти і твої проблеми.":girl_crazy:
    Розмова закінчилася, я перехрестилася що більше з нею не живу.:girl_dance:

18. dasha

dasha Well-Known Member

Треба було казати, що взяти. )) Самі би випили домашнє. Я колись патичкувалась, що нічого не треба, а тепер як перепадає щось зі села то беру тільки так. Бо точно натурпродукт.
    То дійсно, маєте більше спокою на голову. ))

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тут не в тім річ. Вона хотіла взяти конкретно для малого молоко, а не для нас, хоч прекрасно знала, що він ще повністю на грудному, але ж старша невістка давала, тому і мені треба.

20. olerusya

olerusya sweet candy ;)

треба було казати що як Андрійчик не схоче - то Святик вип*є:girl_blum:
    думаю її б така відповідь задовільнила.
    а ти б мала молоко на халяву. чи не на халяву?:girl_smile: