Дві невістки у свекрухи

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Kosjana, 7 Грудень 2010.

1. Dolche

Dolche Well-Known Member

Відповідь: Дві невістки у свекрухи

jalla, ви знаєте, читаючи ваші історії мені нагадався серіал "Вороніни", але у серіалі це все викладено у жартівливій формі, у житті звісно все не так смішно.
    А я мабуть трохи вам протилежність. Ви пишете, що ніяк не можете висказати свекрусі те, що думаєте. А я навпаки, не терплю ані трохи! Спочатку теж мовчала, а тепер не церемонюся, відповіла і спокійна. Я на неї на те не ображаюся (в смислі ми розмовляємо після того), а вона на мене, бо стараюся сказати без крику і не надто нагло, але зі СМИСЛОМ, так щоб дійшло. Така вже я є, пальця в рот не клади (далі ви знаєте:))
    Але моє щастя в тому, що ми з нею бачимося не так часто))
    Друга невістка, нічого не скаже в лице, буде лише гарно посміхатися, а чоловіку все вискаже, влаштує шкандаль. Я відкрита, не подобається сказала і все, не рию тунелі і не лицемірю. Я думаю, моя свекруха розумна жінка, вона то все добре бачить.

2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Щось та фраза мене наштовхнула на думку, що або вона прочитала Посиденьки, або хтось з її знайомих, які також вас знають розказав їй, що ви тут про неї написали.

3. Nana11

Nana11 аспіранточка

Чесно, перечитую вже нн-ну кількість сторінок цієї теми і в мене склалося враження шо Ви все-таки шось не договорюєте..або чоловік повністю на стороні мами і не підтримує вас..або свекруха вам таки допомагає матеріально, чи з дитиною чи харчами...ну не знаю, або Ви таки надієтеся що квартиру вона залишить вам з чоловіком, і ви стараєтеся і так і сяк до неї.
    Чесно кажучи, не вірю я вте що жінка, сімя якої живе окремо, матеріально і у всіх планах незалежно від свекрів, має тверду підтримку чоловіка буде так боятися відстояти свої права.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, не знаю з чого в вас таке враження склалося.
    В такого ніколи не було, ні з моєю ні з чоловіковою мамою.
    Які саме права?
    Коли ми жили в неї, так було всяке не приємне, але ми звідти пішли і тепер то все залишилось в минулому.
    Про ситуацію з сімейними святами, яку я описала, так вона є мало приємною,але вже не настільки щоб це було мені нестерпно. Я звикла що вона робить таку різницю між невістками і між синами, ну що мені головою розшибнутися, аби вона поміняла відношення. Але вона його не поміняє, тай най си не міняє. Ну, в мене є своя сім"я кінець-кцнцем.

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Ми би ще трошки пожили, невідомо чим би то закінчилось.

5. madchen

madchen Member

Як варіант можна розглянути:) Для мене це не важливо. Завжди притримуюсь позиції якщо говорити про когось поза очі, то тільки тільки правду і тільки те, що можу сказати/повторити комусь прямо :) Тому неодноразово тема наших "невісткових відносин" обсуждалась з нашими родичами/знайомими... Так що і без Посиденьок вона "слово в слово" знала точно.
    Та суть не в тому... Важливо, що людина поступає підло, нерозумно...

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

говорити про когось позаочі є не зовсім культурно. Тому таке відношення її до вас не є дивним.. Як людині розповідають, що про неї говорять іншим, не дуже приємно...

7. madchen

madchen Member

Відношення було дивним!!! ще задовго до нашого обговорення з родичами... Я з Вами згідна, що "говорити про когось позаочі" не культурно! Та коли вже розмови з людиною напряму нічого не змінюють, людина веде себе ще більш нерозумно... то, думалось, що хтось третій зможе на неї вплинути і "стукнути"(словесно) в немудру голову...

Останнє редагування: 17 Лютий 2012
  8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ну а скажіть, вам так важливо як вона себе поводить? Це ж не ваша сім'я. Зведіть спілкування з нею до мінімуму і псуйте собі життя.

9. madchen

madchen Member

Важливо!!! тому, що людина реально нагло втручається в моє життя.
    Всю ситуацію я описувала дещо раніше.http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1186952&postcount=66

Останнє редагування: 17 Лютий 2012
  10. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А мені все-таки здається, що у свій час не так невістка, як її чоловік вашу свекруху на місце поставив, з того і така любов.
    У нас якось так склалося, що якщо у чоловікових батьків і є якісь претензії до мене, то я про них можу хіба здогадуватися, бо слухає то все чоловік, він же і закриває їм рота, до речі, ніхто з припадками не звалюється, можливо частково через те, що "фе" від власної дитини - зовсім не те, що від чужої. Я сама така, що якщо хтось буде виступати проти мене - чи його батьки, чи мої, краще промовчу, стерплю, поплачу чи не зверну уваги (це стосується "конструктивної критики" моєї мами, за 35 років так звикла, що маю імунітет), але якщо "котять бочку" на чоловіка, буду огризатися.
    Одним словом, розборка з тестями/свекрами - справа їх власних донечки/синочка. Бо вони собі як посварилися, так і помиряться, а невістка/зять залишаться в ворогах.

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

А чоловік як реагує на той шкандаль? Якісь міри приймає, чи влаштовує їй зустрічний шкандаль, типу "ти не вмієш говорити з моєю мамою?"))))
    Мене то дивує, ну от пожалівся б мені мій чоловік припустимо що моя мама його ображає, чи образила якимось словом, ділом, поглядом, не важливо. Ну, і як би я на то промовчала?

Ну, а якщо я свої свекрусі не можу сказати все що мені в її поведінці не влаштовує, то виходить я лицемірю.
    Гм, навіть ніколи не думала про таке.Це як на мене просто банальна несміливість. Лицемірство-то напевно трохи інше. Нє?

12. Nana11

Nana11 аспіранточка

ну тоді вибачайте, ьо з попереніх дописів виглядало так ніби вам то дуже неприємно і важко, але раз:
    тоді написали б так зразу: Мене це нервує, але влаштовує, нічого міняти не буду бо не хочу. Щоб люди даром Вас не жаліли і свій час на поради не тратили.

13. tasha

tasha New Member

madchen, а в чому саме вона вас копіює, крім вагітності (я би теж хотіла так когось скопіювати, але не виходить наразі :).

jalla, оце саме головне, що ви живете окремо, і просить бога ніколи не повертатись в цей дім. Бо у чужому домі, свої права качати не варто. Те, що скандалів не робите, і свекруху на три букви не посилаєте теж вірно, але те що дозволяєте їй себе принижувати це зле. Ну і столи я би не накривала, в мене би було мільйон справ, але би прийшла в останній момент.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, і до чого такі фрази?
    Та чи я прошу аби мене хтось жалів, чи тратив свій час?

15. madchen

madchen Member

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ми так і робимо, але на разі, дівчата, дякую за поради, бо мені тут вже такими репліками закидують, що на разі я б попросила оте обговорення припинити, якщо це можливо.

17. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Думаю ніхто даремно тут часу не тратить, а радить як би зробили в даній ситуації. Та причин такої поведінки jalla може бути багато про які нам не відомо абсолютно. Тому людина сама вирішить собі як поводитись. Всі люди різні. Хтось може заставити чоловіка поговорити з мамою, хтось ні. Хтось може поставити свекруху на місце, хтось ні. Люди (свекрухи, тещі, невістки, зяті)-різні!!!

18. Nana11

Nana11 аспіранточка

Ви не ображайтеся тільки, я не зі зла. просто довго думала шо вам мудрого порадити, перечитуючи 10 сторінок як вам погано, а потім виявилося шо вас все так влаштовує.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, я описала ситуацію в одному дописі, де ні словом не просила жалості, чи поради. Форумчани могли і не відреагувати на мій допис взагалі, але поскільки відреагували, то сидіти в засаді і мовчати було б з моєї сторони не гарно, тому я відповідала на дописи, дякувала за поради, обговорювала. Направду все вище написане багато чого мені дало, навіть на дещо відкрилися очі, я побачила погляд зі сторони на свою ситуацію, прочитала як на мому місці поступили б інші дівчата, як поступають...
    А тепер виявляється хтось сидів за компом і даром тратив на мене свій час.
    Я не розумію, в цьому місці я повинна вибачитись, чи як?!

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Йой, ну, вже собі не видумуйте. Ситуація повністю влаштовує, чи ситуація не є нестепною- то є різні речі.

20. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member