Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

Анута Well-Known Member

всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати

Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: Дурник, пляшка - давати чи ні?

Можна і не лежати. Я не лежала, я носила дитину на руках (ага, і циця в роті), другою рукою багато шо можна зробити:) Тим більше, якщо використовувати слінг - то ше легше, можна і 2 руки звільнити і цицю не забирати.
    А пальчики дитина смокче або в період ознайомлення зі своїм тілом і його функціями (і це однозначно проходить), або є проблеми, які наявністю дурника не факт шо виправляться (може зарідко прикладання до грудей, а дитина має потребу смоктати частіше)

3. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Вірю. Лише переважно комфорт мамі, а дитині замінник мами. Як не прикро, але правда.
    А чого дитина повинна обов'язково смоктати пальця, як не смоктатиме пустушки? За умови, що може вдосталь смоктати маму. В мене один синочок виріс без пустушки і другий росте. Пальці не смокчуть - годувала і годую зараз по вимозі і скільки хоче. Хоча, бува і не просто, бо теж справ багато. Але дитина передусім.
    Не треба було забирати від грудей просто :sad: Невже дати пустушку легше, чим погодувати дитину, як та "просить"? Ніколи цього не зрозумію.
    Просто ті, хто годують без подібних "прибамбасів", певно, важко розуміють для чого в дитину запихавати "пробку", щоб дитина не кричала, бо це дійсно протиприродньо. Особливо, коли маєте можливість годувати і заспокоїти дитину самі.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мені тут теж нещодавно кинули коментар, що "мама замість дурника". Почали з питання, чи вже відлучила Натусика, а на мою відповідь, що навіть про це не думала, отаке от сказали. Мене то взлило і я відповіла, що якраз "дурником заміняють маму, а не навпаки". Ну от чого то пхатися? Не чіпаю ж нікого.
    Вороже ставлення не до мамів. Вороже ставлення до тої ґуми.
    А хіба так буває?

5. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

:girl_mad:Дитина просила їсти кожні півгодини, годину. З вашого допису, можна зрозуміти, що я дитину голодом морила... Дитині давала соску і на сон, оскільки як я вже писала дитина почала засинати біля грудей з 6 місяців.

6. natorella

natorella Well-Known Member

так всі діти просять. ВСІ поголовно

7. olangel

olangel Well-Known Member

Чим вони вам не вгодили?!

8. Lapatulya

Або розуміють, або не розуміють, інколи складається таке враження, що всі як зомбі(перепрошую за такий вислів), бо так всі роблять, але в суть ніхто не вникає... Тут вже писали, перефразую "не даю дурника, бо зараз так модно".

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Я й не знала:girl_wink: Я даю соску, бо так вважаю, і не бачу в цьому нічого поганого...

9. natorella

natorella Well-Known Member

тобто годують без дурників, і в суть не вникають?
    яку суть ви маєте на увазі? ліпше най годують без дурників, бо то *так модно*
    ніж дають дурника, бо
    шо саме ви вважаєте?

10. Lapatulya

Вище мною було написано, що я не кажу, що це добре, і нікого не закликаю давати соску, але в мене дитина засинала і заспокоювалася з соскою, і мені реально було легше, так легше. Це вже зараз, коли вона старша, то для цього просить груди.

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

От читаю і виникло питання, а що робити коли дитинка ще маленька , а молока в мами вже немає, як тоді бути в такій ситуації?

12. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

читати про ГВ ще до вагітності, тоді буде знати чому у вашій родині у всіх жінок зникає молоко і як цьому сприяє дурник та пляшечка

13. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

14. nattsol

nattsol Well-Known Member

в першу чергу варто знати правила успішного гв, особливо про тест на мокрі пеленки і з чого в родині робиться висновок, що молоко пропало. в мене в 2-3 тижні груди перестали відчутно набирати, стали м'якими, але годую досі без проблем. ну і є на форумі дівчата, які годують/годували понад 2 роки, а не могли зцідити більше, ніж кілька крапель молока.

15. Hermi

Hermi Well-Known Member

от в мене сестра має дитинку, приїхали додому перших 2 тижні все було нормально, далі мала що півгодини плакала і практично з цицьою не розставалась, через тиждень візьме посесе і в плач...лише ранком нормально посала і спала десь до години часу...лікар сказав догодовувати дитячими сумішами..а зараз Катрусі 2 місяці і вони вже майже повністю перейшла на суміші...практично постійно біля циці,але це хіба для її заспокоєння..5 хв щось там собі поцямкає і плаче...зі мною така сама історія була...
    Надивилась на то, і тепер хочу знати, як таке попередити, і чи корисно давати дитині в рот щось "ризинове чи пластмасове", і якщо немає іншого виходу чи можна чимось замінити...

16. Talya

Talya Well-Known Member

моя мала в перший місяць могла годинами висіти на грудях. на мою думку, тут головне терпіння і розуміння. тест на мокрі пелюшки ніхто не відміняв. мене дратує позиція лікарів - плаче, не спить - значить голодна, НЕ НАЇДАЄТЬСЯ, догодовуєм. невже немає інших причин, які можна усунути? щодо дурника, пляшечки - не вартує воно уваги, хоча маю наглядні приклади, коли дітки на ГВ довше 2 років і з дурником вживалися. я своїй раз запропонувала (гормони мої зашкалювали), мала ним бавилася довго (бо ж компактне, в ручку вміщається) і викинула.
    крім того, в правильному налагдженні ГВ варто розуміти, що "попит породжує пропозицію" - дитинка смокче груди - молоко виробляється. скільки висмокче - стільки і виробиться. Ви правильно робите, що намагаєтеся вивчити "матчасть" До, а не Після. це допоможе уникнути проблем.
    а ще! - в моєї дитини була кортка вуздечка, виявили і підрізали аж в 7 місяців. це їй зовсім не заваджало наїдати по 1 кілограму щомісяця. сосок вона захоплювала не повністю, в мене ореола була дуже велика, але вона наїдалася нормально.

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

а в нас навпаки,перших 3 тижні мала поправилась на 400гр, а потім їх і скинула...лише коли почали догодовувати почала попровлятись...

мала постійно щось пробує сати, засинає з цицьою... але їй цього не достатньо..поїла з бутилочки, далі за цицю...проснулась, дали до циці - щось там 5-10 хв почмакала, почала нервуватись, щіпати, стискати..потім вплач дали бутилочку попила, заспокоїлась...почали заколисувати - вхопилсь за цицю і так засинає...

а лікарі це пояснюють що вона сама не родила, кесерели..."не запустились потрібні механізми"

18. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

ну, взагалі-то, може годувати грудьми навіть жінка, яка не народжувала і, навіть, та, яка не була вагітною (напр., усиновлену дитину). Це, звичайно, рідкісні випадки, але вони є (можна в неті пошукати). Тому, кес.розтин не є перешкодою для успішного гв. Головне - бажання годувати.

19. nattsol

nattsol Well-Known Member

мені це схоже на те, що дитині легше смоктати з пляшечки, а до циці треба докласти більше зусиль, щоб отримати молоко. а циця більше для заспокоєння.
    це могла бути лактаційна криза: тимчасове зниження кількості молока. основний метод боротьби з нею - якомога частіше прикладати дитину. ще може бути проблема з прикладанням: якщо дитина неправильно захоплює груди, вони гірше стимулюються і молока виробляється менше.

а на рахунок плачів дитини і догодовування, в лікарів (і не тільки) існує така схема: дитина плаче - голодна; погодували і плаче - ще голодна; далі плаче - дитина переїла, її животик мучає :girl_crazy:

Останнє редагування: 19 Квітень 2012
  20. SoLana

SoLana Well-Known Member

То так і є. В мене в сестри майже ідентична ситуація, спочатку був дурник, потім нехотіння брати грудей, потім пляшечка і о чудо! Дитина заспокоїлась і заснула. А потім по наростаючій, груди вже не хотіла взагалі брати. Єдина відмінність, що в пляшечці було сціджене молоко мами ( в неї проблеми з однією груддю, вірніше з соском). Але пляшки вже не дає сестра, тільки груди, одну, ще залишилось переконати її забрати дурника.
    І ще, досить часто самі ж лікарі винні в тих "незапущених" механізмах, після кесарського розтину дитину догодовують, і приносять аж на 2-3 день. А мами, які не проінформовані, ще до вагітності і під пресом "дорогої" родини роблять те що їм кажуть. От така пєчальна історія:)

21. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Почитайте правила успішного ГВ.