Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

Анута Well-Known Member

всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати

Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Alexx

Alexx New Member

Відповідь: Дурник, пляшка - давати чи ні?

Шось "Орман" трохи дивно мою цитату прокоментувала..... бо я власне писала, що до дитини треба прислухатись і що дитина завжди хоче мамині груди, а не їх замінники (і моя дитина дурників не ссе і я йому їх не пхаю).
    Щось не зрозуміла до чого то масло масляне...

3. classic

classic New Member

а нам прийшось було купити дурачок 2 тижні тому - я мусіла відлучитись в університет на екзамен .. чоловік боявся,що не впорається як малий почне плакати ...але малий не дуже то хотів брати його після маминої циці , а спав собі тихенько у парку біля університету ))) і пляшечку ми вже 1 раз пробували - на захист диплому я вже не хотіла малого брати , бо він тоді намучився з тим переїздом ... ну ж бувають моменти коли це необхідно...!!!

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Малий був теж грудним, ще меншим навіть, коли здавала державні. Ні разу таких моментів не виникало. Вочевидь, вони виникають тоді, коли така опція ввімкнена й на ті моменти чекаєш.

5. levandivka

levandivka З яйцями...

Ще кальян, кажуть, заспокоює...
    Не пробували дати малечі?

6. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

аналогічно, і доглядав за дитиною мій молодший брат і думка про пляшку і дурак просто не виникала. Погоджуюся що хто хоче шукає можливості, а хто ні то відмазки

7. Magnolia

Magnolia Active Member

А я хочу сказати, що кожна дитинка різна. Підтвердженням тому є мої власні донечки. Старша була на ГВ майже до 3 років. Не сприймала ні пляшки, ні дурника категорично, хоч я і накупляла тих аксесуарів і декілька раз використовувала їх для фото :girl_smile:
    Молодшій зараз 7 міс., ми теж на ГВ. А тут вже зовсім інша історія. Ми із передчасно народжених діток, тому під час перебування в лікарні успішно поєднували ГВ із дурником і пляшкою, оскільки постійно перебувати з дитиною я не мала змоги. Після повернення додому потреба у пляшці відпала, ми гамали виключно цицю. Та були такі моменти, що вона кидала цицю і кричала доти, поки в неї в роті не опинявся дурник, і всі мої спроби підмінити дурник цицею в той момент чи заспокоїти її іншим способом закінчувалися поразкою. А дурник через деякий момент вона випльовувала сама. Зараз дурник нам вже не потрібен, вона його використовує як іграшку. Напевно , той період "дураківства" ми вже просто переросли ))).

8. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

А нам подарували дурник :) Так і лежить нерозпакований. А щоб бути мені вільною достатньо нагодувати малюка і дати добре виспатись. Тоді він задоволений лежить собі з іграшками, і так собі посміхається, що таку красу гріх дурником прикривати. А я маю трохи часу поїсти, поприбирати і таке інше. Єдине, спить вдень тільки на руках, та ще й любить відпустити цицю, коли наїстся і влягтися на неї як на подушку. Мені це не вадить, сама собі досипаю з ним.

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Моя теж ))) або в мене на животі. ввечері довго з годину просто цмокаєм цицю. і не було думки дати дурника. нащо ж я тоді хотіла дитинку щоб зараз давати замінника якогось)

10. Liliyah Romanova

А ще трошки й малятко вже не захоче на руках сидіти, бо йому все треба буде обмацати, обдивитися, пізнати, на зуб попробувати... Я вже сумую за тими годинами, коли воно собі чемно й тихо лежало на руках і сопіло при циці. Такий час солодкий! І дурники в той час цілковито зайві! А згодом уже тим більше непотрібні.

11. Agrafka

Agrafka Member

Ми дурник купили, як малій було 2 місяці. Я мала пройти курс лікування у стоматолога, з малою лишалася мама на час коли вона спала в обід. Мама просила той дурник купити на випадок якщо мале прокинеться і плакати буде, а заспокоїти вже не буде чим. При першій спробі обдурити мою малечу ніц не вийшло, вона смоктала ( як сказала мама "товкла його") той дурник сподіваючись на молочко та й виплюнула. Після такої практики я викинула його і більше не даємо. З 5-ти місяців почала давати водичку, бо дуже спека була, то давала не з пляшечки, а відразу з горнятка - чоловік, а я з ложечки.

12. Fast

Fast Well-Known Member

Ага... я теж на таке, нажаль, свого часу повелась. Тільки ті випадки обов'язково наставали.

Мене питались чи зараз користуємось. Так, на жаль досі ми з "дураком". Я забрала дурачок, коли були проблеми з ГВ. Але потім бабусі знову за своє. Зараз тільки на ніч просить соску. Пожує і випльовує.

Останнє редагування модератором: 13 Липень 2011
  13. Liliyah Romanova

Я, певно, чогось не розумію. Чому то бабусі щодо дитини мають командувати? Най собі вродять ще їдне й виховують, як забажають.

14. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

а мене мама несподівано підтримала. в суботу перша капельниця три години, 12 ночі, лікарня, дитина плаче. я готова була відправити за дурником, але мама каже не спіши,нашо її вчити як стільки вже протримались.

15. Fast

Fast Well-Known Member

От так і кажу. Але то не на довго помагає. Зараз все нормально було і я розслабилась, і мама бігом вирішила повносити корективи, які закінчилося поносом в малої. Я ж дурна, що то буде як склянку малини зїсть замість жменьки яку я дала. Але то зовсім інша тема.

В нашому випадку вони теж так подумали і вирішили, що командувати не треба, а можна просто зробити по своєму.
    До місяця дитина в мене була без дурачка. Потім бабці взялись до роботи, по рекомендаціях лікарів, нажаль всі до яких ми звертались рекомендували соску. Деякі ще обгрунтування давали, зараз уже не згадаю, але щось типу того, що це дуже корисно для нормальної роботи шлунка, бо коли дитина смокче, виділяються соки, які допомагають перетравлювати молоко і т.д.
    На той час ще й чоловіка переконали у необхідності дотримання "рекомендацій" лікаря.

16. Virginia

Virginia Well-Known Member

напишу про свій досвід з "дурачком"
    Ясне діло, що з перших днів бабусі налягали на мене, щоб я давала дитині дурака, бо то всі діти з тим росли, та і шо то за дитина без дурачка, і чого воно має кричати, якщо можна дурака запхати... Одним словом, за 3 тижні, я зламалась і мама на вулиці (щоб не їхати додому, бо мала сильно плакала) всунула малій того дурака і так пару днів підряд. За декілька днів в мене почались проблеми з годуванням, мала плаче, нервується коли їсть, засинає з цицькою в роті, а як забираю то будиться і плаче і найгірше, що почала неправильно брати сосок, від чого дуже боліло і годування перетворювалось на муку.
    Добре, що я натрапила на статтю в журналі, де описувалась ідентична поведінка дитини і причиною такої поведінки був дурник. Дала мамі ту статтю, ніби вже заспокоїлась з тим дурачком. Ну і ситуація з годування налагоджується.

Тому дівчатка, може і чиїсь діти нармально вживаються з дурачком і грудьми, нехай кажуть, що ми всі виросли з дурачками, але краще не експерементуйте на своїй дитині, краще поносити на руках, краще дати цицю, щоб не плакало, але не затикати ротика дурачком.

Скажу чесно, коли мала взяла той дурачок перший раз і не могла зрозуміти, що циця є, а мами нема і так шукала очками, мені серце розривалось, я так плакала, що навіть тепер коли пишу сльози мені течуть, так мені було шкода що я зрурила свою дитину.

Ще зазначу, що педіатри в пологому мають не просто казати, щоб не давати дурачка, а мають пояснити, чому його не давати, які можуть виникнути проблеми.

Останнє редагування: 29 Липень 2011
  17. natorella

natorella Well-Known Member

а ми такі на кожній сторінці то пишемо
    і в темі дял майбутніх мам шоразу наголошуємо - читайте правила успішного ГВ, то найголовніше, а не вчитутесь по 10 раз в історії пологів.
    кожного разу пишуть консультанти ГВ - киньте дурака, то може бути причиною відмови
    але поки не станеться тої відмови, то мами не вірять

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

я коли своїм розказую що нашій категоричній відмові в три місяці причиною був дурак, скептично нєкають...кажуть надумала...не вірять...
    і навіть коли забрала - гв наладилось, казали - співпадіння...

19. Virginia

Virginia Well-Known Member

про то мають говорити педіатри в пологових. Толку з того шо мені сказали сховати дурак і не давати його дитині, а пояснити чому, для чого.... Добре, що я маю інтернет, купую журнали, цікавлюсь (правда треба було ще до народження більше тим цікавитись, але краще пізно), а ті що не мають нету, або поїдуть в якусь глуш, де ні лікаря, ні газети...

Доречі, в реальному житті, ще не зустрічала мами, яка б не давала дурника дитині.

20. allusya

allusya Well-Known Member

Мені здається, що більшість таки відмову повязують з тим, що просто пропало чомусь молоко, але зовсім не з наявністю дурника :girl_sad:

---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ----------

ЦЕ не показник, головне бажання щось знати. Знаю мам, які мають нет, а толку 0.

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:43 ----------

Приходьте на форумівки, нас таких багацько :)

21. zetta

zetta Well-Known Member

старша не мала дурника, молодшiй свекруха купила два таких величезних дурака... ну значить одного разу суне iй то в ротик... я спостерiгаю за тим ... мала плюнула 2 рази тi соски. Свекруха каже шо внучка не хоче.... я кажу шо внучцi повезло "шо не хоче" бо навiть як би й хтiла то мама проти. i на тому все.... старша взяла iх посмоктала )) i викинули.