Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

Анута Well-Known Member

всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати

Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Відповідь: Дурник, пляшка - давати чи ні?

---------- Додано в 19:17 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

[/COLOR]
    А я в 2,5 -2,7 роки стала відівчати від циці. Бо він там вже нічого корисного не знаходив. Це було просто для заспокоєння. І мені треба було на 2-3 дні їхати. Тому десь за 3-4 тижні до дати від"їзду стала я мазала цицю настойкою полину. Він сказав зразу "циця кака!" Я стала пояснювати, що він вже дорослий, циця вже стала псуватися, згіркла, вже треба її лишити. Він ще міг до неї притулятися, обнімати мене, коли засинав. Але вже груди не їв. (там вже й не було що їсти) То ви, може, отак попробуйте з дурником. Настойка полину не шкідлива, вона піднімає апетит.

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Аха. А ще:

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Вчора дивились знимки з хрестин мого двойорідного внука. То мені несподобалось що дитині давали такого радянського дурачка ромашкою. Моя мама зразу каже, та треба було їм купити нормального дурачка, а я їй кажу - а пощо взагалі?

Доречі, мені цікаво чи ті мами які дають дурники і пляшки знають що їх треба що-три місяці змінювати? Не мамів, а дурники. :girl_haha:

5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Та де ж так травмувати дитину? А як підросте і згадає? Фрейд би ще раз вмер.
    А щодо настоянки полину
    Інструкція тут

6. natorella

natorella Well-Known Member

от мені цікаво, а якби мова йшла про ГВ, вона так само би казала? ай донт синк соу))

7. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Марусино, так і міняю, кожні три місяці, може навіть частіше! :), попадалово на гроші, так як соски в нас 3-ри шт!!! :)

---------- Додано в 18:40 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ----------

наразі мова йде лише про соску!!! :)

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

I agree!

Доречі наші педіатри говорять відібрати пляшку а не відлучати від пляшки. Мені сказали пляшку забрати і вже. Навіть як буде кричати і тупати ногами. Знайде інші способи себе заспокоїти, наприклад улюбленою іграшкою.

9. Надька

Надька Well-Known Member

своєму малому давала дурник з роддому, а пляшечку з чайочком з 2 тижнів ( у нього якраз коліки в животику починались - то я і почала давати чайок) і він мені груди некинув. і зараз гамає цицю. А дурник тільки для заспокоювання. Нерозумію тих мамочок які категорично відмовляються від дурників і пляшечок. БО це шо так модно !!! УХХХХХХХХХХ.!!!!! :ireful::ireful::ireful1:
    Це моя думка. Вибачте якшо когось образила.

10. nattsol

nattsol Well-Known Member

чесно кажучи, співчуваю тим, хто відмовляється від пляшечок/пустушок
    особисто в мене інші причини для їх невикористання :)

11. Leila

Leila Well-Known Member

не маю бажання досліджувати історію виникнення дурника, але мені здається що дурник це вже старомодно :)

12. Vika

Vika Well-Known Member

йдем в суботу святкувати моє день народження в ресторан. до 9 буду з малим, а потім хочу його нагодувати і лишити з мамою. але він може через годину-дві встати їсти. от і думаю: може б я зцідила молочка на 1 годування. як думаєте сонний візьме фляшку?

13. irushka

irushka Well-Known Member

А що ви не розумієте - що є люди які не мають потреби давати дітям замінники мами, що їм добре без дурників і діти їхні прекрасно ростуть і розвиваються при тому? Гм, напевно це дійсно не піддається жодній логіці і зрозумінню:confused:

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну допустім...
    а для чого
    він сам же не просив, чому ви вирішили що він необхідний?

справа в тому що для заспокоєння дитині якраз не дурник потрібний а мама, і її груди. А якщо вже дитина заспокоюється на дурнику, то просто вибирає з двох зол найменше - щоб хоч щось смоктати, бо потреба в цьому є.
    це не модно, це естественно - не можу пригадати як це по укр.
    Колись раніше практично ми всі виросли з дурниками, але тоді було дуже обмежено з інформацією, і мами може і хотіли б десь підчерпнути інформацію, а не було звідки. А тепер - коли можна взнати будь що і будь-де, це просто смішно казати що відмова від дурника це дань моді.

Ну але оскільки бачу надто багато діточок з дурниками, роблю припущення що або більшість їх мам слухають поради своїх мам/бабусь, або просто не цікавляться чим потрібно і там де потрібно.

П.С. Cifalius - Ірусь, твій випадок до цього не відноситься, і ти сама знаєш чому :)

Останнє редагування: 20 Червень 2011
  15. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Vika, може краще хай в слiнгу спить на вас?або в вiзочку неподалiк гуляє з мамою,щоб мати можливість погодувати.

16. allusya

allusya Well-Known Member

Більшість, можуть слухати поради, маючи навіть інформацію, кажучи: "ми виросли і нічого". Я своїй знайомій стільки надавала ссилок, стільки нарозказувала, і власним прикладом показую, що можна і треба обійтись без дурника. Проте як я взнала, що вона дала дурник доні, бо не бачить в тому нічого поганого, була страшенно здивована. Вирішила цю тему з нею більше не обговорювати. Зато в неї дома завжди порядки і наготовлено їсти. Кожному своє. :girl_sad:

17. Nata

Nata Well-Known Member

Ну так, ми слідкуємо за модою, а Ви ні?
    Якщо природні речі вважати даниною моді то ми так далеко зайдемо. Ви б хоч трохи поцікавилися що КОРИСНО для Вашої дитини і чому мами відмовляються від дурника, ну але то певно дуже важко :)

---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ----------

Я думаю що не тільки не візьме, а ще й ґвалт зчинить, краще справді візьміть зі собою у слінг ну або бігайте додому годувати

18. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Мами і бабусі теж різні. В мене свекруха мого чоловіка виростила без дурника і пляшки і відповідно внуку навіть не пропонувала дати. Навпаки тішиться що малий з ложечки їсть і п"є зі стаканчика(правда п"єм лише коли жарко, а так в нас циця).

19. Alexx

Alexx New Member

А мій малий сам не хотів дурників брати ))) циця то є циця ))) з самого народження. Добрі бабусі подарували нам "бідним" дурники, але малий ними просто бавиться і гризе (та зрештою він все гризе). А от з пляшички він п"є, але тільки сироватку (дуже її любить) і я маю 15-20 хв спокою, бо він лягає собі і попиває сироваточку )))). А в загальному ми з чашечки, ложечки, циці ..... Одним словом "екшин" цілий день :).

А розуміти чи не розуміти когось то вже таке. Треба більше до дитини прислухатись і приглядатись. Діти собі самі знають що їм найкраще. І взагалі мені здається, що охарактеризовувати це, як якесь модне чи не модне явище не доцільно.

Останнє редагування: 21 Червень 2011
  20. slobodianka

slobodianka Member

природньо:girl_smile:
    А я не розумію коли дитина кричить, а йому замість циці дурник дають, вона випльовує-кричить дай цицю, а їй знову сунуть ту резину, і так по колу, вбийте, але не розумію. На рахунок бабусь 100%-моя свекруха все мені причитала, що не даю дурника, вияснилось-зовсім не дитині потрібен був він, а їй просто подобається як дитина його смокче, ні про яку користь тут не йдеться.

21. Orman

Orman Модератор-бомба

тобто навіть теоретично можна допустити що дитина (якщо в неї є вибір) для задоволення своєї потреби у смоктанні вибере дурник, а не мамині груди? Як вона про нього взагалі взнає? Коли дитина народжується то інстинктивно шукає груди, чи як покласти коло циці дурник вона довго буде вагатись шо взяти? Мені самій смішно таке писати.
    Дурник не дитині потрібен (і ніколи не був потрібен в жодній рельності), а мамі щоб "побути вільною" від дитини, а це вже питання пріоритетів, і нема шо спихувати відповідальність за свої рішення на дитину.