Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

Анута Well-Known Member

всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати

Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Відповідь: Дурник, пляшка - давати чи ні?

ну то ви не судіть лише по своїй дитині! в нас сьогодні зранку на Сихові був сильний вітер, то ми з малям виїхали надвір під час неспання, дурника я не збиралась давати, але взяла з собою... то вона рота так відкривала, постійно язиком мелькала(може через то що якраз зуби прорізуються), то я мусила таки його запхати, і кажіть що хочете - але мені здоровя дитини важливіше!

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

дуже правильні слова! прислухатися власне до СВОЄЇ ДИТИНИ, а не до наказів МОЗ, ВООЗ, мудрих консультантів і т.д.
    більше не маю що в цій темі додати! :girl_bye2:

3. Galya

Galya Well-Known Member

Моя теж рота могла відкрити коли хотіла, зуби теж лізли, і вітер в нас ще той, і зимою до -10 гуляли, але я і подумати не могла, що від того можна захворіти...А ви теж надворі рота не відкриваєте, щоб не застудитись? Звідки взагалі ці ідеї про "нахапатись холодного повітря"? Невже старші діти (які вже так чи так без дурника) не хапають того повітря?

4. amurka

amurka New Member

вже як так боятись вітру,то шарфіком можна прикрити...

5. Tanju

Tanju Well-Known Member

Мамочки(ті, хто все таки давали дурника дітям) поділіться досвідом як і коли вивідівчили дитину від нього, ну я пляшки відповідно також?

6. amurka

amurka New Member

ми ним дуже мало користувались,але я просто поміняла дурачок на зовсім інший по формі і якості і іншої фірми і мала незахотіла його,так і відівчила...

7. skystar

skystar Well-Known Member

В нас питання про відмову від того чуда постало, як малій було десь рік і вісім. Я сказала, що дурника мишка вкрала, перед тим його заховала, у відповідь почула: "то йдем купимо нову":eek:. Поки чекали на нову, трохи поплакали, але заснули. А на другий день я знайшла старого дурника, в якому мала "прогризла" дирку, поклала зранку їй під подушку. На запитання, що то з дурником сталось, відповіла, що то "мишка віддала, ти ж так вчора плакала, але трохи відгризла й для своїх діток, бо вони ще маленьки й також хочуть". Тут Соломія задумалась... і ми вирішили, що діткам мишки дурник треба вже більше, ніж нам і віддали, майже без бою:girl_crazy:. Потім ще декілька раз згадувала, але ж мишку з дітками шкода:sad:... не відбирати ж тепер у них, те що подарували... Так і забула:xaxa:

8. Akita

Akita New Member

А ми свого демонстративно в смітник викидали:), бо варіант з мишкою не проходив.
    А сприводу - давати чи ні, то я теж вважаю, що найкраще - це прислухатись до своєї дитини.

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А мене мама вже просто штурмом бере.. вже просто виходжу з себе і починаю кричати. Як можна кожні 20 хвилин повторювати щоб я дала дитині соску і не мучила його, що то я дитину до лікарні довела бо не даю йому пити воду і чайочки, перегодовую дитину, що мушу годувати раз в 4 години а в перерві має пити воду і смоктати дурника.. Вже дійшло до того що мама пакує валізи і забирається від нас і ноги її тут не буде (чоловік перехрестився). От як прийшли з лікарні так і воюємо... ( в нас був спазм кишківника, казали в хлопчиків то буває частіше, може просто від плачу статися). Ніякі доводи і статті не допомагають - то все дурне навидумували, вона 2х дітей виростила і все знає... Я вже не витримую просто

10. natorella

natorella Well-Known Member

а старший ріс без дурника?

11. Zoryanazirka

Cтарший був з дурником від 4х місяців майже до року. Я працювала і з Марком сиділа мама, то вона дала..Але Марко з пляшки ніколи в житті не пив, тільки цицьку хотів, то я ганяла годувати або з дому працювала як була можливість.

12. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Я свою кілька тижнів тому відівчила від дурника... Одного вечора просто вирішила перед сном його не давати (до того мала з ним тільки спала). Я не думала остаточно її відівчити,просто хотіла подивитись на реакцію.Вона довго крутилась, лежала з закритими очима але ще щось белькотіла.Одним словом в той вечір вона довго засипала, приблизно 45хв.Але не плакала!
    От і все! А я думала що то так тяжко буде! На другий день засипала як звичайно з цицьою в зубах.

13. inchik

inchik New Member

14. mashynka

mashynka Well-Known Member

так то воно так, але в наш час багато інформації приходить до нас з реклами, замовних статей в журналах (відкрила недавно якийсь мамський журнал і аж здивувалася скільки всяких предметів є страх як необхідними мамі), від інших "досвідчених мам" і т.д - і нам здається, що дурник, візочок, ліжечко, одноразові підгузники є невідємними атрибутами мами. Але ж до ПРИСЛУХАННЯ ДО СВОЄЇ ДИТИНИ ті предмети насправді не мають ніякого відношення!

15. Zoryanazirka

А нам в пологовому як рекламку видавали список предметів що обов"язково повинна мати мама, і серед списку були пляшечка і 2 дурника..

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Я капітально отруїлася. Обезводнення організму, лежу зірки в очах.. Молока з грудей ні краплі не можу витиснути, михасик вчора в одному памперсі цілий день був, хоч цицьку ссав нон-стоп. На вечір почав вже плакати і мені довелося розморозити молочко ( в мене є завжди запас, бо суміш я ні з що не дам дитині), я розморозила, налила в пляшку.... І зрозуміла що я невмію дитину годувати з пляшки.... Намордувалися що я що він, поки мама не допомогла. Михасик задоволений відразу заснув.

16. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

І я такого ніяк не можу зрозуміти,для чого дитині затуляють на вулиці рот дурником чи шаликом:girl_sad:
    Дурник в нас був до року.але на вулицю ми його не брали,якшо чесно мені було соромно йти з дитиною, коли дурник в неї в роті,а про те як дитині затуляють рот шаликом,то ніяк до мене не дойде:no: мені чомусь відразу шкода дитинки тої.

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

о і я таких знаю і не одну. то про яке ГВ при цьому мова і про який спільний сон?

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А я до народження дитини читала в основному про вагітність. Про догляд за дитиною прочитала Спока і "Ви і ваш малюк" Н. Стенкова. Звідти мала переконання, що дурак корисний, бо завдяки ньому дитина задовільняє рефлекс смоктання. При тому теж була готова комусь щось доводити.
    Але після народження Софійки почала більш грунтовно ціквитись тим питанням. Задумалась, а як колись обходились без того чуда цивілізації. І раз обходились, значить не є він таким необхідним ;) Малій майже два місяці. Дурника ми не використовуємо і не збираємось. так що свої переконання я переглянула і дуже з того тішусь :)

19. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

20. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я кілька разів переглядала радянські книжки по догляду за дитиною то навіть там НЕ РАДяТЬ використвовувати дурник бо він приносить більше шкоди ніж користі.

21. Natalia

Natalia Well-Known Member

Прошу вашої поради з приводу дурника. Можливо про це вже писали, але не маю часу читати всю гілку.
    Ми на ГВ. Годуємось за вимогою кожних 1-3 години (найчастіше щодві). Інтенсивно їмо хвилин 10-15 потім частенько просто смокчемо груди. Ввечері засинаємо 2 години біля грудей. І при цьому всьому їй не вистачає смоктання. Часто намагається зловити пеленочку, розпашоночку, рукавичку, пальчика щоб посмоктати. Не завжди виходить і нервується з цього приводу.
    Всі вже мене переконують купити дурник і я не знаю що робити.
    Ще причиною такої великої потреби смоктання може бути зубик, який вже прорізується, але тримати зубогризки в руках ми теж не вміємо...