Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

Анута Well-Known Member

всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати

Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. amurka

amurka New Member

Відповідь: Дурник, пляшка - давати чи ні?

я мала на увазі то,що спочатку всі говорили про заборону,а тут вже написали шо -не рекомендовано!

а я шо інакше написала?

3. Galya

Galya Well-Known Member

Цитую з наказу:
    "Основні правила успішного грудного вигодовування
    ...
    6. Не використовувати соски, пустушки
    ..."
    Заборонити ніхто такого не може, але якщо в 1 документів в кількох місцях згадується про те, що на ГВ дурника не використовувати, то я би принаймні задумалась.
    Гарна підбірка з документів є в Тані тут

4. amurka

amurka New Member

перш ніж давати дитині що небудь полюбе треба задуматись....
    я не говорю,що дурник-це супер-пупер штука,і думаю що дитина без нього може обійтись....а як писала швидше,що дурник не є

5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я з цим згiдна. Перша доня їла з пляшки удень з 16 недiль, i ми прогодувались успiшно до 14 мiс, i завершили з моєї iнiцiативи. Магiчно молоко само по собi не пропало.

Назвеш. I це вiдмазка тому що легше всього кинути того ровера i не годувати бiльше через одну чи двi проблеми, через будь що, їх може бути багато. А якщо напролом годувати i з пляшками i дурниками i з чим завгодно, то не можна сказати що годування не успiшне.

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А от мені цікаво, як обходились люди без дурника тоді, коли його ще не винайшли. Яка історія того приспосіблення, бо латекс відкрили не так давно. що давали колись по селах жінки, щоб дитя не плакало, адже вони були точно не менше зайняті ніж сучасні мами.
    Це не до попередньої суперечки, просто цікавлюсь :)

7. Музик

Музик Мартуська

давали м'якуш хліба, або цукор, замотаний у шматку

8. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ага, а у крайніх випадках маковий відвар:girl_devil:...Є в укр.літературі твір (назву забула), як мати дитинці "передоз" влаштувала і дитина уві сні померла:shutup:

9. natorella

natorella Well-Known Member

http: //www.youtube.com/watch?v=B2Mbd-HnJIM

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

"Горпина" Марка Вовчка

---------- Додано в 01:08 ---------- Попередній допис був написаний в 01:06 ----------

так, це чиста правда! не думаю що дурник шкідливіший за цукор!

11. Viktorina

Viktorina New Member

Я не прихильник пустишки ,але годування по-вимозі капризування дитини щогодини вдень і вночі... я вважаю за краще капризування дитини задурити пустишкою чим тримати дитя постійно з цицькою в ротику, і ще й спати разом... ,всі педіатри і психологи радять ,що так є педагогічніше і гігієнічніше і краще для дитини, привчити змалку спати в ліжечку самостійно.:connie:
    Я мама, яка вже сама знаю ,що то означає навчити дитину спати з мамою і з цицькою, і без цицьки, і самому, і з пустишкою...
    Тому про спірне - пустишка чи без ,має свої розбіжності , як в добру сторону ,так і не дуже. Якщо мудро до того підходити ,то кожна мама може знайти розумне рішення для своєї крихітки.

12. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

13. natorella

дитина маленька не може сказати ШО їй треба. тому і показує як може. а навколо всі кажу - капризує.і шоб не капризувала, замість виявити причину неспокою - пихають гуму.

я маю себе як великий приклад того шо дурник є небезпечним. він відстронює маму від дитини. зараз я не маю з мамою такої довіри як хотілось би, бо можу точно сказати, шо саме черех оте кричання моє, годування по режиму. спання окремо і дурника, моя мама каже - Я маю двох дітей і жодне не живе зі мною. мама вимагає від мене уваги такої як я колись вимагала від неї. і оте все виникло не звідкись а має коріння з отого цицькового віку

зараз почнуть писати - то ти дурна і немудра, а я така хороаш і всьо в мене ок і в моїх дітей

але я НЕ ВІРЮ, майже усі кого виховували не всупереч тії совецькій системі мають такі проблеми

і мене важко в тому переконати

ІМНО
    лінк на самоскачування - там дуже багато

Останнє редагування: 23 Лютий 2010
  14. Ірена

Ірена Well-Known Member

не факт... мала за приклад свого свекра, який сам розповідав, що ходив за своєю мамою зі стільчиком, щоб та його погодувала і сам же потім ту маму ненавидів. навіть коли воан помирала вони не помирилися...
    хоча я за ГВ.

15. natorella

ми з вами про різне говоримо. я кажу про годування за системою

16. Ірена

Ірена Well-Known Member

може й так. я чомусь зрозуміла, що чим довше годуєш - тим міцніший звязок, а маю приклад навпаки...

17. inchik

inchik New Member

питала я свою бабусю колись давно чим пустушки заміняли, так сказала - цицькою....хліб давали вже як більші були, або навіть сало смоктати

18. Viktorina

Viktorina New Member

Я на цьому не настоюю:girl_sad:лише сказала "ЩО РАДЯТЬ ЗА КРАЩЕ" ,і маю практику із своїми двома дітьми і по-різному , а ще мої діти не колисані зовсім... :girl_haha:то я вже писала, якщо мама розумно буде прислухатися до свого дитяти ,вона за краще знає ,що підходить саме її дитині - дурник-пустишка,колисання ,спання разом чи окремо.:girl_in_dreams:
    А ГВ, безумовно потрібно стільки ,скільки вистачає молока і можливості годування.Та я тільки про те ,що цицька в деяких мам замінила пустишку,при частому смоктанні.:girl_cray:Приблизно годують до року,але кому, як виходить бо молочні мами,ніякі суміші не замінять.І не сперечаюсь ,що кожний спеціаліст буде відстоювати свою правоту:girl_crazy:, ніхто краще за маму не відчує, що потрібно дитині.:girl_bye2:

19. Leila

Leila Well-Known Member

мені здається що якраз все навпаки це "пустушка" замінила цицьку. тому й мало годують, бо дитина смоке дурника, а груди не потребує. тому знижується лактація.

20. Nata

Nata Well-Known Member

Хто радить? Я лежала в двох різних пологових і неонатологи чітко давали вказівки: жодних дурників і пляшечок. Просто так?

21. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я все думала куди написати. Сюди напишу. Мами різні бувають. І далеко не всі виявляються морально готові бути мамами. Знаю два таких випадки. Одна знайома дає дурник бо " мала ну весь час плаче, ну не можу ж я бути постійно біля неї". Дитині ще 3-х місяців немає, а мамі вже з перших тижнів "рве кришу" і вона постійно намагається кудись вийти з дому сама без дитини. Зцідженим молоком годують бабці з пляшечки, дурником маму заміняють. І мені її мама каже як то її доньці важко весь день з дитиною (а я ніби не сама вдома з дитиною).І в знайомої тої є власне авто і фінансова можливість відпочивати разом з дитиною в комфортних умовах де вона забажає. І СЗК я ій свій дала спробувати, щоб зручніше було... І спати вкладає дитину в ліжечко бо "чоловік руками махає вночі", а в них таакеее спальне ліжко на пів кімнати...І ще мені при тому каже, що ми вже в такому віці(ій 30р) коли материнсвто в нас вже свідоме...
    Далеко не кожна мама ХОЧЕ відчувати свою дитину.
    А ще мене дивують мами які дають соску дитині на вулиці "щоб не наковтався холодного повітря". Мій малий і без соски рот не відкриє. Як партизан завжди мовчить. Тільки споглядає кругом.