Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

Анута Well-Known Member

всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати

Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Відповідь: Дурник, пляшка - давати чи ні?

3. amurka

amurka New Member

ні,молока було багато,але вона всеодно не хотіла,і швидку викликали,бо груди набирали,мама вже казала щоб закінчувати то всьо,бо немогла дивитись як я мучилась,так помучились з доцею 2 тижні і почала по чуть чуть бр груди.потім малій робили операцію і молоко пропало(дуже переживала і нервувала),почала відновляти ,то трохи відновилось,але багато вже нема молока і почала кусати мене))

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

так я ж по темі про дурник! уважно почитайте мій перший допис - я написала що даю дитині вночі дурник, замість того щоб годувати по 10 раз(бо вона не голодна!), тому що вона сильно зригує, і не може через це спати і плаче! мені ж видніше, бо я біля неї знаходжусь!
    я ось вже тиждень роблю так: даю дитині їсти не пізніше як за 30-40 хв до сну(хоча до того засинала ТІЛЬКИ з цицею, а через 15 хв будилась, і довго ригала), і сталося чудо - моя дитина почала нормально спати і не будитись! тому я і даю дурник!

5. Fast

Fast Well-Known Member

Цікаво з якого часу?! Бо коли ми були малі, важко було знайти маму, яка не допоювала свою дитину, і це робили за допомогою пляшечки з СОСКОЮ! І що всі діти відмовлялись від грудей чи кусали їх? Я даю дитині пляшечку, і жодних проблем не маю з ГВ.
    Ну а з соскою я згідна, це трохи лишнє

6. amurka

amurka New Member

і моя братова давала пляшечку,бо було багато молока і то шозцідила,то давала через пляшечку і молоко було і не відмовлялась від грудей і не кусала...і деколи(на перших місяціх) давала дурника,але то дуже рідко....

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Та певно нє, але чомусь люди з покоління моїх батьків роблять великі і недовірливі очі, коли чують, що я годую грудьми. Запитання "і що, є молочко?", "а не зажирне?", "дитина не відмовляється від грудей?", "чому не допоюєш?", "Дай дитині дурака, хай не мучиться, бо і так без того не обійдешся" чую майже від кожної старшої мами. В переважній своїй більшості вони годували максимум до трьох місяців, бо: пропало молоко, молоко жирне, дитині грудного молока мало, кусається... Мабуть були причини такої повальної відмови дітей від ГВ. то певно ті допоювання з СОСКИ таки відіграли в тому певну роль?

8. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Та й зараз важкувато таку маму знайти. То тут на ДП просто багато таких мам, а от в парках, в інших місцях, де багато діток, то без сосок виросло небагато дітей.
    Коли я була мала, то мені давали дурника. Я на ГВ була десь біля місяця. Діти маминої сестри максимум до 4 місяців. Мій чоловік і його брат біля 3 місяців. Коліжанка також 3 місяці.
    Можу сказати, що моя доня виросла без дурника і пляшечки, і це реально. Зараз нам 1 рік і 7,5 місяців. Ми на ГВ і зав"язувати з цим ділом не збираємося скоро.
    Коли була вагітна, то ще десь закрадалася думка, що можливо треба буде дати дитині дурника, бо багато хто так робить. Тепер маю досвід і кажу, що дитина без дурника - це реальність.

9. amurka

amurka New Member

моя мама і мені давала дкрнмка і мому брату і годівала довго нас і купала в молоці,ще сусідки сина годувала...є різні випадки....мому чоловіку не давали дурака і годували єлі 3 місяці...
    я тоже думаю шо без дурака можна обійтись,але не всі проблеми від нього!!

10. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Я особисто давала малому дурник, бо мали ми 4 місяці коліки і нічим дитину не могли заспокоїти, тому не шкодую,що давала.А в рік ми його забрали, чим скоріше забрати,ти м на мою думку скоріше дитина відвикає від нього.
    А ось моя кумця - першій дитині давала і дуже довго і на противагу другій дитині вирішила не давати дурника, і тепер шкодує,бо склалися так обставини,що в 8 місяців мусила відлучити від ГВ, і дитинка бідолашна тепер мучиться бо не вміє їсти з ложки,бо привикла до грудей, так би їй в даній ситуації набагато легше з пляшечкою було.

11. Лянка

Лянка Well-Known Member

Моя менша доня не мала жодного разу в роті ні дурника, ні пляшечку. Але кожне годування в мене екстремальне - вже не один раз мала прокушений сосок, та й так, що ледве тримався. Годую здоровою груддю, поки не загоється прокушена. А тоді по новому колу. Старша доня була теж на грудному, але я їй давала дурника. Але вона жодного разу мене не вкусила. Така сама ситуація в моєї куми, дитина на грудному+дурник і жодного разу не вкусила маму.Тому не вважаю дурника причиною кусання.

Бачу, що і в Амурки схожа ситуація. Люди тут наводять Вам конкретні ситуації, а Ви, Яремко, видаєте якісь топи. Реальне життя трошки відрізняється від сухої статистики.
    Навпаки, емоційності хоч відбавляй в противників дурника - гумові жінки,
    і дописи типу такого. Особливо гарно виглядає ось ця фраза нагадай певне в останньому дописі хто дурак
    Окрім того виглядає так, що наші "консультанти" по ГВ володіють подібно Папі Римському даром непомильности. Тому будь, яку думку, яка суперечить їхній вважають неправильною.

Хочу Вас розчарувати, але і від грудей рано, чи пізно доведеться відлучати.

---------- Додано в 10:39 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

БРАВО!!! Так тримати.

Останнє редагування: 22 Лютий 2010
  12. inchik

inchik New Member

13. Fast

Fast Well-Known Member

цілком згідна, що це реально, але на скільки необхідне?
    Або мам. Бо в певний час з'явилися куча різних сумішей, а не тільки малиш, і була поширена думка, що від ГВ циці стають подібними до вух спаніеля.
    І від грудей самі діти відмовляються в дуже рідких випадках. І я знаю таких мам які успішно поєднують ГВ з штучним і це реально і соска (пляшечка) тут мало що вирішує! В пологовому моя цьопа теж їла суміш, але зараз їсть цицю!
    А те що дитина відмовляється від грудей через соску то це відмазка мам, які не хочуть давати дитині цицю!

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

15. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

Коли у мене народився син, то моя мама, як годиться (ще за старими звичками) почала мені доказувати, що потрібно давати дурника, щоб дитину заспокоїти, але як ми не намагались, у нас нічого не вийшло - ну не "надурили" і все! -випльовував, кричав і все одно вимагав грудей. Коли народилась друга дитина, моя мама все ще не здавалась, але і це моє дитятко відмовилось "бути обдуреним" :girl_smile: До того всього вони ще й не хотіли з пляшечок пити. І я не шкодую, що не давала дурачків, бо як згадаю, як мене не могли відівчити!! (аж до першого класу!:girl_flirt:) Так що, думаю, краще всього не привчати до цього.

16. Nata

Nata Well-Known Member

Добре, а давайте з глянемо з іншого боку
    Чи варто наражати дитину на небезпеку, якщо цілком реально цієї небезпеки уникнути?

17. katkas

katkas Well-Known Member

Таке ГВ успішним не назвеш. Це є реально, але, як правило, таке ГВ закінчується швидше, ніж рекомендує ВООЗ. Частіше діти на ГВ, без суміші, але з дурником, відмовляються від "цицьозамінника"(с), він просто не потрібен, як і від пляшечки, бо смоктальний рефлекс вони задовільняють коло грудей.
    Ну не завжди відмазка, тому що не дарма в рекомендаціях про успішне ГВ забороняють давати дурники, пляшечки і т.п., бо таки є діти, які можуть відмовлятися від грудей, при наявності дурника і т.п.
    Пишу це з власних спостережень, бо в своєму оточенні маю досить багато мам, з прикладами, як успішного ГВ, так і ГВ перерваного через дурник, і пляшечку.

18. Galya

Galya Well-Known Member

Дівчата, суперечка ні до чого не приведе, рекомендую закінчувати. Звичайно, все індивідуально і кожна мама сама вирішує, що краще для її дитини. просто цю тему крім кількох людей, які тут пишуть можуть читати і багато інших. тому консультантам так важливо правильно розставити акценти: ВООЗ і МОЗ України не рекомендують використовувати штучні замінники груді, так само як і не рекомендують догодовувати чи допоювати до 6 місяців. Це не консультанти придумали, а офіційна медицина. Дурник і пляшка набагато збільшують ймовірність відмови від грудей, псування прикладання (зі всіма витікаючими кусаннями, зменшенням кількості молока, тою ж відмовою...) ну і багато ще чого. Ймовірність є і ніхто не знає, кого пронесе, а хто потім буде лікті кусати. На нашій практиці вже є немало, повірте, випадків, коли до проблем з ГВ призвели виключно дурник і пляшка. І то є сумно. Тому звичайно, вирішувати все одно кожному окремо, але якщо ви і самі погоджуєтесь, що можна і без замінників обійтись, то нащо так ризикувати?

19. DoroshLida

DoroshLida New Member

Моїйоцей процес смоктання донечці 2.7 і вона смокче соску лише коли лягає спати.Мене оцей процес смоктання соски дуже тривожить,і я звернулась до дитячого психолога,що вона думає про це.Відповідь була така-раз смокче,значить щось бракує,до 3х років повинно минутись.А якщо не менеться-треба вже якось примушувати залишити,бо інакше....

20. amurka

amurka New Member

о!не рекомендують,але не забороняють!тому кожній мамі вирішувати,що краще для її дитини....дати того дурника чи попробувати обійтись без нього!!

21. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

А як Ви собі уявляєте заборону?:)
    Все одно кожен сам вирішує, але інформація повинна бути доступною. Тут консультанти добре все роз"яснюють (безкоштовно, зауважте), а ви "думайте сами, решайте сами ".