другий шлюб

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем lulu, 1 Січень 2008.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: другий шлюб

а цього вже вам не дано знати і нема права кого-небудь судити. В кожного своє життя, свої помилки, невдачі, розлуки.

2. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

підтримую на 100 %

3. Provans

Provans New Member

НЕ СУДЖУ Я НІКОГО! я це вже на цьому форумі пишу 3 раз!
    Просто в нас зараз виходить більше вийнятків ніж правил!
    Хоч я думаю, що кожен з нас в глибині душі розуміє, що в принципі це правильно -прожити життя в одному шлюбі, але кожен чомусь це твердження приміряє на себе!
    Це просто твердження і мені здається воно ПРАВИЛЬНИМ!!!

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

та що ви так себе захищаєте, ніби вас хтось образити хоче. Добре, вважайте так, а я вважаю по-іншому і також про це пишу, так як ви :)

5. Provans

Provans New Member

Я не себе захищаю, я відстоюю свою думку яку вважаю ПРАВИЛЬНОЮ!!!
    Маю на це повне право

6. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

А інші люди ?

7. Provans

Provans New Member

А хіба я комусь забороняю це робити?

8. vernata

vernata New Member

Provans, хочете ображайтесь, хочете ні, але Ви дуже агресивно реагуєте на дописи. Вашу думку ми всі зрозуміли, дай Боже, щоб Ви її ніколи не змінили. А про те, що протилежну думку висловлюють дівчата, у яких "виняткові ситуації", то це вже Ви неуважно читаєте. У мене один шлюб і я надіюсь, що на все життя, але я б не стала так категорично висловлюватись щодо розлучень. Моя співробітниця в першому шлюбі була дуже нещаслива, а от з другим чоловіком живе душа в душу, виховують діток (причому старша донечка від першого шлюбу). Чому вона мала бути нещаслива все життя?

9. kljysochka

kljysochka New Member

---------- Додано в 02:23 ---------- Попередній допис був написаний в 02:22 ----------

[/COLOR]
    ггг, чєсс слово! ви шо думаєте, що всі хто одружився вдруге, мріяли про це все своє життя? я не в глибині, я дуже навіть при березі розумію і хочу щоб був один шлюб на все життя! але в силу обставин я б хотіла щоб він був з моїм другим чоловіком. і , о! уявіть собі, через виняткові ситуації!( ну, на особливу винятковість я не претендую, но всьо же..)
    та хоч 10 разів напишіть, та після слів
    Допис від Provans
    І у всіх, хто мені намагався це пояснити - вйняткові ситуації?????

з"являются неоднозначні емоції..

а ви в якій темі? про другий шлюб? а хто вам, в основному відписувати буде? ясно що люди, які мають цей другий шлюб, і кожен буде говорити про свою ситуацію, хоча і в загальному, тому тут всі і винятки:) створіть тему "перший шлюб" і там буде більше правил ніж винятків;)
    не думайте, шо розлучення то така приємна справа, шо люди лінятся прикласти всіх зусиль, щоб до того не дійшло, не стараются щось змінити, якось розрулити ситуацію і т.д.
    всі дівчата мріють про "одне і на все життя", і кожна, як може, стараєтся шоб так і було, не одні ви, але... і це "але" теж тра сприйняти, імхо

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Ні, цим у нас модератори займаються. Але в дописах бракує смайлу: :tanksmile:
    Не хочете його в підпис поставити?

11. Provans

Provans New Member

Я багато разів перечитала свій і Ваші дописи, дівчата! І зрозуміла, що ми розмовляємо з вами на різних мовах. Не розумію, чому комусь здається, що мої дописи агресивні. Я ж ніде не сказала, що ті хто живуть з други чи третім чоловіком погані, чи не праві, чи не мають права бути щасливими, чи мають терпіти алкашів чи наркоманів! я лише говорила про те, що шлюб в житті має бути один і це можливо лише у випадку коли між подружжям є любов! А маючи можливість читати ваші дописи, сам собою напрошується висновок, що ні кохання ні любові у багатьх у першому шлюбі не було! Можливо була симпатія, але не більше! Можливо кого образила вибачайте - у мене справді не було такого наміру!
    в підтвердження своїх слів можу навести приклад своєї сестри. Коли вона зустрічалась зі своїм першим чоловіком, то ми всі помітили, що вони зовсім різні люди з кардинально протилежними поглядами на життя. ЇЇ батьки (це моя двоюрідні сестра) просили щоб вона все добре зважила. Закінчилося все тим, що вони прожили разом не більше 3-х місяців. Зараз вона живе з іншим чоловіком, з першим розлучилася, має церковне розлучення бо там були вагомі причини.
    Тепер коли вона згадує все це то каже, що сама собі винна, бо не прислухалася до порад найближчих людей!

Останнє редагування: 5 Лютий 2012
  12. robik

robik Member

Розмовляємо то ми українською, але на певні речі дивимося кожна зі своєї "калакольні". Через вік, досвід, ті ж граблі і тд.
    Повірте, що люди одружуються по любові, то ж не в один день вирішила "люблю", а на другий "одруження".
    Я проти, як і вже писала раніше, другого церковного шлюбу, але не критикую тих хто після невдалої спроби будує нове життя. На це також треба мати велику мужність, відкритися знову іншій людині.

13. Holly

Holly Moderator

А я розумію Provans... слова, що треба відповідально поставитись до шлюбу. Я ще можу зрозуміти людей, які багато років прожили, а потім розлучились. Образи назбирались за роки, якісь непорозуміння. Але коли люди прожили пару років, і розійшлись, бо ніби то не зійшлись характерами... значить, погано старались, або не дуже то і тре було
    але і розійшлись не від того, що було добре і не одним днем то сталось, правда? Хоча особисто знаю одного чоловіка, котрий зранку встав, зібрав речі і пішов. Жінка з дітьми в шоці, а йому набридло, коли оте "все добре".
    і ще одне, ті хто живе в шлюбі з одним чоловіком ніколи до кінця не зрозуміє інших, тільки тому, що чужа сім"я - темний ліс. Ніхто ж відверто не пише, що от так і так, отак було добре, а тут були проблеми.

14. robik

robik Member

Підтримую на 100%. Ніхто не знає, що робиться за закритими сімейними дверями, навіть пара по різному дивиться-реагує на одну і ту ж ситуацію. Та й ми сьогодні кажемо "о, та то біле", а через якийсь час і ото біле вже нам здається не таким. Час нас змінює.
    Я знімаю капелюха перед людьми, які прожили все життя разом, направду. Але і не кажу "фу", коли по якихось причинах люди розходяться, бо ніхто не скаже всієї правди.
    Мама нас з братом виховувала сама, і бувши підлітком я один раз їй закинула "а що то не можна було змиритися, ми би мали тата". Мама нічого не відповіла, тільки сльози в чотири потічки сказали. Але я це розумію зараз, коли переживаю то на своїй шкірі. Відчуття провини перед дітьми вижирає з середини, я "такая красівая і умная", а дати дітям того, що так бракувало мені незмогла.
    Але є момент, який мене "рятує" - це те, що я не вважаю свій шлюб помилкою, я вдячна своєму чоловікові за прекрасних дітей, за то що нехай короткий час, але я була щасливою. Так, визнаю, не доклала максимально зусиль, бо не знала, чи не хотіла боротися з молодшою, безтурботною жіночкою, гордість і все таке .
    І скільки б не було таких чи схожих історій, будуть розлучатися, любитися, вчити інших, як то жити не тужити. Во всі ми різні.

15. Provans

Provans New Member

Це залежить хто що розуміє під словом любов!

Я знайшла слова однієї розумної людини про любов...

Останнє редагування модератором: 5 Лютий 2012
  16. La asiano

La asiano New Member

Ось тому і стверджують дівчата, що у кожного своя і особлива ситуація. І правда у кожного своя. І хто б що не розумів під почуттям любов, чи , то пак не називав ті почуття любов"ю, але кожен хто вступав в шлюб вірив, що то на все щасливе життя. І якщо люди розходяться проживши пару місяців, або пару років, то кожен має на то вагомі причини.

17. Provans

Provans New Member

В тому і вся біда....

18. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Згадалося в Толстого " Кожна щаслива сім'я щаслива одинаково. Кожна нещасна - нещасна по-своєму." Класика. Мої батьки розлучилися. Тоді в мами був зрив і депресія. Зараз вона каже, що вона б або здуріла, або стала б калікою, якби тато лишився.
    Дуже самовпевнено казати, що 100% впевнена в чомусь, чи комусь. Чоловік може прийти і сказати "Я покохав іншу." І що тоді? Як ви будете далі жити? Мовчу вже про пиятику і наркоманію і тд. Кожен має право бути щасливим, а не жити, щоб комусь щось доказати.
    Погоджусь, що на другий шлюб важче рішитись. Моя мама після життя з батьком навіть думати про це не хоче, їй "вистачило" чоловіка в хаті.
    А ще чисто моя думка, коли довго жінка живе у щасливому шлюбі і чоловік помирає, маючи дітей, може онуків, жінка береже світлу пам'ять про чоловіка і не шукає більше пару. Вона мала щасливе життя і доброго чоловіка, має що дітям розказати. То є справжній доказ любові обох партнерів. Особисто я маю повагу до таких жінок (напр. Крачковська) і чоловіків (чоловік Н. Румянцевої).

Ще додам, що потрібно дуже ретельно придивлятися до потенційного чоловіка. Чула, що в Америці практикують навіть наймання приватного детектива, щоб знати чим детально займається, куди ходить партнер. Попереднє тісне знайомство з чоловіковою родиною обов'язкове. Пожити разом, пройти з ним різні ситуації, потягнути час... Та й то не гарантія, але хоч ближче уявлення за кого ти вийдеш заміж, що з того чекати. Але розлучення для мене однозначно не кінець життя, хоч я і в щасливому шлюбі вже ось 8 років.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А потім розлучитися, розбивши того чоловіка вдрузки й тягнучи з нього аліменти (навіть якщо дітей нема) довгі роки... Не приводьте в приклад Америку, бо хто з недовіри й перевірок починає, той біля розбитого корита закінчує. Взагалі приклад якийсь як із телешоу.

20. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

А мені подобається такий підхід і річ не у недовірі. І хай там Америка як хоче, але мені дивно, коли тільки після одруження дівчина взнає, що в чоловіка якісь борги, залежності, що він не планує дітей, звик жити не так, як хоче жінка. І куди питання раніше дивилися?
    Ах да, любов...