другий шлюб

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем lulu, 1 Січень 2008.

1. Provans

Provans New Member

Відповідь: другий шлюб

Змінився!!!! Дуже змінився!!!! І я так само змінилася!!!! І кажучи правду, не думаю що в кращу сторону !!! Протягом життя всі люди міняються в ту чи іншу сторону!!!! Та на щастя ці зміни не заважають нам бути разом!!!

Останнє редагування модератором: 2 Лютий 2012
  2. Artemida

Artemida Well-Known Member

3. kljysochka

kljysochka New Member

ну, комусь
    а комусь

то нашо мордуватися? часом треба рішуче все поміняти, шоб двоє людей стали щасливішими і ощасливили інших:)

4. Provans

Provans New Member

Я не категорична! Це лише моя думка, що до шлюбу слід відностися серйозно!!!!
    [mod]то прошу, раз "не категорична", замінити клавіатуру, щоб не клинило на розділових знаках[/mod]

Останнє редагування модератором: 2 Лютий 2012
  5. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

і я ж такої думки, добре, що всім добре:girl_tender:

6. Artemida

Artemida Well-Known Member

Це не лише ваша думка, повірте.

Останнє редагування: 2 Лютий 2012
  7. robik

robik Member

Це нормально, час йде, нові обставини нас роблять іншими.
    Але от зміни бувають різні. І ви вірно зауважили, що не завжди в кращу сторону. Є зміни терпимі, є нетерпимі. Та й поріг терпимості у всіх різний. Хтось не терпить крику, хтось алкоголю, хтось зрад, хтось тиранії. Ситуації бувають дуже різні. І кожна з тих в якої розпався шлюб, повірте все робила, або намагалася, щоб жити в мирі і злагоді.
    Але як пояснити дітям, що в тата нова ляля? Бо мама не "працювала над собою"?

8. kljysochka

kljysochka New Member

то шо, всі, хто має другий, то через те, шо несерйозно сприйняв перший?
    ви вважаєте шо ваш щасливий досвід дозволяє вам таке говорити? дуже тішуся, шо є такі сім"ї як ваша, і сама знаю таких багато, але не через те, що ви серйозніше шлюб сприймаєте, чи більше над ним працюєте.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дуже в багатьох таке формулювання на жаль. Або ще оце: "бачили очі що вибирали"- моя найненависніша фраза, ненавиджу цих слів.:girl_devil:

10. Маріка

Маріка Well-Known Member

Так, можна багато говорити про працю над собою в шлюбі, про працю над відносинами, але шлюб це двоє. І двоє повинні розуміти, хотіти, працювати і дивитись в одну сторону. Коли в моїй першій сім'ї виникли труднощі, я дуже старалась зберегти сім'ю, але чоловік вирішив не перейматися. Ні він не придурок, не алкоголік, не наркоман, він нормальна людина, але він не бореться з труднощами, він від них втікає, як втік з нашої з ним сім'ї. А як боротись за сім'ю, коли друга половина не хоче?! Птаха з одним крилом не полетить.
    І не треба бути категоричним, що шлюб один на все життя. Всі, коли одружувалися хотіли бути щасливими, але в житті не все складається як ми хочемо.

11. Provans

Provans New Member

Дівчата!!! Я звертаюсь до усіх, хто дуже активно реагував на мій допис!!!!
    Якщо ви його дуже уважно читали, то помітили що там немає жодного слова, про те що в щлюбі потрібно терпіти пияцтво, чи насильство, чи зраду !!!!!
    Моя думка залишається при мені я вважаю що шлюб має бути один, бо коли ми стоїмо у церкві і перед Богом, обіцяємо що не залишимо людину аж до смерті, а коли настають труднощі розбігаємося, то хіба ж це не лицемірство???? Знову прошу мої слова нікому не приймати як закид в свою адресу!!!
    Я просто думаю чи варто тоді перед Богом давати таку обіцянку????

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

Я про це вже писала вище!!!

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

це дуже складна тема. І звичайно, ті , у кого все добре і мають один шлюб завжди будуть писати, що саме так і має бути, та бо воно і ніби має так бути, хоча життя не завжди таке просте... А ті ,кого на жаль спіткала така невдача, як розлучення, також завжди будуть казати, що усяке буває і не факт , що шлюб один на все життя. А що тут ще сказати? В ідеалі, звичайно-один шлюб перед Богом на все життя, що б не було. Але тим не менше люди чомусь розходяться, стільки всіляких нюансів є в житті, часом боюся навіть думати, що і я від такого не застрахована. Бо ж направду-я нині кажу, що я щаслива, що то все має бути лиш з одною людиною, а завтра світ весь перевертається і все змінюється... Головне вірити і берегти те, що маємо і надіятися, що все буде добре

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Не завжди.:) Я маю один шлюб, якому ніби нічого й не бракує, але стверджувати нічого не беруся, бо прекрасно розумію, що бувають різні життєві ситуації.

14. Provans

Provans New Member

Чому всі мої слова, кожен вважає як закид в свою сторону? Так, я вважаю правильним, що в житті має були лише один шлюб! Ну лише у випадку смерті когось із подружжя можливий другий!!!!

Але ніде в жодному моєму дописі я нікого, ні в чому не звинувачую! Кожен живе так як вважає правильним! Як кому підказує совість!

Мені моя підказує, що правильно те, що коли даєш обіцянку - її слід дотримати!

15. Farfalla

Farfalla Member

Звісно, що так! Та я б навіть додала не просто надіятись, а робити все можливе зі своєї сторони та не допускати поганих думок до себе. Адже, сумнів гризе з середини...
    Відносно того, чи це правильно??? Маю на увазі, другий шлюб... Церква ж при певних обставинах шлюбує...
    До прикладу, моя мама з батьком розлучились, коли мені було 4,5 роки. Через 11 років батько помер. Мама тоді зустріла іншого мужчину (він також був розлучений), вони полюбили один одного і вирішили жити разом.
    Вітчим отримав церковний розвід (не знаю чи правильно називаю. можливо це анулювання шлюбу). І тепер вони можуть взяти шлюб і що основне НЕ ЖИТИ В ГРІСІ. Тому думаю є ситуації, коли це допустимо та нормально.

16. Provans

Provans New Member

А ті хто два і більше - будуть звісно писати інше!!!!
    Кожному своє!!!

---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:31 ----------

Так, звісно, але на це мають бути дуже важливі причини!!!!

17. Vittoriya

знаєте, я дуже надіюся, що в старості зможу сказати, що шлюб один на все життя. Чесно надіюся, але я не можу знати, чи то так буде. А воно ой як буває....

18. Provans

Provans New Member

Ніхто не може знати, що нас чекає в майбутньому і я не вийняток! І не можу заглянути в майбутнє!
    Я не кажу, що ті хто розлучилися чи живуть в другому, третьому шлюбі чинять не правильно! Я нікого не засуджую, я не знаю всіх обставин за яких ті хто не живуть в першому шлюбі, розійшлися! Я взагалі не розумію, чому ви дівчата, відразу переходите на особисте!!! Чому на мої дописи така різка і активна реакція!!!
    Але я не відступаю від думки, що в цекві перед Богом обіцянку слід складати один раз! Звичайно, що з цього "правила" бувають вийнятки! Але дуже рідко!

19. Vittoriya

ото власне, певно то вам намагалися дівчата пояснити

власне! Я от боюся тепер так говорити, що один шлюб на все життя, я просто буду молитися, аби то таки було у мене, а заявляти так не буду, бо зараз скажу, а за кілька років мало що може статися...

20. Provans

Provans New Member