другий шлюб

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем lulu, 1 Січень 2008.

1. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: другий шлюб

ото загнулииииииииииииии
    або живе зі своєю долею
    не обов'язково вживати "несе хрест" - часто це підрозуміває "труднощі", а доля буває і щасливою

то точно -
    - спільного тут з Божим аж рівно нічого:)

2. Siania

Siania Love Life

О, то людина створена для страждання? Є категорія людей яким це навіть подобається, вони кожного дня терплять муки, бо вірні одній єдиній людині. Тільки питання, кому від того добре - Богові? Він отримує задоволення від того що ми страждаємо?
    Чоловік (допустим саме той що приносить муки) теж незалдоволений життям, бо раз він так себе поводить, щось не так...дружина, яка терпить, теж не знає що таке щастя любов і повага...То для чого нести цей хрест?

3. ylisovych

ylisovych миється в бані

А хіба ця розведена винна що з першим чоловіком вона не могла для прикладу зжитися...
    і чи винен той розведений що не міг зжитися з жінкою першою?

4. fotynasop

fotynasop New Member

Знаєте, питання досить складне і однозначного "рецепту" тут думаю немає. З одного боку, "що Бог з"єднав, людина нехай не роз"єднає", а з іншого дійсно бувають різні ситуації.
    Як на мене, то до шлюбу потрібно відноситись досить відповідально і вибір робити раз і на все життя. А вже коли хтось з кимось не зміг жити, то "бачили очі, що купували..."
    А якщо хтось овдовів і пізніше знайшов людину, з якою хоче жити, то чому б і ні?
    Я не осуджую тут нікого. В кожного власне життя і власне бачення проблем і їх роз"язання. Я просто хотіла написати, що шлюб - це відповідальний крок у житті (я маю на увазі церковний шлюб) і ним нехтувати не варто. А от громадянський шлюб ("штапм у паспорті") - тут кожен вирішує для себе. Хоч позицію: сьогодні мені добре з одним, а завтра з іншим, то житиму з тим з ким добре - я також не розумію. А про співжиття має взгалі негативну думку.

5. ylisovych

ylisovych миється в бані

колись дуже давно коли я виходила заміж була такої ж думки...але ситуації в житті мене переламали і свої принципи і думки-що шлюб один на все життя я ВИКИНУЛА....
    життя потрібно прожити а не промучати бо як так я ж брала шлюб в церкві....
    поки людина сама не попадає в певну ситуацію, то дуже правильна...

6. Маріка

Маріка Well-Known Member

А якщо любиш людину і всім ти задоволена, все тебе влаштовує, а він одного прекрасного дня прийде і скаже:"Вибач, я знайшов іншу і ми розлучаємось"?
    То ставити хрест на свому житті і ні з ким не жити, бо ти брала шлюб?

7. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Коли я познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком, він вже 5 років як був офіційно розлученим і 8 років, як вони розійшлися, фактично не проживши разом і двох років. До доці він регулярно хидив, допомагав вчити домашно з англійської та математики, слухали разом музику і просто спілкувалися. Він дуже любить свою малу, а мала його. Зараз доця вже студентка, їй 18. Стосунки у них теплі і дружні. А от з колишньою він майже не спілкується. Важко вона людина. Тож коли ми познайомилися ніхто ні на кого не плював і не доїдав. Це все було з першого подиху і ми це розуміли. Жодні умовності нам не заважали. Ми щасливі, у нас двоє прекрасних діток, дітки мають старшу сестру і купу молодших цьоць. Звичайна життєва ситуація. Можу сказати що наштовхнуло мого чоловіка на мене - потреба в любові, близькій людині, в спілкуванні, розумінні, співпереживанні.

---------- Додано в 07:09 ---------- Попередній допис був написаний в 07:04 ----------

Бачили, звичайно бачили. Але, зустрічались одне, а долали життєві труднощі чи банальний побут то інше. В парку сидіти з квітами за ручку чи пити каву в ресторані то одна романтика і задоволення. А от приймати іншу людину такою як вона є, вжитися з нею, з її звичками, манерами. Не всі вміють заглядати на перед з широко відкритими очима. Усі думають примружити око, а там реальність поміняється. А реальність чомусь не міняється, а ще більше починає муляти.
    От розкажу ситуацію. Моя коліжанка в лютому взяла шлюб, все як у людей з весіллям, прожили 6 міс. Зараз вона вагітна пішла від нього до батьків. Зустрічалися 8 років. Нормально? Примружені очі? Так. Були б відкриті було все гут. Бо була дійсно переконаною в тому, що він з усіма своїми недоліками раз і поміняється, бо ж вони стануть сім'єю.

8. In4a

In4a Well-Known Member

Ох, як часто так люди думають, і як помиляються...

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А ще можна думати що раз при відкритих очах здається що витримаєш недоліки і зможеш їх прийняти- то витримаєш (але одна річ думати, а інша - витримувати на практиці),
    а ще може "він" змінитися якраз після весілля - але не так як гадалося, тому що має "установку" що після весілля жінка стає мамою, тому "він" автоматично і одразу знімає із себе відповідальність за все, бо "в нього для цього вже є дружина" - і побачити це до весілля (коли він ще відповідає за себе сам) дуже важко при відсутньості попереднього досвіду.
    А ще можна бачити недоліки, але не знати як себе людина поведе у перевтомі і дуже критичній ситуації - бо таких під час зустрічань могло просто не бути.. але вони приходять з появою дитини тощо..
    словом, я думаю, причин може бути більше ніж просто надія на те що людина зміниться.

10. redfox

redfox New Member

я второй раз замужем...
    первый раз вышла замуж в 19, развелись через полтора года - все было чин чином) - не удалась совместная жизнь, розошлись - расходились долго и мучительно...
    через полгода после окончательного расставания познакомилась с мужем, через 2 недели после то как начали общаться, - стали жить вместе - как то само получилось... а после того как 2 года вместе прожили - расписались и обвенчались.
    не скажу что было безоблачно все, естественно некоторые сомнения были, но 2 года вместе их успокоили) зарегистрировали полтора месяца назад)))
    ко второму браку подходила более осознано, но опыт совместного проживания много о чем говорит)

11. Provans

Provans New Member

можливо я буду дуже консервативною, але переконана, що шлюб має бути один!!!!
    І те що не змогли зжитися, чи він знайшов іншу, це опавдання для самих себе, бо людина після одруження не міняється і всі недоліки які були, у людини нікуди не діваються!!!! І побачити їх можна дивлячись на те, як людина відноститься до людей,які навколо, до батьків, до друзів. Але проблема у тому, що до весілля ми самі не хочемо цього бачити!!!!
    Я вважаю, що коли люди кохають один одного, але кохають по справжньому, а не тільки на словах, то будь-які труднощі побутові і матеріальні тільки ще більше зміцнюють таку любов і вона з роками лише міцнішає!!!
    А коли не проживши і року люди розбігаються, бо побут звів на нівець їх кохання, то в мене тоді виникає притання: а чи це кохання?????
    Любов це не тільки квіти, романтика, подарунки і поцілунки!!!! Це дуже велика праця, в першу чергу над собою!!!!

Останнє редагування: 2 Лютий 2012
  12. robik

robik Member

А коли прожили 10 років, більше?
    Коли в нас все добре, то ми такі порадники, знаємо відповіді на всі питання, любу проблемо розрулимо. ТЕОРЕТИЧНО. А коли кака приходить до нас, тихо, або голосно плачучи "чому?" "за що?" "чому зі мною?".
    Є загальні правила, установи про сім"ю, але в житті ще є повно граблів, і характер, голова твоєї пари в сім"ї, свої мухи-таракани. В кожного складається по-різному. І кожна людина хоче щасливо жити в сім"ї, з дітками. Проте не завжди виходить так, як того хочеться. І критикувати когось, я б не стала, бо нема універсальної пігулки, щоб зберегти щлюб, врятувати сім"ю.

13. Provans

Provans New Member

Я нікого не критикую, якщо ви помітили!!! Я лише висловила свою думку з цього приводу!!!!

Хотіти мало!!!! Потрібно докладати дуже-дуже великих зусиль!!!! І багато багато працювати над собою!!!! Дуже добре коли це розуміє як одна так і інша сторона!!!

14. La asiano

La asiano New Member

А якщо не розуміє? і навіть не намагається?!
    Я вважаю, що таки немає єдиного алгоритму, який забезпечує щасливий шлюб. В кожній ситуації є свої нюанси і моменти. І я вважаю, що коли люди розуміють, що не можуть жити разом, то краще відразу розійтись, бо час не повернути ніколи!!!

15. Provans

Provans New Member

Я цілком вас підтримую!!!! Але не вірю що до одруження, не було ніяких ознак того, що ви не зможеже жити разом!!!! Я лише про те, що до вступу у шлюб потрібно 100 разів усе зважити!!!! Чи зможу я бути з цією людиною і в радості і в горі, в щасті і в нещасті, в багатстві і в бідності!!!! Якщо виникають хоч найменші сумніви, то чи варто одружуватись????

16. Artemida

Artemida Well-Known Member

Ага, ви ще скажіть, що треба терпіти алкоголіків, наркоманів, зрадників або просто придурків, бо все-таки який-неякий, але чоловік (знаю, що дуже багато людей так мислять).
    Більшість з нас теж вірять, що їх перший шлюб стане єдиним, але
    тому не варто бути такою категоричною.

В мене, наприклад, другий шлюб. І я щаслива, що зараз зі мною ЦЕЙ чоловік, а не той перший. І рада, що мій перший чоловік зробив щасливою свою теперішню дружину і має повноцінну родину. От бачите, гірше не стало нікому.

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

А ви скільки часу одружені? Cкажіть, будь-ласка.

17. Provans

Provans New Member

А в той період коли ви зустрічалися з тим хлопцем ви не бачили, що він придурок чи наркоман?????

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

Цього року буду святкувати 10 років!!!!

18. La asiano

La asiano New Member

Знаєте, різні бувають обставини. Зрештою, можна і добре не знати людину (як би не парадоксально це звучало): бо є стосунки на відстані, є речі, які віриться що можна змінити, з часом виникають ситуації, які кардинально міняють погляди, і т.д. Ніхто не вступає в шлюб з бажанням розлучатися! І під час букетно-конфетного періоду всі намагаються себе показати з кращої сторони. Я просто стверджую, що кожна ситуація індивідуальна, і стандартів немає. ІМХО.

19. Artemida

Artemida Well-Known Member

От тепер скажіть чесно - ваш чоловік через 10 років шлюбу не змінився зовсім?
    Життя - не один день. Життєві обставини часто кардинально міняють людей. Когось роблять кращим, а когось гіршим. Хтось з таким мириться, а хтось не хоче.....

20. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

скажу вам так, дуже добре знаю цього хлопчину про якого вище говорить форумлянка, і він далеко не придурок чи наркоман, а добрий чоловік і хороший сім"янин, кожному побажаю такого чоловіка:girl_wink:
    але значить така доля, що люди з попередніми шлюбами не могли бути разом.