другий шлюб

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем lulu, 1 Січень 2008.

1. Tequila

Tequila Well-Known Member

Відповідь: другий шлюб

А я вже і не мрію, як думаєте це краще? Як на мене краще мріяти, а в мене пропало бажання одружуватись, хоча я дуже хочу дитину і люблю свого хлопця, який пропонує мені одружитись.

2. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Чому бажання пропало( напевно були на те причини) мріяти то добре , але як на мене краще менше мріяти бо намрієш собі бог зна шо , а не так то вийде і тоді якби ти реальніше сприймав ці речі не так би обідно було!

3. Tequila

Tequila Well-Known Member

От напевно тому й пропало що вже не мріється про це, а бачиться більш реальними очима. Насправді мрія є: міцна щаслива любляча сім"я! Та чогось не вистачає щоб склалось все в один пазл, мабуть впевненості. Ще як на зло підсвідомо впливає гіркий досвід найближчих друзів, які проживши півроку в громадянському шлюбі, розійшлися за 3 дні до весілля. а потім умудрились зі скандалами ділити майно. До того вони 6 років були разом, і думка про те, що вони одне ціле, настільки сформувалась, що без сліз неможливо було обійтися....

• Подобається Подобається x 1
  4. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Якшо ви про то мрієте значить поставте за реальність шо воно так і буде !
    А на друзів не звертайте увагу ( мало шо може бути) в кожного своє і не гарантія шо вони розійшлись цілком можливо шо вони ше будуть разом просто в них такий період ( шось в них таки сталось серйозне шо до того дійшло)

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ніколи не наважусь.
    Принаймні так зараз думаю.
    Ніколи й нізащо.
    Моя бабця після смерті діда мала купу пропозицій. А і так вже 24 роки сама.

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То її вибір був. Моя бабця також нікого іншого не шукала собі, хоча могла.

Але он бачу по моїй теті, що декому треба. Вона овдовіла в 54 роки і їй я б дуже радила знайти когось іншого...

Я собі думаю так, що якщо я б втратила свого чоловіка сьогодні то знайти іншу людину напевне мені не світить бо нікому не потрібен багаж у вигляді 4-ох дітей. Більшість людей хочуть, як то кажуть легкого хліба, ну щоб корову подояти, молочка попити а відповідальності нуль.

Тому напевне також б була сама... але чи це би був мій вибір зараз сказати тяжко. Думаю що швидше обставини б вирішили за мене.

• Подобається Подобається x 4
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А я щось раніше не наважувалася сюди писати.
    Але я для себе якось вже давно відчула, що якби раптом... то інше мені ніц не світить. І я би того й не хотіла.

8. Romko

Romko Black Member

А мої бабусі у 20 з лишнім років залишилися вдовами....
    І нікого не шукали...

9. Ірена

Ірена Well-Known Member

моя бабуся овдовіла в 32. але у всіх внуків відчуття, що у них був дід... хоча ми народилися десь 30 роківпо його смерті... бабусі вже 80 - а вона сама. тобто з нами.
    мама моя "заміну" знайшла аж під старість.
    а я через 5 років... різні люди просто...
    та я не шкодую, про свого другого чоловіка. навпаки - вважаю першим:)

• Подобається Подобається x 6
  10. bora

bora Well-Known Member

Колись мені у церкві пояснювали, що кожна жінка має бути "замужем" за чоловіком себто... А в житті наразі всі знайомі розлучені з часом знаходили другу половину. Всім хочеться щастя, яким земним воно б не здавалось. І якраз ті випадки, що спостерігаю я - люди сходяться, бо відчувають саме близькість душ. Хіба не це відчуття називається коханням?

11. Melisa

Melisa Well-Known Member

Мені не хватило духу навіть на перший шлюб після прикладу мої батьків, які одружилися, дали один одному обіцянку перед Богом і людьмиу вірності і коханні. Проте це не завадило моєму таткові завести коханку і водити її до хати, в той час коли законна дружина з дітками була в селі.
    Тому з своїм чоловіком я шлюб не реєструвала. Для мене це була справжня сім'я з обов'язками , правами а для чоловіка - нема штампу в паспорті нема обов'язків. Тому для мене наразі питання другого шлюбу навіть не стоїть. не хочеться знову втрачати віру в людей і в кохання.

12. bora

bora Well-Known Member

а хіба ВІРА - цене те, що ми САМІ особисто в собі культивуємо? І ми віримо бо так хочемо, або ні. Як на мене ні штамп, ні жодні інші гарантії і ВАші вчинки не можуть змінити факту зради. Але своє ставлення до цього можна змінити - недобрі вчинки часто трапляються в світі і нема на то ради. Треба жити далі і для повноцінності відчуттів таки довіряти кому вважаєш за потрібне. Все це ми для себе ж і робимо. Бо некомфортно не вірити зовсім.

Додано через 14 хвилин
    а хіба ВІРА - цене те, що ми САМІ особисто в собі культивуємо? І ми віримо бо так хочемо, або ні. Як на мене ні штамп, ні жодні інші гарантії і ВАші вчинки не можуть змінити факту зради. Але своє ставлення до цього можна змінити - недобрі вчинки часто трапляються в світі і нема на то ради. Треба жити далі і для повноцінності відчуттів таки довіряти кому вважаєш за потрібне. Все це ми для себе ж і робимо. Бо некомфортно не вірити зовсім.

• Подобається Подобається x 7
  13. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

я одружена вдруге. Просто зарано зробила це в перший раз (в 20 років). Через 2 роки спільного життя зрозуміла що "це не моє" і була ініціатором розлучення. Дітей ще не було, на заваді розлученню нічого не стояло. Мабуть тому що ініціатором була я, мені було легко зважитися на наступні серьйозні відносини, хоча наполягав на штампі в паспорті саме мій другий чоловік :) я була згодна жити в громадянському шлюбі. Він не схотів :)
    В результаті у нас чудова сім'я (в листопаді буде 10 років). Ніяких непорозумінь, маю гарну розумну дитину (дасть Бог не останню:) ), цілком пристійну свекруху :).
    Я можу впевнено заявити, що я щаслива в другому шлюбі!

P.S. Церковний шлюб не брала ні перший, ні другий раз.

• Подобається Подобається x 12
  14. Дана

Дана Well-Known Member

Моя бабуся овдовіла дуже рано, а потім через декілька років вона знову вийшла заміж, у неї народилося двоє діточок, а потім дочекалися і трьох внучок(я одна з них)..... так що якби не другий шлюб бабусі мене б не було на цьому світі.:cowboy:

• Подобається Подобається x 9
  15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Не повірю що вони нікого не шукали... Просто часи були інші - голод, війна не знаєш що тебе завтра чекає.
    Мого тата мама овдовіла в 25-річному віці, коли мому татові було здається 1.5 року а його братові 5. Це було якраз по-війні в 1948 році. Сказати що вона навмисне когось шукала не скажу, але життя склалось так що до неї ходили мужчини але не спішили свататись, бо село і їхні забобони це тяжка справа.
    Потім на мою бабусю всі дивились вовком бо вона «нагуляла» ще одного сина. Але вона не зламалась і сама виховала трьох синів. Моя мама вважає свою свекруху святою людиною, бо мама ніколи не почула від неї ні одного поганого слова. Баба Матрона зразу сказала - приліпиться чоловік до жінки... і на тім поставила крапку. Як собі син життя влаштував, так нехай і буде.

Моя бабця не шукала собі іншого чоловіка бо спротивила собі чоловіків. Мій дідо Михайло був дуже добрий господар і спочатку дуже піклувався про родину, але потім з зміною уряду і устрою на наших землях все перемінилось і бремя впало на плечі молоденької жінки, яка вийшла заміж не по-любові в 16 років - аби лишень втекти з хати, де вітчим витворяв несусвітні речі. Тому я їй не дивуюсь що вона не хотіла другого шлюбу. Їй вистрачило одного.

А ще хотіла додати. Порівнювати вдівицтво і розвід не можна. Вдівицтво - це не навмисна втрара партнера, а розвід - це так би мовити навмисне покидаєш одного бо надієшся звязати життя з іншим, кращим. Але це не означає що вдівиця не одружиться вдруге і що розведена обовязково знову вийде заміж.

Обставини життя вирішують так чи інакше!

• Подобається Подобається x 14
  16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Моя свекруха овдовiла в 30 рокiв. Казала що її чоловiк був любов її життя! Пiсля того вона мала кавалєрiв але нiколи не вийшла замiж ще раз. Вона каже "Я мала найлiпше, лiпшого нiж мiй чоловiк не було i не буде, а друге лiпше я не хочу" i ще каже що з вiком їй її свобода подобається. ХОча саме цей вислiв мене заставляє задуматись чи вона хоче бути вiльна тому що їй не подобалось бути в шлюбi? Але тодi чому такi розмови про чоловiка що вiн був найлiпший?
    Моя мама з другої сторони, розвелась з татом ще в 1990 чи шо, не помню, але вони i до того вже разом не жили. I з тих пiр вона б не проти вийти замiж, але все якось не везе :sad: А я б хотiла щоб вона знайшла собi порядного мужчину з яким можна не просто жити а й одружтись i жити щасливо до глибокої старостi.
    Про себе, нiчого не можу сказати - не знаю як би я думала якби залишилась одна. Одне точно знаю що навiть якби, не доведи Господь, я залишилась сама i мала когось iншого то нiколи б не нав'язувала того iншого як батька для моєї дитини. Це єдине про що я з впевненiстю можу казати на даний момент.

17. анет

анет Well-Known Member

Я вважаю, що кожна людина має право на другий шанс. Але найважливіше, при одруженні на розлученій людині, впевнено знати в чому була попередня прблема, щоб "не стати двічі на одні і ті ж граблі". Якщо Ви зможете змиритись зі всіма недостатками і проблемами І МИНУЛИМ, то ви-СПРАВЖНЯ добра людина!

18. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

от наприклад я, розлучена, цілеспрямована і сильна (так мої знайомі про мене говорять). розлучилась з чоловіком в основному винуватий був він, але і моя вина була також, я була ініціатором розлучення, хоть і шлюб брали, обітниці давали перед Богом і перед людьми. Вийти заміж другий раз? не хочу, боюсь... маю розчарування на рахунок мужчин.... і взагалі не впевнена в тому, що в свому паспорті поставлю ще один штамп. а чим погано жити в громадському шлюбі?

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

чим погано? почитайте ставлення церкви.
    не можна брати Причастя, бути хресними і т.д. звичайно, якшо для Вас це важливо.
    якщо -ні ,то інша справа.головне - бути впевненим в собі і правильності СВОЇХ рішень.

20. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

чесно кажучи не дуже живу по церковних законах... можливо моє ставленнь таке до мужчин і до подружнього життя просто з розчарування, з розпачу? хто зна? а вдруг я завтра зустріну мужчину своєї мрії?